X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    Patryczku, wszystkiego naj, naj!

hejka, ja już po usg III trymestru. zdjęć fajnych nie mam, bo przytulona do ścianki i ewentualnie widac profil. Waży już 1874g, niby tydzien temu 1500...jakos te pomiary dziwnie wychodzą. Pani doktor powiedziała, ze sliczny zdrowy dzidzius, ale mnei martwi mała głowa, w dolnej granicy normy...ah :( juz się naczytałam... płakac mi się chce :(

i po co czytasz??

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari to zadzwoń do nich i zarządaj na dziś dostawę, to możliwe, sa takie opcje..
    Blondik nie ma sensu czytać, naprawdę.. Ile ja łez wylalam.. Bo Patryk po mojej ospie, powikłaniami, mało wód, itd.. Zupełnie niepotrzebny stres.

Dziękujemy za życzenia, oby się ziscily.

A co u Ashy? Wie ktoś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 12:06

Pati Belgia lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Arienna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwoniłam, mogę sobie ją odebrać w Częstochowie :/ no już mnie rwie bo różnicę przeleje do baku w postaci paliwa, powiedziałam im że mogę poczekać do poniedziałku pod warunkiem że dostaniemy do tego jakieś gadżety albo zniżkę w ramach rekompensaty.... mieli oddzwonić zaraz z decyzją i cisza.....

edit: oddzwonili, dadzą mi prezent w postaci karty 8 giga do tej nawigacji... ale i tak zostaliśmy bez prezentu... znaczy prezent będzie w poniedziałek... co za partacze jeszcze głosy mają ci konsultanci rodem z gejparty ... no cóż pójdziemy w sobotę z kwiatkiem a prezent dostanie w poniedziałek bo nic innego nie wymyślimy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 12:14

ewebii4.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na miejscu, leżymy w lozku i odpoczywamy :)
    Droga przebiegła ok, z jednym postojem na wyprostowanie i szybkiego cycusia :)

Buziaki dla Patryka:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 12:42

Biedroneczka83, Pati Belgia lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    Patryczku, wszystkiego naj, naj!

hejka, ja już po usg III trymestru. zdjęć fajnych nie mam, bo przytulona do ścianki i ewentualnie widac profil. Waży już 1874g, niby tydzien temu 1500...jakos te pomiary dziwnie wychodzą. Pani doktor powiedziała, ze sliczny zdrowy dzidzius, ale mnei martwi mała głowa, w dolnej granicy normy...ah :( juz się naczytałam... płakac mi się chce :(
    Ja już nie raz dostałam ochrzan od męża za wyszukiwanie głupot w internecie, rozumie twoje obawy ale nie martw się na zapas, co lekarz mówi na te pomiary

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    dzwoniłam, mogę sobie ją odebrać w Częstochowie :/ no już mnie rwie bo różnicę przeleje do baku w postaci paliwa, powiedziałam im że mogę poczekać do poniedziałku pod warunkiem że dostaniemy do tego jakieś gadżety albo zniżkę w ramach rekompensaty.... mieli oddzwonić zaraz z decyzją i cisza.....

edit: oddzwonili, dadzą mi prezent w postaci karty 8 giga do tej nawigacji... ale i tak zostaliśmy bez prezentu... znaczy prezent będzie w poniedziałek... co za partacze jeszcze głosy mają ci konsultanci rodem z gejparty ... no cóż pójdziemy w sobotę z kwiatkiem a prezent dostanie w poniedziałek bo nic innego nie wymyślimy
    Wyjasnicie sytuację jak wyszło na pewno się nie obrazi :) ale nerwów co nie miarą, tak to nieraz bywa

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie obrazi się :) ale tłumaczyć się będzie małż bo jakby nie zostawił tego na ostatnią chwilę to by można było coś jeszcze zrobić, a teraz za późno

ewebii4.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, i zapomniałam napisać, ze przeć samym juz wyjściem z domu, została zrobiona upragniona kupka :) a potem trzeba było dziecię podkarmiam, bo zawsze po kupce jest głodna :)

Odnośnie karmienia, Biedronko, jakaś produkcje na lewo ogarnij, albo sie podziel.

Arienna, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    nie obrazi się :) ale tłumaczyć się będzie małż bo jakby nie zostawił tego na ostatnią chwilę to by można było coś jeszcze zrobić, a teraz za późno
    Najważniejsze że sprawa załatwiona z nerwami ale załatwiona :)

Lara brawo dla Ani za kupketeraz mama spokojniejsza i córcia pewnie też

Arienna, LaRa lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik spokojnie moja mała tez miała na granicy malusią w dniu porodu 33 tak jak Zuza niedenerwuj sie na zapas

Blondik lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati lacze sie z toba w bolu. Dzis.maz obiecal mi rodzinnego grilla. Mial zrobic pstraga z ziolami i skrzydelka. A wieczorem dzwoni kumpel, ze chce pozyczyc bagaznik na rowery. Bagaznik byl u drugiego kumpla. To co moj maz? Dzis rano wyjechal po bagaznik do jednego, stwierdzil zepsuty, pol dnia naprawial, borowal budzac mlodego co chwile, a teraz pojechal zawiezc go drugiemu kumplowi. Ryba w lodowce sie kisi w worku bo nie ruszona, skrxydelka ja wrzucilam do marynaty zeby z glodu nie zdechnac.
    Mam ochote sie rozplakac, zabrac mlodego i wyjechac do rodzicow wpizdu.

