WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Pati trzymam kciuki, aby sie. Wkoncu rozkrecilo. Mowia ze zmkazda ciaza przepowiadajace sa coraz bardziej uciazliwe, a to ie sie jeszcze szyjka skraca i miekknie, wiec pewnie na dniach urodzisz :)

ZGREDKO szczepilas mala, gdy miala katar?
    Moja ma miec jutro szczepienie i nie wiem co zrobic. Gardlo ja juz raczej nie boli, ale nos zaktany

Pati Belgia lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na Rodos przybyłyśmy nalać wodę do pierwszego basenu Ani :) jest mniejszy niz jej wanienka :) do popołudnia woda sie nagrzeje wiec pozniej pomoczymy pupcie :)
    Pierwszy raz od dawna przy wyjściu nie było krzyku :) mam nadzieje ze tak juz bedzie bo to było męczące juz ;(
    Teraz dziecko spi w wózku ale zaraz będę szła do domu zeby odpocząć od temp (choc w domu tempka podobna ;()

Beszko, u mnie lekarz zawsze przed szczepieniem bada mała. I wtedy decyduje czy szczepić czy nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 12:17

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara jaki wirus rozsiałaś??????? bo moja od 2 dni znowu nie da się odłożyć do wózka, tylko rączki i rączki, czasem łóżeczko........a na spacerze był wrzask i tyle z "promenady ełckiej".......

• zgredka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja właśnie siedzi na ubikacji (lezaczku) i już walnela, ale śmieszne jak ona steka przy tym ;) teraz ogląda TV z zaciekawieniem, wiem to niedobry pomysl

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Lara jaki wirus rozsiałaś??????? bo moja od 2 dni znowu nie da się odłożyć do wózka, tylko rączki i rączki, czasem łóżeczko........a na spacerze był wrzask i tyle z "promenady ełckiej".......

Mea maxima culpa ;(
    U mnie to trwa (trwało) ok 2 tyg ;( a wczoraj dała taki popis ze szok, przynajmniej wiem, ze ma płuca silne ( choc nie lubie jak je ćwiczy) a dzis nawet z uśmiechem w oczach wyszłyśmy. Nie chce zapeszać bo czeka mnie dzis jeszcze popołudniowe wyjście.
    Malenq odnośnie maty to czy Kosia od razu zajarzyla ze trzeba samemu ruszać zabaweczkami czy trochę to trwało i było początkowo przyglądanie sie? Ania chyba za szybko sie nudzi ;(

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, u nas lekarz nie bada, a mnie. WPL uczono, ze dziecko powinno byc w 100% zdrowe. Tutaj uwazaja, ze jak dziec nie ma goraczki to mozna szczepic i orzy katarze i przy bolu gardla, kaszlu itp. Wiec sama zawsze decydowalam...no ostatnio pielegniarka radzila nie szczepic ze wzgl.na kolki.

Wiecie co, martwie sie ze Hanka moze miec infekcje grzybiczna :/ ma troszke takiego gestego sluzu, ktory ciezko sie myje. Jak przetaralam tam, bo kupe zrobila, to ten sluz sie jakby roluje :/

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia, moja tez najcześciej kupkuje na bujaczku, robi sie przy tym bordowa, prostuje rączki i nóżki a jak juz jest po robocie to jest mega uśmiech i....... smrodzik :)
    I tez lubi patrzeć w tv i tez wiem, ze to niedobrze ale cóż ;( w tej dobie laptopów, tabletów i innych wynalazków to chyba nie do ukrycia bedzie ;(
    Sama czasami, zeby ja czymś zainteresować to na iPhonie uruchamiam aplikacje baby viev i ogłada fruwające biedronki czy pływające łódki :)
    Juz sie z ,alzem śmiałam zeby zainstalować w wózku wysięgnik na tablecik, ale to tylko śmiechy :) cóż pewnie ktos kiedys na to wpadnie (o ile juz nie wpadł) i w niedalekiej przyszłości mozna bedzie gadżecie zakupić :)
    Potrzeba matka wynalazków :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Beszko to w takiej sytuacji udalabym sie do lekarza bo jesli pojawił sie śluz to równie dobrze moze ja swędzieć czy tez piec. Moze lekarz coś zapoda albo Cie uspokoi, ze nie ma sie czym przejmować.

beszka lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko: sorry, dopiero zobaczyłam Twoje pytanie, tak zaszczepilam mała, lekarka ją obejrzała, pytala jak duży katar, powiedziała, że nie widzi nic złego, w gardło patrzyła, ale moja nie bolalo (chyba) no i mała dobrze zniosła, dziś jest w świetnym humorze..

A ja znowu zajrzalam do pudła z za dużymi ubraniami i wyjelam dobre, cholera jak ten środek rośnie ;(

beszka lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry,
    Pati kciuki zaciskam dalej. To już tuż tuż, postaraj się zrelaksować...wiem cieżko ale działa.

tak was czytam sobie i ja nie włączam tv prawie wcale...w sumie dopiero jak mąż przychodzi z pracy to jakieś fakty oglądamy (albo on sam ogląda) a tak to nie mam potrzeby gapić się w tv i mam nadzieję że Jagoda też będzie wolała inne zabawy niż tv. Jakąś przeciwniczką jestem włączania takiemu małemu dziecku tv...ale wiadomo życie mnie zweryfikuje.

