Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Anusia, o wyprawkę chodzi? Jak tak to mam listę, która kiedys Kotka wpisała, ale niestety mam ja na lapku w domu ;( jesli poczekasz 2 tyg to wkleję

Zgredzia, co tak szybko z tej imprezy wróciłas?
Anuśka lubi tę wiadomość
-
Amuska tez mam liste, wkleje na forum moze jutro.
Dzis wracalam z wozkiem na sygnale z lasu- maly zglodnial a po drodze ani jednej lawki 
Udalo mi sie pod kosciolem przycupnac z cycem... Akurat msza sie skonczyla i poczulam sie jak w ZOO, jak ludzie wylegli... Trudno, w koncu ich Bog po cos stworzyl cyce, no nie?
Ej jeszcze mam refleksje: jak ten nasz idiotyczny gatunek dal sobie rade, skoro te cholerne niemowlaki to takie bezsensowne maszynki do darcia paszczy? Nawet jesli przyjmiemy, ze byly tulone, noszone i na cycu non stop, to i tak sie darly. I mialy kolki. I zabkowaly. No to ja sie pytam, dlaczego nas lwy szablastozebne nie pozżeraly do tego czasu???Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 22:19
marissith, Anuśka, Summerka, Malenq, Arienna, justta, Blondik lubią tę wiadomość
-
Lara: bo u mas wszyscy przyjezdni i pojechali, rodzice się spieszyli, tylko kuzynka z ciotką została, więc je jeszcze odwiedzilam (nie nocują u mnie) i właśnie wrocilam, obzarlam się na chrzcie, ale od 18 nic nie jadlam i mi burczy, ale pójdę już spać
AA u nas była burza i to akurat jak była msza i jak jechalismy do resto. Ochlodzilo się przyjemnie -
Nieukowa masz trafne refleksje

Anuska ta lista od Psotki jest super tez z niej korzystałam.
Misia super ze możesz sie już ochłodzić.
Pati hop hop?
U nas dzień taki se, wieczór trudny z płaczem i krzykiem jak to na kolkowe dziecko przystało. Użyliśmy Windi i teraz moja bułeczka śpi. Zrobiły jej sie już takie chomikowe policzki, nie mogę sie napatrzeć i jak sie uśmiecha to mi lepiej.
Kotka nie dziwie Ci sie ze balas sie kolek, ja tez sie bałam i dalej boje bo codziennie mam nadzieje ze to minie już
Anuśka lubi tę wiadomość
Maniek

-
Hellol Lejdus,
My juz w domku, ogólnie Zuzia sprawowała sie dobrze (jesli zrobić bilans, tzn. Jeden dzien koszmar, ze chciałam sie rzucić do morza, a drugi taki, ze miałam ochote ja schrupać
) dziewczyny dobrze mówią, wszystko jest dla ludzi - macierzyństwo tez, a bedzie coraz lepiej, Zuzka tez nam dała mega w kość (i nadal daje), ale jak wieczorem mnie obejmuje za szyje i sie przytula albo uśmiecha, to zapominam o wszystkim;)
Nieukowa, Malenq, Blondik lubią tę wiadomość
-
Dla mnie najgorszy jest teraz BOL PLECOW
. Przeraza mnie to bo maly rosnie a mnie plecy tak bola ze po poludniu juz nie wyrabiam 
Ciesze sie ze moja lista sie sprawdza
. Teraz bym ja troche zmodyfikowalam oczywiscie. Nie kupowalam na przyklad octaniseptu bo pepka nie przemywalam niczym. Laktatora nie mam i chyba nie bede miala bo po co mi. No i butelek tez niepotrzebuje niestety ani smoczkow.
-
hej misie

ja od dziś na tydzień u rodziców a małż pojechał do domu podciągnąć trochę remont.... nie chciało mu się przygotować mieszkania i popakować wszystkiego w sobotę jak byłam, więc został z takim syfem że dziś chyba jeszcze będzie cały dzień sprzątał... no cóż.... w sumie to mam trochę wyrzutów sumienia bo mu nic nie poprasowałam, wiec będzie musiał chcąc wyjść sobie najpierw poprasować rzeczy
no cóż.... 
a tak poważnie to kurcze nie lubię na tyle z domu sama wyjeżdżać, mam wyrzuty sumienia bo nie miał urlopu już rok a musi teraz cały urlop zapierdzielać, ale tak odwlekał że teraz musi ...
ja bym też chciała listę sprawdzoną
poproszę 
edit: aaaaa u nas dziś 20 stopni
aja wzięłam do rodziców same letnie rzeczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 09:23
-
Ari ty nie miej wyrzutow, bo to on zawalil terminy. Poradzi sobie a ty wypoczywaj... W koncu niedlugo juz bedzie o to trudno

