Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
heheh nio powiem wam ze jestem w szoku bo ja hematokryt miałam zawsze krytyczny hehehe hemoglobinę niską ale chyba po tej ostatniej dawce żelaza zrobiła sie wreszcie ok i sie trzyma ładnie
kurde nio ja sie zastanawiam czy bede musiał powtarzać tokso, różyczke i grupe krwi???? -
No właśnie ktoś ostatnio pisał, że grupa krwi może się zmienić... Rozumiem, że chodziło o to, że może się zmienić Rh, bo tak mi nawet ginka wspominała, że jeśli kobieta ma Rh- to się w ciąży powtarza wyniki...
Nieukowa, Ty tu najmądrzejsza jesteś w temacie, powiedz coś dokształcimy się -
Kroko, ja wczoraj pisalam WIEZADLA nie WZDECIA ja mam czesto taki bol w bruszku, ze sie ruszyc nie moge i placze...ale to wiezadla
wzdecia by ci przeszly...a pecherz...moze, ale ja jak mialam zapalenie pecherza to bolalo mnie non stop bez przerwy.
Tamka, zgadzam sie...najgorzej korzystac ze znajomych przy budowie. nie opieprzysz w razie czego, bo glupio....my do wymiany okien w starej czesci domku wzielismy w zeszlym roku przyjaciela tesciow. jestem niezadowolona i gdybym miala obca osobe, to bym sie upomniala o pare rzeczya tak....dlatego to rozbudowy domku wzielismy firme niespokrewniona z nikim i latwo przyszlo nam ´opieprzanie´w razie takiej potrzeby
grupa krwi moze sie zmienic? pierwsze slysze? tak smao jak mi moja ginka wczoraj pow.,ze jak lozysko jest na przednije scianie, to nagle na tylnej sie nie znajdzie...no ale nie wime....chce sie o to mojego lekarza w PL albo w Bergen wypytac, bo im ufam w 100%
myslalm ze jak ktos ma rh - to ze wzgl. na konfilkt spr.Tamka, Yasmin lubią tę wiadomość
-
Beszka, z tą grupą krwi to ja też zbaraniałam jak ktoś tak napisał, ale to chyba chodziło o ten odczynnik, czy jak to się zwie, dlatego pytam Nieukową
natomiast z łożyskiem to kurcze jak tak miałam - było na tylnej, dwóch ginów potwierdzało, a teraz na przedniej...
o, popatrz tutaj np.
http://forum.gazeta.pl/forum/w,585,41715814,,wedrujace_lozysko_.html?v=2Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 13:25
-
Hejka kochane
Biedroneczko super wyniki, ja jeszcze się zaliczam z razem z Neną do tych z super wynikami grupę krwi nie musisz powtarzać, a resztę ja powtarzałam
Byłam u endo kazała brać 50 tak jak Tamuś sugerowałaś więc, jest ok, mówiła że nie mam żadnych symptomów niedoczynnośći tylko to tsh tak skacze, wszystko możliwe, że po ciąży się unormuje, za tydzień sprawdzę czy spada.
Tamuś kochana macie przeboje z budowlańcami, często to się zdarza niestety, mam nadzieję że szybko się unormuje sytuacja, a co do ruchów to u mnie też raz szał i kopniaki, a raz czuję że lekko się porusza, to normalne
Krokodylku pewnie to wiązadła oby już nie bolałoTamka lubi tę wiadomość
-
Grupa krwi ani Rh się nie zmieni, chyba że jesteście po przeszczepie szpiku, to wtedy może
Za to mogą się zmienić przeciwciała, więc chyba samego Coombsa się robi (tak misie wydaje).
Toxo i rózyczka - jeśli było ujemne IgM i dodatnie IgG to się chyba nie robi kolejny raz - chyba. Jak są oba ujemne to można sie między jedną a drugą ciąża zarazić i wtedy chyba się robi.
Ja tam mam zawsze dla gina cały plik wyników badań moich z ostatnich lat, niech se sam wybiera które są aktualne a które nieTamka, Yasmin lubią tę wiadomość
-
Grupa krwi się na pewno nie zmienia, jedynie u noworodków może dojśc do pomyłki jeśli krew jest pobierana zaraz po porodzie wowczas może dojść do pomieszania krwi dziecka z matki, dlatego badanie powtarza sie po kilku dniach;)kto to taki mądry był i takie bzdury pisze?Beszka masz racje Rh sprawdza się na wszelki wypadek gdy konflikt!
Przynajmniej tak mnie uczyli na anatomi;)Yasmin lubi tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
nie pamiętam, kto to pisał, to było na OVU na 30tkach, jakiś czas temu, zdurniałam kompletnie bo w życiu czegoś takiego nie słyszałam
ale wiecie jak to jest, czegoś się u lekarza nie dosłyszy, nie zrozumie, powtórzy się niedokładnie i wychodzi taki kwiatek
Justuś, na bank po ciąży tarczyca wróci do normy i w ogóle leki odstawiszWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 13:44
justta lubi tę wiadomość
-
beszka wrote:Kroko, ja wczoraj pisalam WIEZADLA nie WZDECIA ja mam czesto taki bol w bruszku, ze sie ruszyc nie moge i placze...ale to wiezadla
wzdecia by ci przeszly...a pecherz...moze, ale ja jak mialam zapalenie pecherza to bolalo mnie non stop bez przerwy.
.
Ale ja też pisałam, że to nie więzadła. (Napisałam wzdęcia? Miałam na myśli więzadła, że to nie one).
Ja już mam wyniki, dzwoniłam do lekarza i ogólnie to mnie zestresował, bo kazał wziąć UroFuraginum 3 razy po 2 tabletki, 2 x dziennie nospę max i witaminę C i jeśli do jutra rana mi nie przejdzie to mam przyjechać do niego a on mnie wyśle do szpitala na kroplówki.
Nie wiem czemu tak, bo wyniki moczu mam raczej dobre, tylko jeden wynik jest zaburzony Erytrocyty świeże 3-4 wpw. (norma poniżej 3 wpw.) i to go zdziwiło bo mówił że to by świadczyło o tym że miałam jakieś krwawienie, plamienie a ja nic takiego nie miałam.
Poza tym wyniki morfologii nie wszystkie w normie:
RBC 3.60 (norma 4.00 - 5.50)
HCT 33.6 (norma 37.00 - 47.00)
LYM 19.0 (norma 20.0 - 45.0)
GRA 76.9 (norma 45.0 - 70.0)
Nie wiem co to oznacza???? Ale o to zapytam go już na wizycie w poniedziałek. -
Mam nadz.,ze lekarz szybciutko ci wyjasni co i jak...
te erytrocyty w moczu to moga siwadczyc o krwawieniu z drog moczowych, kotre nie koniecznie bedzie czerwone. mocz moze byc brazowy czy lekko rozowy....
granulocyty sa chyba podwyzszone w ciazy i to normalne...HCT tez chyba wciazy jest sporo nizszy niz poza okresem ciazy morfologie w ciazy zawsze lekarz interpretuje, bo sa inne normy....a w posiewie moczu nic nie wyszlo?Krokodylica lubi tę wiadomość