Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Anusia, o wyprawkę chodzi? Jak tak to mam listę, która kiedys Kotka wpisała, ale niestety mam ja na lapku w domu ;( jesli poczekasz 2 tyg to wkleję
Zgredzia, co tak szybko z tej imprezy wróciłas?Anuśka lubi tę wiadomość
-
Amuska tez mam liste, wkleje na forum moze jutro.
Dzis wracalam z wozkiem na sygnale z lasu- maly zglodnial a po drodze ani jednej lawki 
Udalo mi sie pod kosciolem przycupnac z cycem... Akurat msza sie skonczyla i poczulam sie jak w ZOO, jak ludzie wylegli... Trudno, w koncu ich Bog po cos stworzyl cyce, no nie?
Ej jeszcze mam refleksje: jak ten nasz idiotyczny gatunek dal sobie rade, skoro te cholerne niemowlaki to takie bezsensowne maszynki do darcia paszczy? Nawet jesli przyjmiemy, ze byly tulone, noszone i na cycu non stop, to i tak sie darly. I mialy kolki. I zabkowaly. No to ja sie pytam, dlaczego nas lwy szablastozebne nie pozżeraly do tego czasu???Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 22:19
marissith, Anuśka, Summerka, Malenq, Arienna, justta, Blondik lubią tę wiadomość
-
Lara: bo u mas wszyscy przyjezdni i pojechali, rodzice się spieszyli, tylko kuzynka z ciotką została, więc je jeszcze odwiedzilam (nie nocują u mnie) i właśnie wrocilam, obzarlam się na chrzcie, ale od 18 nic nie jadlam i mi burczy, ale pójdę już spać
AA u nas była burza i to akurat jak była msza i jak jechalismy do resto. Ochlodzilo się przyjemnie -
Nieukowa masz trafne refleksje
Anuska ta lista od Psotki jest super tez z niej korzystałam.
Misia super ze możesz sie już ochłodzić.
Pati hop hop?
U nas dzień taki se, wieczór trudny z płaczem i krzykiem jak to na kolkowe dziecko przystało. Użyliśmy Windi i teraz moja bułeczka śpi. Zrobiły jej sie już takie chomikowe policzki, nie mogę sie napatrzeć i jak sie uśmiecha to mi lepiej.
Kotka nie dziwie Ci sie ze balas sie kolek, ja tez sie bałam i dalej boje bo codziennie mam nadzieje ze to minie jużAnuśka lubi tę wiadomość
Maniek
-
Hellol Lejdus,
My juz w domku, ogólnie Zuzia sprawowała sie dobrze (jesli zrobić bilans, tzn. Jeden dzien koszmar, ze chciałam sie rzucić do morza, a drugi taki, ze miałam ochote ja schrupać) dziewczyny dobrze mówią, wszystko jest dla ludzi - macierzyństwo tez, a bedzie coraz lepiej, Zuzka tez nam dała mega w kość (i nadal daje), ale jak wieczorem mnie obejmuje za szyje i sie przytula albo uśmiecha, to zapominam o wszystkim;)
Nieukowa, Malenq, Blondik lubią tę wiadomość
-
Dla mnie najgorszy jest teraz BOL PLECOW
. Przeraza mnie to bo maly rosnie a mnie plecy tak bola ze po poludniu juz nie wyrabiam
Ciesze sie ze moja lista sie sprawdza. Teraz bym ja troche zmodyfikowalam oczywiscie. Nie kupowalam na przyklad octaniseptu bo pepka nie przemywalam niczym. Laktatora nie mam i chyba nie bede miala bo po co mi. No i butelek tez niepotrzebuje niestety ani smoczkow.
