X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    czekamy :)

Misia you are next :P :P :P
    Straszysz? ;)
    Bo ja na dzien dzisiejszy chce urodzic po terminie :p
    Edit.
    Pati no ja tez jestem ciekawa jak to sie u Ciebie rozwinie. Ale dziwne, ze jak tak szybko ompolowe szyjka sie skrocila a oni Cie wypuszczaja.
    Mari gratulacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 18:38

Arienna, marissith lubią tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, a merzysz ile te skurcze trwaja? Ja przy 2 dzidziolu pojechalam, jak juz sie darlam z bolu ;) i mialam tylko 4 cm rozwarcia.

Ari, gratki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 18:41

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie widzialam sie z dawna kolezanka. Jej dziecko ma 4 miesiace i wazy...9kg! 65cm. Pulpecik! Karmi go tylko piersia. TO ja nei wiem co ona je :D,
    I wiece to nie kolezanka, kolezanki. Gdybym sama nie widziala to chyba bym nei uwierzyla :D

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo moja dziś wazona 5985 i 60 cm

Ale mam gastrofaze, co wejde do kuchni to coś jem, ma sa kra

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Wlasnie widzialam sie z dawna kolezanka. Jej dziecko ma 4 miesiace i wazy...9kg! 65cm. Pulpecik! Karmi go tylko piersia. TO ja nei wiem co ona je :D,
    I wiece to nie kolezanka, kolezanki. Gdybym sama nie widziala to chyba bym nei uwierzyla :D

Szok, Zuzka ma rok i wazy 9500 kg, tylko, ze jest długa, bo 85 cm;)

Marri, co za dymy na lutowych kręcisz;)??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 22:25

Nieukowa lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, i jak?

Psotk OMG to moj L w wieku 4 mies wazyl 7 kg a mierzyl nieco ponad 68 i wielki mi sie wydawal ;) a tu 9 kg i nieco krotsY, to musi smiechowo wygladac slodziak maly :)

Ja dzis sama 3 kapalam i kolacje podalam. Maz wpadl. Na samo czy. T anie bajki
    Wczesniej wycieczka do sklepu z chlopakami i padam ;) powiedzialam mezowi, ze jak bedzie musial podrozowac w zw.z praca na kilka dni w tyg to chce kogos do pomocy,a jak na dluzej to ja do Polski jade z dzieciakami ;) pierwszym samolotem. Wole samotny lot z moja 3 niz sam na sam z nimi w domu przez 2 tygodnie ;) glownie ze wzgl.na Hanke. Ona juz kolek nie ma, ale czasem jeszcze ja brzucha zaboli i nadal reaguje na to co ja jem :/ do tego ze mnie robi sobie smoczek i uwiazana jestem:/ dopiero teraz zasnela po paru godz.cyckowania. Ale to i tak dobrze, bo potrafi dopiero kolo 24 porzadnie zasnac :/ a smoczka nie chce.

Wlasnie, PSOTKA, jak u was syt.ze smoczkiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 22:35

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:

Marri, co za dymy na lutowych kręcisz;)??
    A weź daj spokój, aż strach się odezwać. Z wami zawsze była jakaś merytoryczna dyskusja, argumenty za i przeciw, a tam to zapomnij! Przeraża mnie to, no i ogólna głupota też mnie przeraża ;)

Pati trzymam kciuki!
    Kotka może koleżanka ma śmietanę a nie mleko? ;)

Nieukowa, Summerka lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż wlazłam na luty - lubię flejmy :P

Najbardziej mnie ta laska gestapo od rodzicielstwa bliskości i noszenia w chustach rozbawiła- nie wiem kiedy by jej rura zmiękła, gdyby faktycznie dziecko bez wózka chciała nosić. No chyba że nosić do samochodu i z samochodu :P No nieważne, Mari chyba szkoda nerwów. :P

Summerka lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no tam to jest autentyczna masakra, obrażanie i wyzwiska :( w sumie trochę szkoda bo fajnie pogadać z kimś w podobnym wieku ciąży, ale od czego mam was :D Najwyżej wbije się z pytaniem na styczniówki, Summerka mnie po znajomości zaanonsuje ;)

Summerka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Aż wlazłam na luty - lubię flejmy :P

