Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Heloł
Pati :*
Cati - juz 3 tygodniowy Kubus, jak ten czas lecipokaz synka
Ania właśnie opróżnia (.) a mnie sie nadal spać chce. Chyba jeszcze drzemkę sobie zrobię.
Zauważyłam, ze A od wczoraj posiada nowa umiejetność - ściskanie/zaciskanie dolnej wargi
Miłego dniaPati Belgia lubi tę wiadomość
-
uffmaly po cycku usną , jak wy to robicie ze dziecko po cycku jeszcze trzeba odbic a wtedy maly sie mi rozbudza! ja chyba nie umiem
a tu moj kubusiek
http://iv.pl/images/22626888661640906818.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 09:57
marissith, Malenq, zgredka, beszka, MANIEK, LaRa, Nieukowa, Arienna, Blondik, konwalianka, Misi@, PsotkaKotka, Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycati WACALE nie trzeba odbijać!!!!!!! są dzieci które tego nie potrzebuja, to nie reguła.........
a ja w samochodzie jak jechałam to byłam milcząca, mróz -18C, my przez las, spoglądałam tylko na zegarek co ile mam skurcze i modliłam się żeby dojechać.....
ŚLICZNOŚCI :* :* :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 10:03
cati lubi tę wiadomość
-
Malenq ale jak odbijam to robi takiego beka ze ja nawet tak beknac nie umiem . Mysle ze jak tego nie zrobie to go bedzie brzuszek bolał ? a pozniej wiecej mu sie ulewa. Nie wiem moze nie mam racji
-
nick nieaktualnyHej laski
U mnie upał straszny, nad jezioro nie pójdę bo opalać się nie mogę, mama mówi, że plamy na skórze powychodzą
jak sierota będę w domu siedzieć.
Tak się wczoraj z mężem zastanawialiśmy jaki wózek musimy kupić do jazdy terenowej? Polne drogi, lasy i te sprawy. Są w ogóle takie? -
nick nieaktualnycati wrote:Malenq ale jak odbijam to robi takiego beka ze ja nawet tak beknac nie umiem . Mysle ze jak tego nie zrobie to go bedzie brzuszek bolał ? a pozniej wiecej mu sie ulewa. Nie wiem moze nie mam racji
cati lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymarissith wrote:Hej laski
U mnie upał straszny, nad jezioro nie pójdę bo opalać się nie mogę, mama mówi, że plamy na skórze powychodzą
jak sierota będę w domu siedzieć.
Tak się wczoraj z mężem zastanawialiśmy jaki wózek musimy kupić do jazdy terenowej? Polne drogi, lasy i te sprawy. Są w ogóle takie?
tak ja mam odbarwienie na prawym policzku....
a to beszka może coś doradzićw sprawie wózków
a tu coś do poczytania:
http://www.malypodroznik.pl/porady/p_wozki.htm
http://domowa.tv/bumbleride-indie-super-terenowy-wozek/
marissith lubi tę wiadomość
-
ja mam odbarwienia na czole i pod oczami ;/ komicznie to wyglada ale juz sie chyba przyzwyczailam...
ja nie odbijam, chyba ze widze ze zaczyna sie denerwowac to wtedy wiem ze trzebacati, Malenq lubią tę wiadomość
-
Mari jak wozek na taki teren to tylko Baby Jogger Summit lub City Elite
mam summita i jest zarabisty. Kolezanka dala mi poprowadzic inny tego typu, croozer czy cos i zupelnie niewygodny.
Summit jest teoretycznie biegowy, ale my.l schodzilismy juz wszystkie lasy i pola.w okolicy i swietnie resoruje i wybiera nierownosci. Jedyna wada- ciezko pokonuje schody, jak to trojkolowiec. Za to ma swietny hamulec nozny i reczny. Ten reczny super sie sprawdza nawet na osiedlu
Kola sa duze ale da.sie je zdjac na 1 klik i sam stelaz elegancko pasuje do bagaznika w aucie.
Dronka, Cati ekstra maluchy
Cholera, takie pucolowate wszystkie dzieciaczki a nasz chudzina. Wazy i przybiera na wadze okej, ale rosnie bardziej wzdluz i nie jest taki grubiutkimarissith lubi tę wiadomość
-
Chilera u Radka drugi skok rozwojowy. Co za maruda, znowu wszystko be. Do trgo ten upal
.. Ech, trzeba walczyc. Chwilowo walcze z parowka bo maly w koncu walnal w kime...
Co to ja jeszcze... Aha,.pytanko: ktorasnz was biega? Jak to zrobic, zeby cycki nie idpadly.podczas biegu???Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 10:58
-
Hej hej
Pati, ja nieustannie trzymam kciuki
Mari, co do wozka, to wlasnie m.in.slyszlam o baby jogger ze jest dobry na trudny teren,a le tego nie probowalam (za to Nieukowa juz ci napisala ). Ja z baby jogger mialm city select, ten dla dzieci rok po roku i super sie sprawaowal w miescie. Na wycieczke do lasu bralam moja emmaljunge.
Z wozkow, kotre uzytkiwalam (emmaljunga, baby jogger, hartan i bugaboo buffalo) to najlepiej na bardzo trudnych terenach (oprocz plazy, bo tam nie bylam, ale sniegi, las polna droga - przetestowane), to najlepeij jezdzilo mi sie emmalnujnga, drugie miejsce bugaboo, trzecie baby jogger city select (ale drugie tylko dlatego bo w bugaboo ta gondola sie nieco przechya w przod i w tyl wiec dziecku glowy mocno nie obija a w city select gondola jest sztywna...bo tak ogolem city tanszy a wiecej dkstajesz moim zdaniem- fajniejszy od bugaboo) a hartan na koncu..ooo jeszcze o mutsy zapomnialam, ale to to byla totalna katastrofa.
