X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja, ja przez te kilka dni nie zaglądałam na forum i dopiero wczoraj zobaczyłam co i jak i odpisałam.
    Mam nadzieję, że jednak zostaniesz tutaj z nami!

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    A może za długo w dzień podsypia?

Ona raczej nie podsypiam, robi sobie max 30 min drzemkii to max dwie

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anastazjaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    wszystko pcha do buzi, nawet ogon kota hehehe
    Heh ogon kota? Nie ma co pomysłowa jest ciekawe czysmakowal ;)
    A co używacie na plesniawki? Ja dla tiago miałam sftin ale niezbyt się sprawdzał

Ija mówię dobranoc, jeszcze jakiś film i Lulu ;)

W poniedziałek tiago po wakacjachwraca do szkoły, to już grupa 4 jestem przerażona

A jeszcze jedno pytanie sluchaliscie, słuchacie jakiejś muzki w ciazy dla maluszka?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Ona raczej nie podsypiam, robi sobie max 30 min drzemkii to max dwie
    No toenergiczna ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Yasmin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez podaję kaszki smakowe
    Brokulik tez małej smakował, ale brzuszek ją bolał (po samym brokule, nie mieszałam jej z niczym do tej pory). Spryciarka z Zuzki :) Jak robi to wszystko sama to nie hamuj jej. Niektóre dzieci siedzą tak szybko, nie ma w tym nic złego (o ile same usiądą i same siedzą)

Krokodylica lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cie ale napisalyscie boszzzz jutro doczytam.
    Jestem padnieta plecy mnie bolą właśnie uprasowalam tonę pieluch.
    Malenq dzięki za rady a i Beszko tez ♡
    Podałam dziś mala łyżeczkę kaszki glutenowej do obiadu i było ok.
    Malenq Mój jest po inżynierii środowiska i aktualnie kieruje budowa kanalizacji pod zielona góra.
    Przepraszam ale spadam spać. Spokojnej nocki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 22:08

Malenq lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anas ją próbowałam słuchać w ciąży ale jakoś marnie mi to szło.....
    Heheh akurat jedną kotkę mam cierpliwą i dała spróbować hehehe...
    Na plesniawki nic nie pomogło więc nastatyn3 pediatra wypisala, mała zaciska mocno usta jak chcę ją "wypędzlować"
    Kroko jak tak szybciuchno rozszerzyłaś dietę to się Dziwisz że mała chce siadać i raczkować i chodzić po matce ma hehehe

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj niech jej szybko przejdą bo to straszna meczarnia i dla nieji dla ciebie

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak masz jakiś plan na muzykę to słuchaj, łagodnej, wyciszającej....
    Och jeszcze do środy to pędzlowanie...i zobaczymy na ile pomocne...

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaaaaaaaaa dupa dupa dupa dupa napisałam taki długi post i zresetował mi się komp dupa dupa dupa

To jeszcze raz to co pamiętam....

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku oczywiście że możesz zastąpić jedno mleko słoiczkiem.
    Moja Zuzia od dość dawna je słoiczek zamiast popołudniowego mleka, i wierz mi że sama o tym zadecydowała. Po prostu zaczęła jeść coraz więcej warzyw i wypicia popołudniowego mleka odmówiła. :)
    Do tego w tym wszystkim dążysz aby dziecko jadło 5 posiłków dziennie, w tym 4 mleczne i jeden bezmleczny.
    Nie utuczysz dziecka, moja np. po warzywach szybciej głodnieje niż po mleku!

Anastazja ja podaję słoiczki, bo swoich warzyw nie mam a sklepowych nie chcę póki co podawać. To co mam swoje (marchewka, jabłka, maliny, teraz dostałam cukinię) to podaję. Ale mięsa z supermarketu nie podam, będą słoiczki póki co. Poza tym, nie ma co ukrywać, jest to dość spora wygoda dla mnie.

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na temat rzygania nie gadam. :P
    Malenq ja bym bardzo chciała drugie dziecko ale jak sobie pomyślę o tym rzyganiu to mi się odechciewa!