Najbardziej mnie ta laska gestapo od rodzicielstwa bliskości i noszenia w chustach rozbawiła- nie wiem kiedy by jej rura zmiękła, gdyby faktycznie dziecko bez wózka chciała nosić. No chyba że nosić do samochodu i z samochodu :P No nieważne, Mari chyba szkoda nerwów. :P

Wiesz Nieukowa, ja mysle ze noszenie w chuscie napewno jest super i faktycznie sprzyja zaciskaniu wiezi z dzieckiem. Tez przed ciaza myslalam z emoz euda sie bez wozka i maz faktycznie dlugo nosil malego tylko w chuscie. W wozku zaczal jezdzic dopiero chyba jak mial 1,5 miesiaca. Ale nie wyobrazam sobie nosic go w chuscie czy nosidle w upal bo umecze sie i ja i on a po drugie maly tez lubi wozek. Zreszta to ze ludzie od zarania dziejow nosza dzieci w chustach wcale nic nie oznacza.
    Czytalam ksiazke (W glebi kontinuum) w ktorej autorka opisuje sposob wychowywania dzieci przez jedno z plemion amazonskich. Miedzy innymi jest to ciagle noszenie dziecka, niemalze staly 24 godzinny kontakt dziecka z matka. Autorka ma 2ke dzieci ale niestety nie wspomniala o wlasnych doswiadczeniach ;). W paru miejscach przyznawalam jej racje ale jednak jej rady sa troche nieprzystajae do naszej rzeczywistosci moim zdaniem.

Kupilam dzisiaj dmuchany basenik :). Poczekam jak sie woda nagrzeje juro i po poludniu zrobimy wodowanie :D. Ciekawe co Domi na o powie. Myslicie ze moge takie male dziecko juz na dworze do chlodnej wody wsadzic? Oczywiscie nie na jakos dlugo. ???

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej skarby:-D

Pati????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 07:06

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, tu sie chyba zgadzamy, ze to jest swietna sprawa, ale niedostosowana do zycia miejskiego czlowieka... Bez wozka na supermarket? Nie do pomyslenia dla mnie, tyle sie tam miesci :)
    Pierwsze co pomyslalam o chustach to wlasnie gotowanie dziecka w takich upalach w chuscie (a nie daj boze wejsc potem do klimatyzowanego pomieszczenia). Na deszcz tez slaby pomysl, choc pod parasolem chusta sie zmiesci.
    No i o plecach pomyslalam- dla mnie czeste dlugie noszenie malucha <6mc odpada, bo za bardzo przod przeciaza.

Wlasnie, co z Pati?

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wpadam zobaczyć co z Pati. ?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety u mnie sie wyciszylo.... mam jakies pojedyncze skurcze ale niestety to tyle.... czekam I czuje sie jak na bombie.... nie boje sie porodu, chce juz urozic bo strasznie puchne... ale oczywiscie to mala zadwcyduje kiedy zechce sie pojawic....

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ochhhhh, a myslalam, ze Roxi juz jest z nami... no ale to juz niedługo :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati umyj okna, pochodz po schodach, może przyspieszysz :) męża porządnie przytul :)

Pati Belgia lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati,ja też myślałam, że już po wszystkim :( wcześniej córki nie chciałaś wypuścić to masz ;)

Pati Belgia lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,
    Moja po szczepieniu znowu wcześniej padła bez kąpieli. Rano była całą gorąca i wilgotna, ale w dobrym nastroju. Szybko jej przemylam oczy i szyję (odkryłam tam wczoraj odparzenie) podkarmilam a teraz bączek śpi.

A ja skacze po kanałach

Mari: większość z nas zrezygnowała z udzielania się na wątkach że swoją data porodu, tam jakoś zwyczajowo panuje panika..

marissith lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej misie :)

dziś jedziemy do salonu dziecięcego , może coś kupimy dla małej i dla mnie, zaczynam kompletować torbę do szpitala, w sumie najwyższy czas :)

wczoraj poserduchowaliśmy trochę- kurde ciężko z brzuchem :D jeszcze mała nie spała :P chociaż po, zasnęła od razu :P tatuś pobujał i zasnęło dziecko :P

Pati - trzyma kciuki i życzę cierpliwości :)

Blondik, Misi@, marissith lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też ostatnio kopniaki w trakcie :) śmiesznie bylo heh;) ciężko się skupić :)

Arienna, Misi@, marissith lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
‹‹ 1058 1059 1060 1061 1062 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