X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari a biegunka tez????
    Jak dłużej się będą utrzymywać ja bym pojechała bo możesz się odwodnic

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Mari a biegunka tez????
    Jak dłużej się będą utrzymywać ja bym pojechała bo możesz się odwodnic
    Nie, tylko wymiotuje, pije ale jest cofka :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, ani kropla nie poleciała, mimio że wczoraj mocno piłam mała i dzisiaj też....wqrwa mam bo nie wiem co dalej...
    Bo małej pleśniawki nie przechodzą, i lekarka chce sprawdzić czy nie ma anemii itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 12:04

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A flumycon na plesniawki? Nam kiedyś pomógł ekspresowo. Kurcze to rzeczywiście bo na morfo to z paluszka. Ehhh tulam ♡

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari ja miałam roota w ciąży przez 5 dni, tzn dwa dni mnie b. Męczył, a reszta juz mniej.. Nie był łam u lekarza, tzn kobsultowalam się przez net i kazała jeść chrupki, paluszki, pić elektrolity. Ja tez piłam odgazowana coca cole. Krakersy. Jeśli co nie przejdzie po dwóch dniach bym poszła.

Misia trzymam kciuki za rozwój sytuacji. Powodzenia!

U Patryka paskudne zmiany pod kolanami.. Jedziemy do dermatologa

Malenq współczuję. Jak się dziecko zepnie to nie poleci kropla. Tymek tak mial

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano właśnie....

• Arienna Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari - jedź, ja też miałam jelitówkę i to na samym początku bo w 7 tygodniu, podali mi kroplówki nawodnili trochę, zahamowali wymioty ( a rzygałam strasznie ) , niestety zatrzymali mnie w szpitalu na 4 dni bo miałam wysokie CRP ale przynajmniej byłam pod kontrolą lekarzy :)

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

a ja wiecznie w tyle, bo nie mam jak na dłużej do kompa;(

Arienna, skurcze normalna sprawa, nie musisz panikować, bo niektóre dziewczyny mają je już od 20 tc, więc to nie znaczy, że już urodzisz, ale, że macica ćwiczy:)

Mari, ja miałam w ciązy z Zuzą takie 5. dniowe "rzyganie", że dwa pierwsze dni myślałam, że umrę, ale byłam u lekarza, dostałam kroplówkę i leki, ale wzięłam jedną tabletkę, a tak to suchary, wody i samo przeszło. Ważne, żeby uzupełniać elektrolity, np. Orsalit chyba w ciąży można.

Malenq, masakra, Zuzce też, jak miała 4 mce, pobierali i 4 razy się wkłuwała i doopa, a dziecko wyło, a pielęgniarkja z pretensjami, że dziecku pić nie dałałam - dawałam i tak słaobo leciała....

Misi, kciukam, kciukam, Kochana:)

Konwi, kurde, biedny ten Twój Patryś:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 13:20

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orsalit można - podawali mi :)

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • beszka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Misi@, trzymam kciuki :)
    juz wiecej wiad.od Ciebie nie bylo, wiec domyslam sie ze akcja sie rozkrecila ;)

Mari, wspolczuje jelitowki.
    my tutaj z jelitowka nei chodzimy do lekarza. chyba ze trwa jakos dlugo i mega intensywnie. raz ze starszakiem prawie co pojechalam, bo wymiotowal 4 dzien....
    BTW dzis synka odebralam ze skzoly, a ten ze ten nowy najlepszy kolega, zkotrym caly weekend sie bawil, rozplakal sie, bo brzuszek go bolal. mama musila go odebrac :/ mam nadzieje, ze Jaskowi nic nei bedzie i nic do domu nie przyniosl...szczegolnie teraz przed wyjazdem do PL.

