X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co się dzieje z tymi facetami?! :( współczuję dziewczyny
    Dzisiaj znowu idziemy na koncert, trzeci dzień z rzędu ;) od którego tyg fasolka zaczyna słyszeć? Chyba muszę trochę przystopować a w październiku Deep Purple...

Krokodylica lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak nie poszlysmy nad jezioro, pojdziemy jutro a dziś na basen, póki co kupilismy w decathlonie małej okulary przeciwsłoneczne i parasol i taką budkę na plaże jak namiocik

Teaz mała śpi a my przy wiatraku..

Z facetami jest ciężko, problem polega na tym że oni chyba nie zauważają że nasze życie się jednak zmienia po urodzeni, pojawia się dodatkowy obowiązek i "zabierać czasu" nikt czasu nam nie dodaje a obowiązków starych (domowych) mamy tyle samo, ją też staram się zrozumieć, bo facet wraca z pracy zmeczony, więc daje mu obiad, pozwala odpocząć, ale poza tym oczekuje pomocy, na szczęście pomaga mi w kąpieli (właściwie bez niego bym sobie nią nie poradziła) i usypianiu nocnym.

Brakuje mi jeszcze siły i czasu na fitness, byłoby wtedy cacy.

Juss: gratuluje ząbków ;) skoro dopiero zauważyłam tzn że mały nie cierpiał bardzo przy wyrzynaniu...

Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuś zalajkowane :)

Kroku chłopa trzeba trzymac krótka za jaja bo inaczej małpiego rozumu dostaje :P

ja dzis na zakupy skoczyłam bo miałam 350ml mleka ściągniętego bo miałam jechać do kuzyna ale mu dziś nie pasi a jutro mi teście na chate zwalają :/

Krokodylica, Anuśka lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    350!!! To ja z 4 dni na taką ilość bym potrzebowała ..
    Zazdroszcze
    A mała jednak rośnie i przybiera na wadze.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka hehe 120 wieczorem odciągam i potem po nocnym i rannym karmieniu heheh
    Wazne ze dzieci rosną :)

zgredka, Nieukowa lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka ja daję wodę butelkowana przegotowana. Dawałam kranowe ale przy Zuzi problemach z brzuchem przestałam.

Któraś pytała o bobotic. Dawałam 3 krople przy każdym jedzeniu czyli 15 na dobę. Nam jakoś zbytnio nie pomógł.

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, to ja mam chyba jakiegos kosmite za meza, bo wzorowo pomaga w domu... Tylko tez nie jest idealnie, bo olewa malego. Musze go niemal sila blagac, zeby nawiazywal kontakt wzrokowy i mowil do niego, bo to czlowiek a nie kot zeby majtac mu zabawkami przed nosem. On nie ogarnia, ze maly uczy sie teraz dzwiekow, melodii, wyrazow twarzy i nastrojow. Dzis walnal tekstem, ze "przeciez on nic nie kuma to nie warto sie wysilac".
    Byl opr. i przesiedzial z godzine w koncu robiac miny do dziecka. Maly przeszczesliwy, tata dalej sceptyczny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 19:09

Misi@ lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dronka dużo masz mleczka:)

Pati jak tam sytuacja na froncie ?

Kotka, lara jak wasze brzuszki po cc?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie chwale męża bo naprawdę daje radę ale chodził ze mną na sr i zapamiętał jak położna mówiła jak wyglada sytuacja kobiety w połogu i wczoraj mi powiedział ze cieszy sie ze sie do tego psychicznie przygotował bo jest cieżko. Ja co chwile płacząca i przechodząca kolejne załamania itd. Może niektórzy faceci poprostu nie zdają sobie sprawy co oznacza połóg, tak mi przyszło do głowy. Może myślą ze poza tym ze przybył członek rodziny nic więcej sie nie zmieniło....a przecież jest jakby nam ktoś granata w głowie rozbroił... Przynajmniej mi.
    W każdym razie mam nadzieje ze Wam sie poukłada z facetami.

Malenq lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast isc na basen mala zasnela i jal przyszlo do pobudki to byl czas na kapiel na po 21 zaprosilismy znajomych, bo mala juz wtedy spi a ona jak na zlosc w pelnu sil i caly czas je :( a ja juz wzielan z 5 prysznicy i znowu zaczynam sie przy niej kleic, nienawidze tego, wiec leze tak zeby zadna czesc ciala sie nie dotykala jedna noga na lozku druga w powietrzu ale nie za wysoko bo wtedy sklejaja sie boczne faldy na brzuchy, glowa najlepiej w dziwnyn odchyleniu zeby szyja nie dotykala obojczyka, jak myslicie ile tak mozna wytrzymac....

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczór :)
    Witam się w gorącym niebie hehe. UWIELBIAM taką pogodę :)

U nas wiele sie działo, sporo podróżujemy. lecę coś tam podczytać choć czuję, że już całkowicie wypadłam poza nawias

Anuśka, co gdzie mam zalajkowac?

