Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySmoczyca1 wrote:Laski dzięki. To ja ost raz zapytam..czyli kiedy mogę podać posiłek zamiast mleka? Nie chcę jej utuczyc dając 3-4 łyżeczki obiadu i mleko.
Ile już rozszerzasz dietę??? -
nick nieaktualnyGroszku jak kupujesz nową chustę to ona jest "twardą" sztywną i ciężej się dosiąga, jak używaną to zazwyczaj jest mięciusia jak podkoszulek i łatwo odciągnąć prawidłowo maleństwo, moja była wiązana może z 20razy, a kupiłam prawie nową, bo laska "nie pokochała" kolorów chusty...dlatego trzeba byłoby ją jeszcze zmiększyč np: zrobienie huśtawki heheh
Z natury natibaby czy littlefrog to chusty dla początkujących bo są mało sztywneAnuśka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySmoczku Ty karmisz mm tak? To zalecane ile masz mleka dziennie? Jak np 6 razy po ile?
Warzywka już przerabiałaś?
Na samym końcu strony masz schemat dla dzieci na mm
http://babyonline.pl/schemat-zywienia-niemowlat-na-2015-rok,rozszerzanie-diety-niemowlaka-artykul,16738,r1p1.html
Może będzie pomocnyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 18:06
-
C.D.
Kinga to cały tata, choć jak śpi to robi moje miny. Po mnie przebiera stopami w celu samouspokojenia i ma moje oczy, głęboko niebieskie
Blondik, super focie i Ty sliczna
osadnicy z Catanu
często gramy
też uwielbiam planszówki
... i karty
... i kości
na temat obracania: Nasza Kinga obraca się z plecków na brzuszek, z brzuszka na plecy... czasem po sekundzie czasem się pobawi... udaje wskazówki zegara na macie (w wąskim łóżeczku z reszta też). Czasem ją zasatję śpiącą na brzuchu w nocy co jest dla mnie mega stresujące
Pati, jak się czujesz kochana?
Ps dziś u nas na osiedlu jest festyn rodzinny. Pseudo wokaliści pieją że hej... urządzili mega grilla że czuć w mieszkaniu a ja akurat dziś mam migrenę :/A Kinga z w najlepsze śpi na balkonie
CDN
Edit: spała...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 18:04
Anastazjaaa, Blondik lubią tę wiadomość
-
Malenq wrote:Groszku jak kupujesz nową chustę to ona jest "twardą" sztywną i ciężej się dosiąga, jak używaną to zazwyczaj jest mięciusia jak podkoszulek i łatwo odciągnąć prawidłowo maleństwo, moja była wiązana może z 20razy, a kupiłam prawie nową, bo laska "nie pokochała" kolorów chusty...dlatego trzeba byłoby ją jeszcze zmiększyč np: zrobienie huśtawki heheh
Z natury natibaby czy littlefrog to chusty dla początkujących bo są mało sztywneChcę ją
Kolory mi się bardzo podobają i cenę też masz atrakcyjną jak na tą markę
-
nick nieaktualnyAnuśka wrote:Misia widzę że bardzo chcesz zostać oficjalnym mieszczuchem
Ja mam odwrotnie. Nie wyobrażam sobie mieszkania w hałasie i bloku. No way! Dla mnie musi być dom z ogrodem, tarasem, zwierzątkami i dzieciakami. Jeszcze mi tylko kilku dzieciaków brakuje i będzie idealnie
Malenq a wrzuć fotkę tej Twojej chusty. Ja właśnie się za jakąś rozglądam, może kupiłabym od Ciebie
Maz chce sie wyprowadzic pod Poznan, ale w sumie tu gdzie mieszkamy jest troszke jak na wsi. Mamy widok na laki,las, warta jest niedaleko. Do tego park. Na prawde jest fajnie. I nawet rano nam ptaki spiewaja. I spotykamy zwierzatka, np jeze, zabki niestety sa i dziki ;p...tylko coraz wiecej sie tutaj buduje domkow i blokow...ech...Anuśka lubi tę wiadomość
-
Misi@ wrote:Hehe Anuska chodzi tez o przedszkole. Nie bede go zapisywac 40 km od Poznania ;p
Maz chce sie wyprowadzic pod Poznan, ale w sumie tu gdzie mieszkamy jest troszke jak na wsi. Mamy widok na laki,las, warta jest niedaleko. Do tego park. Na prawde jest fajnie. I nawet rano nam ptaki spiewaja. I spotykamy zwierzatka, np jeze, zabki niestety sa i dziki ;p...tylko coraz wiecej sie tutaj buduje domkow i blokow...ech...A u mnie za płotem sąsziedzi z foliami (takimi na rzodkiewki i sałaty) a z drugiej strony kościół
Najgorsze są te święta z jajkiem bo drą się od 5rano
Co roku obiecuję sobie że uda mi się wstać na tą mszę i co roku budzą mnie śpiewy dopiero
Misi@ lubi tę wiadomość
-
Malenq wrote:LaRa dlaczego tak wcześnie marchewkę podajesz,pamiętam że Ty KP jesteś, więc zaleca się po 6m dietę rozszerzać, co Ci tak śpieszno???? (Pytam z ciekawości)
Blondik - super dom. Powodzenia
ja tez Kindze sporo śpiewam. Ma swoje ulubione piosenki i melodie. Często sie o piosenki upomina własnym "nuceniem"
Misi@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySmoczyca1 wrote:Malenq tak mm pije 5 razy po 15-180 za jednym razem na dobę powinna pić 840 wiec tego nie przekracza zazwyczaj. Ale jest w górnej granicy z wagą
-
Malenq wrote:Groszku to daj znać kiedy ją chcesz, jest akurat wybrana, jeszcze na prasowanie czeka....
