X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

Ja dzis popołudniu lecę do ogólnego po skierowanie na tsh, ft3,ft4. Czy mi da? To sie okaże...
    Przy okazji muszę jej powiedzieć o moich bólach plecow, zwłaszcza rano( ze wstać nie potrafię), o bólu w mostku miedzy piersiami, i o wiecznej flegmie w gardle i kichaniu.
    Niech mi coś daje bo oszaleje, znów zacznę sobie wkręcać ze coś złego we mnie siedzi ;(
    Prosto od lekarza jedziemy z nunkiem do kontroli, na zastrzyk i zobaczą jak ta soczewka siedzi.
    Misiek już sie przyzwyczaił do oponki i ciagle spi, a jak chrapieeee, masakra, małż musiał tv podglosnic bo nie słyszał co mówią przez te chrapania :)
    A mnie znów zaczyna pobolewac głowa, ostatnio tak codziennie ;(
    Miłego dnia :)

Yasmin lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Dzień dobry z rana!

Kroko powodzenia na wizycie.. o której godzinie masz?

O 17:20.

CzaryMary i dobrze, za 3 tyg Ci zrobi połówkowe jak należy. :)

beszka weź tej teściowej z dyńki pieprznij i tyle. :)

CzaryMary, Yasmin lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko powodzenia :)
    LaRa za psiaczka tez trzymam kciuki :)

Ja dziś umieram, mdli mnie paskudnie, poza tym pół nocy nie spałam bo mi sie siku chciało ;/
    Kuźwa ja nie wiem jak oni sobie to badanie moczu porannego wyobrażają, jak człowiek chodzi 3x w nocy sikać i rano ma pusty pęcherz albo wodę zamiast siuśków ;/ Specjalnie wieczorem mało piłam a i tak od 2 do 4 w nocy nie spałam bo mnie na pęcherz uciskało, o 4 stwierdziłam że pierdzielę, odlałam się do kubka, kubek poszedł do lodówki koło korniszonów i poszłam spać dalej.

Potem pojechałam do labu, czekałam godzinę na obsłużenie bo taka kolejka, pobekiwałam ludziom w twarz, potem ustąpiłam kolejki starszemu panu i kobiecie z niepełnosprawną córeczką (biedna dziewczynka, wyglądało to jak choroba genetyczna bo taki karzełek, mimo że już co najmniej kilkuletnia, do tego z porażeniem dziecięcym...).
    Co ciekawe spotkałam w poczekalni kolegę ze studiów i się okazało że on pracuje w tym labie... zrobił mi za darmo do tych badań co miałam na skierowaniu jeszcze wymaz z gardła bo po ostatniej chorobie od 3 tyg kaszlę :)
    Aha, potem jeszcze do RCK pojechałam na badanie przeciwciał (tam robią najlepiej a mogłam też za darmo zrobić jako krwiodawca) więc byłam pokłuta na obu rękach, zaspana po nocce i jeszcze spóźniona do roboty (póki co nie mówiłam szefostwu, więc muszę robić badania krwi i moczu w innym labie a nie w swoim).

Mam nadzieję że to koniec tych przygód na dziś i mogę spokojnie umierać u siebie w robocie...

LaRa, Lili83, Yasmin lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahah Nieukowa, padłam przy tych korniszonach hahhahahah

umieraj spokojnie :) wyjdziesz z pracy to odzyjesz :)

powiedz szefom - koniecznie!

Nieukowa lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niukowa powiedz szefom i spadaj na L4. Współczuje mdłości, niestety wiem jakie to męczące.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha korniszony i siuski- niezly zestawik. Nieukowa mykaj na l4 - fajnie jest :-)

Kroko- dzisiaj pewnie dowiesz się jakiej płci jest malenstwo.

Yasmin lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czary no mam nadzieję, że się nie obróci dupskiem i pokaże co ma między nóżkami. :)

Yasmin lubi tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haj,
    I po łikendzie, nowy tydzień zaczęty, nowy tydzień ciąży też :) Tak się złożyło, że zaczynam je od poniedziałku, łatwo więc liczyć ;) Według belly 7 miesiąc rozpoczęty.
    U Was widzę różnie, ale ważne, że radzicie sobie tak czy siak i dajecie radę :D
    Kroko, kciuki za wizytę :)
    Malenka, jak samopoczucie? Ból odpuścił?
    Tamka, Justa, u Was jak?

CzaryMary, Yasmin, Krokodylica, justta, Tamka lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Ten drugi trymestr miał być taki zajebisty a tu co g.....Od rana przy muszli siedze, kwaśność w żołądku, sama już nie wiem co robić, siedzę źle, lezę źle, chodzę źle:(

Yasmin ciesze sie, ze już lepiej się czujesz!

