WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się w samochodzie darlam, głównie przeklinalam..

Pati: trzymam kciuki, przynajmniej Roxannka urodzi się terminowo i właściwych rozmiarów ;)

cati, Pati Belgia lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł :)

Pati :*
    Cati - juz 3 tygodniowy Kubus, jak ten czas leci :) pokaz synka :)

Ania właśnie opróżnia (.) a mnie sie nadal spać chce. Chyba jeszcze drzemkę sobie zrobię.
    Zauważyłam, ze A od wczoraj posiada nowa umiejetność - ściskanie/zaciskanie dolnej wargi

Miłego dnia

Pati Belgia lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • cati Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

uff :) maly po cycku usną , jak wy to robicie ze dziecko po cycku jeszcze trzeba odbic a wtedy maly sie mi rozbudza! ja chyba nie umiem :P

a tu moj kubusiek :)
    http://iv.pl/images/22626888661640906818.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 09:57

marissith, Malenq, zgredka, beszka, MANIEK, LaRa, Nieukowa, Arienna, Blondik, konwalianka, Misi@, PsotkaKotka, Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati WACALE nie trzeba odbijać!!!!!!! są dzieci które tego nie potrzebuja, to nie reguła.........

a ja w samochodzie jak jechałam to byłam milcząca, mróz -18C, my przez las, spoglądałam tylko na zegarek co ile mam skurcze i modliłam się żeby dojechać.....

ŚLICZNOŚCI :* :* :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 10:03

cati lubi tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq ale jak odbijam to robi takiego beka ze ja nawet tak beknac nie umiem . Mysle ze jak tego nie zrobie to go bedzie brzuszek bolał ? a pozniej wiecej mu sie ulewa. Nie wiem moze nie mam racji :/

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cat ja nie odbijam, moja najczęściej zasypia przy cycku, moja też nieźle umie beknac

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :) U mnie upał straszny, nad jezioro nie pójdę bo opalać się nie mogę, mama mówi, że plamy na skórze powychodzą :( jak sierota będę w domu siedzieć.

Tak się wczoraj z mężem zastanawialiśmy jaki wózek musimy kupić do jazdy terenowej? Polne drogi, lasy i te sprawy. Są w ogóle takie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Malenq ale jak odbijam to robi takiego beka ze ja nawet tak beknac nie umiem . Mysle ze jak tego nie zrobie to go bedzie brzuszek bolał ? a pozniej wiecej mu sie ulewa. Nie wiem moze nie mam racji :/
    nie zawsze musi odbić....

cati lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Hej laski :) U mnie upał straszny, nad jezioro nie pójdę bo opalać się nie mogę, mama mówi, że plamy na skórze powychodzą :( jak sierota będę w domu siedzieć.

Tak się wczoraj z mężem zastanawialiśmy jaki wózek musimy kupić do jazdy terenowej? Polne drogi, lasy i te sprawy. Są w ogóle takie?

tak ja mam odbarwienie na prawym policzku....

a to beszka może coś doradzić:) w sprawie wózków

a tu coś do poczytania:
    http://www.malypodroznik.pl/porady/p_wozki.htm
    http://domowa.tv/bumbleride-indie-super-terenowy-wozek/

marissith lubi tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie bede go męczyc odbijaniem :) tez slyszalam ze po cycku nie trzeba. Ale po butli powinno sie odbic.

Zieeeeew chyba ide sie jeszcze zdrzemnąć z malym ;)

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam odbarwienia na czole i pod oczami ;/ komicznie to wyglada ale juz sie chyba przyzwyczailam...
    ja nie odbijam, chyba ze widze ze zaczyna sie denerwowac to wtedy wiem ze trzeba :)

cati, Malenq lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari jak wozek na taki teren to tylko Baby Jogger Summit lub City Elite :) mam summita i jest zarabisty. Kolezanka dala mi poprowadzic inny tego typu, croozer czy cos i zupelnie niewygodny.
    Summit jest teoretycznie biegowy, ale my.l schodzilismy juz wszystkie lasy i pola.w okolicy i swietnie resoruje i wybiera nierownosci. Jedyna wada- ciezko pokonuje schody, jak to trojkolowiec. Za to ma swietny hamulec nozny i reczny. Ten reczny super sie sprawdza nawet na osiedlu :)
    Kola sa duze ale da.sie je zdjac na 1 klik i sam stelaz elegancko pasuje do bagaznika w aucie.

