Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aha... ja pamietam, ze jak Marcel byl malutki to doradca laktacyjny mowila, ze jesli karmimybpoersia to lepiej nie dawac butelki bo z butli latwiej leci I dziecko po jakims czasie moze bardziej polubic butle ze wzgledu na latwosc jedzenia.
-
no i tu jest racja...
ale sa dwie strony medalu - nie w kazdym miejscu i w danej chwili mozna wyciagnac piers i dac dziecku. butelke mozna wszedzie
przed chwilka miala potrzebe ssania piersi, ot tak sobie wybiera co lepsze w danej chwiliPati Belgia lubi tę wiadomość
-
LaRa wrote:no i tu jest racja...
ale sa dwie strony medalu - nie w kazdym miejscu i w danej chwili mozna wyciagnac piers i dac dziecku. butelke mozna wszedzie
przed chwilka miala potrzebe ssania piersi, ot tak sobie wybiera co lepsze w danej chwili
No ale butelke trzeba podgrzac? -
Hej hej
Maniek, mam nadzieje, E cisza oznacza, ze dzieciatko juz tulisz ?
Lara, a dlaczego cyca nie zawsze i wszedzie mozna podac? Ja podaje wszedzie. Dziecko glodne to co? Glodzic mam?
Psotka, my rowniez nigdy przenigdy nie wyciagamy z fotelika dziecka w trakcie jazdy. Nie wazne jak sie drze, a mamy za soba podroz z 3 miesiecznymi dzieciakami z No do PL. z janem pamietam, ze musielismy hotelu na szybko w Szwecji szukac, bo juz nie bylo mowy, po calym dniu jazdy, o kolejnych km tego dniarobilismy orzerwy na jedzenie. Raz na drzemke w wozku. Leon jakos spokojniej znowil...a Hanka sie drze w nieboglosy, dlatego plany wakacyjne zmodyfikowane
no nic to. Za rok odbijemy.
Donosze, ze Hanka przez 3 tyg.przybrala 400 g nadal jest pod kreska, ale duuuuuzo leoiej niz poprzednionadal mamy kolk. Nadal ma ograniczac produkty mleczne i kawe. Ja kawe zaczelam pic w srode w zeszlym tyg., jakby te ostatnie 2 dniowe sensacje byly spowodowane mym piciem kawy, to chyba by sie wczesniej pojawily, co nie? Ciezko mi z kawy zrezygnowac, gdy mloda wstaje o 4-4.30 lub tak jak dzis, malo co w nocy spala bo brzucho bolal
Pati Belgia lubi tę wiadomość
-
hej misie
co do karmienia butelką, ja chcąc nie chcąc będę musiała nauczyć butelki bo chcę po miesiącu wrócić na studia, więc pod moją nieobecność (szkoła 100km od mojego miasta) będą musieli karmić odciągniętym mleczkiem, a ja niestety będę musiała do szkoły jeździć z laktatorem ale cóż....jakoś przeżyję
-
Ari, wszystko da sie przezyc
Beszko, np w kościele mi nie wypada dać (.)
Z innej beczki: co ile obcinajcie paznokcie dzieciom? Ja musze raz w tygodniu. Strasznie szybko rosną, ale nadal sa miękkie. -
Kotko: ja też uważam, że źle robię wyjmujac, w końcu to mniej bezpieczne o ile w ogóle, ale ona tak wrzeszczy czasem i mi jej żal
Z butla chodzi o to, że czasem chcesz wyjść na dłużej, zostawić dziecko z ojcem czy babcią i wtedy butla jak znalazł, zresztą za dwa trzy miechy mam iść do pracy i co wtedy?
Ja piłuje pazurki co parę dniWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 11:27
-
Lara, no tak...ja w polskim kosciele z dzieckiem malym nie bylam. Tutaj, w protestanckim, jest pomieszczenie, gdzie mozna pojsc i nakarmic malucha, a nadal slyszysz i uczestnicxysz we mszy
ja zwsze karmilam przed wyjsciem do kosciola.
Pamietam, ze moja ciocia, ktora wykarmila 4 dzieci, synowi, ktory b.dlugo jadl z piersi, w kosciele podala. Co miala zrobic jak dziecko glodne, a na dworze pada. Przez bog tak to steirzyl, ze dzieci jedza z piersi.Arienna, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
i tak powinno być, niestety w kościele katolickim - na stosie mochery by Cie spaliły że publicznie wyciągnęłaś pierś , ja co do miejsc publicznych- nie mam nic przeciwko, oczywiście uważam że powinno się zasłonić pieluszką czy chusta bo po co ktoś ma oglądać i się gapić, ale nie miałabym problemu z karmieniem w miejscu publicznym
-
nick nieaktualny
-
Cześć kochane, dawno się nie odzywalam.
U nas od kilku dni nocna masakra, tzn Patryk budzi się co 1.5hciężko mi to przeżyć bo wcześniej pięknie spał w nocy.. Do tego tez mieliśmy wczoraj akcje: butelka jest zła i mąż po godzinie ryku musiał mi małego do szkoły przywiez na karmienie.. Nie wiem co zrobię jak to się powtórzy bo angielski mam trzy razy w tygodniu.. No i czasem też muszę jechać autem np. Gdy pada, a mamy jeden samochód. Patryk to urodzony podróżnik, śpi 2h, 1h się bawi i dopiero trzeba go wyjąć.. Ale my jak możemy jeździmy na noc, wtedy spokój.
Maniek jak tam?
Nena, gratki półrocza
Pati, super ze czop odszedl
A patryk dziś nie w humorze..Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 15:30
-
nick nieaktualnyHej!
Knowi wspolczuje, mam nadzieje, ze jednak dobra passa powroci i maluchy nie beda juz chorowac!
Manieczku czekamy z zacisnietymi kciukami
Pati o to jak Ty urodzisz to bedzie kolej na mnie...ja zamierzam ur, po 20 sierpnia najwczesniej ;p
Milego dnia dziewczyny!Pati Belgia lubi tę wiadomość
-
Konwi jak wy sie umeczycie... mam nadzieje, ze lada moment bedzie lepiej u Was. Trzymam kciuki..
Lara ja tez wszedzie karmilam. A u nas w pl kosciele tez mozna bez problemu do zachrystii wyjsc Wiec nie ma problemu
Beszko super, ze Hania nabiera cialka. Powoli I waga bedzie rosla
Misi@ ja to juz bym chciala urodzic. Bardzo mi ciezko... najbardziej kolana mnie bola. Czasem mam wrazenie, ze jak sie podnosze z pozycji np. kleczacej, to mi kolana pekna... za duzy ciezar...
Edit : czop mi dalej odchodzi... wiecie jak to dlugo moze potrwac? Z Maecelem odszedl mi jednego dnia a na drugi juz rodzilam....Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 17:01
-
nick nieaktualnyDziewczyny jak lapie oddech to boli mnie klatka piersiowa. Cisnienie ok, myslicie, ze to przez pogode?
Edit.
Teraz pomyslalam, ze maly pewnie rozrabia
Mari ja nie robilam, ale taraz mam zlecone jakies badanie nie pamietam, czy to wlasnie maloplytkowosc, czy cos innegoWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 17:27
-
nick nieaktualnyKonwalianka mam nadzieję, że to chwilowe problemy.
Pati trzymam kciuki, już możesz rodzić?
Maniek się nie odzywa to chyba rzutem na taśmę się sprężyła żeby zdążyć z porodem przed zamknięciem szpitala
Dziewczyny w ciąży robiłyście badania na konflikt płytkowy? Jutro jadę zrobić, bezpłatnieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 18:02