Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Maniek!!!!!! Gratuluje!!!!! Duuuzo zdrowka dla was
My rowniez milego dnia zyczymy.
Nena, powodzenia na szczepieniumy Hanki jeszcze nie zaszczepilismy. Jedynie na rota. Wczoraj miala miec szczepienie, ale znow ze wzgl. Na kolki przelozone na sierpien. Oby w sieprniu juz kolek nie bylo....
-
Maniuś- gratuluję
hej misie
ja mam od wczoraj doła egzystencjalnego- boję się wszystkiego,porodu, że sobie potem nie poradzę, tego ze nie jesteśmy jeszcze w ogóle przygotowani, że nic nie mamy kupione a póki co krucho z kasą, że mój mąż twierdzi że na wszystko mamy jeszcze dużo czasu, że jesteśmy w czarnej dupie z remontem........... prócz tego jestem zmęczona upałem, wiecznym sprzątaniem małego mieszkania, które nie przynosi żadnego widocznego efektu......... chce mi się wyć, małż teraz cały czas pracuje by jakoś wyjść na prostą, prawie wcale go nie ma w domu a ja się czuję taka sama z tym wszystkim.....
zaraz jak wypiję kawę idę się przygotowywać do gina, muszę go pomolestować o wszystkie brakujące mi badania i o sam poród...
dobra wygadałam się wybeczałam i wcale mi nie jestem lepiej
wiem że taki kryzys jest normalny i związany z hormonami, ale jakoś nie jest fajnie -
ja pierdziu- właśnie dali pytanie w PNŚ, czy można przeżyć miesiąc za sto zł... i durni ludzie na ulicy twierdzą że się da jeśli się nie chodzi do restauracji .... masakra, a ja wczoraj kupiłam chleb, dwa pomidory, kawałek arbuza i puszkę dla psa i wydałam 25 zł ...
ludzie są durni... mają kupę kasy i wydaje im się że ludzie biedni mają fanaberie i widzimisię że nie są w stanie wyżyć za jedną najniższą krajową
-
nick nieaktualnyMANIEK wrote:Hej hej od wczoraj od 18 Jagoda jest z nami 3400 i 53 cm , niestety skończyło sie cięciem , to najpiękniejszy i najgorszy dzień w moim życiu. Opisze Wam w tzw wolnej chwili. Dzięki za wsparcie i miłego dnia.
Pati teraz czas będzie chyba na Ciebie
Manieczku gratuluje !
Mam nadzieje, ze szybko wrocicie do domku
Ari ale chodzi o 100 zl na dzien czy na miesiac?
Wypytaj lekarzy i zrob sobie moze liste czego jeszcze brakuje i co jest niezbedne. I zaplanuj kiedy co kupisz. Moze to Cie uspokoi.
Buziaki i milego dnia! -
100 zł na miesiąc ale na samo jedzenie - na dzień to chciałabym mieć tyle
no właśnie muszę zrobić listę rzeczy.... mąż mnie tylko wkurza, bo on ma na wszystko czas, o porodzie mam jeszcze nie mówić bo przecież jest czas.... na zakupy jest jeszcze czas bo nie mamy gdzie trzymać.... i w ogóle to ja niepotrzebnie panikuję i się nakręcam i zrobiłam się marudna i zgryźliwa i mam wziąć się za siebie..... nosz kurwa no.... a jak poruszę jakikolwiek temat to słyszę : Ty znasz moje zdanie a zrobisz co będziesz chciała....
no cóż ... widocznie to ja muszę być zawsze dla wszystkich wsparciem i sama nie mam prawa go wymagać ...
ech... jak długo taki kryzys hormonalny trwa bo chciałabym to wszystko olać i mieć w dupie ale jakoś nie potrafię od wczoraj??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 08:59
-
nick nieaktualny
-
MANIEK gratki! Byłaś niesamowicie dzielna, zgaduję że cię wymęczył poród okropnie ;/
Zdróka dla Jagódki i dla Ciebie :*
Pati- czekamy
Arienna: chyba mam deja vuDOKŁADNIE takie same smęty mnie nachodziły ok 30tc - też remont był w powijakach, mebli dla małęgo do pokoiku nie było, a mąż twierdził że jest czas! No i co? Udało się wszystko zrobić, a mąż z satysfakcja mi wypomina teraz "a nie mówiłem"
Nie zrelaksuje cię to, ale trzymaj się i pamietaj- malec czuje twój stres i nerwy!
