Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Za zgredka- duzo koszul, jak szpital zabrania majtek siatkowych to juz w ogole cale we krwi beda po obchodzie...
Duzo mineralnej- tez sie zgadza!
Podklady- mi sie przydaly jak mi wody chlusnely i przed porodem jak krwawilam i wody die dalej laly. Potem juz uzywalam dostarczonyvh przez porodowke.
Podklady na lozko- w szpitalu u nas mieli dobre i duze, ale to sie przydaje potem hako przenosny przewijak. Polecam SeniWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 15:02
zgredka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnastazjaaa wrote:Witam serdecznie
Ja dziś obudziłam się z silnymi skurczami żołądka i biegunka
Pati trzymam kciuki.
Nieukowa super lista już sobie ją zapisałam
Misia wytrzymajcie jeszcze kilka dni i możecie rodzickiedy najbliższą wizyta?
mam nadzieję, żejeszcze mmały się nie pojawi
Pati trzymam kciuki by się szybko ruszyło.
Neukowa ale fajny duży chłopak
Ją się dowiedziała, że moja siostra jak się urodziła miała 61 cm a ważyła 3400g do teraz jest wysoką. Ją byłam najkrótszą 56cm ale najgrubsza z naszej trójki 3600g i te, do teraz mi to zostało ;p
Anuska ją też mam krótkie włosy. Mam z tyłu trochę wygolone niby trochę na irokeza..hehe mi się podoba tylko nie umiem tak ułożyć ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 15:04
Pati Belgia lubi tę wiadomość
-
Biedroneczka83 wrote:Anuska jak chcesx laktator to jak bedxiesz rodxic to ja juz bede mogla odsprzedac moja medele i jskbys jakues ubranka chciala to pisz bo mi zavzyna sie etap wyprzedazy hehe musze porobic fotki
Tak wogole dzien dobry chlodny
Pati trzymam kciukiZ ubrankami jeszcze nie wiem ale szwagierka ma roczną córeczkę i już coś wspominała, że mi pakuje jakieś ciuszki po niej
-
Jak to jest z tym alko, czy jak napoje się kieliszek cydru to zgodnie z tym co Nieukowa dawała to mam odciągnąć czy nie? Samo się usunie z mleka jak z krwi? Bo jak golne po 20 to mała się budzi dopiero o 24 więc jeden bym do dziobnela i tak sie z pewnością zbombie bo to 1 raz od urodzenia niedługo będzie rocznica niepicia
Nieukowa: miałam kupić ten sam rampers u mojego favourite sprzedawcy
Ja nie mogę a moja nadal 62 (przykurcz)
Radosny kolezkaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 15:16
LaRa lubi tę wiadomość
-
Usiadłam na ławeczce i nadrobilam
Podkłady na łóżko - ilośc min 10
Woda, woda i jeszcze raz woda2 h po cc nie mogłam pic, nawet sobie nie wyobrażacie co bym wtedy dała za łyk wody (zwilzalam tylko usta) potem jak juz mogłam to butelka za butelka leciała (najlepiej z dziubkiem-wygodniej)
Nie zapominajcie o "srajtasmie" nie w każdym szpitalu jest ten luksus
Strasznie duzo rzeczy masz dla dziecka do szpitala, tak jak dziewczyny piszą, dowiedz sie czy szpital nie daje swoich ubranek, a weź tylko na wyjście. Z drugiej strony jesli sie okaże ze nie maja to nie sadze ze wszystkiego po 3 sztuki wystarczy. Miej w zanadrzu spakowane więcej ubranek. (Ja do szpitala miałam zabrać pampersy, chusteczki i ubranie na wyjście)
Koszule min 3, ale zawsze mozna dać do przeprania do domu-szybko schną
Hmmmm co tam jeszcze....
Octenisept-koniecznieszybko zagoiła mi sie rana po cc, a i pępuszek ładnie sie goil choc odpadł po 3 tyg. Przydaje sie rownież w "normalnym" życiu przy ranach itp. Ja kupiłam duża butelkę i mam ponad pół jeszcze.
