Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek: moja zawsze jadła z obu, ale się najadala raczej, to, że tak często, to może na początku tak potrzebuje, ale z tą krwią to nie wiem co Ci radzić

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa czyli normalne ze muszę jej dać dwie piersi bo bałam sie ze może nie mam tyle pokarmu.

Sutki smaruje puralenem mam jeszcze jakiś krem z musteli ale jeszcze nie użyłam . Pewnie narazie nic nie da sie zrobić bo musza sie zahartować te cholerne brodawki. Jagodzianka juz sie ładnie przystawia i te pierwsze 2-3 ssania sa kosmiczne z bólu , od razu rycze juz teraz przy obu cysiach.
    Mój pies za każdym razem siada lub kładzie sie przy nogach i patrzy na mnie ze współczuciem.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie I milego dnia zycze :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do położnej mówi ze może jeść z dwóch ważne ze opróżnia do końca piersi sa miękkie nawał mija.
    Na sutki mam spróbować nakładki ale juz próbowałam i nie da rady :( wiec zaciskam zeby i czekam aż minie z tym ze cwaniura zrobiła dobie ze mnie smoczka wiec mam jej zabrać pierś jak przestanie aktywnie ciumkac i w razie krzyku dać smoczek aż sie uspokoi poprzytulać czekać aż zaśnie i zabrać smoka. Wg położnej za kilka dni powinno sie wszystko unormować ... Nie wiem czy tak będzie chciałabym w to wierzyć.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek polozna ma racje, o dziwo sie zagoi.. Jeszcze z tydzien... Jezeli totalnie nie wyrobisz, to mozesz podzialac ze 2 dni laktatorem a w tym czasie sie powoli wygoic... Mi to pomoglo a malemu nie zaszkodzilo.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozdrawiam, ja juz zakupilam laktator, ajka czytam o waszych przejsciach z karmieniem to mnie az wszystko boli :( współczuję

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej misie :)

Zgredka - odpisałam :)

Blondik- ja też się boję, ale zobaczymy, najwyżej jak będzie taka masakra to będę ściągać i podawać butlą i tak mała musi umieć z butli pić bo będę jeździć na zjazdy do szkoły więc ... sama nie wiem ... zobaczymy nie ma co panikować za wcześnie ;)

Blondik, Nieukowa lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ostatnio pisalam, że mała w ogóle nie podnosi głowy, 2 tyg ćwiczeń i mała tak ładnie trzyma ją w górze na brzuchu, że też moja dupa po takim czasie tak nie wyglądają

LaRa, nick nieaktualny, Nieukowa lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka gratki dla małej zdolniachy.
    U nas walka trwa Jagoda nie chce spać dałam cyca, potem smoka i teraz odkładam a tu oczy otwarte a jak smok wyskoczy to płacz. Karmie co godz .... Mam nadzieje ze w końcu dojdziemy do porozumienia bo zwariuje.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, gratki dla Lusi :)

Maniek, moze to mało wychowawcze, ale karmilabym na leżąco (do tej pory tak karmie). I wtedy jak usnie, to odłożysz do łóżeczka?

Noga swędzi nadal, do zadrapania!

A co sądzicie o macie z Canpol? Konkretnie wesoła farma. Ma ktos?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Zgredko, gratki dla Lusi :)

Maniek, moze to mało wychowawcze, ale karmilabym na leżąco (do tej pory tak karmie). I wtedy jak usnie, to odłożysz do łóżeczka?

Noga swędzi nadal, do zadrapania!

A co sądzicie o macie z Canpol? Konkretnie wesoła farma. Ma ktos?

Ją mam i mała lubi na niej leżeć ale teraz kupilabym inną pewnie z Fisher price z melodyjkami z możliwością kopania nóżkami w różne części...