-
hej misie
ja od dziś na tydzień u rodziców a małż pojechał do domu podciągnąć trochę remont.... nie chciało mu się przygotować mieszkania i popakować wszystkiego w sobotę jak byłam, więc został z takim syfem że dziś chyba jeszcze będzie cały dzień sprzątał... no cóż.... w sumie to mam trochę wyrzutów sumienia bo mu nic nie poprasowałam, wiec będzie musiał chcąc wyjść sobie najpierw poprasować rzeczyno cóż....
a tak poważnie to kurcze nie lubię na tyle z domu sama wyjeżdżać, mam wyrzuty sumienia bo nie miał urlopu już rok a musi teraz cały urlop zapierdzielać, ale tak odwlekał że teraz musi ...
ja bym też chciała listę sprawdzonąpoproszę
edit: aaaaa u nas dziś 20 stopniaja wzięłam do rodziców same letnie rzeczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 09:23
-
Ari ty nie miej wyrzutow, bo to on zawalil terminy. Poradzi sobie a ty wypoczywaj... W koncu niedlugo juz bedzie o to trudno
Moze w koncu sie cos u Pati zadzialo?
Psotka ja z kolei skorxystalam z wiekszosci rzeczy z listy, chociaz troche ja odchudzilam zaraz po otrzymaniudorwe sie do kompa to skopiuje linka.
Octeniseptu ze 2 tyg uzywalismy, bo kikut szybko odpadl i papralo sie pod pepkiem dosyc dlugo, takze warto go miec.
Laktator, butelki- wiadomo, zalezy jak soe sytuacja cycowa rozwinie, IMO warto miec... -
Nieukowa wrote:Ari ty nie miej wyrzutow, bo to on zawalil terminy. Poradzi sobie a ty wypoczywaj... W koncu niedlugo juz bedzie o to trudno
Moze w koncu sie cos u Pati zadzialo?
Psotka ja z kolei skorxystalam z wiekszosci rzeczy z listy, chociaz troche ja odchudzilam zaraz po otrzymaniudorwe sie do kompa to skopiuje linka.
Octeniseptu ze 2 tyg uzywalismy, bo kikut szybko odpadl i papralo sie pod pepkiem dosyc dlugo, takze warto go miec.
Laktator, butelki- wiadomo, zalezy jak soe sytuacja cycowa rozwinie, IMO warto miec...
Mi na przyklad w szpitalu powiedzieli zeby niczym nie pryskac i nie przemywac pepka. Tak tez zrobilam i odpadl po 6ciu dniach. No ale moze mielismy szczescie
. A laktator i butle to wlasnie od laktacji zaleza. Z tym ze laktator to nie maly wydatek dlatego ja bym poczekala z jego zakupem bo moze nie bedzie potrzebny. Chociaz widze ze prawie kazda dziewczyny na forum uzywa laktatora
-
Nieukowa wrote:Ari ty nie miej wyrzutow, bo to on zawalil terminy. Poradzi sobie a ty wypoczywaj... W koncu niedlugo juz bedzie o to trudno
kurcze mam jakiś dziś obolały brzuch chyba biegunka mi się jakaś zaczyna, i w ogóle mi jakoś ble jest... i plecy mnie bolą strasznie...ech wiem końcówka najtrudniejsza -
Kosmetyki:
• Krem do codziennej pielęgnacji
• Avene Cicalfate na odparzenia
• Ziaja factor 50 dla niemowląt
• Emolium 250ml
• Uniwersalny żel do mycia skóry i włosków Hipp
Rzeczy kosmetyczne:
• Aspirator do nosa (Katarek)
• bezpieczne nozyczki do paznokci
• Szczoteczka z miękkim włosiem
• termometr elektroniczny z miekka koncowka
• 3 Recznik z kapturkiem
• Zwykłe platki kosmetyczne do przemywania pupy
• Kompresy jałowe (gaziki) 5x5cm, 50 sztuk
Przewijanie:
• Pieluchy jednorazowe najmniejsze (New Born) Dada/Pampers
• Pieluchy jednorazowe 2ki DADA 100szt
• Ceratki pod przewijak/ceratoflanelka
• Mokre chusteczki (np. Jak sie gdzies wychodzi)
Inne:
• 2-3 smoczki
• pudelko na smoczek
• pieluchy tetrowe x 30
• pieluchy flanelowe x 15
• Snappi do pieluch terowych
• Proszek do prania kolorowego Biały Jeleń
• Odplamiacz
• Protektor przeciwsłoneczny na szyb samochodu
Karmienie:
• 2 butelki, 120-150 ml
• szczotka do butelek i smoczków
• Laktator elektryczny (Avent)
• Termos (moze byc zwykly)
• pojemniczki na odciągnięty pokarm
• woreczki do lodu na odciągnięty pokarm
• termoizolator na butelke
Leki:
• Symetykon
• Pedicetamol
• Octenisept
• -sól fizjologiczna w zakraplacach 5ml (do noska i oczek)
Meble etc:
• Wozek
• Torba do wozka na pieluchy etc.
