X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia trzymam kciuki, mnie od skurczy porodowych bardziej bolał ucisk na spojenie a to tez takie emocje ze ten ból inaczej sie odczuwa.
    Roxi? Gdzie jest Roxi i jej mama?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Hehe ale pytanie. Jak dla mnie to ten bol to jakis kosmos. Po tym to juz nic nie boli hehe.
    Tez tak to wspominam :/

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    W sumie tak, ale ją tam chyba lubię być w ciąży ;D/
    Czemu wszystko co dobre tak szybko się kończy....

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewno już w szpitalu zdrowe i radosne ;)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że względu na stres. Najpierw okazało się,że mąż ma kiepskie wyniki . plemniki w 100% wadliwe. Potem akcja z ZD , serduszkiem i moje schorzenie...boje się poprostu. Ale tak nnaprawdę to się jeszcze okaże. Może Antos będzie zdrów jak ryba i zmieniły zdanie ;)
    Jak naradzie próbuje myśleć pozytywnie. I czekam na czwartkowa wizyte i informacje od mojego giną co mi tam w szpitalu wygmerali znowu ;p bo od lekarzy nic sięnie mmogłam dowiedzieć to co wiem to uslyszane podczas mojego badania w czasie ich rozmowy że soba.. Całyczas mi mmówili, że później mi poinformuja. Ale kiedy później. Jak będą wyniki. Tylko one maja być 2.09 i wówczas mam dzwonić. I to tyle na temat komunikacji lekarz-pacjent.

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Misia chyba coś z tego będzie :) Ja nie wiem czy się zatrzyma na jednym :) Jak Antoś będzie zdrowy (a będzie) to ja bym od razu próbowała drugie :)

Misi@ lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia: a pewnie, że będzie zdrów jak rybka. Niezbadane są wyroki boskie

Misi@ lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, nocne pytanko do ciebie:

Czy w wielorazówce dziecku nie uszkadza się kręgosłup? Jak włożyłam wkłąd w otulacz, to na pupie takie to wszystko duże się wydaje. Nie ma to jakiegoś wpływu na plecy malca? Nie jest niewygodne na dłuższą metę?

Ps. Mam onesize Milovii i zapowiada się sympatycznie.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa: choć mnie nie pytasz ;p też się nad tym zastanawiałam ale bardziej nie nad kośćmi a skórą czy jej nie gniecie bo zawsze ślad, z drugiej strony jak słabiej zapne, siku wylatuje plecami.. Może nie że niewygodne, ale u mnie przy otulaczu węglowym to wydaje mi się, że jest w tym gorąco strasznie. Milovia super, też chciałam, ale ceny mnie nieco odstraszyly, miałam kupić taki cool w łowicki wzór, ale odlozylam zakup na później..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 23:07

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie szkodzi na kręgosłup, a w dysplazji zalecają wręcz wielopieluchowanie...
    Dzieciaki nie odczuwają tego "odwłoku" i wcale nie jest on ciężki....
    Nasze oczy robią nam psiukusa i nam się wydaje że to bardzo niewygodne....
    A co do odcisków to normalne są jak schodzą po zdjęciu pieluchy....
    Moja mała już kilka miesięcy na wielorazówkach i Heli mały też i dzieciaki maja się świetnie hehehe

Dzień dobry,

Misi@, Pati jak tam????

justta, Nieukowa lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Miłego dnia :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja nadal w dwupaku I nie zapowiada sie na zmiane sytuacji wiec opcja gina chyba bedzie. W czwartek na wywolanie. Tylko szkoda, ze tak pozno bo dopoero na 19 mamy sie stawic z calym ekwipunkiem. Ja wczoraj zaplanowalam obiady do konca nastepnego tygodnia dla Natalii, dzis jade z lista na zakupy. Marcelowi naszykowalam komplety ubran na czas kiedy bede w szpitalu. Wiec mysle, ze jestem gotowa :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Neukowa śniłaś mi się :)

Pati, może jak dziś bedziesz mieć tak intensywny dzień to coś sie ruszy :)

Miłego dnia!

Nieukowa, Pati Belgia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Pati, Misi@ trzymam kciuki ::D
    Zastanawiałam się nad tymi pieluszkami z tetry ale jest tyle tego, że nie ogarniam. Napiszcie ile otulaczy i wkładów trzeba na początek i jaką firmę polecacie :)

Misi@ lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chyba 7 pieluch i otulaczy (3 i 4) ja wolę otulacze a nie pieluchy z kieszonka. Ja kupowałam na allegro, z firmy babyland i bambams czy coś w tym stylu wkładów mam 12 ale może lepiej ze 20 mieć, mam wkład węglowojakis taki szary, bo inne są białe

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam tetry i otulacza. Podobno wklady sie zuzywaja i zaczynaja walic srechlizna po jakims czasie (?). A tetra tania, wielofunkcyjna, latwa do prania :)
    Tetra to byla z poczatku koniecznosc bo malymwciaz ten tylek sobie odparza. I doszlismy z mezem do wniosku ze nie ma z tym tragedii- i tak sporo pierzemy bo maly ulewa, wiec wsad dodatkowo co 2-3 dni nie bedzie az tak klopotliwy.

Mari ja kupilam na razie jeden otulaczek, jeszcze by sie ze 3 przydaly, z tym ze ja po prostu jak otulacz jest w praniu to w samej tetrze Radka trzymam, spietej snappim. Malo dekoracyjne, ale funkcje spelnia :)

Misia a chociaz fajny ten sen? :)
    Mozemy sie kiedys wybrac z maluchami na spacer jak urodzisz :D

Pati do czwartku jeszcze sporo czasu! A nuz...

Ale mnie wqrwiaja ludzie z olx. Wystawilam w.idealnym stanie komode z ikei za pol ceny z opcja negocjacji. I dzwonia barany non stop, czy zejde z ceny jeszcze o polowe, albo w ogole oddam za darmo to oni laskawie przyjada odebrac ode mnie z wioski. Jedna babe to autentycznie opieprzylam ze moze jeszcze gratis doloze druga! Wiara to ma pomysly :/

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej misie :)

kurde ale mi się nic nie chce

boję się tego ze Misia tak strasznie przyspieszyła, małż działa, więc może zdążymy ... ech ale boję się że nie doczekam terminu :P

Nieukowa- ludzie to by jeszcze chcieli żebyś im przywiozła i zapłaciła ze wezmą :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 10:34

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa: nas kiedys prosili zebysmy im zawiezli a jedni przyjechali i z fochem ze mamy pomagac znosic a moj mial akurat skrecona noge wiec targalam :/

Ja rzadko uzywam wiec jeszcze nie stechlo nic ale bede miec na uwadze :-) i nad snapim pomysle

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w Lidlu i kupiłam dla fasoli spodenki
    110889_04_f.jpg rozmiar 68
    a teściowa kupiła takie w rozmiarze 74 110889_11_f.jpg
    i body też chyba 74-80 110874_02_f.jpg
    Nawet nie wiem czy dobre te rozmiary będą ;) pojęcia o tym nie mam :P

Misi@, Nieukowa, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie się uspokoiło. ale dziś nic nie robię za bardzo, bo chcę do tego czwartku wytrwać :)

Mari fajne zakupy.
    Dziewczyny podziwiam za wielorazowe pieluchy :)

Neukowa, nie pamiętam, wiem, że mi sie śniłaśw nocy jeszcze pamiętałam, a rano tylko to, że byłaś w moim snie :)

marissith, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

‹‹ 1103 1104 1105 1106 1107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