Póki co walcze dalej z bólami brzuszka czyt. zaparciami. Jeszcze ten upał...aura mi zdecydowanie nie sprzyja:( ale noc była ok podałam espumisan wieczorem i jakoś przeszło w miare łagodnie. Piję też cherbate z kopru włoskiego...i odstawiłam mleko...może to była przyczyna?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laruś oj trwało to zanim załapała o co chodzi z matą, ale potem świrus na całego......

Dziewczyny będę sprzedawała
    Bujaczek Tiny Love 3w1 (brąz)posiada możliwość 3-stopniowej regulacji oparcia do pozycji:
    - siedzącej - stabilne siedzisko
    - półleżącej - wygodny leżaczek
    - leżącej - łóżeczko przypominające gondole wózka :)

Dodatkowo bujaczek posiada możliwość włączenia delikatnych wibracji - działają uspokajająco na dziecko.

Posiada również pałąk z zabawkami, melodyjkami i światełkami, który można ustawić pod rożnym kontem lub wyjąć.

za 150pln plus koszt wysyłki.......

jedyny mankament to że bez tych zabawek wiszących (mogę dokupić jakieś inne) bo Kośka "zjadła" słoneczko i "wyciumkała" ślimaczka

kupiłam w Smyku
    http://www.smyk.com/tiny-love-wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-18-kg,p1052151807,swiat-niemowlaka-p

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi dzisiaj zaliczyl wodowanie w baseniku :D. Woda, wiadomo, chlodna, choc nagrzana troche od slonca. Do poziomu dupki bylo ok a potem byl wrzask ;D. Ale sie szybko przyzwyczail i cieszyl. Poplywalismy sobie troszke na pleckach i na brzuszku. Smiem twierdzc ze mu sie podobalo :P.

Moj tez w TV zaczal sie gapic! Ale ja ni euwazam ze to cos zlego pod warunkiem ze nie leca jakies glupoty. Nie widze nic zlego w programie na przyklad o zwierzetach. Najgorsze sa takie mozgotrzepy animowane.

My nie mamy telewizora w domu ale teraz jestem u rodzicow i tu tv prawie 24h/dobe.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde ale na dworze duszno, wróciłam z zakupów i masakra słabo mi ..... oszaleć idzie a taka temp ma się utrzymać do 20 :(

boję się tych upałów żeby czasami rodzić nie zacząć dużo wcześniej :/

ech biorę się za jakąś robotę i obiad żeby jak małż wróci pojechać na te zakupy dzieciakowe :)

zastanawiamy się czy nie kupić na pierwsze pół roku kołyski, potem można sprzedać a zajmuje dużo mniej miejsca niż łóżeczko i nie trzeba będzie na razie przemeblowywać sypialni :).... łóżeczko mamy z darmo od znajomych więc chyba zamówimy z allegro kołyskę ( widziałam takie fajne drewniane po 200 zł w komplecie z materacem i pościelą ) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 13:57

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ari ja żałuję że nie miałam kołyski, tylko duże łóżeczko , bo mała i tak w nim nie spała...........

• Arienna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie dlatego zamówię, 200 zł to nie dużo a jaka wygoda :)

ok obiad gotowy, teraz pól godziny prasowania przy wiatraku :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 14:52

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my chyba kupimy dostawkę do łóżka, na pierwsze kilka miesięcy powinno wystarczyć

• Freja Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Zgredka dzięki ;)

dziś mieliśmy kontrolę znamienia w poradni onkologicznej - mamy zgłosić się za 3 mieś do kontroli bo na razie nic nie wiadomo

a co do żółtaczki to dalej niestety mamy - nie ma mojej pediatry a ta z zastępstwa poradziła mi odstawić na 2 dni mlodego od piersi lub w ostatateczności sama mam wprowadzić dietę bezmleczną u siebie
    ( nie wiem co to ma dać w żółtaczce, ale spróbujemy)

wproadzanie mieszanki tak nagle w taki upał u dziecka które nie umie smoczka złapać trochę mi nie leży więc zaczniemy od diety

nie mam laktatora, ani nawet butelki ...

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Mam kremowa wydzielinę o zabarwieniu brunatnym, jakby brązowym... Czy to normalne?

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, prawdopodobnie szyjka się otwiera. Mnie mówiono, że dopóki nie leci żywa czerwona krew to jest ok.

Malenq wyprzedzajesz? Nie będzie drugiej Kosi?

Nie było mnie kilka dni.. Od śmierci Mieszka na umiem się pozbierać, tym bardziej teraz gdy wiadomo, że zmarł z powodu niekompetencji lekarzy. Ciągle o nich myślę, choć nie chce tak przeżywać. Jutro ten malutki bohater ma pogrzeb, a 9 sierpnia swietowalby swoj 6 m-c życia..

Ja też będę miała do sprzedania leżak i mate BabyOno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 16:10

Pati Belgia lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KONWI - czemu z powodu niekompetencji lekarzy?

Zaliczylismy drugie plywanie w baseniku :)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 1059 1060 1061 1062 1063 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