Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Maniutku ja zawsze kapie około 20 przed jedzeniem. Chyba udało mi się ustalić system kąpiel jedzenie i spanie przeważnie około 21 śpi i trzymam się tego planu. Czasami jest płacz bo głodna ale jak to noeukowa mówiła przecież nic jej nie będzie a zaraz po kąpieli nie powinno się chyba karmić. ..w sumie nie wiem. Ale przedstawilam nasz system
Spokojnej nocki życzę -
Maniek my z mezem kapalismy najpierw wspolnie, a jak musialam sama to bralam miske z ciepla woda z emolientem, myjke, i powoli tylko obmywalam ta myjka, bez kapania.
Tez mialam obawy, se mleka nie starczy, ale to sie unormuje. Pomysl o tym tak: organizm kalibruje ci cyce- najpierw jest mega malo, potem mega duzo, potem troche za malo, ale jak mala zassie to sie robi troche za duzo, potem zaczyna byc coraz precyzyjniej- lekko za malo, lekko za duzo, az w koncu laktacja rusza w trybie ciaglym i nie ma cudow zeby nie starczylo
Co do pory kapania- to samo wyjdzie, kiedy wam bedzie najwygodniej i kiedy Jaga bedzie najlepiej tolerowala. U nas jest ok. 21:30 jakas godzine po karmieniu, potem jeszcze godzinka zabawy/spania, karmienie i kolo 23:00 Radek bez fochow (tfu tfu na razie) zasypia. Latwiej mi go uspic po 23:00, poza tym jakos lepiej mi sie spi i sie bardzidj wysypiam niz jakbym sie kladla wczesniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 21:59
-
Manku: ja teraz kąpie koło 21, ale jak mała była jak Twoja to koło 24. Nie kąp na glodniaka bo będzie wrzask i źle będzie kojarzyć kąpiel. Powinna być w dobrym nastroju, nakarm trochę, daj do odbicia może i potem kąpiel a po kąpieli ją zawsze karmie
Od jakichś 3 tyg system jest ustalony, kapiemy w dobrym humorze potem karmienie, potem jak przy karmieniu nie usnie to noszenie z "szszsz" i śpi do 3-4Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 21:58
Nieukowa, LaRa lubią tę wiadomość
-
Zgredka kto wie, kto wie... Moja znajoma miala drugie dziecko w podobny sposob zrobione- czyli tak samo jak pierwsze w rok po poprzednim poczeciu
Ej tez tak macie, ze maluchy nagle przyspieszaja ze wzrostem? 4 dni temu maly mial ubranko na sobie i bylo ok, teraz probuje zalozyc- ni cholery
Czyli definitywnie zegnamy rozmiar 56...
Spieszmy sie kochac ubranka, tak szybko odchodzazgredka lubi tę wiadomość
-
No u mnie to samo było, jeszcze nosi wieksze 56, ale wczoraj mój mówi że za małe body jest, a ja, żeby upychal pieluche i niech zakłada, mam obsesję, że już nie zaloze niektórych ubranek.
Nieukowa: tez czujesz taki smutek?
Powiem Wam, że nie wiem czy chce mieć drugie, ale na pewno wiem, że nie teraz, to by zmasakrowalo moje plant zawodowe..oł noooo..Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Tadammmm mm mm mmm
Wróciliśmy
Przeżyłamcóż za emocje mną targały !!!! A ksiądz-rewela! Mówił, ze jest księżniczka i wspomniał o dzisiejszych imieninach
na koniec pożartował i zrobiliśmy sobie pamiątkowe foto
Co do rytuału kapieli: kąpiel (nie na pusty brzuszek) miedzy 20-21:30potem (.) i sen albo z pobudka albo bez.
Zgredko, wyczuwam fasolinde
Buziaki
Misi@, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Ano placze nad co drugim ubrankiem
I tak fajnie ze urodzilam mikrusa i w tych maciupkich mogl chodzic...
