X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia dasz radę, jak nie Ty to kto? :)

Misi@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniutku mała raczkuje, ząbków brak, ale ślini się bardzo i widzę że ma dziąsełka rozpulchnione, jest drażliwa i płaczliwa, rozszerzamy dietkę powoli, bardziej zabawa niż jedzenie, mleczko to podstawa, próbuje wstawać iiiiiiiiiiiiii sama nie wiem....czasem mam czas dla siebie, czasem nie mam czasu nawet zjeść i spać, czasem jestem happy, czasem mam wszystkiego dość, czasem, czasem, czasem czyli macierzyństwo.......czasem jestem zła że jestem aż tak zmęczona że nie mam czasu pomyśleć o zmęczeniu,a czasem leżę z książką w ręku i myślę, że mogłaby się niunia obudzić....
    co do dolegliwości, to bóle jajników, strzykanie i ból kręgosłupa, włosy już przestały tak masowo wypadać, ból głowy pozostał........

Mari WSZYSTKO jest dla ludzi - macierzyństwo też..........heheheh będzie dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 11:11

justta, Blondik lubią tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny witam się deszczowo i chłodno :/

Z serii głupich pytań:

Jeszcze przed testem zaczęłam budzić się w nocy na siku, dzisiejszej nocy obudziłam się dopiero o 7... Czy powinnam się martwić?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane, naprawdę nie masz się czym martwic Mari, ja uważam, że nie jest tak źle z tym macierzyństwie, a za podparcie tej tezy jest fakt, że gro z nas zdecydowało się na kolejne maluchy. Oczywiście, nie jest to spacerek ale też nie jakaś masakra. Dzieci są różne, tak, jak i ciąże. Mnie Tymek bardzo dał w kość, ale Patryk przy nim to cudowne dziecko, spokojny, grzeczny, nie płacze, ładnie śpi.. Kocham ich jednak jednakowo.

Ana, ja ok. 5 miesiąca nie chodziłam do WC w nocy, wiec to chyba nic nie oznacza..

Misi@, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    Maniek, będzie lepiej zobaczysz. Najtrudniejsze jest pierwsze 6 mcy. Ale nigdy nie będzie łatwo (chyba, tak myślę)

Mi się wydaje że najtrudniejsze 3 pierwsze miesiące.
    Także Maniek, dasz radę. :)

Sab nie pomógł w ogóle? Dawałaś jak kazali w ulotce?

Mari wszystkie damy radę, nie mamy innego wyjścia. ;)

Z dolegliwości pociążowych - mi włosy do tej pory lecą garściami, jak po chemii, obcięłam na króciutko i dalej tak lecą.

Spóźnione życzenia dla Patryczka!

Misia i Pati, trzymam kciuki. :)

Misi@ lubi tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    A Pati jedna z wrzesniowek opisywala, ze jej tesciowa byla po terminie, (ktora ma wyksztalcenie medyczne) byla zla bo ja odeslali ze szpitala, poszla do kawiarni wypila dwa razy ekspresso i wieczorem urodzila ( podobno wzroslo cisnienie i dzieki temu dziecko sie zdecydowalo) ale ile w tym prawdy tego nie wiem;D
    Misi@ kochana ja nie mogę kawy pic od kiedy byłam. W szpitalu bo lekarz powiedział, ze mam za wysokie tętno wiec niestety.... Ale dzięki, ze mnie przepuszczasz ;-)

Misi@ lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff dzięki ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh Kroko Sab nie pomógł przynajmniej wczoraj bo calutki dzień był krzyk i tylko krótkie drzemki na rękach, dziś lepiej ale tez sie pręży a daje jej do każdego karmienia , chyba ze mija pół godz to robię przerwę.

Wszyscy mi mówią ze najgorsze pierwsze trzy miesiące, no jakoś muszę przeczekać, jeszcze dwa ....
    Ja sie włoskami nie martwię wiem ze musza wypaść te co w ciąży nie wypadły, bardziej sie boje o zeby i skore.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurra hura wreszcie pada :) Nawet temperatura spadła do makabrycznych 20 stopni ;) Nareszcie :)
    Anastazja no nie... Ja też dzisiaj w nocy nawet raz nie byłam siku a wczoraj wstawałam dwa razy... Chyba mi nerki padły ;) Ale damy radę :) My kobiety z nieregularnym sikiem musimy trzymać się razem :P

Malenq Twój wpis to macierzyństwo w czystej postaci :)
    A wiecie że mi normalnie włosy wypadają? Miały w ciąży nie wypadać a mi wyłażą i nadal są cienkie :/ Jeśli po porodzie zaczną wypadać jeszcze bardziej to będę chodziła w turbanach jak afrykanki ;)

Mariss bądź beztroska to i dziecko będzie spokojniejsze :) Tak mówią u mnie na wsi ;)

marissith, Malenq lubią tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że panikuje ale jakoś nie mogę pozbyć się strachu

Choć wiem że tym razem będzie wszystko dobrze, przecież nie mogę mieć aż takiego pecha....

