Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Maniek wszystko w normie. Ja sie balam kazdego wieczoru
i nadal boje
Kroko, gratki zabkow i innych postepow.
U nas sa biale krechy na dziaslach, ale dzisla nie sa rozpulchnione, wiec jeszcze mamy czas.
Moja mala tez siada, ale to przez napiecie miesniowewiec jej nie pozwalamy.
Fakt, po terapii jest lepiej.
Kostka, gdzie w koncu na urloo jedziecie?
U nas wlasnie afera o cyca byla. Musialam pojsc sie wykapac, bo pozniej roznie to bywa....mloda byla mega zmeczona, wiec maz ja wlozyl do jej wlasnej, nieuzywanej, poza pierwszym dniem w domu, kolyski, probowal zapodac smoka i uspac.njeny jaka afera bylaa ze ma glos jakby gqrdlo byl zdarte, to maz ja zaraz na rece i syna wyslal po mnie, bym sie pospieszyla. Takim sposobem leze w lozku wykapana, ale z nieumytymi zebami, wiec jeszcze czeka mnie wycieczka do lazienki.
Mam ze soba 2 ksiazki, ktore czytalam daaawno temu i chce odswiezyc wiadomosci. Polecam je goraco: rodzenstwo bez rywalizacji oraz jak mowic zeby dzieci sluchaly, jak sluchac zeby dzieci mowily.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 20:18
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Czesc
u mnie po ciezkiej, bezsennej nocy dobry dzien. Pogoda fajna, rzesko, bylismy cala rodzinka na zakupach ogrodniczych, udalo sie w koncu chate posprzatac... Mlody dzis jak aniolek- zaciesz, gadana i spanie naprzemian.
Maniek tez sie boje wieczorow- czy zasnie o czasie, oraz porankow- czy da jeszcze kwadransik pospac
Psotka ja na 'suchoty' uzywam lubrykantu Feminum Activ bodajze.
Dzis maly konczy 7 tydzien... Ale to leci. A aa tydzien wyjazd do tesciow, a potem mama na tydzien do pomocy przyjezdza. Ale fajnie, moze sie wyspie! -
a ja ma swoj pierwszy katar i jest przez to nieznośna, bidulka meczy się jedząc i przez to się złości i wrzeszczy na całego
chyba przesadziłam wczoraj z otwarciem okna na noc, ale miała body z długim rękawem i nożki przykryte kocykiem, a po obudzeniu była cieplutka ;//
Malenq: wystawiasz te bodziaki?? -
Kuzwa, a nam sie chyba popsuł piec gazowy w łazience. Przyszłam z Rodos chce kapać mała i zonk... Nie grzeje wody ;(
Takim sposobem dziecko drugi dzien pod rząd nie jest wykapane ;( (a co ze mną? Grzeje duży gar wody-jak za starych dobrych czasów)
I kolejny sobotni wieczór spędzam sama w domu bo moj kochany malz nie potrafi stanowczo powiedzieć gościom o 21 ze czas do domu ruszyć dupsko, tylko sobie siedzą i gawędzą i takie tam inne.... Kawaler kuzwa! Przyrzekłem sobie ze jest to ostatnia sobota, gdy sama wracam do domu! Jeszcze mnie dzis czeka poważna rozmowa z malzem bo chyba nie czuje, ze czas imprez skończył sie jakiś czas temu. Jestem tak wściekła ze po drodze sie poryczalam. Ehhhh
Walne sobie meliske, zeby chłopa ńie roznieść ;( ....... I ten piec ;( -
nick nieaktualnyDzień dobry!
Lara mam nadzieję, ze wszystko sie ułoży!
Malenqa mam nadzieję, ze u Ciebie rowniez
Ja od wczoraj wieczór mam bole krzyza i podbrzusza. Maly sie rusza i nie wiem czy jechac na IP. Moze poczekam do sniadania, jak nie przejdzie to pojade.
Ale moze to od zlego lezenia. Juz sama nie wiem nie chce byc histeryczka
Milej niedzieli -
Witam i ja Lara moja bratowa miała podobnie wiecznie byli jacyś goście w domu piwko i luzik aż w końcu nie wytrzymała otworzyła drzwi i poprosiła wszystkich o wyjscie. Juz była taka zmęczona ze puściły jej nerwy ale nikt sie nie obraził wręcz przepraszali ze sami nie pomyśleli. Javyez narazie gości nie planuje, znajomych zaproszę jak minie mi ten czas strachu - baby blues? Narazie skupiam sie zeby jakoś wszystko funkcjonowało, zwłaszcza ja. Wiem egoistyczne ale przecież szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko wiec najpierw muszę dojść do siebie, potem bedą towarzyskie spotkania. Poza tym mała jeszcze nie szczepiona a u nas praktycznie wszyscy znajomi maja juz dxieci i sie troche boje, zapytam położna jakbym jest z tymi odwiedzinami .
