Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry
Pati trzymam kciuki, aby sie. Wkoncu rozkrecilo. Mowia ze zmkazda ciaza przepowiadajace sa coraz bardziej uciazliwe, a to ie sie jeszcze szyjka skraca i miekknie, wiec pewnie na dniach urodzisz
ZGREDKO szczepilas mala, gdy miala katar?
Moja ma miec jutro szczepienie i nie wiem co zrobic. Gardlo ja juz raczej nie boli, ale nos zaktanyPati Belgia lubi tę wiadomość
-
My na Rodos przybyłyśmy nalać wodę do pierwszego basenu Ani
jest mniejszy niz jej wanienka
do popołudnia woda sie nagrzeje wiec pozniej pomoczymy pupcie
Pierwszy raz od dawna przy wyjściu nie było krzykumam nadzieje ze tak juz bedzie bo to było męczące juz ;(
Teraz dziecko spi w wózku ale zaraz będę szła do domu zeby odpocząć od temp (choc w domu tempka podobna ;()
Beszko, u mnie lekarz zawsze przed szczepieniem bada mała. I wtedy decyduje czy szczepić czy nieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 12:17
-
nick nieaktualny
-
Malenq wrote:Lara jaki wirus rozsiałaś??????? bo moja od 2 dni znowu nie da się odłożyć do wózka, tylko rączki i rączki, czasem łóżeczko........a na spacerze był wrzask i tyle z "promenady ełckiej".......
Mea maxima culpa ;(
U mnie to trwa (trwało) ok 2 tyg ;( a wczoraj dała taki popis ze szok, przynajmniej wiem, ze ma płuca silne ( choc nie lubie jak je ćwiczy) a dzis nawet z uśmiechem w oczach wyszłyśmy. Nie chce zapeszać bo czeka mnie dzis jeszcze popołudniowe wyjście.
Malenq odnośnie maty to czy Kosia od razu zajarzyla ze trzeba samemu ruszać zabaweczkami czy trochę to trwało i było początkowo przyglądanie sie? Ania chyba za szybko sie nudzi ;( -
Lara, u nas lekarz nie bada, a mnie. WPL uczono, ze dziecko powinno byc w 100% zdrowe. Tutaj uwazaja, ze jak dziec nie ma goraczki to mozna szczepic i orzy katarze i przy bolu gardla, kaszlu itp. Wiec sama zawsze decydowalam...no ostatnio pielegniarka radzila nie szczepic ze wzgl.na kolki.
Wiecie co, martwie sie ze Hanka moze miec infekcje grzybicznama troszke takiego gestego sluzu, ktory ciezko sie myje. Jak przetaralam tam, bo kupe zrobila, to ten sluz sie jakby roluje
-
Zgredzia, moja tez najcześciej kupkuje na bujaczku, robi sie przy tym bordowa, prostuje rączki i nóżki a jak juz jest po robocie to jest mega uśmiech i....... smrodzik
I tez lubi patrzeć w tv i tez wiem, ze to niedobrze ale cóż ;( w tej dobie laptopów, tabletów i innych wynalazków to chyba nie do ukrycia bedzie ;(
Sama czasami, zeby ja czymś zainteresować to na iPhonie uruchamiam aplikacje baby viev i ogłada fruwające biedronki czy pływające łódki
Juz sie z ,alzem śmiałam zeby zainstalować w wózku wysięgnik na tablecik, ale to tylko śmiechycóż pewnie ktos kiedys na to wpadnie (o ile juz nie wpadł) i w niedalekiej przyszłości mozna bedzie gadżecie zakupić
Potrzeba matka wynalazkówNieukowa lubi tę wiadomość
-
Oj Beszko to w takiej sytuacji udalabym sie do lekarza bo jesli pojawił sie śluz to równie dobrze moze ja swędzieć czy tez piec. Moze lekarz coś zapoda albo Cie uspokoi, ze nie ma sie czym przejmować.
beszka lubi tę wiadomość
-
Beszko: sorry, dopiero zobaczyłam Twoje pytanie, tak zaszczepilam mała, lekarka ją obejrzała, pytala jak duży katar, powiedziała, że nie widzi nic złego, w gardło patrzyła, ale moja nie bolalo (chyba) no i mała dobrze zniosła, dziś jest w świetnym humorze..
A ja znowu zajrzalam do pudła z za dużymi ubraniami i wyjelam dobre, cholera jak ten środek rośnie ;(beszka lubi tę wiadomość
-
Bry,
Pati kciuki zaciskam dalej. To już tuż tuż, postaraj się zrelaksować...wiem cieżko ale działa.
tak was czytam sobie i ja nie włączam tv prawie wcale...w sumie dopiero jak mąż przychodzi z pracy to jakieś fakty oglądamy (albo on sam ogląda) a tak to nie mam potrzeby gapić się w tv i mam nadzieję że Jagoda też będzie wolała inne zabawy niż tv. Jakąś przeciwniczką jestem włączania takiemu małemu dziecku tv...ale wiadomo życie mnie zweryfikuje.