Moze w koncu sie cos u Pati zadzialo?
Psotka ja z kolei skorxystalam z wiekszosci rzeczy z listy, chociaz troche ja odchudzilam zaraz po otrzymaniu
dorwe sie do kompa to skopiuje linka.
Octeniseptu ze 2 tyg uzywalismy, bo kikut szybko odpadl i papralo sie pod pepkiem dosyc dlugo, takze warto go miec.
Laktator, butelki- wiadomo, zalezy jak soe sytuacja cycowa rozwinie, IMO warto miec... -
Nieukowa wrote:Ari ty nie miej wyrzutow, bo to on zawalil terminy. Poradzi sobie a ty wypoczywaj... W koncu niedlugo juz bedzie o to trudno

Moze w koncu sie cos u Pati zadzialo?
Psotka ja z kolei skorxystalam z wiekszosci rzeczy z listy, chociaz troche ja odchudzilam zaraz po otrzymaniu
dorwe sie do kompa to skopiuje linka.
Octeniseptu ze 2 tyg uzywalismy, bo kikut szybko odpadl i papralo sie pod pepkiem dosyc dlugo, takze warto go miec.
Laktator, butelki- wiadomo, zalezy jak soe sytuacja cycowa rozwinie, IMO warto miec...
Mi na przyklad w szpitalu powiedzieli zeby niczym nie pryskac i nie przemywac pepka. Tak tez zrobilam i odpadl po 6ciu dniach
. No ale moze mielismy szczescie
. A laktator i butle to wlasnie od laktacji zaleza. Z tym ze laktator to nie maly wydatek dlatego ja bym poczekala z jego zakupem bo moze nie bedzie potrzebny. Chociaz widze ze prawie kazda dziewczyny na forum uzywa laktatora 
-
niby tak... ale ja już jestem taka ciara....Nieukowa wrote:Ari ty nie miej wyrzutow, bo to on zawalil terminy. Poradzi sobie a ty wypoczywaj... W koncu niedlugo juz bedzie o to trudno

