WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię was czytać , bo zawsze ktoś jakis pocieszy. Jak mi dziś ta mała ryczała to mi rożne myśli po głowie juz chodziły łącznie z taka : po co mi to dziecko było..... Ale poszłam z psem oddychnelam wyłapałam i troche przeszło. Jutro męża wysyłam po bobotic zobaczymy może pomoże.

Kroko , Malenq nie wiem w sumie co powiedzieć bo mój maz narazie mi pomaga choć wraca dopiero ok 19 lub 20 do domu wiec tez cały dzień siedzę sama. Wsparcie jest ważne, szkoda ze faceci tak mało wiedza o kobietach zwłaszcza młodych mamach. Czasem myśle ze powinni mieć takie elektryczne obroże a my piloty i jak żniw cis bezmyślnie robią to robisz on i go prąd wali po łbie zeby wiedział jak ma sie zachowywać .. Ale to takie marzenia ;)

Pati waga jest b dobra w Twoim terminie:) tym bardziej ze zawsze jest jakis margines błędu.

Dobrej nocy wszystkim .

Krokodylica, Malenq lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara zabije Cie, sama zaczelam oglądam filmiki i był taki o rozwoju i pokazywali typical i atypical development dla różnych miesięcy i ten atypical chłopczyk Owen był taki biedniutki. Płakać się chciało. Jego kolezka Marty (typical) siadał trzymany stał prosto, a tamten wil się jak węgorz biedulek :(

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, nie wiem co powiedzieć ;( :*
    Malenq :*
    Ja w takim razie narzekać ńie będę choc tez czasami chciałabym utłuc ;( to sa TYLKO faceci ;(
    Moj właśnie sprząta swój dział, zeby jutro w tym upale nie robić (mi i tak przyjdzie sprzątać właśnie w temp 31 st w domu)
    Jestem dzis wykończona, jak nigdy...

Dobranoc

Zgredzia, jak mnie zabijesz to pójdziesz siedzieć :P

A co do wagi to nie przesadzajcie! Ania ważyła 3620 i 57 długa i wcale ńie była i nie jest klockiem :P

Dzis ja wazylismy, to waga wynosi 6200-6300g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 22:58

Malenq lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam az dwa banany czyli duze poduszki do karmienia. W ciazy super mi si ena nich spalo albo do ogladania filmu tez rewelayjnie sie nadawaly na kanape. Teraz karmie na nich a kolanach albo tez na lezaco (podpieram plecki), odgraniczam lozko, robie "tron" dla malego po jedzeniu zeby mu sie ulozylo.

MANIEK dasz rade. Musisz. Najlepiej tego nie rozkminiaj bo co to da. Bedzie lepiej :)

Ufff jutro bedzie ciezki dzien (najgoretszy). Oby go przetrwac i moze bedzie choc troszke z gorki.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie obejrzałam prognozę pogody i sie załamałam ;( jak tak dalej bedzie to sie roztopię, serio ;(
    Takie temp maja sie utrzymywać do 20.08!

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż Malenq ja bym chciała się spakować i wyprowadzić z Małą do rodziców. Nie robię tego tylko dlatego że wiem że rodzice mnie odesla do domu bo moje miejsce jest przy mężu... A więcej nie mam gdzie pójść.

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko moze jak znow zaczniecie pocinac razem na motorach to cos sie zmieni na lepsze? Trudno mi ogarnac jak bardzo dziecko zmienia zwiazek... Nasz raczej scementowal, ale tarcia tez sa,nbo w konvu zmeczenie sie udziela obojgu...

Zgredzia ja z wielka fascynacja te filmiki o rozwoju w 2, 4 i 6 mc obejrzalam, wczoraj sprawdzalam jak tam moj maly rozwojowo wyglada i troche ma slabsza szyje, mimo codziennych cwiczen. Nie podnosi sie jeszcze tak wysoko jak ten typowy z filmiku. Mam nadzieje ze to jest ok...

Krokodylica lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Cóż Malenq ja bym chciała się spakować i wyprowadzić z Małą do rodziców. Nie robię tego tylko dlatego że wiem że rodzice mnie odesla do domu bo moje miejsce jest przy mężu... A więcej nie mam gdzie pójść.
    Kroko to też w myślach prerabialam, potem spakowalam nawet mojego żeby jego wyeliminować na jakiś czas, to ten wziął i zaczął policja straszyć że nie odejdzie nawet na miesiąc, więc teraz mamy taki kompromis że rozmawiały tylko o t m co dotyczy Kosi i on robi to co ją najpierw na listę wpiszę....
    Nadal żyje marzeniem że się poprawi, ale noży podbijanych w plecy nie wiem czy da się tak łatwo usunąć...mam nadzieję że u Ciebie coś się zmieni na lepsze, bo wiem że mimo "szczania" to i tak pada na psyche....
    Nie rozumiem facetów :-\
    A ją nie oglądała i nie zamierzam oglądać żadnych filmików typical or not... Każdy maluch rozwija się w swoim tempie i tyle....
    Maniutku po to jesteśmy aby sobie pomagać...a dzieci wynagradzają wszystko, Twoje myśli teraz są typowe dla po porodzie, przypomina sobie jak każda z nam płakała itp. Pamiętasz Kotka swoje początki????
    Lara no ją też uwielbiam ciepelko ale nie aż takie...
    Znowu nawiedziło mnie Šwiadkowie J. Chyba muszę psy spuszczač....