Malneqgu, wspolczuje. mi tak Leo meczyli tutaj w NO i nie pobrali krwi. w PL za to zawsze raz dwa i sprawnie

Konwi, Tymek chodzi do przedszkola? choruje nadal sporo? J asie strasznie boje, ze chlopcy jakies swinstwo przyniosa do domku i Hanka sie zarazi. najbardziej to zapalenia oskrzeli, zapalenia jamy ustnej no i niezmiennie grypa zoladkowa, brrrr

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Misia pewnie już jesteś po lub w trakcie także trzymam kciuki :)

Malenq współczuje, sama niedawno byłam na pobraniu krwi ale jakoś poszło nie powiem że sprawnie ale co zrobić. U Jagody pobierali na śpiocha, to przynajmniej na początku jakoś szło a potem to już coraz gorzej.
    Konwi zdrówka dla Patrysia, biedni Wy jesteście z tymi choróbskami...a tu zbliża się dopiero okres chorobowy. Trzymam kciuki żeby udało się przejść bez chorób.
    Mari współczuje sensacji jelitowych. Nie odwodnij się tylko.

Dziś mam wizytę u gina, mam nadzieję że wszystko dobrze i...czas na jakąś antykoncepcję buuu a tak fajnie było bez tabletek....
    Jutro pierwsze szczepienie....mam stres.I zapytam dr co mogę zrobić żeby Jagoda mogła normalnie się wypróżniać...bo ja już nie wyrabiam dziś walczyła od 1 do 4 nad ranem w końcu użyliśmy Windi i spała do 7...

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek a co to jest to windi?

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrowienia z Toskanii
    Jestesmmy u rodzony meza pod Florencja w pieknej Starek Willi. Bardzoej wlosko nie moze chyba byc;)

Summerka, zgredka, Lili83, MANIEK, LaRa, beszka, Yasmin, Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojje, Maleńka, biedna Kosia, strachu sie maleńka najadła a i tak czeka ją drugie podejscie.

Mari, jak nie przejdą objawy do wieczora może lepiej pojedz na IP. po co się męczyć.

smażę sobie placki ziemniaczan, a co :)

Misi@, czekamy na wieści z frontu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 15:52

Malenq lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaaaaaa blondik nie lubię! ;) ale bym zjadła takiego plaka po cygansku!!!!!

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka: super z mojej strony zazdrocha
    Ja mam dziś ochotę ma kaszę jeczmienna, która już bulgocze w garnku.
    Byłam z małą na krótkim spacerze, oczywiście obserwacja z poważną miną.

Żal mi tych uchodźców, sama b m pojechała i wzięła jednych do samochodu, żeby nie siedzieli na dworcu..zwłaszcza tych z dziećmi malutkim..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci owszem mi tez żal ale podobnie jak tych z rodzin patologicznych chorych czy sierot.
    Natomiast jak widzę tych uchodźców chodź inne słowo mi się ciśnie mowie o facetach w siłę wieku którzy mają w dpi pomoc jedzeniem rzucają biją się komuś pod domem czy straszą ze spalisz się w piekle bo allah tak zdecyduje to mnie krew zalewa! Ja dziękuję za takie podziękowanie za azyl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 16:07

Blondik, Summerka, Malenq, LaRa, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, mąż robi na obiad ziemniaki z marchewką, jak nadal będę wymiotować to pojedziemy do szpitala, bo czuje, że się odwodniłam, głowa mnie boli i mi słabo :( nawet nie mam siły odpisać na wasze posty :(

• zgredka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari: to pij na umor ..
    Jaki azyl? Na dworcu? Oni chcą do Niemiec, tam część z nich na pewno podejmie pracę, przecież nie ma tam samych bandytów i złoczyńców, są też ludzi którzy chcą spokoju bezpieczeństwa pracy, ludzie wykształceni z zawodem. Oczywiście jak w każdym społeczeństwie kilka procent będzie odrzutkami, ale jak dziś usłyszała pyt redaktorki w TV czy Polska poradzi sobie z 10tys ludzi. No co to w ogóle znaczy poradzić? 10tys? 10 tys to mamy parafii, jedną rodzina na parafię to nic. Nasz kraj za biedny, no chyba nie aż tak skoro wczoraj wywalono 90baniek w błoto
    Eh
    Nie wiem, żal mi ich po prostu

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Nie, tylko wymiotuje, pije ale jest cofka :(
    A masz smekte? Wypij i jak do wieczora nie przejdzie to na IP szybciutko

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 1168 1169 1170 1171 1172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