Dronka, Cati ekstra maluchy
    Cholera, takie pucolowate wszystkie dzieciaczki a nasz chudzina. Wazy i przybiera na wadze okej, ale rosnie bardziej wzdluz i nie jest taki grubiutki :/

marissith lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chilera u Radka drugi skok rozwojowy. Co za maruda, znowu wszystko be. Do trgo ten upal
    .. Ech, trzeba walczyc. Chwilowo walcze z parowka bo maly w koncu walnal w kime...

Co to ja jeszcze... Aha,.pytanko: ktorasnz was biega? Jak to zrobic, zeby cycki nie idpadly.podczas biegu???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 10:58

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

Pati, ja nieustannie trzymam kciuki :)

Mari, co do wozka, to wlasnie m.in.slyszlam o baby jogger ze jest dobry na trudny teren,a le tego nie probowalam (za to Nieukowa juz ci napisala ). Ja z baby jogger mialm city select, ten dla dzieci rok po roku i super sie sprawaowal w miescie. Na wycieczke do lasu bralam moja emmaljunge.

Z wozkow, kotre uzytkiwalam (emmaljunga, baby jogger, hartan i bugaboo buffalo) to najlepiej na bardzo trudnych terenach (oprocz plazy, bo tam nie bylam, ale sniegi, las polna droga - przetestowane), to najlepeij jezdzilo mi sie emmalnujnga, drugie miejsce bugaboo, trzecie baby jogger city select (ale drugie tylko dlatego bo w bugaboo ta gondola sie nieco przechya w przod i w tyl wiec dziecku glowy mocno nie obija a w city select gondola jest sztywna...bo tak ogolem city tanszy a wiecej dkstajesz moim zdaniem- fajniejszy od bugaboo) a hartan na koncu..ooo jeszcze o mutsy zapomnialam, ale to to byla totalna katastrofa.

Emmeljunga natomiast nie nadaje sie do miasta. Wielki i nieporeczny. Tzn.odbija sie nim super, ale nie ma przdnich skrentych kol (akuret model ktory ja mam, bo inne maja, ake ich nie uzywalam, weic nei wiem jak po lesie jezdza).

nie wiem czego oczekujesz od wozka? Czy bedziesz duzo po miejscie jezdzila, szlajala sie po centach handlowych ;) wtedy wozek typu emma jest duzy i nieporeczny. Czy duzo sniegu u was zima, jak tak to emma i tego typu wozek super sobie poradzi.

Jesli natomiast bedziesz glownei po chodniku chodzila i raz na jakis czas do lasu i na polna droge, to bym wziela cos innego. Pamietaj tylko,z e skretne kola gorzej jezdza po sniegu,a wozek typu emma zabiera bardzo duzo miejsca w bagazniku.
    Koge jeszcze dodac, ze jesli jestes wysoka i Twoj maz rozniez, to szukajcie raczej wozka z teleskopowa raczka, jak ma bugaboo czy city select. Raczka taka jak przy hartanie

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1988&%3CosCsid%3E

Sie nei sprawdzi. Ciagle z mezem uderzalismy w wozek idac i niechcacy hamulec wduszalismy, co konczylo sie naglym hamowaniem. W sklepie, gdy ogladalismy wozek, ciezko bylo to zauwazyc.
    Potrzebowalismy tez duzy kosz na zakupy i tutaj wygrywa city select. Drugie mrijsce bugaboo, trzecie emma, potem hartan i mutsy.
    Rodzisz tez na jesien, wiec ja bym szukala czegos z duza gondola.

Najlepiej podjechac do sklepu i poogladac.