• Chusta i/lub nosidelko
• Fotelik samochodowy
• Wanienka (jako podklad mozna pieluche tetrowa dac na dno)
• Przewijak
• Lozeczko+materac
• Przescieradlo na materacyk
• Podklad pod materac
• Rozek/ woombie
• Spiworek – lepszy niz kocyk bo dziecko sie nie zaplacze
• Kocyk-pluszowy/bawelniany/jakis cienki
• (Lezaczek-Bujaczek)
• Posciel – potrzebna dopeiro duzo pozniej (ok 5mies)
• Mata edukacyjna
Ubranka:
• Body z krótkim rękawem
• Body z długim rękawem
• Spioszki
• Pajacyki
• Pajacyki na spacery wiosna – troche grubszy
• Spodenki
• Sweterki/Bluzy
• Bluzeczki/koszulki/kaftaniki (lepiej bo sa rozpinane)
• czapeczki na wiosne/lato
• skarpeteczki/bawelniane butki najmniejsze
• Lapki niedrapki
• śliniaki
Dla mnie do szpitala:
• Podkłady higieniczne (na łóżko i tez do przewijania)
• wkładki laktacyjne jednorazowego użytku x 60
• Krem do sutkow
• podkłady poporodowe x5
• majtki wielorazowe siateczkowe 2szt
• podpaski
• 5 koszul do szpitala
• 2 staniki do karmienia
• muszle laktacyjne, kapturki laktacyjne
• DO SZPITALA KOMPLET DOKUMENTÓWAnuśka lubi tę wiadomość
-
To jest moja modyfikacja, oryginal Psotki jest troche szerszy i kilka pozycki sie rozni
Z laktatorem niby racja, ale ja kupilam tanio uzywke, a gdybym na szybko potrzebowala to za nowy w sklepie bym mega przeplacila...
Ja dodam od siebie, ze np. tetry to bym i 50 arkuszy brala, bo przez odparzenia duzo tylek wietrzymy, a od dzis zaczynamy wielorazowki praktykowac z tetra jako podkladem.
No i dopisalabym otulacz onesize.
U mnie rozki sie tez sprawdzily o dziwo- wypruwam rzep i mam uniwersalne, grube materacyki. Uzywam ich do wozka, jak klade malucha na podlodze, na trawie w ogrodzie, ma kanapie - slowem gdzie sie da i nie boje sie ze zmarznie, bedzie mu niewygosnie albo uleje i pobrudzi mebel ;PWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 10:09
Arienna lubi tę wiadomość
-
Anuska jak chcesx laktator to jak bedxiesz rodxic to ja juz bede mogla odsprzedac moja medele i jskbys jakues ubranka chciala to pisz bo mi zavzyna sie etap wyprzedazy hehe musze porobic fotki
Tak wogole dzien dobry chlodny
Pati trzymam kciukiAnuśka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry, Pati trzymam kciuki.
U mnie laktator sie przydal od razu bo miałam zastój pokarmu i zjedzone brodawki a poza tym pierś była już tak nabrzmiała ze Jagoda nie mogła chwycić wiec ściągnęłam trochę laktatorem i dopiero ona mogła sobie resztę zjeść.
Octanusept tez mi sie przydał bo skończyło sie cc i psikalam na moja ranę. On ma długa datę i jeszcze sie przyda pewnie jak dziec zacznie raczkować. Poleciłabym kupić wiecej pieluch tetrowych bo szybko sie brudzą
U nas noc pod znakiem karmienia co 1,5 godz i od 5 już nie śpi bo jest problem z brzuszkiem czytaj jelitami, użyłam Windi i teraz nadal płacze i zasnąć nie może:(Nieukowa lubi tę wiadomość
Maniek