Dobra, zaczyna być mniej przyjemnie bo deszcz juz mocno leje a mała nadal spizgredka lubi tę wiadomość
-
Lara: like za papier, u mnie był, ale miałam swój mieciutki, ale masz cool że mała tak śpi, moja to krótkie ledwo drzemki
A w ogóle kuzynką przywiozła jej pluszowego konia giganta wydającego dźwięki a to jak się za ucho za ogon pociągnie, bo w dzieciństwie marzyła o koniu na biegunach, wszystko faj ie tylko, że ten kon to tak jak Lucek będzie miał 4-5 lat i gdzie ja mam to schować -
nick nieaktualny
-
Zgredzia lajk za rocznice niepicia (u mnie właśnie tez juz rok ) i marze o zimnym desperadosie
Kurcze siedze na ławce, rozmawiam z kumpela przez tel i podchodzi do mnie baba-lump, patrzy na mnie, na wózek i ni z gruszki, ni z pietruszki "daj papierosa", gdy powiedziałam ze nie pale (juz rok) to mi odpowiedziała "to niech pada"
No i kto zrozumie taka patole? Nie dasz fajka, to niech pada
Oooo a teraz pogotowie do mojego parku przyjechało do jakiegoś chłopaczka siedzącego na ławce - moze po dopalaczach? -
Ja brałam jeszcze swój kubek talerz i sztuce, na porodówkę landrynki owocowe .
Zgredka jak ci te reklamy tak migają i ciagle wyłażą to zes se wirusa ściągnęła
Nieukowa Radecki to już duży maluch.
Ja już rozm. 56 musiałam schować bo za mały, jedziemy 62Jagoda rośnie jak drożdżówka. ... I dziś tez jest nieodkladalna, spała tylko na spacerze
będę niedługo jak Korzeniowski .
Nieukowa lubi tę wiadomość
Maniek
-
A widziałas w TV te babę w 8miesoscu co chodzi nachlana i ją wreszcie nagrali ?
Najgorsze że nic zrobić jej się nie da bo nie ma w kodeksie karnym narażenia płodu na niebezpieczeństwo, a płód nie podlega kodeksowi pod hasło człowiek..
Mogą ją zgarnąć za coś innego ale i tak przetrzymują ją max 48h
Ja wcinam sałatki z chrztu, zimne warzywa z plastikowego pudła (blee) ale zezrec trza bo jutro wyjezdzamy na wakacje a ja nie znosze wywalac jedzenia, mała odleciała
A co powiecie o tej aktorce emerytowanego wiek 60 bliźniaki ? -
MANIEK wrote:Ja brałam jeszcze swój kubek talerz i sztuce, na porodówkę landrynki owocowe .
Zgredka jak ci te reklamy tak migają i ciagle wyłażą to zes se wirusa ściągnęła
.
FOOK a antywirusowy stracił ważność a mam 200 zł do końca miechai ;(
A co robocie z kasą z chrztu. Trzynaście dziecku na jakieś konto? Dokladacie do swoich oszczędności czy pozytkujecie na utrzymanie berbecia? -
Anuśka wrote:U nas piękne 20 stopni, wieje i chyba popada niebawem
Ja dzisiaj śmigam do fryzjera obciąć włosy. Teraz to już zostanę chłopcemOd kiedy jestem w ciąży wypadają mi rzęsy i włosy a brwi nie rosną. Z tymi brwiami to akurat super bo od 5miesięcy nie regulowałam a one wciąż takie same, za to włosy mam tragiczne
A podobno w ciąży się wzmacniają
Anuśka lubi tę wiadomość
-
Kasę z chrztu trzymam, chce założyć konto i miesięcznie coś tam wpłacać.
Kiedy bedzie potrzeba to wtedy spożytkować.
Przyjechało pogotowie, policja; pogotowie go zabrało i tyle.