Ja gdy wybieralam pierwszy wozek, zrobilam liste rzeczy ktore sa niezbedne w wozku - wg mnie ;) bo kazdy czego innego szuka, dodalam tez jazde po lecie i trudnym terenie. Pan doradzil emme. Nie podobal mi sie ten wozek, ale mamy go juz 6 czy 7 lat i nadal jezdzi. Jedynie kola trzeba bylo wymienic (2) bo pompowane i sie zuzyly ;)

Sorry ze tak chaotycznie, ale z Przerwami pisze i brak czasu na redagowanie :p

Jeszcze o pudce zapomnialam napisac. U nas strasznie wieje, jak to na wyspie. I tutaj duzy plus dla city select i bugaboo buffalo za budke. Swietna jest i nawet parasolki nie potrzebowalam bo i od slonca chroni ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 11:03

marissith, Pati Belgia lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej misie :)

dzieciaki śliczne :)

Pati - dalej trzymam kciuki :)

u nas prócz upału- trochę chłodnego wiatru wiec może przeżyję ten dzień :P

wczoraj bardzo bolał mnie brzuch a raczej góra brzucha i nie wiem czy to dno macicy czy mięśnie, uczucie jakby ktoś mi rozrywał górę brzucha ... dziś stwierdziłam że to chyba przez wzdęcia i zaparcie wczorajsze - wczoraj udało się poradzić z zaparciem i dziś lepiej ...

mam dziś jaki podły humor spać mi się chce, w nocy mnie wszystko budziło, najpierw jeździł jakiś dupek na motorze jakby bez tłumika, potem o 4.30 przyjechał gość rozładowywać mięso w bistro pod nami, tak trzaskał skrzynkami że nie dało się spać.... normalnie masakra

co do zakupów to pooglądaliśmy wszystko co chcemy zamówić i wybraliśmy fotelik , lampkę nocną (taką chcę :D : http://www.markusia.pl/cloud-b-174-tranquil-frog-8482-zabka-lampka-nocna,14643,p.html) , butelki, bujak :) i będziemy zamawiać dziś z allegro :), chciałam kupić coś dla siebie do szpitala, ale tak mnie ciągnął brzuch z góry że źle mi się chodziło i pojechaliśmy do domu ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 11:20

Nieukowa, Pati Belgia lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Nieukowa, Beszka <3
    Mamy z domu 500 m do lasu, wiadomo, że będę na spacery chodzić tam a nie po chodnikach przy ulicy, ale czasami do miasta też trzeba będzie się wybrać. No i w sumie mogłabym biegać z dzieciem tym trójkołowcem. Wiecie jak jest na mazurach, pola, lasy, czasami chodnik ;) Młode planowo rodzi się w połowie lutego, więc będzie zimno jeszcze. Ale jakie drogie te wózki... za nasz pierwszy samochód daliśmy niewiele więcej ;)

• zgredka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałas @ oł yeah ;)

Wrocilysmy z krótkiego spaceru..upał ale z wiaterkiem..

Malenq lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w końcu dostałam wczoraj becikowe wow 3 miechy to trwało!
    A @ nadal brak :) ale mi to nie przeszkadza :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara to weź mi napisz co trzeba Dac do urzędu bo ja się zbieram od miesiąca żeby złożyć papiery i w ogóle nie skumalam babki co do dochodów ją dam swojpit2013 ale ona jeszcze coś chciała odnos ie składek zdrowotnych

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia, malz moj zalatwial dokumenty, ja wroci z pracy to spytam :)

czy któras z Was posiada lusterko do obserwacji malucha w aucie? montuje je se na zaglowku? chcde kupic bo bede spokojniejsza jadac w dluzsza trase :)
    planuje kupic cos takiego: http://babyandtravel.pl/product-pol-646-Lusterko-do-obserwacji-z-zaczepami-na-zabawki-braz.html?gclid=CjwKEAjw6IauBRCJ3KPXkNro1BoSJAAhXxpy2ZT4rvVMw8bkeFaXqOM7oddl12zvV4r0BbYzwnaTXRoCWejw_wcB

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 1061 1062 1063 1064 1065 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