Yasmin mięso jest po 5 miesiącu przy mm.

beszko współczuję bólu brzucha. U nas rozszerzanie diety pomogło. Odkąd Zuzia je warzywka i owoce i pije soczki jak ręką odjął.

Kurcze coś jeszcze miałam, ale nie pamiętam. :/

Nieukowa, Malenq, marissith lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcże, A na pleśniawki pomógł żwykly Aphtin (ale to co przeżyłam widząc te pleśniawke to tylko ja wiem), także współczuje Malenq tej walki ;(

Hihi na tvp1 leci american pie: wesele :)

Dobranoc

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin ona się podciąga do siadania już od miesiąca, ale je jej nie pozwalam. Tzn jak usiądzie sama z płaskiego to proszę bardzo, a tak kiedy jest na moich kolanach oparta na brzuch cyk - już siedzi. Odkładam, ona znowu. Odkładam, ona znowu.... i tak w kółko. Ale ja jej długo nie pozwalam na takie zabawy bo moim zdaniem nie ma potrzeby. Niedługo mam zamiar sadzać ją na czas jedzenia do krzesełka więc wystarczy tyle czasu na siedząco.
    A do raczków to podnosi się od tygodnia. Od chyba trzech tygodni solidnie pełza. O przewracaniu się na brzuch i z powrotem na plecy to nawet nie mówię, bo już nie pamiętam od kiedy. Jest mega ruchliwa i silna.
    Podnosi się na "klęczki" i prostuje ręce, ale przemieszczać się w ten sposób jeszcze nie potrafi bo traci równowagę. :)

Nieukowa, Blondik, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i super! silna jest :) tylko się cieszyć :)

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq no tak mi położna środowiskowa rozpisała przy karmieniu mm co kiedy wprowadzać. :) I ja się tymi wytycznymi kieruję. Po 4 miesiącu warzywa, potem owoce i kaszki.
    Po 5 miesiącu mięso, część ryb i ekspozycja na gluten.
    Po 6 miesiącu gluten normalnie i bodajże nabiał. Jeszcze gdzieś tam po drodze jajko. Dokładnie nie pamiętam, mam zapisane.
    Ona mi powiedziała, aby dziecku dawać rano i wieczorem kaszkę, dwa różne smaki, żeby się nie znudziło i tak robię, u nas się sprawdza bo je chętnie.

Malenq lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No! W końcu nadrobiłam! Idę spać!

Coś jeszcze pisałam do Blondik, Nieukowej i Kotki, ale za cholerę nie pamiętam!

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 02:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaliczam już drugie karmienie tzn już jest po i czekam aż Jagoda zaśnie, a ze próbuje zrobić "cos" do pieluszki to słyszę jak stęka a nie spi. W dodatku ciagle mam wrażenie ze ma pełno gili w nosie a ostatnio codziennie rano psikam wodę morska i cos tam wyciągam frida- czy to katar czy tylko takie tam giluchy?
    Czy karmiąc kp wasza maluchy tez tak cykają ? Muszę jej ciagle przerywać i przystawiać od nowa bo to chyba mi powietrze zasysa :(

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana mojm zdaniem sluchanie muzyki dla dziecka jest slabe. No chyba ze ciebie to relaksuje, wtedy normuje sie praca serca i na dziecko wplywa to pozytywnie.
    Dziecko w lonie nie ma w ogole w mozgu mozliwosci slyszenia az do 24tc. A potem slyszy to co je otacza- ogromny halas silnikow mamy: serve, pluca, zoladek, jelita. Podobno to ok.90 decybeli, czyli jak ryk silnika wyscigowego. Glos mamy slyszy jalo wibracje i z wnetrza, dlatego go poznaje. Glos ojca- jezeli gada glosno do brzucha bezposrednio to moze odrobine slyszy. Ale muzyka z oddali nie przedostanie sie wsrod szumu, no chyba ze mega glosna...

Malenq, marissith, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 1143 1144 1145 1146 1147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