X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, wracam do lektury

Malenq lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozwieszone reszta prania, hehe od jutra czeka mnie prasowanie :P

Misi@, Malenq lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aahh Ari kiedy to było, teaz tylko co chwilą otwieranie worków próżniowych w celu poszukiwania rozmiarów odpowiednich, potem ich zamykanie i tak w kółko, ale już z mniejsza chęcią, w biegu ..

Arienna, Yasmin, Malenq lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do mamusiek: która faktycznie rozważa kolejne dziecko w niedługim czasie....?
    I smoku mogę się spytać z zawodu Twój mężczyzna? Jak go cały tydzień nie ma..?

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko, ja zamrażam osobne warzywka w foremkach do kostek lodu, w takim zamykanym. Potem po kostce z każdego lub mieszam różne i gotowe. Nie gotuje bardzo dużo. Starcza na 3 czasem 4 dni

Smokuś, Ty już dajesz mięsko? wcześnie dosyć. Pediatra mnie szkolił że po 6 mcu. I jak?
    (pewno nic :) )

Mari - Pomarańcza :) <3 uwielbiam to imionko

Dziewczyny... Wy ćwiczycie?? Skalpele? 80 min itp? Jak wy to robicie? :( ja zdycham jak mam wózek pod górkę lekką wepchać :( a kondycje miałam zawsze że hej! 3 raz w tyg treningi, występy, ukłądanie choreografii i prowadzenie warsztatów przez 10 lat. Tera zmi niedobrze jak sobie o tym pomyślę. hyba już po mnie. Nie wrócę to formy never :(

Ari - mnie już niestety nie dziwi że lekarze nie inofrmują przy niepełnosprawnościach. Tzn dziwi minie że tego nie robią, ale nie jestem zaskoczona że Was to spotkało. Tak się traktuje zaskoczonych faktem rodziców. Diagnoza i następny proszę. A że dostałaś w pysk diagnozą i zapomniałaś jak się nazywasz to już trudno. Uważają, ze skoro nie zapytałaś to nie chcesz. Jak się sama nie dowiesz to zginiesz. smutne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 21:02

marissith lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Misia widzę że bardzo chcesz zostać oficjalnym mieszczuchem ;D Ja mam odwrotnie. Nie wyobrażam sobie mieszkania w hałasie i bloku. No way! Dla mnie musi być dom z ogrodem, tarasem, zwierzątkami i dzieciakami. Jeszcze mi tylko kilku dzieciaków brakuje i będzie idealnie ;D

Malenq a wrzuć fotkę tej Twojej chusty. Ja właśnie się za jakąś rozglądam, może kupiłabym od Ciebie :)
    Tez mi się marzy taki dom ale w holandii ciężko o przestrzeń a domy na wsi makabrycznie drogie, dlatego siedzę w mieście, na szczęście mały ogrudek za domem posiadam ;)

Anuśka, Malenq lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam dziewuszki? Co robicie?
    Mała wykapana i spi juz snem twardym, nocnym, a ja ide pomyć podłogi.
    Spać mi sie chce ze szok

A jednak nie takim twardym snem spała heh

Malenq, ja planuje za rok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 21:12

Misi@, zgredka, Malenq, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie czytam o porodach sn :) juz w sumie chciałabym miec go za soba :)

marissith, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    A ja sobie czytam o porodach sn :) juz w sumie chciałabym miec go za soba :)
    masochistka?? :P ;) :P

ok dobranoc dziewczynki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 21:19

Misi@, Malenq lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@, to juz tylko godziny dzielą Cie od spotkania z maluszkiem :)

Misi@ lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tych, którzy lubią wiedzieć co ich czeka i wole nastawić się na najgorszę i miło się zaskoczyć :)

Najgorsza jest dla mnie niewiedza :)

dziś cały czas mam uczucie kolki i twardnieje mi brzuch, ale bóle są znośne, więc raczej to nie to...choć dziś jest pełnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 21:24

Arienna lubi tę wiadomość

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq - nie doczytałam dlaczego ta nastatya u Kosi :(