Ps. Mlody mi wypadl dzis z bujaczka :( noby tylko 15cm, ale na twarda podloge... Jestem zla matka. Nie wiem jak to zrobil, tyle ze byl nie zapiety bo jak go wkladalam to spal i nie chcialam obudzic...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik moj z kolei vala ciaze mial za maly brzuszek. Normalka :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po pierwsze Nieukowa- nie jesteś złą matką , nic się nie stało kochana więc spokojnie :)

po drugie, kurde wszyscy faceci są tacy sami, mój jest w stanie wszystkim dookoła pomagać, kolegom wszystko załatwiać, a u nas w domu nie dość ze remont nieskończony, dla małej wyprawka nie kupiona a sama już nie sprzątam bo nie mam siły więc mieszkanie coraz bardziej syfiaste... ale co tam, mój ma czas.... szkoda ze nie dla mnie

ewebii4.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa: no co Ty
    Podalabym Ci parę przykładów siebie jako zlek matki ale akurat zapomnialam o np jak robilam jej fote z twl nas jej głową który mi się wyslozgnal i rabnal ją prosto w czoło (wtedy poznałam płacz z bólu)

Blondik: pewnie czytalam tunjuz wiele postów o za małych za dużych brzuszkach, główkach - a każda z nas urodziła zdrowe dziecko ;)

My mialysmy ponad 3 h drzemke ;)

Czytalam ostatnie pspty ashy w innych wątkach, chyba był jakiś w lipcu i było ok.
    A co u Lili?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale gorąc...
    Dziś trochę mnie boli podbrzusze, aleczujesię dobrze :) Maly się wypina :D

Blondik nie czytaj, mój mały ma główkę na 30 cm to też niezadużo i malutki brzuszek. Z tą waga to roznie bywa, zalezy jak maleństwo się ułoży i oczywiście od sprzetu.

Wszystkiego naj dla Patryczka!
    Pati czekamy na Roxanę :)
    Ari ech szkoda, że dopiero w poniedziałek bedzie prezent, ale liczą się też intencje, choć głupio iść bez niczego.
    Neukowa wspołczuje, ja wczoraj jak wrócilam do domu to się zalamalam, nawet śmieci nie były wyniesione. Wiem, że po pracy mąż cały czas robił tą klimę i jeszcze do mnie przyjechal do szpitala, więc nie miał czasu, aledziś rano jak wstał to powiedział, żebym zamkneła się w sypialni, bo jest porządek jak wróci to posprząta, bo widzi, że zapuścił mieszkanie...jej nawet muszki owocówki się w tym czasie znalazły u nas ;/
    Nie jesteś zlą matką, myślę, ze nie raz nam się coś wydarzy, a w szpitalu jak byłam to dziewczyna paliła papierosy miała 2 cm rozwarcia zero szyjki i 34 tc. W ogóle sie tym nie przejmowała, jeszcze się oburzyła, że lekarz ją wyzwał, że truje dziecko. to jest nieodpowiedzialna matka. na sali paliła e- papierosa zakrywając się książką o.O
    Ana gratuluje wizyty i trzymam kciuki, może mójmaluszek bedzie wówczas na świecie, to rowniez będzie trzymać kciuki :)

Nieukowa, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Konwi 100 lat dla Patryka.
    Pati, Misia trzymam za was kciuki. Oby Roxi już zaczęła sie rodzic :)

U nas noc i dzień słaby brzuszek boli :( nie wiem już co robić:( każdy mówi ze muszę 3 miechy sie pomęczyć no śle jak dziecko mi tak płacze ze aż sie grzeje i zanosi to mam patrzeć ???? Ten Sab simplex to chyba słabo działa.... Ma ktoś jakiś pomysł ?
    W dodatku musiałam kłócić sie w przychodni żeby mi kartę szczepień wydali bo zrezygnowałam i przepisałam Jagodę do innej. Baba mi fukac zaczęła ze była już położna i wizyta patronażowe i ja sobie teraz idę. Jak usłyszałam o położnej to jej powiedziałam co o nich myśle i ze skargę do NFZ napisałam za fałszywe wizyty i pare innych kwiatków. Ale mi netwa zaszarpala głupia baba.
    W nowej przychodni panie miłe i wszystko załatwiłam w 5 min i mam termin na szczepienie i usg i wszystko bez problemu z uśmiechem na twarzy .

Misi@, Pati Belgia, Yasmin lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety Maniek moja Zosia była beznadziejnym przypadkiem kołki do 3 miesiąca! Absolutnie nic nie pomagało. Podczas ataku przeważnie 3 godziny kilka razy ja przebieralam bo makra od potu i łez była :( nam sab tez nie pomógł. Współczuję :(
    Patryczku 100 lat!

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, nie denerwuj sie! To tylko chłop, a co do złej matki, to ja tez nią jestem ;( ale bedzie lepiej :)

Blondik, skończ juz czytać w necie te bzdury bo jak urodzisz to dopiero sie wykończysz

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik daj spokój z internetem ja panikowalam bo brzuszek był w bardzo dolnej granicy a Jagoda urodziła sie z waga 3400 takie pomiary maja granice błędu i jak widać dość spora. Poza tym lekarz mógł za mocno głowice przycisnąć i pomiar wtedy już jest błędny także luuuuz.

Nieukowa akurat Ty jesteś super mama nie panikujesz jak ja i masz zdrowe podejście. Ja mam wrażenie ze wiecznie użalam sie nad sobą i nie mogę sie pozbierać, jakos ogarnąć :( jak jagoda krzyczy to ja po pewnym czasie już tez płacze :(

Smoczku, o nie :( a u Was tez były ataki do południa a potem wieczorami i nad ranem ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 15:53

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek, nie wiem czy czytałas wcześniej pisałam.. Poczytaj o wiaderku do kapieli.

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 1091 1092 1093 1094 1095 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