O tym babsztylu ciagle nawalonym z dzieciątkiem nawet nie chce mowić, nie wiem jak tam prawo na to patrzy ale wg mnie po narodzinach dziecko powinno być zabrane a jej podwiązać co trzeba i niech sobie chleje dalej debilka ;(
Sprawa 60-łatki bardzo dziwna, bo nie sądziłam ze w tym wieku ma sie jeszcze owulacje -
La Ra polski system w wielu dziedzinach jest do bani,
Pracowałam w opiece społecznej i nieraz brak słów,
Widziałam matkę która ma 7 dzieci, 8-me w drodze wtedy bylo, każde z innym ojcem lub w ogóle ojciec nie znany, 4 z tych dzieci urodziła się uposledzona ponieważ nie przestawala pić nawet w ciąży i co.... Nikt jej dzieci nie zabrał, nikt jej nie podwiazal... Ponoć to nieetyczne... Ale co z tymi dziećmi? Brak słów... Dla opieki matka nadawała się na rodzica bo jak był zapowiedziany wywiad to uwaga była w domu i nie unikala kontaktu z pracownikiem OPS.... A że przyjęła nas piana to już nikomu nie przeszkadzało.... Po roku zrezygnowałam z tej pracy -
Ana to straszne co piszesz ;(
Ale niestety póki prawo sie nie zmieni to tak bedzie nadal ;(
Wczoraj spotkałam sąsiada, ktory zaczal mi opowiadać co nasz wspólny sąsiad zrobił w sobotę, otóż popił sobie z kolega na podwórku, po czym wsiadł w samochód osobowy i zaczal szarżować w przód i do tylu, zahaczając przy tym o swój drugi samochód. Szalał tak z dobre 15 min. A jego malutki synek (ok 5 lat) stał pod murem, trząsąc sie i krzyczał "tatusiu co ty robisz"? Myślicie, ze kolega z którym pił coś zrobił, jakoś zareagował? Przejął sie tym ze auto jest porysowane, nie tym ze dziecko to wszystko widziało.
Ja mam okna zupełnie z drugiej strony, i nawet o tym nie wiedziałam, na pewno bym zareagowała.
A inni stoją i patrzą -
wkleje wam cos;). wnioski z pewnej publikacji:
"Mimo wprowadzonych przez Nadzór Krajowy w Dziedzinie Neonatologii w 2010 roku nowych zaleceń, pielęgnacja kikutów pępowinowych nadal nie jest ujednolicona. Do pielęgnacji kikuta pępowinowego u zdrowych noworodków urodzonych o czasie i wypisanych do domu należy zalecać jedynie mycie czystą
wodą i mydłem oraz osuszanie [2]. Mimo to, aż 44% dzieci po opuszczeniu
szpitala nie podlega suchej pielęgnacji. Brak jest jednobrzmiącej informacji na jej temat przekazywanej rodzicom noworodków, co skutkuje zmianą rekomendowanej metody pielęgnacji na rutynowe stosowanie środków
antyseptycznych. Nasuwa się wniosek, że wynika to z przyzwyczajeń
do starych metod osób odpowiedzialnych za przekazywanie rodzicom wiedzy na temat pielęgnacji noworodków. Zastosowanie preparatu antyseptycznego
jest wskazane tylko w wyjątkowych przypadkach, wymagających ścisłego przestrzegania zaostrzonych zasad higieny [2]. Tak że stosowanie alkoholu etylowego do odkażenia kikuta pępowinowego zarówno w warunkach
szpitalnych, jak i w domu jest nieuzasadnione [2]. Należy przekonać opiekunów dzieci do rekomendowanej metody na sucho, gdyż na podstawie najkrótszego
czasu oddzielania się kikutów pępowinowych wydaje się być ona najkorzystniejsza dla ich gojenia. Przewlekłe stosowanie środków antyseptycznych wydłuża czas oddzielania się kikuta pępowinowego, słuszne
byłoby więc odwieść rodziców od ich rutynowego stosowania. Istotne znaczenie ma prawdopodobnie sposób informowania rodziców o rekomendowanej obecnie procedurze pielęgnacji. Ważne jest, by wszystkie osoby wpływające na decyzje opiekunów dzieci co do metody pielęgnacji przekazywały takie same, zgodne z nowymi zaleceniami informacje. "