X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek: lubię za to, że nowej przychodni wszystko sprawnie, dobrze, że im wygarnelas, ja to jestem cienias w takich kwestiach. My dziś ogarniamy jeszcze mieszkanie, bo jutro rodzina się zwala na chrzest (co prawda to tylko moo rodzice i ciotka z mężem i chrzestną, ale o i razem mogą stanowić wybuchową mieszankę).

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie odzywam sie do meza. Dostal mlodego na caaaaaly weekend. Ja tylko karmie i sprzatam mieszkanie. On gotuje, pierze, prasuje i siedzi na dupie z grzechotka. Ja dzis biore rower jak sie ochlodzi i jade na spacer. A jutto biore auto i wybywam na basen! Aha: w nocy on karmi odciagnietym mlekiem a ja spie.

LaRa, Blondik, konwalianka, Pati Belgia, Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik mnie tez nastraszyli pamietasz ze mała jest za mała ze waga nie ta ze bedzie okruszek drobniutki i co jak 3800 to jest drobinka to ja dziękuje :P

Lara no chyba bede musiała bo masakra dziś zapas mleka mam juz na wieczór noc i jeszcze na rano zostanie :P

Blondik, Yasmin lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile mleka daje sie takim 3miesiecznym dzieciom?

jak podgrzewacie swoje mleko? Bo na butelce przyeczytalam ze swojego mleka nei nalezy w mikrofali podgrzewac.

Kupilam nowa butelke z Lansinoh i smoczek z NUKA lateksowy.

MANIEK:

- idz do osteopaty
    - sprobuj moze tego sposobu ktory moja kolezanka sprawdzila (ja tez u tej terapeutki bylam i tez mi o tym sposobie mowila).

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spotka mówisz o tym wypłukaniu sie ? Za słaba jestem na takie doświadczenie. Ja nawet tego Windi nie używam tylko maz ja masuje brzuszek.
    Wiaderko wyglada ok ale jak wykapać takiego malucha jak głowy nie trzyma ?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa Ty masz teścia pediatrę jak pamietam ? Zapytasz czy dziecko można przekarmic piersią ? Bo jak mi jagoda krzyczy w ataku kołki to ja ja tak mogę tylko uspokoić ze przy cycu jest, czasem chwilkę pije a czasem tylko trzyma i ciumka. Nie wiem czy dobrze robię ?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa niezła kara jak za jedno przewinienie, bo pamiętam, że pisałas , że mąż Ci pomaga..

Mam pyt do mam karmiących jedzonkiem, jak wprowadzamy to tylko raz dziennie dajemy?

Kotka chyba że 150 ml

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yesss :) to jest skok rozwojowy.
    Radek zaczal swiadomie chwytac zabawki i pchac do buzi :D
    Doprowadzil przy tym do mojego focha na meza, ale dobrze mu tak!

Maniek i jeszcze neurologicznie mozesz sie skonsultowac- czasami dzieci sie spinaja i placza godzinami jak maja wzmozone napiecie miesniowe, z tym ze nie wiem czy to widac u takiego malucha jak twoj...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, potrzebowałam usłyszeć to, co napisałyście. jesteście kochane.

Nieukowa, dobry plan!

Arienna lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa to szykuje Ci sie wolny weekend :)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    .

Ps. Mlody mi wypadl dzis z bujaczka :( noby tylko 15cm, ale na twarda podloge... Jestem zla matka. Nie wiem jak to zrobil, tyle ze byl nie zapiety bo jak go wkladalam to spal i nie chcialam obudzic...
    O proszę jaki aktywny maluch
    Nie obwiniaj się najważniejsze że nic się nie stalo

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Leć do sklepu kup tam a ze wcześniejszego zakupu zrezygnuj, do 14 dni możesz się rozmyslic bez podania przyczyny

Lara szerokiej drogi.

Pati a jak marcelek na te oczekiwanie reaguje?
    Anastazja Marcel nie moze siw doczekac bardzo. Ciagle pyta czy mam juz skurcze :-) mowi, ze chce juz siostrzyczke zobaczyc :-)

Anastazjaaa, Yasmin lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Miłego dnia!
    Patki trzymam kciuki, może Roxy już będzie chciała wyjść :)
    Misia jak tam samopoczucie?
    Konwi najlepszego dla Patryka
    Mari oby :-) te upaly mnke wykoncza.... :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo ponawiam pytanie. Jak odgrzewacie swoje mleko do butli?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Pati lacze sie z toba w bolu. Dzis.maz obiecal mi rodzinnego grilla. Mial zrobic pstraga z ziolami i skrzydelka. A wieczorem dzwoni kumpel, ze chce pozyczyc bagaznik na rowery. Bagaznik byl u drugiego kumpla. To co moj maz? Dzis rano wyjechal po bagaznik do jednego, stwierdzil zepsuty, pol dnia naprawial, borowal budzac mlodego co chwile, a teraz pojechal zawiezc go drugiemu kumplowi. Ryba w lodowce sie kisi w worku bo nie ruszona, skrxydelka ja wrzucilam do marynaty zeby z glodu nie zdechnac.
    Mam ochote sie rozplakac, zabrac mlodego i wyjechac do rodzicow wpizdu.

Ps. Mlody mi wypadl dzis z bujaczka :( noby tylko 15cm, ale na twarda podloge... Jestem zla matka. Nie wiem jak to zrobil, tyle ze byl nie zapiety bo jak go wkladalam to spal i nie chcialam obudzic...
    Nieukowa meza olej. Nie warci sa naszego stresu ani lez. A zla matka nie jestes. Czasem sa sytuacje a ktore nie mamy wplywu. Nie jestes w stanie upilnowac dziecka. Chyba, ze nie jadlabys, nie pila, nie spala, nie myla, nie gotowala, nie sprzatala, tylko siedziala I na dziecko bys patrzyla. Glowa do gory.

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka: do miski z wrzątkiem chyba że trzymam świeże takie max 4 h to nic nie robię

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Kotka: do miski z wrzątkiem chyba że trzymam świeże takie max 4 h to nic nie robię

czyli podajesz w temp. pokojowej?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jakas nadzieja. Butelka z Lansinoh barzdiej mu pasuje i zassal nawet pare razy.

Nieukowa, Yasmin lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka ja tez tak robię jak Zgredka ( jak udaje mi sie odciągnąć) to wsadzam do garnka z ciepła woda ( jak z lodówki) a jak nie to w tem pokojowej

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• justta Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrowienia od Leosia dla wszystkich cioteczek i dzieciaczków po tej stronie i tych w brzuszkach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 20:54

Arienna, PsotkaKotka, zgredka, nick nieaktualny, Anastazjaaa, Nieukowa, Pati Belgia, MANIEK, LaRa, Blondik, Yasmin lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
‹‹ 1092 1093 1094 1095 1096 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