Cati, Freja, Maniek :) gratuluję bobasków :)
    Pati :) ale dotrzymałaś :) super

Widzę że nakrycia głowy i woda na tapecie. Ja daję przegotowana kranówę ale mało bo jest na piersi i to tylko dlatego, że je obiadki, deserki i kaszki. Teraz zakładam opaskę jak jest silny wiatr. Czasem chustkę taką zapinaną na rzep tylko z tyłu główki na ochronę przed słońcem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 22:10

Nieukowa, Malenq lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas, witamy hehehe
    Anna zaliczyła swoją pierwsza kąpiel w baseniku :) ohhhhh jaka zadowolona była :)
    Teraz zasypia przy (.)

Brzuch po cc? Wisi hahaha, właśnie dzis małżowi mówiłam ze go nie czuje ;( potrzeba czasu

Pati Belgia lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yo Laruś :)

Maniek, temu leżaczkowi daj troszkę czasu. Też wkładałam Kingę wcześnie i nie lubiła ale od jakichś chyba 2 mcy uwielbia

śliczny Adaś MAniusiowy :D
    Malenq wrote:
    U nas dzień też ciężki był....
    Nauka samodzielnego zasypiania....u nas mała od tygodnia przyzwyczajamy do łóżeczka raz zasypia (trzymana za rączkę przez tatę) a raz jest lament i wrzask że tylko z mama w łóżku.....
    uuuuu to powodzenia. Właśnie dlatego od samego urodzenia Kinga zasypia po kąpieli i karmieniu, kołysance i przytulaniu sama w swoim własnym łóżeczku. Cholernie cieżko mi było, szczególnie na początku. Pragnęłam ją przytulać i spać z nią całą noc, ale stwierdziłam, że to na dłuższą metę trochę samolubne bo potem odzwyczajanie to ogromny stres jest dla dziecka. A całe dnie miałam na to żeby ją tulić i nosić. Ale ciężko mi było. Za to teraz odkładam Kingę, ona trochę gaworzy pokręci się ze 2 razy jak w zegarku, miętoli przytulankę, podnuca po swojemu melodie i zasypia spokojnie. Za to w dzien... nie ma bata! Albo na rekach (w 5 min zaśnie) albo we wózku bujana w przód i w tył (ale tego to już moja mama nauczyła niestety... choć nawet się cieszę bo moja córka nie ma czasu na przytulanie w dzień, więc mogę nadrobić :D) Musiałam nawet dokupić 2 wózek bo z tym moim na 4 piętro latać po 2 razy dziennie odpada.

Aaaa Laruś, Ty jesteś chyba specjalista od tsh... zrobiłam badania przed wyjazdem, nie czekałam na wyniki i pojechałam w siną dal. potem do mnie lekarka dzwoniła że jest za niskie ale nie pamiętam wartości... Ma się martwić? rąk nie załamywała więc chyba nie ma tragedii... tak tylko pytam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 22:34

Malenq lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas, specjalistka nie jestem :(
    Bardziej Biedra lub Tamka i chyba Justta. Ale, ze Tamka nas nie odwiedza to pozostały ww laseczki.
    Ja widze tylko po normach, jesli sie mieści to ok.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: gdzie kupilas ten pontonik? Super

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellol Lejdis,

Pozwolę sie wtrącić co do facetów: z moim było tak, ze chciał dziecko, ciąże przetrwaliśmy we względnym spokoju, choć bywało ostro, za to po urodzeniu zuzki, bach i se chłop pomyślał, ze to chyba tylko moje dziecko, a on moze żyć jak przedtem - siłownia, wyjazdy, garaż, etc. Cierpliwie czekałam,aż w końcu zrobiłam karczemna awanturę, grożąc rozwodem i sie opamiętał, chociaz teraz tez zdarzają sie trudniejsze chwile, ech

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W auchan, przeceny były, nakupowalam kilka rzeczy: ten ponton, basenik i materacyk z okienkiem, a na za rok basen z pół zadaszeniem

Edit: brak wychowania, nie przywitałam sie ;(

Dzien dobry mamusie :)
    Anna juz na macie sie bawi a ja szybka kosmetyka :)
    Miłej niedzieli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 07:28

Pati Belgia lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Lara jak RODOS to Rodos, widzę że pomyślałam o wszystkim hehehe....
    A ją nie kupowałam barwników, mała nie siedzi, a leżenie w wodzie uhmmmm

Summerka też do takiego wniosku doszła,że to MOJE dziecko....

Miłej niedzieli...

Ps. Pati???

• LaRa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i buziaki dla Łucji :) takie małe Urodzinki :)
    Malenq, Kosia juz 7 mscy! Masakra

Malenq, zgredka lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, a ja przestrzegam przed siedzeniem na dworze nawet w cieniu na własnym rodos w baseniku.Dzięki takim atrakcjiom moj trzy letni chrześniak walczy z udarem słonecznym , 3 dzien gorączka. a na dworze nie był długo... te temperatury sa straszne. lepiej siedziec w domu niż ryzykować.

No i ciężarówki (ANUŚKA!) nie opalać brzuszka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 08:41

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
‹‹ 1075 1076 1077 1078 1079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