Beszka brak mi słów co do teściowej:(Najlepiej się nie przejmować, jednym uchem wleci a drugim wyleci i tyle, szkoda twoich nerwów kochana!Jak tak czytam to zaczynam doceniać moją nie jest idealna ale jak tylko źle się czuje to sie przejmuje, dzwoni, pyta .....

Lara powodzenia na kontroli z pieskiem!

Kroko to czekamy na twoje sprawozdanie z wizyty;)Zuzia czy Franek oto jest pytanie;)

Jakieś wieści od Malenq?

Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, powodzenia na wizycie :) oby sie ujawniło kto w Tobie siedzi :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjjj lili wspolczuje tego złego samopoczucia.

Wlasnie, malenqa skrobnij pare slow czy wszystko ok.

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde coś musi być w tych dowcipach o teściach ;/ Po co kurde taka zła wola, czy ci ludzie nie potrafia zrozumieć że żony/mężowie ich dzieci to już też ich rodzina???

moi teściowie są na szczęście fajni. Mało rodzinni, ale fajni. Jedyny mankament u nich jest taki, że nie wpadli przez 10 lat jak jestem z ich synem, żeby wyremontować mu pokój. Cały dom odpicowali, a zostawili ruderę, syf i komunistyczne meble w jego pokoju ;/ I jeszcze zrobili sobie magazyn, bo jakieś graty się piętrzą, stare komputery, pudła i zbędne meble... Okno nieszczelne, zimno, wyro się rozlatuje i jakoś nie wpadli na to, że czasami chcemy u nich zanocować...
    No ale teraz się to zmieni, bo mam plan im nawrzucać, że w ogóle z ich wnukiem nie będę przyjeżdżać jak coś z tym pokojem nie zrobią.

Mojego męża to nie wkurza bo się w tym pokoju wychował i ma sentyment do jego wyglądu, ale mnie to mega denerwuje. Jego brat ma pięknie odmalowany pokój, nowe meble i okna wymienione na plastiki (jest 2 lata młodszy i on potrafił się odezwać że chce mieszkać jak człowiek).

No ale przynajmniej jako ludzie moi teściowie są w porządku, można pożartować, zabierają nas na ryby, grzyby, fundują wypady na narty itp...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 12:32

Yasmin lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pracodawcy jednak powiem za tydzień- chciałabym od razu powiedzieć kolegom z pracy a będę zaraz po 11 listopada obchodzić 5-lecie pracy w tym labie, więc kupię torta i ogłoszę to przy takiej słodkiej okazji :)

LaRa, Yasmin, Krokodylica, konwalianka lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Czary no mam nadzieję, że się nie obróci dupskiem i pokaże co ma między nóżkami. :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1151ee57a585.jpg

LaRa, CzaryMary, Nieukowa, cati, Lili83, Yasmin, Krokodylica, Tamka lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • cati Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry iskierki :)

Yasmin lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry Cati :)
    jak sie czujesz???

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • cati Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okropnie , mam jakies nerwo bóle cos jak rwa kulszowa.. nie moge lezec , chodzic nie wiem co sie dzieje... to tez robie sobie przerwe od kompa. na kilka dni....
    od wczoraj mnie to meczy... myslalam z rana ze jest lepiej ale znow to samo...
    jestem tym zmeczona.. tak wiec odezwe sie do was jak mi przejdzie
    plus taki zze dzis robilam test sikany i 2 kreski sa takie samo ciemne.
    Wiec chociaz to mnie dzis ucieszylo...
    buziaczki dam znac jak sie czuje jak dam rade usisac przy kompie wieczorem...

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, wiec zycze lepszego samopoczucia, aby bóle przeszły

i jak tylko lepiej sie poczujesz to wracaj do nas :*

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pisałyście kiedys o poduszkach dla ciezarnych, czy one sie sprawdzaja? czy jest sens je kupowac? a jak tak czy mozecie mi cos doradzic? bo widzialam kilka kształtów takich poduszek...

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co, mi się podoba taka podłużna ze styropianowymi kulkami w środku... nie wiem na ile jest użyteczna, ale widziałam jak kumpela zawijała ją w rogala i kładła na niej malucha - spokojnie leżał sobie i bezpiecznie. Sama eis zastanawiam czy kupować czy tylko zbędny mebel...
    Do snu nie wiem na ile byłaby przydatna, zwykłą poduchę też można sobie ułożyc między nogi i pod bebzol i na to samo wyjdzie :P

Kurde wkurzyłam się: mój lab źle mi wpisał badania do systemu i zrobili nie to co trzeba ;/ Już interweniowałam, ale teraz nie wiadomo czy nie będę musiała przez nich iść kolejny raz się kłuć - babka ma sprawdzić czy już wyrzucili próbkę czy nie...
    miałam mieć CMV IgG i IgM a mi zrobili CMV tylko Igm ale za to mi toxo wpisali IgG, a ja to już miałam... ech.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 14:21

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