Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

Ja dzis popołudniu lecę do ogólnego po skierowanie na tsh, ft3,ft4. Czy mi da? To sie okaże...
    Przy okazji muszę jej powiedzieć o moich bólach plecow, zwłaszcza rano( ze wstać nie potrafię), o bólu w mostku miedzy piersiami, i o wiecznej flegmie w gardle i kichaniu.
    Niech mi coś daje bo oszaleje, znów zacznę sobie wkręcać ze coś złego we mnie siedzi ;(
    Prosto od lekarza jedziemy z nunkiem do kontroli, na zastrzyk i zobaczą jak ta soczewka siedzi.
    Misiek już sie przyzwyczaił do oponki i ciagle spi, a jak chrapieeee, masakra, małż musiał tv podglosnic bo nie słyszał co mówią przez te chrapania :)
    A mnie znów zaczyna pobolewac głowa, ostatnio tak codziennie ;(
    Miłego dnia :)

Yasmin lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Dzień dobry z rana!

Kroko powodzenia na wizycie.. o której godzinie masz?

O 17:20.

CzaryMary i dobrze, za 3 tyg Ci zrobi połówkowe jak należy. :)

beszka weź tej teściowej z dyńki pieprznij i tyle. :)

nick nieaktualny, Yasmin lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko powodzenia :)
    LaRa za psiaczka tez trzymam kciuki :)

Ja dziś umieram, mdli mnie paskudnie, poza tym pół nocy nie spałam bo mi sie siku chciało ;/
    Kuźwa ja nie wiem jak oni sobie to badanie moczu porannego wyobrażają, jak człowiek chodzi 3x w nocy sikać i rano ma pusty pęcherz albo wodę zamiast siuśków ;/ Specjalnie wieczorem mało piłam a i tak od 2 do 4 w nocy nie spałam bo mnie na pęcherz uciskało, o 4 stwierdziłam że pierdzielę, odlałam się do kubka, kubek poszedł do lodówki koło korniszonów i poszłam spać dalej.

Potem pojechałam do labu, czekałam godzinę na obsłużenie bo taka kolejka, pobekiwałam ludziom w twarz, potem ustąpiłam kolejki starszemu panu i kobiecie z niepełnosprawną córeczką (biedna dziewczynka, wyglądało to jak choroba genetyczna bo taki karzełek, mimo że już co najmniej kilkuletnia, do tego z porażeniem dziecięcym...).
    Co ciekawe spotkałam w poczekalni kolegę ze studiów i się okazało że on pracuje w tym labie... zrobił mi za darmo do tych badań co miałam na skierowaniu jeszcze wymaz z gardła bo po ostatniej chorobie od 3 tyg kaszlę :)
    Aha, potem jeszcze do RCK pojechałam na badanie przeciwciał (tam robią najlepiej a mogłam też za darmo zrobić jako krwiodawca) więc byłam pokłuta na obu rękach, zaspana po nocce i jeszcze spóźniona do roboty (póki co nie mówiłam szefostwu, więc muszę robić badania krwi i moczu w innym labie a nie w swoim).

Mam nadzieję że to koniec tych przygód na dziś i mogę spokojnie umierać u siebie w robocie...

LaRa, Lili83, Yasmin lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahah Nieukowa, padłam przy tych korniszonach hahhahahah

umieraj spokojnie :) wyjdziesz z pracy to odzyjesz :)

powiedz szefom - koniecznie!

Nieukowa lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niukowa powiedz szefom i spadaj na L4. Współczuje mdłości, niestety wiem jakie to męczące.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha korniszony i siuski- niezly zestawik. Nieukowa mykaj na l4 - fajnie jest :-)

Kroko- dzisiaj pewnie dowiesz się jakiej płci jest malenstwo.

Yasmin lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czary no mam nadzieję, że się nie obróci dupskiem i pokaże co ma między nóżkami. :)

Yasmin lubi tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haj,
    I po łikendzie, nowy tydzień zaczęty, nowy tydzień ciąży też :) Tak się złożyło, że zaczynam je od poniedziałku, łatwo więc liczyć ;) Według belly 7 miesiąc rozpoczęty.
    U Was widzę różnie, ale ważne, że radzicie sobie tak czy siak i dajecie radę :D
    Kroko, kciuki za wizytę :)
    Malenka, jak samopoczucie? Ból odpuścił?
    Tamka, Justa, u Was jak?

nick nieaktualny, Yasmin, Krokodylica, justta, Tamka lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Ten drugi trymestr miał być taki zajebisty a tu co g.....Od rana przy muszli siedze, kwaśność w żołądku, sama już nie wiem co robić, siedzę źle, lezę źle, chodzę źle:(

Yasmin ciesze sie, ze już lepiej się czujesz!

Beszka brak mi słów co do teściowej:(Najlepiej się nie przejmować, jednym uchem wleci a drugim wyleci i tyle, szkoda twoich nerwów kochana!Jak tak czytam to zaczynam doceniać moją nie jest idealna ale jak tylko źle się czuje to sie przejmuje, dzwoni, pyta .....

Lara powodzenia na kontroli z pieskiem!

Kroko to czekamy na twoje sprawozdanie z wizyty;)Zuzia czy Franek oto jest pytanie;)

Jakieś wieści od Malenq?

Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, powodzenia na wizycie :) oby sie ujawniło kto w Tobie siedzi :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjjj lili wspolczuje tego złego samopoczucia.

Wlasnie, malenqa skrobnij pare slow czy wszystko ok.

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde coś musi być w tych dowcipach o teściach ;/ Po co kurde taka zła wola, czy ci ludzie nie potrafia zrozumieć że żony/mężowie ich dzieci to już też ich rodzina???

moi teściowie są na szczęście fajni. Mało rodzinni, ale fajni. Jedyny mankament u nich jest taki, że nie wpadli przez 10 lat jak jestem z ich synem, żeby wyremontować mu pokój. Cały dom odpicowali, a zostawili ruderę, syf i komunistyczne meble w jego pokoju ;/ I jeszcze zrobili sobie magazyn, bo jakieś graty się piętrzą, stare komputery, pudła i zbędne meble... Okno nieszczelne, zimno, wyro się rozlatuje i jakoś nie wpadli na to, że czasami chcemy u nich zanocować...
    No ale teraz się to zmieni, bo mam plan im nawrzucać, że w ogóle z ich wnukiem nie będę przyjeżdżać jak coś z tym pokojem nie zrobią.

Mojego męża to nie wkurza bo się w tym pokoju wychował i ma sentyment do jego wyglądu, ale mnie to mega denerwuje. Jego brat ma pięknie odmalowany pokój, nowe meble i okna wymienione na plastiki (jest 2 lata młodszy i on potrafił się odezwać że chce mieszkać jak człowiek).

No ale przynajmniej jako ludzie moi teściowie są w porządku, można pożartować, zabierają nas na ryby, grzyby, fundują wypady na narty itp...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 12:32

Yasmin lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pracodawcy jednak powiem za tydzień- chciałabym od razu powiedzieć kolegom z pracy a będę zaraz po 11 listopada obchodzić 5-lecie pracy w tym labie, więc kupię torta i ogłoszę to przy takiej słodkiej okazji :)

LaRa, Yasmin, Krokodylica, konwalianka lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Czary no mam nadzieję, że się nie obróci dupskiem i pokaże co ma między nóżkami. :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1151ee57a585.jpg

LaRa, nick nieaktualny, Nieukowa, cati, Lili83, Yasmin, Krokodylica, Tamka lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • cati Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry iskierki :)

Yasmin lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry Cati :)
    jak sie czujesz???

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • cati Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okropnie , mam jakies nerwo bóle cos jak rwa kulszowa.. nie moge lezec , chodzic nie wiem co sie dzieje... to tez robie sobie przerwe od kompa. na kilka dni....
    od wczoraj mnie to meczy... myslalam z rana ze jest lepiej ale znow to samo...
    jestem tym zmeczona.. tak wiec odezwe sie do was jak mi przejdzie
    plus taki zze dzis robilam test sikany i 2 kreski sa takie samo ciemne.
    Wiec chociaz to mnie dzis ucieszylo...
    buziaczki dam znac jak sie czuje jak dam rade usisac przy kompie wieczorem...

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, wiec zycze lepszego samopoczucia, aby bóle przeszły

i jak tylko lepiej sie poczujesz to wracaj do nas :*

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pisałyście kiedys o poduszkach dla ciezarnych, czy one sie sprawdzaja? czy jest sens je kupowac? a jak tak czy mozecie mi cos doradzic? bo widzialam kilka kształtów takich poduszek...

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co, mi się podoba taka podłużna ze styropianowymi kulkami w środku... nie wiem na ile jest użyteczna, ale widziałam jak kumpela zawijała ją w rogala i kładła na niej malucha - spokojnie leżał sobie i bezpiecznie. Sama eis zastanawiam czy kupować czy tylko zbędny mebel...
    Do snu nie wiem na ile byłaby przydatna, zwykłą poduchę też można sobie ułożyc między nogi i pod bebzol i na to samo wyjdzie :P

Kurde wkurzyłam się: mój lab źle mi wpisał badania do systemu i zrobili nie to co trzeba ;/ Już interweniowałam, ale teraz nie wiadomo czy nie będę musiała przez nich iść kolejny raz się kłuć - babka ma sprawdzić czy już wyrzucili próbkę czy nie...
    miałam mieć CMV IgG i IgM a mi zrobili CMV tylko Igm ale za to mi toxo wpisali IgG, a ja to już miałam... ech.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 14:21

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