X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, wlasnie, u nas tez jest grupowe i zastanawiałam sie czy dostaniemy oboje z mężem (pracujemy w jednej firmie;)). A dzieci to chyba lubią zwierzaki, bo Zuza tez świra dostaje.

Maniek, jesli robi kupkę, to widocznie brzuszek.,,moze te kropelki pomogą, oby, bo wiem, jakie to stresujące;(

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwazam ze problemy brzuszkowe, o ile kupa idzie normalnie, trzeba przezyc i tyle... Ja sobie nie wyobrazam ladowania mydla, termometru albo rurek w tylek noworodka/niemowlecia... Maly nam sie tez prezyl, czasami po 2-3h, ale przezylismy, on wyrosl i jest git. Wciaz sie zdarza gorszy dzien/noc, ale im dalej tym lepiej.
    Maniek masz do dyspozycji probiotyki np Biogaia, symetikon czyli Sab, Bobotic, Espumisan i jeszcze inny specyfik Debridat, z tym ze nie wszystko przed skonczonym miesiacem zycia.
    Nam pomagalo przyciaganie nozek do brzuszka, rowerkowanie, masazyk i zimny wacik przylozony do pupy. Symetikonu uzylam doslownie 2x z miernym efektem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 11:04

Blondik, zgredka lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja becikowego nie dostalam bo przekraczamy prog, tylko wlasnie z grupowego z pracy.

Pozdrawiam gangowiczki i lece probowac zjesc sniadanie :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam macham matko Lilka jutro miesiąc kończy :) kidy to zleciało

ja tez dostałąm z ubezp ale sama sobie opłacałam bo mój szef grupowego nie prowadził mój mąż miał grupowe a na becik czekamy decyzja do 30 dni wiec ok 10 sierpnia powinna być
    Jutro jade karte NFZ odebrac

ok ide sie ogarnąć bo musze na poczte meżowi isc bo musi do ZUSu wysłąć druk za l4 co miał na Zuze w czerwcu wrrr

Nieukowa lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• beszka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamiek, mi nie chodzilo o wkladanie do pupy a przykladanie ;) nie wiem czy ten sposob dziala, bo nie stosowalam.

U nas na kolki nic nie pomagalo. Jedynie na ostatnia mega kolke, ktora H miala w PL pomogl espumisan. Bobotic i sab simplex nie daly rady. Niby ten sam sklad, a jednak...

Co do probiotykow, to po biogai czesto boli brzuch i dzieci na niego zle reaguja. Nie jestem w 100% pewna, ale chyba jedyny probiotyk, ktory zawiera szczepy bakterii przebadanych, przestestowanych i udowodnionych ze faktycznie dziala to trillac

Nieukowa...hmmm mialam kiedys takie samo zdanie jak Twoje. Bo jak dziec sie prezy i tyle i nie trwa to dlugo, to nie ma problemu. Gorzej jak sie meeeega jazdy z meeega kolkami zaczynaja......to jestem pewna ze kazda matka predzej czy pozniej siegnie po wspomagacze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 10:06

Blondik lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, zgadzam sie, bo kolka (która niestety trzeba przeżyć), a zaparcia to dwie rozne rzeczy. U nas, jak mówiłam to nie była typowa kolka, tylko mała nie robiła kupy, to była masakra.

Nam neonatolog poleciła Lacid dla niemowlat i chyba generalnie to dobry probiotyk (po acidolacu np. Nie widziałam poprawy)...

Nieukowa lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam. dziś mam mega powera, od rana sprzątam i piorę ubranka Madzi. jakies wicie gniazda mnie przedwczesnie ogarnęło :)

co do odwiedzin, mnie one przerażają. na naszym małym metrażu, jak przyjdzie kilka osób to jets mega tłok i ciężko sobie znależć miejsce. nie będzie czym oddychać.

kończą nam murowac pieterko, w przyszłym tygodniu zaczynają dach. dziewczyny, które mają domki - jakie dachówki polecacie?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Freja Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Witam Was serdecznie!

Dziś pierwszy dzień sama zostałam z chłopakami - bo mąz do pracy poszedł
    jakoś ogarniam - jeszcze
    choć na klawiaturze leżą mi właśnie mi puzzle bo młody domaga się uwagi i mnniejszy juz kwęka na (.)(.)
    ale takie uroki

Maniek - ja po konsultacji z pediatrą od 11 dnia życia daję młodszemu espumisan bo probiotyk nie pomógł

tyle ze dajemy mu pół minimalną dawkę i zamiast 4x to 2-3 razy dziennie

przynajmniej nocki mi przesypia

a na kolki pomaga mu noszenie w chuście - jak tak łazimmy to nawet bez espumisanu cały dzień jest ok

a tak to rowerek i ciepła kąpiel - bardzo to Adaś lubi i się odpręża

PS. przepraszam Was że tak z doskoku wpadam ale te dwatygodnie co mąz miał przymusowe wolne mieliśmy kupę załatwiania - urzędy, malowanie, składanie mebli dla młodej zanim z obozu wróci - a na koniec jeszcze wpadła nam awaria zasilania w mieszkaniu - przepalił się kabel - gdzieś w ścianie i kuchnię miałam bez prądu :(

wizja rycia ścian w nowej kuchni załamała mnie - ale na szczęście po wykuciu kilku dziur w różnych częściach mieszkania mąż znalazł miejsce awarii- alternatywy 4 normalnie- w ścianie zamurowany był rozerwany kabel i tryzmał się na włosku dosłownie który sie przepalił

dziś dla mnie smutny dzień - rocznica śmierci mojej córeczki - wczoraj byliśmy na cmentarzu, ale musiałam uciekać bo po 3 minutach chciało mi się wyc i bałam się ze się rokleję całkiem...

