WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chodilo glownie o te pierwsze tygodnie. Leon pierwszy raz lecial samolotem, gdy mial 7 tygodni ;) ale on sie urodzil w czerwcu i byla ladna pogoda. Z gosci, to oczywiscie orpocz dziadkow, przyjelam wtedy siostre meza z synem. Przy Hani nie przyjelam nikogo procx tesciow i siostry meza przez pierwsze kilka tyg. Potem juz normalnie, ale staram sie tak org.czas mlodej, zeby dzieci jej nie macaly szczegolnie po raczkach, ktore ona ciagle ssie.
    Tylko chlopcy mi w ogole nie chorowali do ukonczenia 6 mies. A potem to Jan raz a L moze ze dwa przeziebienia mial. Glownie katar podczas zabkowania. Hanka, a to juz przeziebienie zaliczyla :/ ehhh

Smoczyca, to ja widze, ze nasze tesciowe moga sobie reke podac ;) moja mieszka kilometr od nas i jest na emeryturE od marca. Gdybysmy do niej nie pojechali na kawe i obiad raz na jakis czas, to by nie wiedziala jak jej wnuczka wyglada.
    Ona chce by wszyscy do niej przychodzili.....

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka absolutnie się z Tobą zgadzam:) najwyżej się fochną chociaż znajomi mają dzieci to chyba wiedzą co i jak.
    Moja teściowa wręcz przeciwnie, w piątek zadzwoniliśmy do niej zaprosić ja na dziś.....i wczoraj o 10:00 dzwini że juz jest....nosz qwa szlag mnie trafił na miejscu, męża też, ochrzanił ją na wejściu jak trzeba. No na cholere się z nią umawiam jak i tak przylazła kiedy sama chciała.aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a dziś już dzwoniła zapytać jak się mała czuje, jezu nie wytrzymam, nie będe odbierała tel i już.

Czekam na brata z bratową (ona w ciąży z bliźniaczkami) i tak sobie myślę że zwariowałabym chyba.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko łącze się w bolu :(
    Moja to ma focha ze jej jedynego syna zabrałam. Ale cóż nie zmuszalam go do małżeństwa ;) a zapowiedziane miał od początku ze z jego mama mieszkać nie będę tylko mój mąż zapomniał jej tego powiedzieć i uświadomił ja rok temu moim zdaniem za późno bo miała nadzieję cały czas.

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Miłej niedzieli - moze u Was bedzie bardziej przyjemnie niz u mnie.
    No, w części sie wyzalilam, moze i dopomoże meliska.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 22:01

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Lara, ja bym się wściekła, nie dość, że w ogóle nie lubię gości, to jeszcze nadprogramowych wrrr

Skoczylam na spacer do pepco i zakupilam małej parę body z długim za 5 zł i rajty gdyby na chrzcie było zimniej

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Witam sie w 39tc :-) nadal jestem spuchnieta jak balon a dzis od 12 w nocy do 4 nad ranem miałam skurcze. Kiedy miałam juz jechać na porodowke, skurcze zamilkly... W dzien tez mam skurcze ale bardzo nieregularne...

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • beszka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah te Tesciowe.....mmoja mnie dzis w ciagu 5 min.dwa razy z rownowagi wyprowadzila :p (zaprosilismy ich na kawe, bo dzieci sie dopominaly, poza tym tescie nas na obiad zaprosili, a ja nie mialam ochote isc do nich).

Pati, trzymam kciuki zeby akcja sie rozkrecila.
    Pamietam, ze ja podczaskazdej ciazy mialam baaardzo silne skurcze przepowiadajace przez co, gdy zaczal sie faktyczny porod z Hanka, ja spokojnie zakipupy calotygodniowe sama zrobilam, wrcoilam do domu i babeczki upieklam, z chlopakami sie pobawial ;) gdyby nue maz to pewnie w domu bym urodzila ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Pati to juz chyba blisko :) trzymam kciuki zeby poszło szybko i bezpiecznie.

U nas przedpołudnie płaczliwe a potem 4 godz snu !!! Mam nadzieje ze noc będzie jak te dwie poprzednie.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredziu mogę jutro?.... miałam cięęęęęęężki dzień i idę spać......

Pati kciukaski, niech mała wyłazi hehehe

zgredka lubi tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny chcialabym zeby juz wyszla a ona mi chyba po zlosci robi :-) czop odszedl 2 tygosnie temu I myslalam, ze max. w ciagu 2 tygodni urodze a tu klops....

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja lubie gosci. Jak Domi mial 2 tyg to zorganizowalismy impreze gdzeiprzyszlo chyba ze 20 osob conajmniej, tez z dziecmi i tez niektorzy nosili naszego misia na rekach. A w szpitalu to bym ocipiala bez gosci.

A ja jestem znowu u rodzicow. Wczoraj kuzynka dzwoni ze jada do mojej sis na grila to my siup w auto i tez przyjechalismy (oni maja 180km, my 280km). Moj maz pojechal spowrotem a ja zostaje do soboty przyszlej. Bardzo byl smutny i w sumie ja tez bo wiadomo ze za nim tesknie ale chce jednak wykorzystac to ze tu jedtem i mam wolne. Jak bede potem pracowac to tak kolorowo nie bedzie.