U nas noc minęła dobrze, patent odkryłam taki ze mam żarłoczne dziecko i zjada dwa cyce a potem jak ja odkładam to musi czołem dotykać ochraniacza na szczebelki i szybko zasypia. Cała ciąże prawie tak była ułożona twarzą do łożyska, chyba czuje sie w tej pozycji bezpiecznie.
Zgredka a czyscilas jej nosek ? Może poprostu ma zapchany i nie ma kataru ? (Czego Wam życzę )Maniek
-
Czyscilam nosefrida, noc była cięższa bo nie chciała zasnąć przez katar, potem pobudka koło 5 i też wrzaski i piski przez katar ale szybko przeszło, zastanawiam się jak mam usunąć ten katar, bo jak ciągnie nosefrida to myślę że coś jej wyciagne innego
-
Dzien dobry
Zgredko, wspolczuje kataru. Zdrowka Wam duzo zycze.
Misia, i jak? Jesli te bole sa uciazliwe i sie martwisz to moze lepiej podjechac na IP. Lepiej wyjsc na histeryczke niz sie niepotrzebnie stresowac
Maniek, ja tam nikogo przy 2 i 3 dziecku nie zapraszalam. Jedna znajoma sie obrazila, a sama jak rok temu urodzila, to dooiero gdy mlode mialo 6 mies.zaprosilaszybko sie zapomina.
Ja uwazam, ze ten czas jest zarezerwowany dla dziecka. Rodzice musza poznac malenstwo, malenstwo musi sie przyzwyczaic do nowych warunkow, a rodzice musza tez sie odnalezc w nowej roli. Znalezc jakis rytm dnia itp. Poza tym u nas tez sporo dzieci w rodzinie i szlag by mnei trafil, gdyby ktos z zakatarzonym przylazl, a pewnie tak by bulo, bo meza siostra i brat laza wszedzie z chorymi dzieciakami (jak im sie rodzilo, to my bez naszych poszlismy). Poza tym ten halas...niepotrzebne takiemu malenstwu, kotre i tak jest zestrachane, bo jest w nowej sytuacji. Chce byc blisko mamy. Tzn.moje na samym poczatku halasu jie lubily i sie stresowaly bardzo. Teraz im to wisi
Oczywiscie jesli ktos ma potrzebe i uwaza, ze jest na silach przyjowac gosci, to niech przyjmuje. Mnie to przy 1 dziecku wkurzalo strasznie. Ja tu z cycami na wierzchu: przy jednym dziec przy drugim laktator, zmieniajaca podpaski co chwile, w domu balagan, dziec placze i ja orawie tez. Maz zestrachany i jeszcze tlum ludzi do ogladania dziecka? A co to? Wystawa?
Blondik, Smoczyca1, Misi@, Nieukowa, MANIEK, Summerka lubią tę wiadomość
-
Polać jej bo mądrze gada
Soku oczywiście!!!
Miłego dnia
A mąż dziś do mnie ze mama czyt teściowa moja pytała czy dziś przyjedziemy z mala? Na pytanie ze może ona przyjedzie odp ze nie chce jej się bo jest zmęczona nisz kurwa a ja codziennie jestem świeża i wypoczeta! Byliśmy tydzień temu a ona ostatnio chyba z miesiąc temu ma samochód ma 8km ja się nie ruszam! Jestem zmęczona po całym tyg i wczorajsza chrzestna bo była do 21 póki mala nie zasnęłanie żebym narzekała absolutnie ale jej jest łatwiej zapakować się w auto niż nam z całym majdanem a jak nie to NIE! No użyli mi
aaaaa potem się dziwi z wnuczka się jej boi i płacze jak ja widzi...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 10:48
-
My za tydzien jedziemy 250km do rodzicow
maly 2-miesieczniak dostal zielone swiatlo od tescia (biadolil ze za maly, wirusy itd) ale w koncu zmiekl bo on nie ma czasu do wnuczka przyjechac to chociaz my wpadniemy na weekend.
Do tej pory mielismy troche gosci, ale wpadali po 2 osoby, nie dotykali malego i byli bez dzieci. Zastanawiam sie, kiedy odwiedzic znajomych co maja 2 szkraby zlobkowo-przedszkolne... Ja bym juz, ale maz chce poczekac do skonczonych 3 slbo nawet 6 miesiecy... -
hej misie
współczuję przejść katarowych i innych...
ja miałam straszną noc, cała nie mogłam spać, wszystko mnie boli, plecy, boki brzucha, obolałe pachwiny i podbrzusze....i jeszcze do tego tak mi duszno, że nie mogę funkcjonować lezę i dyszę... w głowie mi się kręci... masakra jakaś ale to może z niewyspania, mała się wierci więc u niej wszystko ok i nie panikuję, ale źle mi strasznie i do tego pot mi po dupie spływa...
jeszcze sobie zafundowaliśmy nockę że szok, byliśmy u znajomych , koleżanka ma hodowle psów i jak wróciliśmy do domu to mój Niko tak się podjarał zapachami małych piesków że nie spał do 2.oo potem ja nie mogłam zasnąć i w rezultacie nie spalam cała noc