Póki co walcze dalej z bólami brzuszka czyt. zaparciami. Jeszcze ten upał...aura mi zdecydowanie nie sprzyja:( ale noc była ok podałam espumisan wieczorem i jakoś przeszło w miare łagodnie. Piję też cherbate z kopru włoskiego...i odstawiłam mleko...może to była przyczyna?Maniek
-
nick nieaktualnyLaruś oj trwało to zanim załapała o co chodzi z matą, ale potem świrus na całego......
Dziewczyny będę sprzedawała
Bujaczek Tiny Love 3w1 (brąz)posiada możliwość 3-stopniowej regulacji oparcia do pozycji:
- siedzącej - stabilne siedzisko
- półleżącej - wygodny leżaczek
- leżącej - łóżeczko przypominające gondole wózka
Dodatkowo bujaczek posiada możliwość włączenia delikatnych wibracji - działają uspokajająco na dziecko.
Posiada również pałąk z zabawkami, melodyjkami i światełkami, który można ustawić pod rożnym kontem lub wyjąć.
za 150pln plus koszt wysyłki.......
jedyny mankament to że bez tych zabawek wiszących (mogę dokupić jakieś inne) bo Kośka "zjadła" słoneczko i "wyciumkała" ślimaczka
kupiłam w Smyku
http://www.smyk.com/tiny-love-wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-18-kg,p1052151807,swiat-niemowlaka-p -
Domi dzisiaj zaliczyl wodowanie w baseniku
. Woda, wiadomo, chlodna, choc nagrzana troche od slonca. Do poziomu dupki bylo ok a potem byl wrzask
. Ale sie szybko przyzwyczail i cieszyl. Poplywalismy sobie troszke na pleckach i na brzuszku. Smiem twierdzc ze mu sie podobalo
.
Moj tez w TV zaczal sie gapic! Ale ja ni euwazam ze to cos zlego pod warunkiem ze nie leca jakies glupoty. Nie widze nic zlego w programie na przyklad o zwierzetach. Najgorsze sa takie mozgotrzepy animowane.
My nie mamy telewizora w domu ale teraz jestem u rodzicow i tu tv prawie 24h/dobe. -
kurde ale na dworze duszno, wróciłam z zakupów i masakra słabo mi ..... oszaleć idzie a taka temp ma się utrzymać do 20
boję się tych upałów żeby czasami rodzić nie zacząć dużo wcześniej
ech biorę się za jakąś robotę i obiad żeby jak małż wróci pojechać na te zakupy dzieciakowe
zastanawiamy się czy nie kupić na pierwsze pół roku kołyski, potem można sprzedać a zajmuje dużo mniej miejsca niż łóżeczko i nie trzeba będzie na razie przemeblowywać sypialni.... łóżeczko mamy z darmo od znajomych więc chyba zamówimy z allegro kołyskę ( widziałam takie fajne drewniane po 200 zł w komplecie z materacem i pościelą )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 13:57
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej!
Zgredka dzięki
dziś mieliśmy kontrolę znamienia w poradni onkologicznej - mamy zgłosić się za 3 mieś do kontroli bo na razie nic nie wiadomo
a co do żółtaczki to dalej niestety mamy - nie ma mojej pediatry a ta z zastępstwa poradziła mi odstawić na 2 dni mlodego od piersi lub w ostatateczności sama mam wprowadzić dietę bezmleczną u siebie
( nie wiem co to ma dać w żółtaczce, ale spróbujemy)
wproadzanie mieszanki tak nagle w taki upał u dziecka które nie umie smoczka złapać trochę mi nie leży więc zaczniemy od diety
nie mam laktatora, ani nawet butelki ... -
Pati, prawdopodobnie szyjka się otwiera. Mnie mówiono, że dopóki nie leci żywa czerwona krew to jest ok.
Malenq wyprzedzajesz? Nie będzie drugiej Kosi?
Nie było mnie kilka dni.. Od śmierci Mieszka na umiem się pozbierać, tym bardziej teraz gdy wiadomo, że zmarł z powodu niekompetencji lekarzy. Ciągle o nich myślę, choć nie chce tak przeżywać. Jutro ten malutki bohater ma pogrzeb, a 9 sierpnia swietowalby swoj 6 m-c życia..
Ja też będę miała do sprzedania leżak i mate BabyOno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 16:10
Pati Belgia lubi tę wiadomość