Emmeljunga natomiast nie nadaje sie do miasta. Wielki i nieporeczny. Tzn.odbija sie nim super, ale nie ma przdnich skrentych kol (akuret model ktory ja mam, bo inne maja, ake ich nie uzywalam, weic nei wiem jak po lesie jezdza).
nie wiem czego oczekujesz od wozka? Czy bedziesz duzo po miejscie jezdzila, szlajala sie po centach handlowychwtedy wozek typu emma jest duzy i nieporeczny. Czy duzo sniegu u was zima, jak tak to emma i tego typu wozek super sobie poradzi.
Jesli natomiast bedziesz glownei po chodniku chodzila i raz na jakis czas do lasu i na polna droge, to bym wziela cos innego. Pamietaj tylko,z e skretne kola gorzej jezdza po sniegu,a wozek typu emma zabiera bardzo duzo miejsca w bagazniku.
Koge jeszcze dodac, ze jesli jestes wysoka i Twoj maz rozniez, to szukajcie raczej wozka z teleskopowa raczka, jak ma bugaboo czy city select. Raczka taka jak przy hartanie
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1988&%3CosCsid%3E
Sie nei sprawdzi. Ciagle z mezem uderzalismy w wozek idac i niechcacy hamulec wduszalismy, co konczylo sie naglym hamowaniem. W sklepie, gdy ogladalismy wozek, ciezko bylo to zauwazyc.
Potrzebowalismy tez duzy kosz na zakupy i tutaj wygrywa city select. Drugie mrijsce bugaboo, trzecie emma, potem hartan i mutsy.
Rodzisz tez na jesien, wiec ja bym szukala czegos z duza gondola.
Najlepiej podjechac do sklepu i poogladac.
Ja gdy wybieralam pierwszy wozek, zrobilam liste rzeczy ktore sa niezbedne w wozku - wg mniebo kazdy czego innego szuka, dodalam tez jazde po lecie i trudnym terenie. Pan doradzil emme. Nie podobal mi sie ten wozek, ale mamy go juz 6 czy 7 lat i nadal jezdzi. Jedynie kola trzeba bylo wymienic (2) bo pompowane i sie zuzyly
Sorry ze tak chaotycznie, ale z Przerwami pisze i brak czasu na redagowanie :p
Jeszcze o pudce zapomnialam napisac. U nas strasznie wieje, jak to na wyspie. I tutaj duzy plus dla city select i bugaboo buffalo za budke. Swietna jest i nawet parasolki nie potrzebowalam bo i od slonca chroni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 11:03
marissith, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
hej misie
dzieciaki śliczne
Pati - dalej trzymam kciuki
u nas prócz upału- trochę chłodnego wiatru wiec może przeżyję ten dzień
wczoraj bardzo bolał mnie brzuch a raczej góra brzucha i nie wiem czy to dno macicy czy mięśnie, uczucie jakby ktoś mi rozrywał górę brzucha ... dziś stwierdziłam że to chyba przez wzdęcia i zaparcie wczorajsze - wczoraj udało się poradzić z zaparciem i dziś lepiej ...
mam dziś jaki podły humor spać mi się chce, w nocy mnie wszystko budziło, najpierw jeździł jakiś dupek na motorze jakby bez tłumika, potem o 4.30 przyjechał gość rozładowywać mięso w bistro pod nami, tak trzaskał skrzynkami że nie dało się spać.... normalnie masakra
co do zakupów to pooglądaliśmy wszystko co chcemy zamówić i wybraliśmy fotelik , lampkę nocną (taką chcę: http://www.markusia.pl/cloud-b-174-tranquil-frog-8482-zabka-lampka-nocna,14643,p.html) , butelki, bujak
i będziemy zamawiać dziś z allegro
, chciałam kupić coś dla siebie do szpitala, ale tak mnie ciągnął brzuch z góry że źle mi się chodziło i pojechaliśmy do domu ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 11:20
Nieukowa, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki Nieukowa, Beszka
Mamy z domu 500 m do lasu, wiadomo, że będę na spacery chodzić tam a nie po chodnikach przy ulicy, ale czasami do miasta też trzeba będzie się wybrać. No i w sumie mogłabym biegać z dzieciem tym trójkołowcem. Wiecie jak jest na mazurach, pola, lasy, czasami chodnikMłode planowo rodzi się w połowie lutego, więc będzie zimno jeszcze. Ale jakie drogie te wózki... za nasz pierwszy samochód daliśmy niewiele więcej
-
Lara to weź mi napisz co trzeba Dac do urzędu bo ja się zbieram od miesiąca żeby złożyć papiery i w ogóle nie skumalam babki co do dochodów ją dam swojpit2013 ale ona jeszcze coś chciała odnos ie składek zdrowotnych
-
Zgredzia, malz moj zalatwial dokumenty, ja wroci z pracy to spytam
czy któras z Was posiada lusterko do obserwacji malucha w aucie? montuje je se na zaglowku? chcde kupic bo bede spokojniejsza jadac w dluzsza trase
planuje kupic cos takiego: http://babyandtravel.pl/product-pol-646-Lusterko-do-obserwacji-z-zaczepami-na-zabawki-braz.html?gclid=CjwKEAjw6IauBRCJ3KPXkNro1BoSJAAhXxpy2ZT4rvVMw8bkeFaXqOM7oddl12zvV4r0BbYzwnaTXRoCWejw_wcB