BESZKO - chyba bedzie Korsyka i Sardynia

NIEUKOWA - mi taki elubrykanty nic teraz nie daja :/

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqu: pewka

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Miłego dnia :-)

• Summerka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki,

Beszka, zgadzam sie z Tobą, a swoją droga ludzie tez powinni mieć trochę wyczucia...ja nie zapraszałam dalszej rodziny i znajomych aż Zuzia skończyła (uwaga!) 3 miechy, bo wszyscy z dziećmi, a wiadomo, a to katar, a to cos...jak szwagrowi urodziło sie dziecko, to tez z mężem nie lecieliśmy oglądać (a do nas przylezli od razu) tylko czekaliśmy na zaproszenie. Litości, no kurde, zwłaszcza, ze nie chodzi tylko o dziecko, ale o matkę, która jest zmęczona, niewyspana i zwyczajnie zamiast usługiwać i zabawiać rozmowa, wolałaby chwile sie zdrzemnąć...

Ech, no, ale coz...

A tak w ogole łeb mnie znowu boli, cały weekend ścigaliśmy po sklepach, bo Zuzka ze wszystkiego wyrosla i wróciłam nieprzytomna.

Miłego dzionka, a ja w robocie;)

Nieukowa lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas ciężki wieczór i średnia noc:( zaczęły sie problemy z brzuszkiem. Nie może zrobić kupy lub bąka pręży sie aż robi sie bordowa na twarzy, nie wiem jak jej pomoc :(
    Po karmieniu zawsze ja odbijam, wczoraj położyłam ja na brzuszku po chwili zrobiła kupę - widać ulgę i rozluźnienie i za chwile znów sie prężyła. Nie wiem co robić, może macie jakieś sposoby bo espimisan można podać dziecku które skończyło miesiąc .... Czyli za 2 tyg .... Zwariuje chyba

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Maniek, cieple oklady na brzuszek ( meza kolega polecil rowniez przykladac b.cieply wacik do odbytu) oraz masaz brzucha (nie wiem jak to po polsku wyrazic :/ ale chodzi o to, ze na brzuchu masujesz w te str.jak zegar chodzi, a na pleckach odwrotnie), rowerek? Szkoda, ze nie ma mnie w PL bo moglabym Ci wyslac kropelki norweskie. Wiele osob jest z nich zadowolone. Nam niestety nie pomagaly, ale u nas kolki gigant ;)

Summerka, to tak jak meza brat. My w pt.wyszlismy z domku, bo na wlasna prosbe (normalnie po 3 dobie wypuszczaja) a ten juz w nd.wielkanocna chcial przyjechac z 2 dzieci. Maz pow.,ze nie, to i tak wpadl dac prezent. Maz ich dalej. Ie wpuacil (gniew brata lub wsciekla zona w pologu ;) )

Milego dnia

DZIEWCZYNY mam jeszcze pyt.odnosnie ubezpieczenia w ciazy. Niekotrore z Was dostawaly jakaies pieniadze z tyt.porodu. Moze mi ktos cos wiecej na priv napisac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 08:32

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień bry...

Zgredziu sprawdź priv tam wysłałam zdjęcia...

miłego dzionka kochane, bez bólów, mdłości i płaczliwych dzieci..ja wracam do swojego "krzyża".....buziiiiiiiii :*

Maniutku możesz małą nosić "na samolocik" wtedy masujesz brzuszek małej, możesz robić rowerek i MOŻESZ podać espumisan w ostateczności - połowę dawki (lepszy jest bobotic forte wg mnie)............

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 08:44

Summerka lubi tę wiadomość

• Summerka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek, u nas był mega problem kupkowy, nie widm czy u Was jest to aż tak, ale u nas id około 2 mca, Zuzka nie mogła sie załatwić i to po 3-4 dni (więcej nie pozwalaliśmy, choć pediatra kazała czekac) i nie pomagali nic: moja dieta, masaże, okłady, jakieś probiotyki, leżenie na brzuszku, masowanie, suszarka - nic. Wiec dawaliśmy kawałek mydełka w tyłek i od razu robiła (nie mogłam patrzeć jak płakała, wręcz wrzeszczała i sie męczyła po kilka dni), to trwało przez jakieś 4 mce, a był czas, ze bez mydła sie nie załatwiła w ogole. Straszyli nas, ze dziecko nie bedzie umiało sie wypróżniać, etc., ale nie mieliśmy wyjścia (ten sposób podsunęła nam teściowa - lekarz), jak skończyła pol roku i zmieniłam jej dietę, śliwki, etc., teraz z kupa nie ma problemu;)

Jak Zuzka miała 21 dni lekarz pozwolił dać bobotic, bo niby od 28 dni, ale pow., ze w medycynie nie ma od do;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 08:44

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda narazie sie załatwia codziennie nawet kilka razy. Wieczorem sa problemy bo wodze ze sie pręży przy karmieniu podkurcza nóżki i widać ze chce albo kupę albo bąka i zaczyna sie jazda.

Napisałam mężowi zeby kupił Sab simplex i bobotic. Sama sie boje do pupy jej cokolwiek wsadzić zeby jej zwieraczy nie uszkodzić.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo w ten upalny poranek ;)
    My juz na dworze byłyśmy i psa gonilysmy patrzy na niego jak zaczarowana i śmieje się w głos :) bo Zosia dość rzadko się śmieje a do obcych to w ogóle.
    Maniu u nas tez nic nie pomagało :( żadne krople suszarka różne pozycje noszenia rowerek masaż okłady kompletnie nic...minęły 3 miesiące i przeszło. Oby u Was cos pomogło!
    Summerka Tosia baaaardzo mi się podoba :)
    Malenq życzę spokojnego dnia ;)
    Beszko nie znam się ale u nas było ubezpieczenie grupowe w pracy i z tego tytułu dostaliśmy z mężem chyba po około 1,5 tys z tytułu urodzenia dziecka.
    Życzę miłego dnia Wszystkim :)

Summerka lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

‹‹ 1054 1055 1056 1057 1058 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