Ari :) ale jesteś w super okresie :) tęsknię za brzuszkiem, planowaniem, urządzaniem ech :) ciesz się tym Kochana, ciesz.. :)

Ech Beszko, u nas na Waszym etapie kolki mijały właśnie :/ Kto wie... może rozszerzenie niebawem poprawi sytuację. Oby

Misiu, dziękuję Kochana za materiały. Za chwilę sciągnę <3

Smokuś, przy 3 łyżeczkach obiadku ja podawałam mleczko po około 30 min (mleko naturalne)
    Malenq wrote:
    Pytanie do mamusiek: która faktycznie rozważa kolejne dziecko w niedługim czasie....?
    My planujemy najszybciej jak się da... za rok...

Misiu :( jak oni zrobią te wszystkie badania do wczesnego wspomagania takiemu małemu dziecku? i to w dodatku w PPP :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 21:45

Malenq, Anastazjaaa, Arienna lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: moja już 3 dzień nie zamierza zasnąć po kąpieli, nie wiem co jest. Teraz leży w lezaczku i ani myśli spać.

Oglądam przyjaciół. Chłop obcina psa, bo już jest naprawdę zaniedbana..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    I smoku mogę się spytać z zawodu Twój mężczyzna? Jak go cały tydzień nie ma..?

Ja rozważam :) Jakoś tak za rok (jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli) zacznę prace nad kolejnym brzdącem :)

Anastazjaaa, marissith lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Prześlij mi na priv dane do przelewu z kwotą i już Ci wysyłam kaskę. Ja Ci wyślę dane do wysyłki. I już będę mogła kombinować na lalkach jak toto wiązać ;)
    Haloooo Malenq widziałaś? Bo nie wiem czy gdzieś Ci nie umknęło :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam skarbie, ale na tablecie jestem, jutro wieczorkiem może się uda wpisać.... Cieszęie że chusta nie będzie zalegac w szafie....

Yas, mała dorobiła się pleśniawek że hej....wszystko pcha do buzi, nawet ogon kota hehehe

Anuśka lubi tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Lara: moja już 3 dzień nie zamierza zasnąć po kąpieli, nie wiem co jest. Teraz leży w lezaczku i ani myśli spać.

Oglądam przyjaciół. Chłop obcina psa, bo już jest naprawdę zaniedbana..
    A może za długo w dzień podsypia?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi, usnela, wstałam do łazienki aby zacząć te podłogi, zdążyłam umyć łazienkę (mała) zaglądam do pokoju a mała nie spi (nie płakała)
    Teraz robię podejscie. Drugie i ostatnie, jak nie zdążę to trudno, beda brudne

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Yasmin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej :( biedna... to takie bolesne. Fiolecik NA WODZIE polecam, chyba nie ma nic lepszego

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Krokodylica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema.

A ja kaszki smakowe podaję i nie widzę w tym nic złego. ;)
    Zuzia je kaszkę na śniadanie i kolację. Na obiadek warzywko. Jeszcze gdzieś po drodze owoc (albo do kaszki albo na deser po warzywku, zależy ile zje).
    Daję różne smaki żeby się dziecku nie znudziły. Daję i te mleczne i bezmleczne, wszystkie.

Brokuł Zuzi akurat bardzo smakował, ale ona w ogóle wszystko je do tej pory co dostaje. Marchew, brokuł, zielony groszek, szpinak z ziemniaczkami, dynia z ziemniaczkiem, jarzynowa (marchew z ziemniakiem i pietruszką), z owoców banan, gruszka, jabłko, maliny, morela, brzoskwinia w różnych konfiguracjach.
    Lada dzień zaczynamy mięsko i rybki.

Zuzia podciąga się do raczkowania już od jakiegoś tygodnia.... wariatek mój. <3

Czuprynę ma bardzo długą, urodziła się włochata i nic się nie powycierało, właśnie zastanawiam się czy grzywki jej nie podciąć, bo do oczu zaczyna jej wchodzić. I rzęsy też mega długie.

Yasmin, Malenq, MANIEK, beszka lubią tę wiadomość

‹‹ 1142 1143 1144 1145 1146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