X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Malenq Kosia ma już 7 miesięcy, niesamowite jak ten czas ucieka. Jak w ogóle sie miewa? Jak przebiega ząbkowanie ? I raczkowanie ? A Ty masz choć chwilkę dla siebie ?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)

Manku, no sie nazbierało troszkę tych dolegliwości :P
    Co do spojenia, przy wypisie mówili ze mam iść to skontrolować do ortopedy, Ale ja sie pytam kiedy?
    Najpierw musze iść do ogólnego po skierowanie i dopiero rejestrować sie do orto.
    Zapewne przed planowaniem 2 dziecka będę musiała to zrobic.

Obudziłam sie z bólem gardla z jednej strony :( chyba uderzę zaraz po lody do zamrażalnika.

Zgredzia, fajnie sie bawicie :) dziecko w domu a Wy na gigancie :) powodzenia dzis i czekam ńa fotki :)

Udanego dnia dziewczyny :)

zgredka lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gangsterki :-)

U nas nadal cisza... zaczynam sie martwic bo od 1 wrzesnia Marcel wraca do szkoly I bede musiala go wozic I odbierac... im pozniej Rox sie urodzi, tym gorzej.... aj... masakra jaki z niej uparciuch...

Milego dnia kochane :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Pati a marcelka rodzilas w terminie?
    Ana Marcel urodzil sie dzien przed terminem I nigdy bym nie pomyslala, ze mala przenosze.. tym bardziej po zatrzymaniu przedwczesnego porodu w 33 tygodniu ciazy... ale nic, dalej czekam....

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Pati: a Twój suwaczek myśli że już po porodzie ;)
    Zgredzia suwaczek sie przeterminowal I ja tez sie przeterminowalam ;-)

marissith, Nieukowa lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się niedzielnie :)wreszcie chłodniej 2 burze wczoraj zaliczylismy ;)
    Byliśmy w odwiedzinach w kuzynki mowie Wam jaki ma boski tatuaż na klacie tyle dziergania i zapragnelam powiększyć swoją kolekcję ale to na zimę. A i miała wpaść teściowa ale wiecie no czasu biedna nie miała. A byliśmy na chwile u niej to to wwielki foch ze tak krótko a przed burza chcieliśmy być w domu. Mój mąż mów ze miała przyjechać 'no nie wyrobiłam sie' helol to do kogo pretensje ?!
    Pati ehhhh życzę żeby się wreszcie zaczęło! !!
    Zgredka gratki wolnego wieczoru :)
    Maniek laski dobrze mówią. Ja tez wylam na początku straszne są początki i stres zmęczenie kolki nowa sytuacja istna rewolucja ale naprawdę z czasem jakoś nauczysz się z tym żyć i to będzie normalka :) kiedyś jak się budziła myślałam sobie boszzz musiała juz się obudzić a teraz zrywam się niczym króliczek duracella :D
    Pozdrawiamy wszystkie ciotki i maluchy i miłego dnia życzymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 08:20

Pati Belgia, MANIEK, Yasmin, Malenq lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włosy ponoć wypadają po 3 m-cach mnie oszczędził 3tyg od tygodnia wypadają niestety
    My wczoraj z okazji przyjazdu babci i dziadka skoczylismy na clubbing 2 kluby tancowanie, przy okazji znajomego spotkalismy..
    Mała nie zdazyla się obudzić ;)

Misia: ;) zbliża się spotkanie z malenstwem

Misi@, Nieukowa lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko 100 lat dla Łucji :-) to juz 4 miesiące :-)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano właśnie jak mogłam zapomnieć Misi@ trzymam kciuki za Was i obu maluszek jeszcze troszkę pposiedzal w brzuszku :)

