Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nieukowa: z tym na pewno nie będzie problemy u, ale myślę że szybko mi zejdzoe laktacja, bo będę ściągać tylko przy kamieniu, bo wtedy będzie co ściągnąć
Nie wiem co Ci poradzić w zw z pieluchamo, może sprobuj tych wielorazowych..Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 11:14
-
Yyy... Jakim cudem udalo mi sie 3x poluboc post Yasmin?
Wlasnie mam zamiar sprobowac na chwile pampersow bialych, zobaczymy czy cos to da, ale generalnie przejdziemy cos czumj na wielorazowe bo to nie jest az tak uciazliwe...
Maniek i jak twoja laktacja? Juz spoko czy dalej masz z nia problemy?
Zgredka a probowalas dlugo siedziec znlaktatorem nawet jak nic nie leci? U mnie teraz zaczyna kapac po 5min masowania przy niskich obrotach...
Albo nagraj sobie placz swojej Luski i sprobuj odtwarzac jak zaczynasz pompowac... Nie zawadzi sprobowac?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 11:24
Yasmin lubi tę wiadomość
-
marissith wrote:Cześć laski
Wczoraj nadszedł ten dzień, w którym kupiłam sobie ciążowe spodnie w h&m! Jak one podkreślają brzuch! Dziwnie się czuję a mój mąż to się napatrzeć nie mógłchociaż nadal ma większy brzuch niż ja
Miłego dnia!
Pati może dzisiaj Roxy zrobi Ci prezent?
Pati najlepszego w dzień mamy, u nas jest w druga niedzielę mają czyli zawsze blisko polskiego dnia matki
Ja zaczęłam troszkę się martwić, od wczoraj boli mnie brzuch niby nie mocno ale tfoszke się boję.... EhWiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 11:20
-
No nie moge z mojego meza... Prosilam go o zniesienie kosza z brudami od malego i wlaczenie prania. Zniosl kosz po czym wsypal proszek i wlaczyl pusta pralke. Zorientowalan sie jak sie pranie skonczylo...
Anastazjaaa, MANIEK, PsotkaKotka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Nieukowa wrote:No nie moge z mojego meza... Prosilam go o zniesienie kosza z brudami od malego i wlaczenie prania. Zniosl kosz po czym wsypal proszek i wlaczyl pusta pralke. Zorientowalan sie jak sie pranie skonczylo...
-
Nieukowa- ale sie uśmiałam (przepraszam), z mauza, śle tak to jest z facetami, trza krok ok kroku mowić...
Co do pieluch - Zuzke tez odparzaly, wiec najpierw używaliśmy białych oampersow, a potem normalnych zielonych;)
Co do bycia wyrodna matka, to uważam, ze wyrodna to taka, jak powiedziała Tadmin, która zaniedbuje, krzywdzi dziecko, etc., a kazda z nas chce dla maleństwa jak najlepiej, co nie oznacza, ze nie mamy prawo mieć gorszych momentów (Zuzka wczoraj była tak niegrzeczna, ze byłam na nia tak wściekła, ze nie chciało mi sie z nia gadać) albo zupełnie zapominać o swoich potrzebach. Ja karmiłam, jak minęła "magiczna granica", stwierdziłam, ze mam dość, dość karmienia, duety, zamartwiania sie czy ściągania i odstawiłam bez wyrzutów sumienia (wystarczy, ze w ciazy i na początku laktacji odmawiałam sobie wszystkiego).
justta, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Nieukowa mąż na medal:)też się ośmiałam.
Co z laktacją? hmm jest brodawki wciąz lekko bolą ale do zniesienia. Mam jedną pierś wiekszą (lewą) i tą Jagoda bardziej lubi i chyba w niej jest więcej mleka, prawa (ta utyrana początkami przystawiania) jest mniejsza i Jagoda mniej z niej lubi jeść ale oczywiście ją przystawiam. Ostatnio najadła się z jednej piersi i musiałam ściągać z drugiej (pierwszy raz mi tak zrobiła) i w coągu 10 min w nocy uciągnęłam 50ml, nie wiem czy to dużo czy mało ważne że ona się najada.
Aa Nieukowa my zaczelyśmy od pieluch belli z dziurką na pępek a potem białe pampersy, dady i te spoko. Dostałam pieluchy z rossmana - beznadziejne dla mnie zbyt twarde i zostawiały czerwony ślad na nóżkach. teraz testujemy zielone pampersy - i też jestem zadowolona. Zero odparzeń i do każdego przewijania używam bephampten.Maniek
-
NIEUKOWA - my akurat problemu z odparzeniami nei mamy, czasem tylko pojawi sie troszke czerwonego ale raz posmaruje (masc z WELEDY) i schodzi. Ale moze wyprobuj welenke owcza? Wklada sie w pieluche. Do kupienia w aptece.
Ja uzywam pampersow bo one mi sie bardziej miekkie wydaja niz inne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 13:14
-
Kotka tez jestem tego zdania ze pampersy sa najbardziej miekkie, ale jezeli chodzi o chlonnosc to i pampersy i dady z biedry tak samo sie spraedzaja
u Leoska odpazen brak, jak pojawi sie zaczerwienienie zasypuje pudrem z rosmana babydream i od razu schodziWiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 13:35
-
A my dzis obchodzimy rocznice pojawienia sie dwóch soczystych kreseczek na teście ciążowym
A jak pierwsza noc w innym miejscu? Normalnieczyli spała od 22-6
zgredka, Nieukowa, Misi@, Pati Belgia, Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Zgredka współczuje, ja jutro męża wyślę do księdza na ustalenie daty itd.
Jej dziś moje dziecko prawie w ogóle nie śpi i jest nieodkladalna:( w dodatku mimo ze maź w domu i moja mama to obiad musiałam sama zrobić bo oni rozwaleni na kanapie odpoczywają.... Nie komentuje, ja przecież wypoczęta i wyspana jestem.
Pati jak sytuacja u Ciebie ?Maniek
-
Przyzwyczaiłam sie już ze Maniek ma zawsze przej*****e. Wszystkie koleżanki z porodówki zadowolone dzieci zdrowe i bezproblemowe tylko moja ma bolący brzuszek:( a nieważne co sie będę denerwować.
Musieliśmy znów użyć Windiduzo wyleciało było duuuzo płaczu , cyc i teraz w koncu sen. Bo już sie stresowałam, ze mała dziś tylko na drzemkach zamiast pospać jak niemowlak.
Maniek
-
nick nieaktualny