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczęta :)
    Kroko mam nadzieje ze wszystko z czasem się ułoży! Ze faceci wjurwiaja to normalne ;) ja w sumie też wolę jak mojego nie ma bo mam spokój ;) ale jakiś wielkich zgrzytów nie ma.
    A aaa tez mam klime tylko przenośna :)
    Mnie to bardziej teściowa wnerwia. No powiem Wam...no musze ;) wleciala wczoraj.mogla zoske pobujac bo akurat spala pod orzechem. To ja w tym upale piekę muffinki czekoladowe z wiśniami bo nic nie miałam do poczestowania. Ładnie podałam z kawusia na tarasie a ona z tekstem ze nie chce bo nie lubi ciemnego ciasta!!!!!!!myślałam że wybuchne!!!!
    A wczoraj mieliśmy z mężem rocznicę hmm wiecie co dostałam? Kawał drewna z dedykacją ha dobrze ze chociaż sam strugal ;)
    Aaaa i bluzkę tylko szkoda że już mam taką a tyle razy mowie żeby mi ciuchów nie kupował bo gustu to on nie ma ;)
    Trzymajcie się w ten upał! !!

Malenq, MANIEK, Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniutku po raz 103 conajmniej przyznaje racje Malenq początki zawsze są trudne. Też wylam prawie non stop chyba hormony bo z czasem przeszło.
    Problemy brzuszkowe są straszne tez nosiłam mala na zmianę z mama po 3-4 godziny codziennie i tez miałam chwile zwątpienia. Kochana naprawdę przejdę wszystko i dasz rade :)
    Malenq a myślałam że już jest dobrze :(

MANIEK, Nieukowa lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas tak gorąco w nocy, ze malz poszedł spać do drugiego pokoju. I chyba na czas upałów tam zamieszka. O 3:30 nastąpiła przeprowadzka a my mogłyśmy szaleć po lozku :)

Kroko, moze jego spakuj, prościej bedzie :) wiadomo,ze i tak nie pójdzie ale moze sie " kapnie" ze coś jest nie tak.
    Powodzenia kochana!

Miłego dnia

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku my też mamy rocznicę 9ta, boszzżz i mam nadzieję z go q delegację wyślą....
    Ech jest dobrze, bo już nożami nie rzucały w siebie , taki kompromis....

I w obronie małża Twojego, to chociaż chęci się liczą...:-D

Smoczyca1, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhh w obronie a co to on gatunek na wymarciu? ;)
    Dobra dobra nie będę już psioczyc :) chyba ze na mamuske jegomoscia :)
    Mam pytanie od kiedy maluchy mogą bez czapy i opaski chodzić? Tzn leżeć :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,
    Mój też dziś spał w drugim (nadal śpi) bo gnojek twierdzi, że zasypia może przy TV, to niech se tam śpi.

Mała leży sobie obok i zaraz kupe trza będzie sprzatnac, od kilku dni wali jak stary człowiek z rana ;)
    Też slyszalam, że upały do 20.08 ale częściowo mnie to cieszy bo 18go jedziemy nad jezioro więc 3 dni ciepła by się przydały ;)
    Dziś też wybieramy się na miejska plażę, ale zobaczymy jak długo, bo mój to by leżał i leżał a chyba nie wie, że jak mała się wkurzy na upał to będzie wrzask

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku, ja ńie ubieram Ani opaski ani czapki, nic (chyba ze wieje i wyciągam ja z wózka to wtedy cieniutka opaskę) jest tak gorąco ze zakładając jej coś na główkę nie miałabym sumienia

Ja wybiorę sie zaraz na Rodos, tak do 12, a potem po 17.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie chodzi mi nie w wózku to ostatnio też opaskę zakładam. Bo przeważnie na dworze jest noszona a nie wozona ;)
    A pytam bo widziałam Kajtka Kasi na fb golusienkiego i się zaczęłam zastanawiać.
    Ej zapomniałam nicka Kaski :/
    Tamka! !!!! Musiałam się cofnąć do 1 posta źle ze mną ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 08:28

zgredka lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie ma mocnego wiatru to nie zakładam wcale
    W taki upał to tylko pampers a nawet bez (oczywiście w cieniu)
    Ja zakładam cieniutki i przewiewny rampers lub bawełniane bodki, co jakiś czas wyciągam ja z wózka bo plecki ma mokre i główkę

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :)
    Witam się po wakacjach :)
    Tak się spaliłam, że spać w nocy nie mogę ;) I wiem że to nie zdrowe i że przebarwienia itp, ale nie mogłam się powstrzymać żeby się troszku powylegiwać na plaży ;)

Co ciekawego się działo? Urodził ktoś? Pati chyba teraz się zbiera...

Dziewczynki moje kochane mam prośbę. Biorę udział w konkursie i potrzebuję trochę lajków pod fotką na FB. Moja Gameta organizuje konkurs, w którym można wygrać sesję z maleństwem lub ciążową, trzeba wstawić fotkę z wakacji i ta, która zbierze najwięcej lajków wygra sesję :) PLIZZZZZZ lajkujcie :D

Tu jest link do konkursu: /a moja fotka to oczywiście ten wieloryb na plaży ;) /

https://www.facebook.com/porody.gameta/photos/a.722269501219728.1073741828.718749878238357/823992867714057/?type=1&fref=nf&pnref=story

Pati Belgia, Misi@ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, Malenq :( przykro mi, że się tak porobiło :(
    Pati trzymam kciuki!
    Anuśka polubiłam, wstaw anons na grupę na fejsa, będzie łatwiej polubić :) ślicznie wwyglądasz :)
    Gorąco :(

Anuśka, Pati Belgia lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie dzis szykujemy nad jezioro ale nie wiem moze max 2h, myslicie, ze powinnam kupic dla malej wode czy moje mleko prosto z piersi wystarczy tam?
    Chce tez kupic taka budke namiocik w decathlonie i basenik pompowany

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 1073 1074 1075 1076 1077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