Zgredka - mam pytanko - gdzie robiłaś badanie usg stawów biodrowych? bo nie mogę znaleźć nic na nfz...

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej misie :)

my jesteśmy ubezpieczeni oboje - w grupowym męża i dodatkowo jeszcze w jednej ubezpieczalni i za dwa miechy powiem Wam czy się udało uzyskać wszystko co mamy w umowach ;)

Summerka- na bank dostaniecie oboje z pracy bo to nie zależy od firmy tylko od składek, oboje płacicie składki więc oboje dostajecie kasę, ubezpieczalnia traktować Was będzie jako dwoje rożnych pracowników :)

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freju dzięki za odp własnie tez szukam już chusty do kupienia. Sama boje się podać cokolwiek a wizytę u pediatry mamy dopiero w czwartek.

Mam takie samo zdanie jak Beszka jeśli sporadycznie boli brzuszek took trzeba przeżyć pomasować itd ale jak widzę że cała noc się męczyi teraz po przebudzeniu też się pręży przy cycu marudzi i też się pręży to mi się wyć chce i zrobiłabym wszystko żeby jej ulżyć.

Nieukowa, beszka lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniutku ale śliczna Jagodka! !!!!!!♡

MANIEK lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka, Beszka- dlatego pisałam "jeżeli kupy idą normalnie"... Takie porządne zaparcia to ja bym spróbowała skonsultować w szpitalu albo u pediatry i jeżeli daliby zielone światło na czopki/katetery to okej, ale nic sama z siebie bym nie ładowała...

Maniek, a wrzuć Jagusię na forum, choćby na chwilkę, bo ja na grupie FB nie jestem :)

Mój kaczorek leży na tarasie, pod parasolem, na golasa i się chłodzi wentylatorkiem od kompa. Zasnął rozanielony więc mam trochę czasu dla siebie :) Współczuje tym, którzy mieszkają w blokach i nie mają gdzie uciec w taką pogodę ;/

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za współczucie - ja przy upałach (dziś jest jeszcze znośnie)siedzę z zamkniętymi oknami, zasuniętymi roletami i rozłożonym w miskach lodem po pokoju.... i tak jest ciężko - nie wiem kto wymyślił blokowiska ale na bank był idiotą :/

ewebii4.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa chętnie bym wrzuciła Jagodzianke na forum ale nie umiem....To sie chyba przez fotosik robiło to zaraz spróbuję.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh dziś jest jeszcze znośnie ;) ale u mnie w domu jest lepiej niż na dworze - stare budownictwo.za to nie nowym domu na poddaszu tragedia! Ale taras chociaż od wschodu wiec będą przyjemne wieczory ;)
    Ja Zosia podawałam i bobotic i espumisan ale bez efektu miała mega kolki po 3-5 godz dziennie do skończenia 3miesiaca aż się zanosila od płaczu w ostateczności szedł paracetamol boszzzz współczuję to jest tragedia!
    Moja tez padła rozwalona na kanapie ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, ale ja nie o kupach pisze a o kolkach oraz trudnosciach z puszczeniem baka ;) ( sadze Maniek, ze Jagodka bakow nie moze puscic i dlatego sie prezy).
    Z kupka, po doswiadczeniach z Janem, to na bank bym do szpitala pedzila na badania.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Nieukowa chętnie bym wrzuciła Jagodzianke na forum ale nie umiem....To sie chyba przez fotosik robiło to zaraz spróbuję.

http://zapodaj.net/ - ja zawsze wklejam przez tę stronę bo na fotosiku trzeba mieć konto :)

ewebii4.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko jest dokładnie tak jak piszesz kupy są po trudach ale są, zawsze puszczała bąki jak ją karmiła a teraz już tego nie robi i się pręży jak struna aż bordowa się robi i zaraz jest krzyk...i tak od wczoraj wieczorem. Teraz mi zasnęla ( chyba juz ze zmęczenia)

Zakupiłam chuste...teraz musze się szybko nauczyć to wiązać...na szczęcie jest you tube.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja tak z doskoku, dzisiaj idziemy na usg, później wrzucę jakąś fotę na fejsika :) mam nadzieję, że wszystko jest ok i młode rośnie

Nieukowa, Blondik, Arienna, Misi@, LaRa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jak Maniutek zakupiła chustę, to tutaj wrzucę mam do sprzedania za 150zł (za tyle kupiłam) chustę Natibaby splot skośno-krzyżowy bawełna rozmiar 4,6m (rozmiar M), KALAHARI - średnio "złamana"............ sprzedaję bo mam drugą, a dwie na stanie to za dużo..............
    to jest taka jak na zdjęciach:
    http://www.natibaby.pl/chusta-malta-ok-cen-duplikat-1.html

‹‹ 1055 1056 1057 1058 1059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