LaRa lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stale karmie na lezaco wlasnie licze, ze zaraz odczepie sie i mala nie otworzy oka

LaRa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:).manius trzymaj się jesteś dzielna ja się podałam szybko bo mala nie przybierala w ogóle na piersi ale było minęło pogodził am się z tym.
    Zgredzia brawo dla Lusi :)
    Lara współczuję ugryzienia a Ania wyglądała bosko! Co do maty ja mam tzn Zosia ma z Fisher proce przyjaciele z lasu deszczowego czy jakoś tak. Mała uwielbia kolorowa miła w dotyku u są melodtjki i najważniejsze światełka bo mala kocha migoczace zabawki.
    Ta pogoda mnie dobija albo duchota niemożliwa albo zimno :(
    Mi wszystko miłego dnia :)

LaRa lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Ja stale karmie na lezaco wlasnie licze, ze zaraz odczepie sie i mala nie otworzy oka

Haha, ja sie przeliczyłam i oczy sie otworzyły :)

Leze, karmie Anie i sie drapie :( co za shit ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 14:58

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie umiem jeszcze na leżąco :( ledwo ogarnęłaby chwytanie piersi i skupiam sie by nie wrzeszczeć z bólu.

Jak myjcie oczka - jałowym gazikiem z dola fiz codziennie ? Czy zwykłym wacikiem z przegotowana woda tez codziennie ? Bo mam sprzeczne rady ?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myje wacikiem z przegotowana, Letnia woda.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK – Biedna ty z tym KARMIENIEM ale walcz bo warto!. Oczywiscie ozna laktatorem sciagac ale tego uczucia ci nic nie zastapi jak karmisz dzieciaczka ktory sapie i patrzy w twoje oczy :) juz nei mowiac o wygodzie!
    I nie boj sie ze masz za malo. Wyluzuj. Dziecko ci z glodu nei umrze, najwyzej po godzinie znowu bedzie chcialo jesc i wtedy piersi beda wiedzialy ze trzeby wiecej produkowac.

Bolala cie GLOWA po zzo? Mnie cale szczescie nie a tego sie najbardziej balam. W sumie to byl to powod dla ktorego za zadne skarby nie chcialam zzo przy porodzie. No ale wymieklam, zreszta i tak by mi potem dali podczas cesarki. To znacz moze mnie bolala ale ja przez 4 dni dostawalam sporo srodkow przeciwbolowych w szpitalu.

. super PREZENT dostalas od meza. Tylko moze byc ze ci sie nei przyda teraz ;P bo mi bransoletki przeszkadzaja w noszeniu dziecka (tzn jemu przeszkadzaja)

Co do KAPIELI to przeciez nei musisz jej codziennie kapac :). My przez pierwszy miesiac to moze ze 4 razy wykapalismy smyka , teraz kapiemy co pare dni. A zwlaszcza jak jej raz nei wykapiesz to sie nic nie stanie :). I nie kap od razu po karmieniu bo moze ci haftac do wanny.

Co do MYCIA OCZU – ja mu niczym oczu nei mylam codziennie, tylko podczas kapieli normalnie woda z wanienki. Teraz tez tak robie i nigdy nie mielismy zadnych problemow z oczkami.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na wekend w domu zeby DOmi dziadka i babcie odwiedzil :)

Niestety z bardzo ciezkim sercem REZYGNUJEMY z naszego wyjazdu do Iranu :(
    1. Sytuacja w Turcji robi sie troche niestabilna.
    2. Alternatywa byl prom z Odessy do Gruzji i stamtad do Iranu ale ja sie nei podejmuej jednak do Odessy teraz jechac a do tego jeszcze nie wiem czy sytuacja na M. Czarnym jest spokojna
    3. Domi coraz ciezej znosi jazde autem :( - 40min spania a potem placz i strasznie mi go szkoda jak widze jak sie kreci w foteliku.

Musimy teraz plan B znalezc!

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki tez chce przemywać normalnym wacikiem i przegotowana woda. Kapać będę co kolka dni ewentualnie przemywać jak będę sama jeszcze zobaczymy.
    Wciąż walczę o kp choć myśli mam juz rożne, ale uśmiech po jedzeniu daje mi powód jeszcze zeby wytrzymać . Wiem ze nieświadomy jednak myśle sobie ze szkoda to rzucić po tygodniu bólu i płaczu może za pare dni będzie juz dobrze.

Psotka fsktycznie teraz rejony m czarnego to ryzyko, lepiej poczekać

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bolała mnie głowa jeden dzień ale to dlatego ze ja podnosiłem po cięciu a nie wolno o czym nie wiedziałam. Na szczęście w szpitalu byli hojni ze środkami przeciwbólowymi.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

‹‹ 1040 1041 1042 1043 1044 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