X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek: moja zawsze jadła z obu, ale się najadala raczej, to, że tak często, to może na początku tak potrzebuje, ale z tą krwią to nie wiem co Ci radzić

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa czyli normalne ze muszę jej dać dwie piersi bo bałam sie ze może nie mam tyle pokarmu.

Sutki smaruje puralenem mam jeszcze jakiś krem z musteli ale jeszcze nie użyłam . Pewnie narazie nic nie da sie zrobić bo musza sie zahartować te cholerne brodawki. Jagodzianka juz sie ładnie przystawia i te pierwsze 2-3 ssania sa kosmiczne z bólu , od razu rycze juz teraz przy obu cysiach.
    Mój pies za każdym razem siada lub kładzie sie przy nogach i patrzy na mnie ze współczuciem.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie I milego dnia zycze :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do położnej mówi ze może jeść z dwóch ważne ze opróżnia do końca piersi sa miękkie nawał mija.
    Na sutki mam spróbować nakładki ale juz próbowałam i nie da rady :( wiec zaciskam zeby i czekam aż minie z tym ze cwaniura zrobiła dobie ze mnie smoczka wiec mam jej zabrać pierś jak przestanie aktywnie ciumkac i w razie krzyku dać smoczek aż sie uspokoi poprzytulać czekać aż zaśnie i zabrać smoka. Wg położnej za kilka dni powinno sie wszystko unormować ... Nie wiem czy tak będzie chciałabym w to wierzyć.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek polozna ma racje, o dziwo sie zagoi.. Jeszcze z tydzien... Jezeli totalnie nie wyrobisz, to mozesz podzialac ze 2 dni laktatorem a w tym czasie sie powoli wygoic... Mi to pomoglo a malemu nie zaszkodzilo.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozdrawiam, ja juz zakupilam laktator, ajka czytam o waszych przejsciach z karmieniem to mnie az wszystko boli :( współczuję

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej misie :)

Zgredka - odpisałam :)

Blondik- ja też się boję, ale zobaczymy, najwyżej jak będzie taka masakra to będę ściągać i podawać butlą i tak mała musi umieć z butli pić bo będę jeździć na zjazdy do szkoły więc ... sama nie wiem ... zobaczymy nie ma co panikować za wcześnie ;)

Blondik, Nieukowa lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ostatnio pisalam, że mała w ogóle nie podnosi głowy, 2 tyg ćwiczeń i mała tak ładnie trzyma ją w górze na brzuchu, że też moja dupa po takim czasie tak nie wyglądają

LaRa, Malenq, Nieukowa lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka gratki dla małej zdolniachy.
    U nas walka trwa Jagoda nie chce spać dałam cyca, potem smoka i teraz odkładam a tu oczy otwarte a jak smok wyskoczy to płacz. Karmie co godz .... Mam nadzieje ze w końcu dojdziemy do porozumienia bo zwariuje.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, gratki dla Lusi :)

Maniek, moze to mało wychowawcze, ale karmilabym na leżąco (do tej pory tak karmie). I wtedy jak usnie, to odłożysz do łóżeczka?

Noga swędzi nadal, do zadrapania!

A co sądzicie o macie z Canpol? Konkretnie wesoła farma. Ma ktos?

Malenq lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Zgredko, gratki dla Lusi :)

Maniek, moze to mało wychowawcze, ale karmilabym na leżąco (do tej pory tak karmie). I wtedy jak usnie, to odłożysz do łóżeczka?

Noga swędzi nadal, do zadrapania!

A co sądzicie o macie z Canpol? Konkretnie wesoła farma. Ma ktos?

Ją mam i mała lubi na niej leżeć ale teraz kupilabym inną pewnie z Fisher price z melodyjkami z możliwością kopania nóżkami w różne części...

LaRa lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stale karmie na lezaco wlasnie licze, ze zaraz odczepie sie i mala nie otworzy oka

LaRa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:).manius trzymaj się jesteś dzielna ja się podałam szybko bo mala nie przybierala w ogóle na piersi ale było minęło pogodził am się z tym.
    Zgredzia brawo dla Lusi :)
    Lara współczuję ugryzienia a Ania wyglądała bosko! Co do maty ja mam tzn Zosia ma z Fisher proce przyjaciele z lasu deszczowego czy jakoś tak. Mała uwielbia kolorowa miła w dotyku u są melodtjki i najważniejsze światełka bo mala kocha migoczace zabawki.
    Ta pogoda mnie dobija albo duchota niemożliwa albo zimno :(
    Mi wszystko miłego dnia :)

LaRa lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Ja stale karmie na lezaco wlasnie licze, ze zaraz odczepie sie i mala nie otworzy oka

Haha, ja sie przeliczyłam i oczy sie otworzyły :)

Leze, karmie Anie i sie drapie :( co za shit ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 14:58

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie umiem jeszcze na leżąco :( ledwo ogarnęłaby chwytanie piersi i skupiam sie by nie wrzeszczeć z bólu.

Jak myjcie oczka - jałowym gazikiem z dola fiz codziennie ? Czy zwykłym wacikiem z przegotowana woda tez codziennie ? Bo mam sprzeczne rady ?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myje wacikiem z przegotowana, Letnia woda.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK – Biedna ty z tym KARMIENIEM ale walcz bo warto!. Oczywiscie ozna laktatorem sciagac ale tego uczucia ci nic nie zastapi jak karmisz dzieciaczka ktory sapie i patrzy w twoje oczy :) juz nei mowiac o wygodzie!
    I nie boj sie ze masz za malo. Wyluzuj. Dziecko ci z glodu nei umrze, najwyzej po godzinie znowu bedzie chcialo jesc i wtedy piersi beda wiedzialy ze trzeby wiecej produkowac.

Bolala cie GLOWA po zzo? Mnie cale szczescie nie a tego sie najbardziej balam. W sumie to byl to powod dla ktorego za zadne skarby nie chcialam zzo przy porodzie. No ale wymieklam, zreszta i tak by mi potem dali podczas cesarki. To znacz moze mnie bolala ale ja przez 4 dni dostawalam sporo srodkow przeciwbolowych w szpitalu.

. super PREZENT dostalas od meza. Tylko moze byc ze ci sie nei przyda teraz ;P bo mi bransoletki przeszkadzaja w noszeniu dziecka (tzn jemu przeszkadzaja)

Co do KAPIELI to przeciez nei musisz jej codziennie kapac :). My przez pierwszy miesiac to moze ze 4 razy wykapalismy smyka , teraz kapiemy co pare dni. A zwlaszcza jak jej raz nei wykapiesz to sie nic nie stanie :). I nie kap od razu po karmieniu bo moze ci haftac do wanny.

Co do MYCIA OCZU – ja mu niczym oczu nei mylam codziennie, tylko podczas kapieli normalnie woda z wanienki. Teraz tez tak robie i nigdy nie mielismy zadnych problemow z oczkami.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na wekend w domu zeby DOmi dziadka i babcie odwiedzil :)

Niestety z bardzo ciezkim sercem REZYGNUJEMY z naszego wyjazdu do Iranu :(
    1. Sytuacja w Turcji robi sie troche niestabilna.
    2. Alternatywa byl prom z Odessy do Gruzji i stamtad do Iranu ale ja sie nei podejmuej jednak do Odessy teraz jechac a do tego jeszcze nie wiem czy sytuacja na M. Czarnym jest spokojna
    3. Domi coraz ciezej znosi jazde autem :( - 40min spania a potem placz i strasznie mi go szkoda jak widze jak sie kreci w foteliku.

Musimy teraz plan B znalezc!

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki tez chce przemywać normalnym wacikiem i przegotowana woda. Kapać będę co kolka dni ewentualnie przemywać jak będę sama jeszcze zobaczymy.
    Wciąż walczę o kp choć myśli mam juz rożne, ale uśmiech po jedzeniu daje mi powód jeszcze zeby wytrzymać . Wiem ze nieświadomy jednak myśle sobie ze szkoda to rzucić po tygodniu bólu i płaczu może za pare dni będzie juz dobrze.

Psotka fsktycznie teraz rejony m czarnego to ryzyko, lepiej poczekać

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bolała mnie głowa jeden dzień ale to dlatego ze ja podnosiłem po cięciu a nie wolno o czym nie wiedziałam. Na szczęście w szpitalu byli hojni ze środkami przeciwbólowymi.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

‹‹ 1040 1041 1042 1043 1044 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