Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyManiutku mała raczkuje, ząbków brak, ale ślini się bardzo i widzę że ma dziąsełka rozpulchnione, jest drażliwa i płaczliwa, rozszerzamy dietkę powoli, bardziej zabawa niż jedzenie, mleczko to podstawa, próbuje wstawać iiiiiiiiiiiiii sama nie wiem....czasem mam czas dla siebie, czasem nie mam czasu nawet zjeść i spać, czasem jestem happy, czasem mam wszystkiego dość, czasem, czasem, czasem czyli macierzyństwo.......czasem jestem zła że jestem aż tak zmęczona że nie mam czasu pomyśleć o zmęczeniu,a czasem leżę z książką w ręku i myślę, że mogłaby się niunia obudzić....
co do dolegliwości, to bóle jajników, strzykanie i ból kręgosłupa, włosy już przestały tak masowo wypadać, ból głowy pozostał........
Mari WSZYSTKO jest dla ludzi - macierzyństwo też..........heheheh będzie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 11:11
justta, Blondik lubią tę wiadomość
-
Cześć kochane, naprawdę nie masz się czym martwic Mari, ja uważam, że nie jest tak źle z tym macierzyństwie, a za podparcie tej tezy jest fakt, że gro z nas zdecydowało się na kolejne maluchy. Oczywiście, nie jest to spacerek ale też nie jakaś masakra. Dzieci są różne, tak, jak i ciąże. Mnie Tymek bardzo dał w kość, ale Patryk przy nim to cudowne dziecko, spokojny, grzeczny, nie płacze, ładnie śpi.. Kocham ich jednak jednakowo.
Ana, ja ok. 5 miesiąca nie chodziłam do WC w nocy, wiec to chyba nic nie oznacza..Misi@, Anastazjaaa lubią tę wiadomość
-
Yasmin wrote:Maniek, będzie lepiej zobaczysz. Najtrudniejsze jest pierwsze 6 mcy. Ale nigdy nie będzie łatwo (chyba, tak myślę)
Mi się wydaje że najtrudniejsze 3 pierwsze miesiące.
Także Maniek, dasz radę.
Sab nie pomógł w ogóle? Dawałaś jak kazali w ulotce?
Mari wszystkie damy radę, nie mamy innego wyjścia.
Z dolegliwości pociążowych - mi włosy do tej pory lecą garściami, jak po chemii, obcięłam na króciutko i dalej tak lecą.
Spóźnione życzenia dla Patryczka!
Misia i Pati, trzymam kciuki.Misi@ lubi tę wiadomość
-
Misi@ wrote:A Pati jedna z wrzesniowek opisywala, ze jej tesciowa byla po terminie, (ktora ma wyksztalcenie medyczne) byla zla bo ja odeslali ze szpitala, poszla do kawiarni wypila dwa razy ekspresso i wieczorem urodzila ( podobno wzroslo cisnienie i dzieki temu dziecko sie zdecydowalo) ale ile w tym prawdy tego nie wiem;D
Misi@ lubi tę wiadomość
-
Ehh Kroko Sab nie pomógł przynajmniej wczoraj bo calutki dzień był krzyk i tylko krótkie drzemki na rękach, dziś lepiej ale tez sie pręży a daje jej do każdego karmienia , chyba ze mija pół godz to robię przerwę.
Wszyscy mi mówią ze najgorsze pierwsze trzy miesiące, no jakoś muszę przeczekać, jeszcze dwa ....
Ja sie włoskami nie martwię wiem ze musza wypaść te co w ciąży nie wypadły, bardziej sie boje o zeby i skore.Maniek
-
Hurra hura wreszcie pada
Nawet temperatura spadła do makabrycznych 20 stopni
Nareszcie
Anastazja no nie... Ja też dzisiaj w nocy nawet raz nie byłam siku a wczoraj wstawałam dwa razy... Chyba mi nerki padłyAle damy radę
My kobiety z nieregularnym sikiem musimy trzymać się razem
Malenq Twój wpis to macierzyństwo w czystej postaci
A wiecie że mi normalnie włosy wypadają? Miały w ciąży nie wypadać a mi wyłażą i nadal są cienkieJeśli po porodzie zaczną wypadać jeszcze bardziej to będę chodziła w turbanach jak afrykanki
Mariss bądź beztroska to i dziecko będzie spokojniejszeTak mówią u mnie na wsi
marissith, Malenq lubią tę wiadomość
-
Ana, nie denerwuj sie
Jako Twoja bliźniaczka ciążowa tzn terminowa wiem, ze bedzie wszystko okmusi! I stawiam na dziewczynkę
Będę Twoja ciąże przezywać jak swoją
AchhhhAnastazjaaa, zgredka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Ja już po chrzcie, mała była grzeczna, całą msze nie spała (tata trzymał na rękach żeby nie płakała), po oblaniu wodą zdziwienie..
Potem obiad i już w domu, z masa zarcia ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 18:53
marissith, Blondik, Anastazjaaa, Malenq, Misi@ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie spokój
A i od ok 18 tej klima działa
Upał=y mają być jeszcze jutro więc zdążył mój mąż
Zgredko super, że wszystko się udało
ps dziś się objadam, bo jak urodzę to będzie dietka, dlatego stwierdziłam, że nie bede sobie załować do poroduWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 21:27
Anastazjaaa, Nieukowa, marissith, Arienna lubią tę wiadomość
-
Hej
W piatek na zakupach Domi jechal na brzuszku w wozku. Ale mu sie podobalo. Calkiem inna perspektywa
MARI ja tez tak panikowalam jak tym i prawde mowiac nadal sie boje kolek i bolow brzuszka przy nastepnym dziecku. Teraz cale szczescie trafil sie bezproblemowy egzemplarz (pomijajac to ze nie chce ani smoka ani butli).
ZGREDZIA- ja jak narazie usypianie na cycka widze jako bardzo wygodne. Czytam czasem ze sie dziewczyny mecza z odkladaniem maluszkow, musza je nosic i lulac. Moj dostaje cycusia, max 15min i spi. Raz sie zdarzylo ze przez godzine go usypialam i musialam go w otulacz w koncu wsadzic.
MANIEK - poszukaj osteopaty. Nie zaszkodzi a moze pomoc. ALbo jakiegos terapeuty. Ta kobitka o ktorej ci pisalam zajmuje sie wlasnie glownie takimi przypadkami krzyczacych dzieci. Tyle ze to w niemczech wiec ty musisz poszukac moze jest w Polsce ktos taki.
ANASTAZJA - trol na kwietniowkach? Na kwietniowkach 2015 tez byl. Ze tez sie ludziom chce...Kto wie moze tu tez jakis jest, przyznac sie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 21:49
marissith lubi tę wiadomość
-
PsotkaKotka wrote:
ANASTAZJA - trol na kwietniowkach? Na kwietniowkach 2015 tez byl. Ze tez sie ludziom chce...Kto wie moze tu tez jakis jest, przyznac sie
Jestem jestemWyglądam jak troll
Wyłażą mi rzęsy i włosy... Jutro lecę do fryzjera i ścinam włosy na chłopczycę. Coś mi ta moja córa zabiera urodę
Dobrze że zęby jeszcze nie wypadają. Ale każde mycie zębów jest jak krwotok... Dziąsła mam spuchnięte i tylko czekają na dotyk szczoteczki, żeby zacząć się wykrwawiać.
Dziewczyny macie jakąś listę tego wszystkiego, co wypadałoby zgromadzić przed porodem? Każdy mi mówi coś innego i już zgłupiałam. W necie też są takie rozbieżności że wolę Was zapytać co faktycznie jest potrzebne.