Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mari, bedzie dobrze, dawaj foteczke z usg jesli dostaniesz
Ja foty wrzucam na tinypic.
Podobno dzieciaczki na poczatku zycia nie umieja korzystac ze zwieraczy, dlatego maja problemy brzuszkowe... Grunt to uspokoic maluszka a zaraz potem chwile pomasowac/porowerkowac. Ja podnosilam Radka gora-dol kila razy dosc szybko, moga byc tez np. Przysiady z dzieckiem (oczywiscie jak jest malenkie). U nas to pomagalo na moment. Jak maly sie przestawal spinac to szybko nozki zginalismy do brzuszka i troche sie odpowietrzal. Kilka-kilkadziesiat takich sesji i bylo po sprawie -
ok już doczytałam
Nieukowa ja już to wszystko wypróbowałam: wacik zimny do pupy ( siku zrobia), kłade na brzuszku,masuje, rowerek, nosze bujam pionowo poziomo co chcesz i bąków brak:(
Poczekam az sie obudzi i zobacze jak będzie, jak znowu będzie się męczyć to jej dam ten espumisan 2 kropelki.Maniek
-
Dzięki za miłe słowa, zrobilismy jej sesję bo na Boże Narodzenie chciałabym podarować te zdjęcia dziadkom w pięknych ramach...mam nadzieję że wytrzymam tyle czasu:)
Dziewczyny a herbata z kopru włoskiego pita przeze mnie może też pomoże????Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 12:31
Maniek
-
MANIEK wrote:Kotka ja patrze na cenę za jedną pieluszkę wtedy wiesz ile kosztują i co się opłaca....PS dada to też pampers tyle że dedykowany biedronce
Nie popatrzylam na cene bo mi myla juz sie neicierpliwiwl i z nim na reku wybieralam. Kupilam bo sylszalam ze te Dady takei dobre. Mysle sobei ze jak dobre i tanie bo z Biedronki to kupie a tu zonk. -
PsotkaKotka wrote:Wiecie co....kupilam w Biedronce Dady bo myslslam ze sa tansze od Pampersow. W Rossmannie kupilam dodatkowo Pampersy. Przeliczylam i taniej Pampersy wychodza. Czy ja cos zle licze?
hehe jak mój małż się dowiedział na SR ile razy noworodek kupę robi- to od razu zaczął się rozglądać za jednorazówkami i jakoś o tetrowych nie wspominaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 12:37
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Ale naskrobaluscie.
Freja: USG robilam w szpitalu dziecięcym na strzeleckiej za70 zł
My były dziś na szczepieniu miało być rota 5w1 i pneumokoki, ale po latarki sobotnim się balam, więc walnelysmy rota, które mała szamala że smakiem i 5w1 (mała nawę nie plaknela, tylko zdziwienie, że coś ją uklulo), bo lekarka powiedziała, że mała wyglada dobrze
Co do kup, to moja robiła raz na tydzień gdzieś w drugim miesiącu, ale nic jej nie podawała, lekarka powiedziała, że to normalne przy mm, więc wolalam jej nic nie lądować, a mydła to sama sobie bym nie wsadzila. Za to lekkie naciskanie odbytu może pomóc, jak też maskowanie i kładzenie na brzuszku. Moja teraz codziennie wali jak tylko się ją do lezaczku wsadzi, a steka przy tym..Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Hej,
Maniek, sliczna Jagódka!
Tez słyszałam o tym windi, i podobno fajnie działa, ale ja nie jestem w tym temacie fachowcem.
Jejku,oglądam tv i zastanawiam sie jaka trzeba być matka/kobieta aby zostawić dziecko po urodzeniu nagie na zewnątrz? Kurcze, nie chce, bądź nie moze wychować dziecka, niech zostawi w szpitalu! Nie mam słów do takich głupich bab ;( -
Hej, wpadlam napisac, ze skurcze mam co 5 min. Jade do szpitala. Prosze o kciuki zeby nie ustalo
LaRa, MANIEK, Arienna, Smoczyca1, Misi@, marissith, Nieukowa, Malenq, beszka, justta, Biedroneczka83, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość