X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa: z tym na pewno nie będzie problemy u, ale myślę że szybko mi zejdzoe laktacja, bo będę ściągać tylko przy kamieniu, bo wtedy będzie co ściągnąć

Nie wiem co Ci poradzić w zw z pieluchamo, może sprobuj tych wielorazowych..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 11:14

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yyy... Jakim cudem udalo mi sie 3x poluboc post Yasmin?

Wlasnie mam zamiar sprobowac na chwile pampersow bialych, zobaczymy czy cos to da, ale generalnie przejdziemy cos czumj na wielorazowe bo to nie jest az tak uciazliwe...

Maniek i jak twoja laktacja? Juz spoko czy dalej masz z nia problemy?

Zgredka a probowalas dlugo siedziec znlaktatorem nawet jak nic nie leci? U mnie teraz zaczyna kapac po 5min masowania przy niskich obrotach...
    Albo nagraj sobie placz swojej Luski i sprobuj odtwarzac jak zaczynasz pompowac... Nie zawadzi sprobowac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 11:24

Yasmin lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihihi czarodziejka :)

wielorazówki są super. jak Kinga nie ma plastra na przepuklinie to stosujemy. tylko na noc i wyjście z domu jednorazówka

Malenq lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Cześć laski :)
    Wczoraj nadszedł ten dzień, w którym kupiłam sobie ciążowe spodnie w h&m! Jak one podkreślają brzuch! Dziwnie się czuję a mój mąż to się napatrzeć nie mógł ;) chociaż nadal ma większy brzuch niż ja :P
    Miłego dnia!
    Pati może dzisiaj Roxy zrobi Ci prezent?
    Gratulacje też bym ym już tak chciała

Pati najlepszego w dzień mamy, u nas jest w druga niedzielę mają czyli zawsze blisko polskiego dnia matki

Ja zaczęłam troszkę się martwić, od wczoraj boli mnie brzuch niby nie mocno ale tfoszke się boję.... Eh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 11:20

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie moge z mojego meza... Prosilam go o zniesienie kosza z brudami od malego i wlaczenie prania. Zniosl kosz po czym wsypal proszek i wlaczyl pusta pralke. Zorientowalan sie jak sie pranie skonczylo...

Anastazjaaa, MANIEK, PsotkaKotka, Krokodylica lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    No nie moge z mojego meza... Prosilam go o zniesienie kosza z brudami od malego i wlaczenie prania. Zniosl kosz po czym wsypal proszek i wlaczyl pusta pralke. Zorientowalan sie jak sie pranie skonczylo...
    Heh dobre.... Takie numery to tylko faceci potrafią wywinac

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa- ale sie uśmiałam (przepraszam), z mauza, śle tak to jest z facetami, trza krok ok kroku mowić...

Co do pieluch - Zuzke tez odparzaly, wiec najpierw używaliśmy białych oampersow, a potem normalnych zielonych;)

Co do bycia wyrodna matka, to uważam, ze wyrodna to taka, jak powiedziała Tadmin, która zaniedbuje, krzywdzi dziecko, etc., a kazda z nas chce dla maleństwa jak najlepiej, co nie oznacza, ze nie mamy prawo mieć gorszych momentów (Zuzka wczoraj była tak niegrzeczna, ze byłam na nia tak wściekła, ze nie chciało mi sie z nia gadać;)) albo zupełnie zapominać o swoich potrzebach. Ja karmiłam, jak minęła "magiczna granica", stwierdziłam, ze mam dość, dość karmienia, duety, zamartwiania sie czy ściągania i odstawiłam bez wyrzutów sumienia (wystarczy, ze w ciazy i na początku laktacji odmawiałam sobie wszystkiego).

justta, Nieukowa lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa mąż na medal:)też się ośmiałam.
    Co z laktacją? hmm jest brodawki wciąz lekko bolą ale do zniesienia. Mam jedną pierś wiekszą (lewą) i tą Jagoda bardziej lubi i chyba w niej jest więcej mleka, prawa (ta utyrana początkami przystawiania) jest mniejsza i Jagoda mniej z niej lubi jeść ale oczywiście ją przystawiam. Ostatnio najadła się z jednej piersi i musiałam ściągać z drugiej (pierwszy raz mi tak zrobiła) i w coągu 10 min w nocy uciągnęłam 50ml, nie wiem czy to dużo czy mało ważne że ona się najada.

