X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedziałam, że wyda się to zabawne ;) prąd wrócił

Yasmin lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Emocje już opadły i oczywiście przyznaje wam rację to że jedna osoba sprawiła mi przykrość nie znaczy że mam rezygnować z całego forum.

Jestem w trakcie sprzątania i tak mnie wzięło na przemyślenia.

Idę podczytac co u was się działo ;)

Misi@, zgredka, Arienna, marissith, LaRa, Nieukowa, Blondik, Yasmin, Krokodylica, justta lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matulo, zgredko dobrze, że nic się nie stało!
    Beszko współczuje dolegliwości Haneczkowych ;/

Yas, wysłałam, a raczej udostępniłam materialy, pewnie nie wszystko Ci się przyda, ale przejrzyj je sobie :)

W poniedziałek mam misję do spełnienia, bo w sumie wcześniej o tym nie wiedzieliśmy, że rejestrując dziecko meldują w miejscu gdzie rodzice są zameldowani. A zarówno jak jak i mąż mamy meldunek u swoich rodziców. Jakoś nigdy nie czuliśmy potrzeby przemeldowania.
    Tylko tak się zastanawiam, jak te nowe dowody są bez adresu, to muszę załatwić jakieś zaświadczenie o miejscu zameldowania? Masakra...musze dotrwać do poniedziałku. Tym bardziej, że musze podjechać do sanepidu po wyniki, kt. oczywiście są ujemne :)
    ps straciłam wene do nauki..oj ja głupia...ale chociaż poczytam ;p

Yasmin lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie potrzebujesz takie zaswiadczenie? Bo np w utzedzie stanu cyw maja mozliwosci sami to sprawdzic, najlepiej zadzwon tam i sie wywiedz czego chca

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do meldunku małego nie będzie potrzebne? Bo nowe dowody są bez adresu, więc jak się przemelduje i zmienie dowód, to myslałam, że będą też potrzebować jakieś zaświadczenie o meldunku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredziu w sobotę prądu pozbawiają perfekcyjne panie domu, które były w trakcie o pieczenia ciasta???? Omg
    Beszka oczywiście ma rację, jak mama wraca do pracy nie ma innej opcji...

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo taki poród jak koleżanka Blondik i ja ooprosze ;)

Blondik a mówiłaś o tych migrenach lekarzowi? Miałaś je przed ciąża?

A co do opadajacego brzucha to mi z tiago tez szybko opadł

Przepraszam że trochę z mojej winy popsulyscie sobie wczoraj nastroje.
    Może wcale nie powinnam zaczynać rozmowy z Lady.

Psotka w dzisiejszych czasach rzadko które dzieciątko jest niekolkowe, jakoś nie pamiętam aby znajome mówiły mi ze ich dziecko nie miało kółek... Trzeba to przetrwać, choć wiem jak czasem ciężko gdy dziecko ci się męczy a my nie możemy mu pomóc

Jedzonka dajecie że sloiczkow czy same robicie? Ja młodemu dawałam że sloiczka i deserki lubił ale obiadki niezbyt :/

Justa jeszcze troszkę i zacznie chodzić, ręce odpoczna za tokregoslup da o sobie znać ;)

I właśnie gdzie Pati z fotkami roxi

Zgredka oj dobrze ze nic ci się nie stało, nadajesz się z moim mężem on też kiedyś wywalil prąd w całym bloku na dodatek w Boże nardzenie, sąsiedzi byli wkurzeni ;)

Dobra spadam na sprzątania ciąg dalszy później znów zajrze

justta lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    O matulo, zgredko dobrze, że nic się nie stało!
    Beszko współczuje dolegliwości Haneczkowych ;/

Yas, wysłałam, a raczej udostępniłam materialy, pewnie nie wszystko Ci się przyda, ale przejrzyj je sobie :)

W poniedziałek mam misję do spełnienia, bo w sumie wcześniej o tym nie wiedzieliśmy, że rejestrując dziecko meldują w miejscu gdzie rodzice są zameldowani. A zarówno jak jak i mąż mamy meldunek u swoich rodziców. Jakoś nigdy nie czuliśmy potrzeby przemeldowania.
    Tylko tak się zastanawiam, jak te nowe dowody są bez adresu, to muszę załatwić jakieś zaświadczenie o miejscu zameldowania? Masakra...musze dotrwać do poniedziałku. Tym bardziej, że musze podjechać do sanepidu po wyniki, kt. oczywiście są ujemne :)
    ps straciłam wene do nauki..oj ja głupia...ale chociaż poczytam ;p
    Sama jestem zainteresowana jak to z tymi nowymi dowodami bo już dawno mojej całej rodzinie termin wyszedł. Jedziemy teraz na paszportach ale trzeba będzie w końcu zmienić te dowody