Teraz jest smieszny, bo taka tyczka, mimo ze pucolowata- ma 62cm a wazy tylko niecale 4500Mam troche ciuszkow uzywanych co sa szerokie a krotkie i te od razu schowalam, bo by wisialy wszerz.
LaRa ciesze sie ze impreza sie udalato teraz, bagatelka, trzeba bedzie wzorowa katoliczke wychowac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 23:03
LaRa lubi tę wiadomość
-
Lara: wypluj to 3 razy za lewe ramię, nie jesteś dobrą koleżanką ;p. O pierwsze starałam się rok, drugie nie może wpaść tak od razu.
Moja waży przypuszczać że 5300 bo miesiąc temu 4900 a nadal 56, chyba rośnie w szerz -
Aha bo bym zapomniała
Noga masakrycznie swędzi, piecze i ciągnie.
Byłam na pogotowiu i niestety ńie moge nic zażyć (antybiotyk) bo karmie. Jedynie zostaje przykładanie zimnych okładów i picie calcium. Byłam dzis podobno druga matka karmiąca z takim samym obrzękiem. Pozostaje mi przeczekać. I sie nie zadrapac.
A co najlepsze to malz ma taki sam obrzęk.
Jestem padnięta, ide spać, dobrej nocy
Ojjjj Zgredzia, wiesz ze sie drażnięWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 23:42
-
Szybkie kapanie mamy za sobą , był wrzask ale co zrobić ona jak sie budzi to juz na mega głodzie i jak tylko cyca zabiorę to jest płacz i szuka go także na raty tez odpada. Narazie zasypia tylko przy cycu jak ja odłożę z otwartymi oczami to zaraz płacze i takie szszszsz nie starcza:(
Zgredka kiedy masz wyniki konkursu ?Maniek
-
Wyrobicie się Maniek
Póki co nie licz od razu na jakis plan dnia- piewsze chwile razem zawsze są na wariackich papierach
LaRa zdrówka ;(
Ja zamiast spać piszę pracę zaliczeniową ;( Ale mam już 15 stron, jeszcze z 5 i kończę, może do wrzesnia się wyrobie -
Ja dziś jestem z dwójką dzieci, aż mój wróci z roboty
Mała się w nocy tak nazarla, że chlusnela ostro, a potem balam się, że nie zasnie, ale chyba się zmeczyla tym zajęciem i jednak padla. Teraz też drzemie. Ja oglądam the good wife odcinki jak główny bohater ginie eh eh ..
OH pracę zaliczeniowe, zdecydowanie wolę pisać egzaminy..
Lara: mam nadzieję, że rumień przechodzi -
Lara jak noga ?
Ja chyba nie dam rady, ten glodomor budził sie co godz od 4-7 i muszę jej dawać pierś odkładam 10-20 min spokój i płacz i muszę dawać druga pierś która tez opróżnia.... Po dzisiejszej nocy z obu sutków leci mi krewjak sie budzi to juz mi sie ręce trzęsą , nie wytrzymam takiego bólu w takim natężeniu i takich krótkich odstępach czasu. Laktator leży bo nawet nie ma kiedy go użyć .... Nie ma co ściągać bo zjada 2 cyce na bieżąco. To normalne czy poprostu nie daje rady jej wykarmić ?
Maniek
-
Ja mam wielką jakąś nazywa się ludi i nie polecam, jest za wielka. Kupilabym taką z różnymi zabawkami z lusterkiem, z czymś piszczacym szeleszczacym z czymś wiszącym nad mata, moja ma dobre to że każdy bok ma chroniony pompowanym walkiem, więc nie wyjdzie z tego prędko, ale póki co nie rozkładam jej..
http://www.ludikids.pl/maty-edukacyjne.html
Ja mam taką
http://archiwum.allegro.pl/oferta/ludi-mata-edukacyjna-gimnastyczna-kolec-i3607999023.html