Ech kościoła współczuję... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hehehe Nieukowa, Kinga też ze smoczkiem robi "ejo ejo ejo ej", ciumknie 3 razy i wypluwa po czym szuka na nowo i domaga się
ale to ejo ejo jest cudne.
Też mnie Laruś krew zalewa jak widzę że mi ją za rączki chwytają. Zwracam uwagę. Dzieci biorą rączki do buzi. My chyba nie wkładamy brudnych rąk do buzi nie? Nie uważam żeby to była przesada.
przepraszam, że piszę tak po trochu. Czytam i coś tam próbuję skomentować a że tak po trochu nadrabiam zaległości to tak po trochu piszę. Idę "kąpać" małą, kołysanka i nynyMalenq, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Dobra, potrzebuje liscia kapusty, zapchalam sie dobrze, ze nie sutek bo by bolalo, a tak bede przykladac mala.
Bylismy u znajomych, mala sie rozbudzila nagle, kolezanka do niej wysokim glosem powiedziala czesc i mala dostala szalu, ae ryk byl taki ze myslalam, ze to juz koniec..po karmieniu tez wyla, po drugim sie uspokoila i luz, ale bylam w szoku, zawstydzilam sie bo znajomi nie maja dzieci, a ona naprawde pogodna zazwyczaj i wszystko znosi..
Ide Was czytac -
Smoczku moj bratanek był taki "grubasek" też na mm, taki był do czasu raczkowania i chodzenia i jak tylko ten czas nadszedł gubił fałdki w oczach i rósł jak na drożdzach..teraz ma 3 lata i jest zdrowym dorodnym normalnie wygladającym urwisem
także nie martw się, jeśli teraz te fałdki są dość duże.
Anuśka no takie teraz mają pomysły, nie dość że maluch absorbujący, pomocy rodziny nie mam bo daleko i mam problem:( chciałam te chrzciny szybko zrobić bo bratowa rodzi bliźniaki na początku października (chrzesny mój brat) a potem chrzesna Jagody będzie rodzić...eh jak żyć?
W końcu mam chwile dla siebie, zrobiłam nawet ezakupy w tesco bo mi się jechać nie chciało z obawy że Jagoda się obudzi a nie mam odciągniętego mleka. Teraz wykąpana, lula się na rączkach u tatymusze powiedzieć że dziś jest do schrupania....bo wczoraj to myślałam że ją pogryzę.
Anuśka, marissith, Blondik lubią tę wiadomość
Maniek
-
ok jestem
więc tak
na 100ml wody :
rumianek - szczypta (działa antyseptycznie)
melisa- szczypta (działa rozkurczowo)
kminek- 2 ziarenka (działa wiatropędnie- ponoć dziecko baki sadzi straszne ale to dobrze)
koper włoski- 2 ziarenka ( na brzuszek i na kolki)
anyżek- 2 ziarenka (antyseptycznie i na niestrawność)
+ płaska łyżeczka cukru
pogotować to chwilkę, wystudzić i podawać dziecku do picia, ale nie jak będą kolki tylko profilaktycznie cały czas po prostu jako herbatkę do picia (ponoć jest bardzo smaczna) - teściowa mówi że dopajała tak dzieci i nie wiedziała ani co to kolki ani co to zaparcia u dziecka, żadnych dolegliwości brzuszkowych dzieci nie miały, a recepturę pediatrzy i panie z noworodków sobie przepisywały żeby pacjentkom radzić (teściowa pracowała jako pielęgniarka na oddziale) ... mam zamiar małej podawać taką herbatkęWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 20:08
Misi@, Malenq lubią tę wiadomość