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze na stronie bip jest inaczej ;/
    chyba nawet nie musze się przemedowywac, ale w sumie kiedys musze to zrobić ;p Bo ciągle widnieje, jako dziewczyna ze wsi ;p

• zgredka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oni będą wiedzieć w bazie PESEL ustala Twoje zameldowanie. ;)

Ana: my się nie przyznajemy, że to my ;) kilka razy tak pralka zrobiła, czekam wtedy aż ktoś z klatki pójdzie do piwnicy, bo ja nawet nie wiedzialabym gdzie patrzeć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 15:31

Anastazjaaa, Misi@ lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i pierwsze pranie wisi :D ale fajnie :D

Ana: Ty kochanie nie przepraszaj :* i dobrze ze humorek lepszy :)
    Zgredka: dobrze że nic Ci się nie stało

teraz idę do teściowej i zapiszę wreszcie skład herbatki którą gotowało dla swoich dzieciaków na dolegliwości brzuszkowe to Wam tu wkleję - ponoć rewelacja

do później pa:*

Misi@, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Oni będą wiedzieć w bazie PESEL ustala Twoje zameldowanie. ;)

Ana: my się nie przyznajemy, że to my ;) kilka razy tak pralka zrobiła, czekam wtedy aż ktoś z klatki pójdzie do piwnicy, bo ja nawet nie wiedzialabym gdzie patrzeć
    To macie łatwiejsza sprawę my musieliśmy dzwonić po energetykę bo skrzynki na dole zamknięte ;)

Aaa i pamiętam że powiedzieli mi wtedy że mam za duże korki w domu, bo narmalnie powinno wysadzić nam w domu a nie na całym pionie, zmieniliśmy korki i juz tak xie nie dzialo

Pa ari :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 15:53

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana zostań z nami :)

Czyli wystarczy, że się przemelduje. O to dobrze :) Muszę tylko sprawdzić, czy mamy jeszcze akt małżeństwa, bo my wzieliśmy ślub poza Poznaniem, bo było szybciej, a nam zależało na czasie ;p Jakby co to mąż musi załatwić i jeszcze musimy załatwić zaświadczenie o ślubie kościelnym do chrzcin , ale to zlece mojej mamie;p

Zgredka, my kiedyś też tak zrobilismy, czad z tymi korkami ;p

Ari czekam na przepis :) i gratuluje pierwszych upranych ubranek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 15:57

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia widzę że bardzo chcesz zostać oficjalnym mieszczuchem ;D Ja mam odwrotnie. Nie wyobrażam sobie mieszkania w hałasie i bloku. No way! Dla mnie musi być dom z ogrodem, tarasem, zwierzątkami i dzieciakami. Jeszcze mi tylko kilku dzieciaków brakuje i będzie idealnie ;D

Malenq a wrzuć fotkę tej Twojej chusty. Ja właśnie się za jakąś rozglądam, może kupiłabym od Ciebie :)

Misi@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to http://mamazen.pl/chusta-nati-kalahari-4-7m.html długość 4,6m

Anuśka lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna i kolor ten co na fotce? Podobuje mnie się :D Ile za nią chcesz?

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    140 za tyle kupiłam na chusty forum na FB...nie mam do niej instrukcji i jest średnio złamana...tak ten kolor..

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski dzięki. To ja ost raz zapytam..czyli kiedy mogę podać posiłek zamiast mleka? Nie chcę jej utuczyc dając 3-4 łyżeczki obiadu i mleko.

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka Ty elektryku:) dobrze że jesteś cała.
    Ana dobrze że doszłaś do takiego wniosku i zostajesz z nami:)

Wywiedzialam się co trza do chrzcin:( zła jestem oczywiście uważam ze ci księża wymyślają...nauki przedchrzcielne, na dzień przed chrzcinami..spoko tylko co ja z Jagodą mam w tym czasie zrobić??? Nie chce jej zabierać bo wiadomo zarazki a ona jeszcze nie szczepiona i kp ( jakoś w kościele tego nie widze)...cholera zawsze pod górke.

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    140 za tyle kupiłam na chusty forum na FB...nie mam do niej instrukcji i jest średnio złamana...tak ten kolor..
    Kochana a powiedz mi co to znaczy średnio złamana?

Maniek jakie nauki przed chrzcielne? o.O To jakiś nowy kościółkowy wymysł? Ja chrzciłam Zuzę (12lat temu) i nic takiego nie mieliśmy :)

‹‹ 1140 1141 1142 1143 1144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