Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaa czyli normalne ze muszę jej dać dwie piersi bo bałam sie ze może nie mam tyle pokarmu.
Sutki smaruje puralenem mam jeszcze jakiś krem z musteli ale jeszcze nie użyłam . Pewnie narazie nic nie da sie zrobić bo musza sie zahartować te cholerne brodawki. Jagodzianka juz sie ładnie przystawia i te pierwsze 2-3 ssania sa kosmiczne z bólu , od razu rycze juz teraz przy obu cysiach.
Mój pies za każdym razem siada lub kładzie sie przy nogach i patrzy na mnie ze współczuciem.Maniek
-
Dzwoniłam do położnej mówi ze może jeść z dwóch ważne ze opróżnia do końca piersi sa miękkie nawał mija.
Na sutki mam spróbować nakładki ale juz próbowałam i nie da radywiec zaciskam zeby i czekam aż minie z tym ze cwaniura zrobiła dobie ze mnie smoczka wiec mam jej zabrać pierś jak przestanie aktywnie ciumkac i w razie krzyku dać smoczek aż sie uspokoi poprzytulać czekać aż zaśnie i zabrać smoka. Wg położnej za kilka dni powinno sie wszystko unormować ... Nie wiem czy tak będzie chciałabym w to wierzyć.
Maniek
-
hej misie
Zgredka - odpisałam
Blondik- ja też się boję, ale zobaczymy, najwyżej jak będzie taka masakra to będę ściągać i podawać butlą i tak mała musi umieć z butli pić bo będę jeździć na zjazdy do szkoły więc ... sama nie wiem ... zobaczymy nie ma co panikować za wcześnieBlondik, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Kurde, ostatnio pisalam, że mała w ogóle nie podnosi głowy, 2 tyg ćwiczeń i mała tak ładnie trzyma ją w górze na brzuchu, że też moja dupa po takim czasie tak nie wyglądają
LaRa, Malenq, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Zgredka gratki dla małej zdolniachy.
U nas walka trwa Jagoda nie chce spać dałam cyca, potem smoka i teraz odkładam a tu oczy otwarte a jak smok wyskoczy to płacz. Karmie co godz .... Mam nadzieje ze w końcu dojdziemy do porozumienia bo zwariuje.Maniek
-
Zgredko, gratki dla Lusi
Maniek, moze to mało wychowawcze, ale karmilabym na leżąco (do tej pory tak karmie). I wtedy jak usnie, to odłożysz do łóżeczka?
Noga swędzi nadal, do zadrapania!
A co sądzicie o macie z Canpol? Konkretnie wesoła farma. Ma ktos?Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLaRa wrote:Zgredko, gratki dla Lusi
Maniek, moze to mało wychowawcze, ale karmilabym na leżąco (do tej pory tak karmie). I wtedy jak usnie, to odłożysz do łóżeczka?
Noga swędzi nadal, do zadrapania!
A co sądzicie o macie z Canpol? Konkretnie wesoła farma. Ma ktos?
Ją mam i mała lubi na niej leżeć ale teraz kupilabym inną pewnie z Fisher price z melodyjkami z możliwością kopania nóżkami w różne części...LaRa lubi tę wiadomość
-
Hej:).manius trzymaj się jesteś dzielna ja się podałam szybko bo mala nie przybierala w ogóle na piersi ale było minęło pogodził am się z tym.
Zgredzia brawo dla Lusi
Lara współczuję ugryzienia a Ania wyglądała bosko! Co do maty ja mam tzn Zosia ma z Fisher proce przyjaciele z lasu deszczowego czy jakoś tak. Mała uwielbia kolorowa miła w dotyku u są melodtjki i najważniejsze światełka bo mala kocha migoczace zabawki.
Ta pogoda mnie dobija albo duchota niemożliwa albo zimno
Mi wszystko miłego dniaLaRa lubi tę wiadomość
-
zgredka wrote:Ja stale karmie na lezaco wlasnie licze, ze zaraz odczepie sie i mala nie otworzy oka
Haha, ja sie przeliczyłam i oczy sie otworzyły
Leze, karmie Anie i sie drapieco za shit ;(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 14:58
-
Nie umiem jeszcze na leżąco
ledwo ogarnęłaby chwytanie piersi i skupiam sie by nie wrzeszczeć z bólu.
Jak myjcie oczka - jałowym gazikiem z dola fiz codziennie ? Czy zwykłym wacikiem z przegotowana woda tez codziennie ? Bo mam sprzeczne rady ?Maniek
-
MANIEK – Biedna ty z tym KARMIENIEM ale walcz bo warto!. Oczywiscie ozna laktatorem sciagac ale tego uczucia ci nic nie zastapi jak karmisz dzieciaczka ktory sapie i patrzy w twoje oczy
juz nei mowiac o wygodzie!
I nie boj sie ze masz za malo. Wyluzuj. Dziecko ci z glodu nei umrze, najwyzej po godzinie znowu bedzie chcialo jesc i wtedy piersi beda wiedzialy ze trzeby wiecej produkowac.
Bolala cie GLOWA po zzo? Mnie cale szczescie nie a tego sie najbardziej balam. W sumie to byl to powod dla ktorego za zadne skarby nie chcialam zzo przy porodzie. No ale wymieklam, zreszta i tak by mi potem dali podczas cesarki. To znacz moze mnie bolala ale ja przez 4 dni dostawalam sporo srodkow przeciwbolowych w szpitalu.
. super PREZENT dostalas od meza. Tylko moze byc ze ci sie nei przyda teraz ;P bo mi bransoletki przeszkadzaja w noszeniu dziecka (tzn jemu przeszkadzaja)
Co do KAPIELI to przeciez nei musisz jej codziennie kapac. My przez pierwszy miesiac to moze ze 4 razy wykapalismy smyka , teraz kapiemy co pare dni. A zwlaszcza jak jej raz nei wykapiesz to sie nic nie stanie
. I nie kap od razu po karmieniu bo moze ci haftac do wanny.
Co do MYCIA OCZU – ja mu niczym oczu nei mylam codziennie, tylko podczas kapieli normalnie woda z wanienki. Teraz tez tak robie i nigdy nie mielismy zadnych problemow z oczkami.
-
Bylam na wekend w domu zeby DOmi dziadka i babcie odwiedzil
Niestety z bardzo ciezkim sercem REZYGNUJEMY z naszego wyjazdu do Iranu
1. Sytuacja w Turcji robi sie troche niestabilna.
2. Alternatywa byl prom z Odessy do Gruzji i stamtad do Iranu ale ja sie nei podejmuej jednak do Odessy teraz jechac a do tego jeszcze nie wiem czy sytuacja na M. Czarnym jest spokojna
3. Domi coraz ciezej znosi jazde autem- 40min spania a potem placz i strasznie mi go szkoda jak widze jak sie kreci w foteliku.
Musimy teraz plan B znalezc!
-
Dzięki tez chce przemywać normalnym wacikiem i przegotowana woda. Kapać będę co kolka dni ewentualnie przemywać jak będę sama jeszcze zobaczymy.
Wciąż walczę o kp choć myśli mam juz rożne, ale uśmiech po jedzeniu daje mi powód jeszcze zeby wytrzymać . Wiem ze nieświadomy jednak myśle sobie ze szkoda to rzucić po tygodniu bólu i płaczu może za pare dni będzie juz dobrze.
Psotka fsktycznie teraz rejony m czarnego to ryzyko, lepiej poczekaćManiek