Misi@ lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Ja przepuszcze b. Chetnie Pati ;)
    Boje sie tych pierwszych miesiecy. No nic musimy dac rade ;)
    Wczoraj byla burza, ale juz zaczyna byc goraco....z kikmy wylecial nam freon, ale moze dzis maz naladuje i bedzie dzialac ;)
    MuszE sobie farbe na wlosy nalozyc By przywitac malego godnie ;)
    Jutro mam wizyte u kosmetyczki ... A w piatek podcielam wlosy...moje ostatnie spa przed spotkaniem z Antonim ;)

marissith lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Przeraża mnie to co piszecie, ja wiem, że będzie ciężko ale wydaje mi się, że jakoś to będzie. Tyle ludzi ma dzieci to chyba i my damy radę. Ale jak was czytam to zaczynam wątpić ;)
    Pati cały czas trzymam kciuki! Roxy ma charakrer :)
    Misi@ hahaha się uśmiałam z tego przywitania godnie :) jednak zostaje Antoni?
    Pozdrawiam i miłego dnia życzę :)

Misi@, Pati Belgia, Blondik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Debatowalam z mezem, ale nie daje sie przekonac, bo 8 lat temu juz mielismy miec Antoniego a teraz jest moda na to imie...ech...
    A Mari ja jem gorki kiszone od czerwca regularnie, ale sama robie, albo moja mama. Nie jem kupnych bo nie lubie. A przed ciaza uwielbialam kwasne rzeczy ;) i jadlam ogorasy na potege. Do 4 miesiaca mialam jakby kwas w buzi i nic kwasnego i slodkiego nie moglam. Do teraz czekolada jest kwasna. Za to krowki sa pyszne ;)

Nieukowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Pati jedna z wrzesniowek opisywala, ze jej tesciowa byla po terminie, (ktora ma wyksztalcenie medyczne) byla zla bo ja odeslali ze szpitala, poszla do kawiarni wypila dwa razy ekspresso i wieczorem urodzila ( podobno wzroslo cisnienie i dzieki temu dziecko sie zdecydowalo) ale ile w tym prawdy tego nie wiem;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 09:47

Pati Belgia lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari: ja nie mam żadnych problemów, poza tymi, które sama sobie zgotowalam typu usypianiu dziecka cyckiem..
    Nie wszyscy mają ciężko, są dzieci bez kółek, boli brzuszkow, bez alergii, nie wiadomo jakie Tobie się trafi ;)

Misi@, Nieukowa, marissith, LaRa lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczku ta faza mi minęła tez już jestem na baczność, jak tylko kwęknie.
    Mari nie przerażaj sie każdy ma swoją historie leki i obawy a ze tu większe prawdopodobieństwo znalezienia osoby podobnej to łatwiej jest gdy można sie wyżalić.
    Mnie dopadła depresja przez długi i trudny pobyt w szpitalu i brak pomocy w tych monetach.
    Nie martw sie na zapas

Misi@ lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przeraża bardziej to, że jestem taka beztroska i moje życiowe motto to jakoś to będzie. Może nie dojrzałam jeszcze do bycia matką? :(

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari to bardzo dobra dewiza! Nie ma sie co przejmowac na zapas :) ja mialam tak jak ty, zylam ciaza i nie wybiegalam poza porod, a jak sie maly urodzil to jakos samo poszlo z pielegnacja i opieka. Byly dramaty (cyckowe i brzuszkowe) ale to faktycznie szybko odchodzi w niepamiec.

Moje pociazowe dolegliwosci: czasami bole spojenia, giga hemoroid i poki co to tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 10:32

Misi@, marissith lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry

Mari, jak się urodzi to dojrzejesz w mig :) już przy pierwszym wzięciu na ręce zrobisz to lepiej niż ktokolwiek inny, zobaczysz

Maniuś, włosy wypadają około 3 mcy po porodzie i to jest istny wodospad włosów (przerażające). Ale wypaść musi wszystko to co nie wypadło podczas ciąży. A inne dolegliwości? hmmm ja nie mieszczę się w statystykach bo mam tocznia układowego, więc lepiej się nie wypowiadam. nie sądziłam że można w takim stanie żyć, moja mama płacze po kątach i cała rodzina zwozi odżywki

marissith lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ale mnie zlapal bol...myslalam, ze mi miednice i kregoslup rozpadnie sie na pol....to chyba bole krzyzowe, prawda? Hehe no to mam juz przedsmak tego co mnie czeka...;) obym dala rade

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniu chodzi mi o to ze juz wstaje bez pretensji ze juz musze wstać ;)

MANIEK lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

‹‹ 1097 1098 1099 1100 1101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