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, nie denerwuj sie
    Jako Twoja bliźniaczka ciążowa tzn terminowa wiem, ze bedzie wszystko ok :) musi! I stawiam na dziewczynkę :)
    Będę Twoja ciąże przezywać jak swoją :)
    Achhhh

Anastazjaaa, zgredka, Krokodylica lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La Ra dzięki ;)

Juz się trochę uspokoilam

Ale myślę że takie napady paniki będziecie miały ze mną częściej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 14:28

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli tylko ma Ci to pomoc to ok, wysłuchamy i pomożemy :)
    Tymczasem bądź dobrej myśli, to teraz najważniejsze !

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie zauważyłam że rano miewam gorszy nastrój niż wieczorami teraz wydaje mi się ze wszystko w najlepszym porządku jest ;)

marissith, Arienna, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po chrzcie, mała była grzeczna, całą msze nie spała (tata trzymał na rękach żeby nie płakała), po oblaniu wodą zdziwienie..

Potem obiad i już w domu, z masa zarcia ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 18:53

marissith, Blondik, Anastazjaaa, Malenq, Misi@ lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka gratulujemy tak grzecznego dziecka mój tiago to wył jak polal go ksiądz woda ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka gratuluje udanego chrztu.
    Pati, Misia co u was?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie spokój :)
    A i od ok 18 tej klima działa :)
    Upał=y mają być jeszcze jutro więc zdążył mój mąż :)

Zgredko super, że wszystko się udało :)

ps dziś się objadam, bo jak urodzę to będzie dietka, dlatego stwierdziłam, że nie bede sobie załować do porodu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 21:27

Anastazjaaa, Nieukowa, marissith, Arienna lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

W piatek na zakupach Domi jechal na brzuszku w wozku. Ale mu sie podobalo :). Calkiem inna perspektywa :D

MARI ja tez tak panikowalam jak tym i prawde mowiac nadal sie boje kolek i bolow brzuszka przy nastepnym dziecku. Teraz cale szczescie trafil sie bezproblemowy egzemplarz (pomijajac to ze nie chce ani smoka ani butli).

ZGREDZIA- ja jak narazie usypianie na cycka widze jako bardzo wygodne. Czytam czasem ze sie dziewczyny mecza z odkladaniem maluszkow, musza je nosic i lulac. Moj dostaje cycusia, max 15min i spi. Raz sie zdarzylo ze przez godzine go usypialam i musialam go w otulacz w koncu wsadzic.

MANIEK - poszukaj osteopaty. Nie zaszkodzi a moze pomoc. ALbo jakiegos terapeuty. Ta kobitka o ktorej ci pisalam zajmuje sie wlasnie glownie takimi przypadkami krzyczacych dzieci. Tyle ze to w niemczech wiec ty musisz poszukac moze jest w Polsce ktos taki.

ANASTAZJA - trol na kwietniowkach? Na kwietniowkach 2015 tez byl. Ze tez sie ludziom chce...Kto wie moze tu tez jakis jest, przyznac sie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 21:49

marissith lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:

ANASTAZJA - trol na kwietniowkach? Na kwietniowkach 2015 tez byl. Ze tez sie ludziom chce...Kto wie moze tu tez jakis jest, przyznac sie ;)

Jestem jestem ;D Wyglądam jak troll ;) Wyłażą mi rzęsy i włosy... Jutro lecę do fryzjera i ścinam włosy na chłopczycę. Coś mi ta moja córa zabiera urodę :) Dobrze że zęby jeszcze nie wypadają. Ale każde mycie zębów jest jak krwotok... Dziąsła mam spuchnięte i tylko czekają na dotyk szczoteczki, żeby zacząć się wykrwawiać.

Dziewczyny macie jakąś listę tego wszystkiego, co wypadałoby zgromadzić przed porodem? Każdy mi mówi coś innego i już zgłupiałam. W necie też są takie rozbieżności że wolę Was zapytać co faktycznie jest potrzebne.

‹‹ 1098 1099 1100 1101 1102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