kurcze mam jakiś dziś obolały brzuch chyba biegunka mi się jakaś zaczyna, i w ogóle mi jakoś ble jest... i plecy mnie bolą strasznie...ech wiem końcówka najtrudniejsza
-
Kosmetyki:
• Krem do codziennej pielęgnacji
• Avene Cicalfate na odparzenia
• Ziaja factor 50 dla niemowląt
• Emolium 250ml
• Uniwersalny żel do mycia skóry i włosków Hipp
Rzeczy kosmetyczne:
• Aspirator do nosa (Katarek)
• bezpieczne nozyczki do paznokci
• Szczoteczka z miękkim włosiem
• termometr elektroniczny z miekka koncowka
• 3 Recznik z kapturkiem
• Zwykłe platki kosmetyczne do przemywania pupy
• Kompresy jałowe (gaziki) 5x5cm, 50 sztuk
Przewijanie:
• Pieluchy jednorazowe najmniejsze (New Born) Dada/Pampers
• Pieluchy jednorazowe 2ki DADA 100szt
• Ceratki pod przewijak/ceratoflanelka
• Mokre chusteczki (np. Jak sie gdzies wychodzi)
Inne:
• 2-3 smoczki
• pudelko na smoczek
• pieluchy tetrowe x 30
• pieluchy flanelowe x 15
• Snappi do pieluch terowych
• Proszek do prania kolorowego Biały Jeleń
• Odplamiacz
• Protektor przeciwsłoneczny na szyb samochodu
Karmienie:
• 2 butelki, 120-150 ml
• szczotka do butelek i smoczków
• Laktator elektryczny (Avent)
• Termos (moze byc zwykly)
• pojemniczki na odciągnięty pokarm
• woreczki do lodu na odciągnięty pokarm
• termoizolator na butelke
Leki:
• Symetykon
• Pedicetamol
• Octenisept
• -sól fizjologiczna w zakraplacach 5ml (do noska i oczek)
Meble etc:
• Wozek
• Torba do wozka na pieluchy etc.
• Chusta i/lub nosidelko
• Fotelik samochodowy
• Wanienka (jako podklad mozna pieluche tetrowa dac na dno)
• Przewijak
• Lozeczko+materac
• Przescieradlo na materacyk
• Podklad pod materac
• Rozek/ woombie
• Spiworek – lepszy niz kocyk bo dziecko sie nie zaplacze
• Kocyk-pluszowy/bawelniany/jakis cienki
• (Lezaczek-Bujaczek)
• Posciel – potrzebna dopeiro duzo pozniej (ok 5mies)
• Mata edukacyjna
Ubranka:
• Body z krótkim rękawem
• Body z długim rękawem
• Spioszki
• Pajacyki
• Pajacyki na spacery wiosna – troche grubszy
• Spodenki
• Sweterki/Bluzy
• Bluzeczki/koszulki/kaftaniki (lepiej bo sa rozpinane)
• czapeczki na wiosne/lato
• skarpeteczki/bawelniane butki najmniejsze
• Lapki niedrapki
• śliniaki
Dla mnie do szpitala:
• Podkłady higieniczne (na łóżko i tez do przewijania)
• wkładki laktacyjne jednorazowego użytku x 60
• Krem do sutkow
• podkłady poporodowe x5
• majtki wielorazowe siateczkowe 2szt
• podpaski
• 5 koszul do szpitala
• 2 staniki do karmienia
• muszle laktacyjne, kapturki laktacyjne
• DO SZPITALA KOMPLET DOKUMENTÓW
Anuśka lubi tę wiadomość
-
To jest moja modyfikacja, oryginal Psotki jest troche szerszy i kilka pozycki sie rozni

Z laktatorem niby racja, ale ja kupilam tanio uzywke, a gdybym na szybko potrzebowala to za nowy w sklepie bym mega przeplacila...
Ja dodam od siebie, ze np. tetry to bym i 50 arkuszy brala, bo przez odparzenia duzo tylek wietrzymy, a od dzis zaczynamy wielorazowki praktykowac z tetra jako podkladem.
No i dopisalabym otulacz onesize.
U mnie rozki sie tez sprawdzily o dziwo- wypruwam rzep i mam uniwersalne, grube materacyki. Uzywam ich do wozka, jak klade malucha na podlodze, na trawie w ogrodzie, ma kanapie - slowem gdzie sie da i nie boje sie ze zmarznie, bedzie mu niewygosnie albo uleje i pobrudzi mebel ;PWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 10:09
Arienna lubi tę wiadomość
-
Anuska jak chcesx laktator to jak bedxiesz rodxic to ja juz bede mogla odsprzedac moja medele i jskbys jakues ubranka chciala to pisz bo mi zavzyna sie etap wyprzedazy hehe musze porobic fotki
Tak wogole dzien dobry chlodny
Pati trzymam kciuki
Anuśka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry, Pati trzymam kciuki.
U mnie laktator sie przydal od razu bo miałam zastój pokarmu i zjedzone brodawki a poza tym pierś była już tak nabrzmiała ze Jagoda nie mogła chwycić wiec ściągnęłam trochę laktatorem i dopiero ona mogła sobie resztę zjeść.
Octanusept tez mi sie przydał bo skończyło sie cc i psikalam na moja ranę. On ma długa datę i jeszcze sie przyda pewnie jak dziec zacznie raczkować. Poleciłabym kupić wiecej pieluch tetrowych bo szybko sie brudzą
U nas noc pod znakiem karmienia co 1,5 godz i od 5 już nie śpi bo jest problem z brzuszkiem czytaj jelitami, użyłam Windi i teraz nadal płacze i zasnąć nie może:(
Nieukowa lubi tę wiadomość
Maniek

[/url]