Aa Nieukowa my zaczelyśmy od pieluch belli z dziurką na pępek a potem białe pampersy, dady i te spoko. Dostałam pieluchy z rossmana - beznadziejne dla mnie zbyt twarde i zostawiały czerwony ślad na nóżkach. teraz testujemy zielone pampersy - i też jestem zadowolona. Zero odparzeń i do każdego przewijania używam bephampten.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEUKOWA - my akurat problemu z odparzeniami nei mamy, czasem tylko pojawi sie troszke czerwonego ale raz posmaruje (masc z WELEDY) i schodzi. Ale moze wyprobuj welenke owcza? Wklada sie w pieluche. Do kupienia w aptece.
    Ja uzywam pampersow bo one mi sie bardziej miekkie wydaja niz inne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 13:14

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka tez jestem tego zdania ze pampersy sa najbardziej miekkie, ale jezeli chodzi o chlonnosc to i pampersy i dady z biedry tak samo sie spraedzaja ;-)
    u Leoska odpazen brak, jak pojawi sie zaczerwienienie zasypuje pudrem z rosmana babydream i od razu schodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 13:35

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa: może spróbuje póki co próbuje się nie zabić, bo na jutrzejszy chrzest przyjechali rodzice z psem który wszędzie leje i wszystko kradnie żeby bu kiełbę dać głupie bydle (jamnik)

No i w UJ gorąco u nas

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis obchodzimy rocznice pojawienia sie dwóch soczystych kreseczek na teście ciążowym :)
    A jak pierwsza noc w innym miejscu? Normalnie :) czyli spała od 22-6

zgredka, Nieukowa, Misi@, Pati Belgia, Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka współczuje, ja jutro męża wyślę do księdza na ustalenie daty itd.
    Jej dziś moje dziecko prawie w ogóle nie śpi i jest nieodkladalna:( w dodatku mimo ze maź w domu i moja mama to obiad musiałam sama zrobić bo oni rozwaleni na kanapie odpoczywają.... Nie komentuje, ja przecież wypoczęta i wyspana jestem.

Pati jak sytuacja u Ciebie ?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do pielęgnacji pupy używam kremu przeciw odparzeniom z babydream, super sie sprawdza, niedrogi i dobry :)

Maniek, no nie do pomyślenia taka sytuacja. Współczuje ;(

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Manku :(

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyzwyczaiłam sie już ze Maniek ma zawsze przej*****e. Wszystkie koleżanki z porodówki zadowolone dzieci zdrowe i bezproblemowe tylko moja ma bolący brzuszek:( a nieważne co sie będę denerwować.

Musieliśmy znów użyć Windi :( duzo wyleciało było duuuzo płaczu , cyc i teraz w koncu sen. Bo już sie stresowałam, ze mała dziś tylko na drzemkach zamiast pospać jak niemowlak.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniutku każdy mówi jak jest cudownie tylko nie każdy mówi jak jest cholernie ciężko....3maj się dzielnie

Nieukowa, Yasmin lubią tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqa swieta racja, zgadzam sie w 100% ;-)

Malenq lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mamy trola na kwitnowkach... Rety jak tak można, dziewczyna podkradla zdjęcie innej dziewczynie i udawała ciążę bliźniaczą.... Brak słów...

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To są tacy ludzie?
    A po co?

U nas gorąco, mała marudzila z gorąca w domu bo po noszeniu każdy mokry, więc zabralismy ją na spacer i śpi nadal.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 1095 1096 1097 1098 1099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