DZiewczyny, kiedy maluchy wam się zaczęły śmiać? Mój się cośtam uśmiechnie czasami, ale nie wiem czy to świadome... częściej uśmiecha się do zabawek niż do mnie i w ogóle woli bawić się sam niż z mamą ;( A ja mam poczucie że nie mam więzi z synem, bo potrafi godzinę spędzić gapiąc się w pałąk i wymachując girkami, a u mnie w objęciach to tylko cycek się liczy ;/ -
Udało mi się umówić wizytę szczepienna i juz jesteśmy po. Patryk był bardzo dzielny, zaplakal dopiero przy Pentaximie, ale chwile. Ma 66 cm i waży 7700 co na normalnych siatkach daje mu 25centyl, lekarz zadowolony. Bardzo zdziwiony ze nie bierze żelaza, bo wczesniaki mają niedokrwistość wtórna, no i wiesz tu lekarzom. Mówi ze możliwe iż to jest powodem jego częstych infekcji.. Tym bardziej, że wyniki badań kiepskie miał.. Ech. Teraz modlę się, aby nie było poszczepiennych reakcji.
Czy Wasze dzieci biorą żelazo?
Ari, musisz to przetrwać, a jeśli chcesz coś zrobić, to zrób i nie pytaj męża. Znasz jego zdanie, ale to nie znaczy ze twoje musi być takie same..Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 09:28
Malenq, Nieukowa, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
Witam sie z kompa wreszcie mała spi starsza wcina śniadanie a ja czekam na położną
Brawo dla dzielnego Patrykaspoko kochana z waga moja starsza na rok miała 9kg hehehe
Matko jaki skwar znowu wiec pewnie spacer bedzie popołudniu no chyba ze dziadek starszej wode do basenu na działce naleje to moze wczesniej pojdziemy -
MANIEK gratulacje! Zdrowiea dla ciebie i Jagodki! Czekamy na relacje.
NIEUKOWa - Moj mial 3tyg i 6 dni jak sie po raz pierwszy usmiechnal na jawie. Ale to ci w sumie nie wiele daje bo twoj juz sie smieje tyle ze do zabawek. Nie przejmuj sie, daj mu czas.
LARA - mi tez juz wlosy wypadaja! Ja akurat mam ich duzo wiec nie obawiam sie ze sie przezedza ale najgorsze jest to ze ich wszedzie pelno
BESZKO - Czy twoje dzieci mowia po polsku? Po jakiemu rozmawiasz z mezem?
A my wczoraj caly dzien w parku bylismy. Dupke troche powietrzylismy publicznie
. Pelno drzew to Domi szczesliwy. Bardzo malo spal jednak w ciagu dnia i jak w koncu zasnal o 19tej to sie dopeiro po 4,5h obudzil! Ale potem ciagle go rzucalo. Moze on jednak spal ale ja to srednio.
Zaraz sobie kawke wypije.
Dzisiaj znowu dzwonie do ambasady. Wczorajsza rozmowa bla krotka pan powiedzial: zadzwonic w srode - i odlozyl sluchawke...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 09:39
-
Maniek gratulacje czekamy na was na fotke i relacje wracajcie do zdrówka cieszcie sie sobą
GRATULACJE
Larus mają wypaść spokojnie czesc odrośnie jak sie hormony ustabilizują bo włąsnie po 3 miesiący zaczynają lecieć dlatego ja obciełam już przed porodem a teraz bede pocinać
Potem moze uda mi sie wrzucić fotke w kieccedo niej bede iec bluzke granatową i buty chyba białe ale jeszcze nie wiem
wogóle to musze do księdza iść pogadac o terminie chrztui papierach jakie musze przynieść
hej KotkaNieukowa, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Konwi moja bierze żelazo bo miała lekka anemię prawdopodobnie dlatego ze ja miałam od połowy ciąży anemię.
Popatrz między naszymi jest miesiąc różnicy a swoją wczoraj ważyłam to miała 7330 może dlatego że dość szybko przybierala tez ta anemia. Teraz trochę przystopowala z jedzeniemkonwalianka lubi tę wiadomość
-
Konwi: mojej z miesiac temu zlecono zelazo brac, (moja chyba dzien wczesniej sie urodzila niz Twoj albo pozniej) ale przyznam, ze nie biore, bo jak tylko to w mleku rozpuscilam w butli to mala odepchnela, nawet podejrzewalam, ze przez to butle odrzucila (bylo w niej moje mleko). Lekarka powiedziala, ze to przeciwko anemii wczesniakow, ale moja miala w miare wyniki, wiec nie pchalam jej tego na sile
Nieukowa: moja smieje sie swiadomie tak od 3 tyg, tak ze odpowiada na usmiech innych..
Lara: mi jeszcze nie wypadaja
Mala zasnela, wiec szybko ogarnialam co sie da, pralke, pranie reczne, kurze i inne bzdety...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 10:12
konwalianka lubi tę wiadomość