Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze, Mamiek, nie wiem co moze pomoc. Skoro systematycznie smakujesz sutki to powinny sie zagoić. Ja smarowałam Maltanem i szybko sie zagoiło, choc krew nie leciała.
Co do rozstępów to mozna smarować najdroższymi kosmetykami, a jak maja wyjsć, to i tak wyjdą. To sprawa indywidualna.
Ja mam ze 2 ale z boku i nie na tyle widoczne. A smarowałam oliwka z babydreama i perfecta mama i na dodatek nie regularnie wiec sie ciesze ze praktycznie ich nie widać.
Bardziej rzuca sie w oczy szrama po moim pamiętnym prasowaniu -
Blondik - moja mama ma mop parowy, nie wiem jakiej firmy ale fajnie się nim myje, tylko uważaj na panele bo szybciej się niszczą ( niestety szybciej zaczynają puchnąć- oczywiście nie od razu ale jakby porównać panele myte normalnie np przez pół roku a te parowym to te parowym wyglądają na bardziej zniszczone)
mnie brzuch swędzi często wtedy dodatkowo natłuszczam olejkiem bo normalnie używać balsamy mamma mia z Ziaji, a rozstęp zrobił mi się póki co jeden- na dziurce od kolczyka w pępku, no cóż nikt nie powiedział ze będzie lekkopo za tym ja też mój rozciągam od 15 roku życia
dziś mam ostatnie spotkanie w SR, moja teściowa (pielęgniarka) jest w szoku, ze teraz nie pozwalają hartować sutków, zasypywać dzieciom dupki- tylko trzeba smarować wazeliną, każą myć wodą fizjologiczną oczy, karmić w nocy co 3 godziny- ona mówi że to wariactwo bo jej dzieci spały od początku w nocy po 6 godzin minimum i żadne się jakoś nie odwodniło a były karmione tylko piersią, mówi też że jakby miała budzić dzieci w nocy to by się bała że jakieś nadpobudliwe i marudne będą bo wiecznie niewyspane.... mówiła mi też że mądrość naszych babć jest bardziej godna zaufania niż nowe wynalazki i ona by w ogóle tego nie słuchałamówi: będziesz działała intuicyjnie to wszystko będzie dobrze a zresztą Ci pomogę
hehe ciekawe co dziś nam będą opowiadać i co na to moja teściowa powie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 11:33
-
Ari z tym karmieniem to jest tak, ze karmisz na żądanie. A nie co 3 h.ja mam wrazenie ze w dzien karmie cały czas a noc przesypiamy cała
średnio od 22-6/7 z jednym karmieniem.
Czas nie stanął w miejscu. Jeszcze tesciowa sie nauczy czegos nowego
Zgredzia, trzymam kciuki za badaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 11:43
Arienna lubi tę wiadomość
-
Ja tez karmie na zadanie i raz wychodzi co 2,5-3 godz a dziś w nocy co pół 45 min także narazie jest jak jest. Myśle ze jagoda przybiera bo zrobiła jej sie druga broda
Teraz dałam jej mleko butelka, zjadła ale i tak musiałam przystawić ja do piersi i tez coś pocimkala, może chciała sie przytulić?
Kuzwa chciałam sie przespać to sąsiad wierciManiek
-
Dostałam pudełko z bobovity
słoiczek, kaszkę i marchewke
Próbuje sie zalogować na stronę hippa (bo tez wysyłają pudełka) i nie chcą mi uaktywnić konta- cholercia (nie otrzymuje linka potwierdzającego)
Możecie sprawdzić czy u Was działa? -
Nieukowa wrote:A ja jak Kotka- oczek prawie nie przemywam, ot podczas kapieli tetra zmoczona zwykla woda.
Psotka prom z Odessy to w czasach pokoju bylo ryzyko, bo one strasznie nieterminowo kursowaly, w zasadzie jak im sie podobalo i mozna bylo trafic na kilkidniowa kolejke do odprawy...
No wlasnie. Jak dwa lata temu chcielismy jechac do Gruzji wlasnie uzywajac promu z Odessy to tez mielismy jakis problem i zdecydowalismy sie na przejazd przez Turcje dlatego.
Dziewczyny ktorych dzieci spia w swoich lozeczkach - czym je przykrywacie? Bo ja chcialam juz malego wyeksmitowac do jego lozeczka ale mam straszna fobie ze sie nakryje tym czym go przykryje. -
LaRa wrote:Ari z tym karmieniem to jest tak, ze karmisz na żądanie. A nie co 3 h.ja mam wrazenie ze w dzien karmie cały czas a noc przesypiamy cała
średnio od 22-6/7 z jednym karmieniem.
Czas nie stanął w miejscu. Jeszcze tesciowa sie nauczy czegos nowego
u nas na SR mówili że karmi się na żądanie ale nie rzadziej niż co 3-4 godziny bo się dziecko odwodni
a fakt może się czegoś nauczy -
No niby tak ale moja rzadziej niż co 3h w nocy. Też jedną pobudka.
USG ok, mała mierzy 57 cm, waży 5860 i zaczyna się mieścić w siatce centylowej dziecka ur w terminie..
Mała się śmiała i była cały czas grzeczna, dopiero w domu dostała szału na głód.
A no i babka kazała zwiększyć ilość żelaza, a moja wcale go nie pije ;(
Lara "smarujesz" piersiah to słowniki
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Psotka ja juz kładę Jagodę do jej łóżeczka na noc w dzień Kima w wózku, ponieważ jest u nas gorąco to ubieram tylko bodziak i przykrywam flanelowa pieluszka.
Moje dziecko samo przekręca sie na pracy bok i tak ciagle śpi, ja ja na plecy ... Wracam popatrzeć cobu niej a ona juz na boczku.Maniek
-
zgredka wrote:No niby tak ale moja rzadziej niż co 3h w nocy. Też jedną pobudka.
USG ok, mała mierzy 57 cm, waży 5860 i zaczyna się mieścić w siatce centylowej dziecka ur w terminie..
Mała się śmiała i była cały czas grzeczna, dopiero w domu dostała szału na głód.
A no i babka kazała zwiększyć ilość żelaza, a moja wcale go nie pije ;(
Lara "smarujesz" piersiah to słowniki
Taaa smakowanie sutków
Generalnie cały moj post to smarowanie Buahuahauahua -
Hej
My juz po szczepieniu nie było tragedii.
Zośka waży 7550g i na 70cm nawet lekarka się zdziwiła jak ona urosłaheh matka garderobę musi wymienić czyli Zakupy
Psotka moja od początku śpi w łóżeczku albo pod kocem albo pod pieluszka.
Maniu brawa ze taka dzielna jesteśdo urlopu to chyba tylko wniosek i akt urodzenia. Co do przychodni to nie pamiętam ale na pewno była wizyta po urodzeniu przynajmniej u nas.
Malenq używasz czegoś na ząbkowanie?
Miłego popołudnia -
nick nieaktualny
-
Misia- Ty się dziołcha nie stresuj i nie stresuj innych
mamy czas i najpierw Ty potem ja i czekamy grzecznie na swoją kolejkę bez zbędnych dyskusji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 15:18
zgredka, Misi@ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny