Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
9 kg?? Kurcze, moja Zuza, jak miała 12 mcy ważyła 9 kg i to było w górnej granicy normy...
Ja szczepiłam na Pneumokoki, wg mnie to ważne szczepienie, zwłaszcza, jeśli dziecko chodzi, np. na basen czy ma styczność z innymi dziećmi (tak mówiła pediatra;)) Ja zaszczepię jeszcze na ospę. Nie szczepię tylko na meningokoki -
Hejo, Pati ja próbowałam tylko espumisan i bobotic ale nie pomogły teraz daje Sab simplex i jakieś efekty są wiec nie zmieniam .
Co do wagi to moja gin mówiła mi ze jej syn w 3 mz tez 9 kg osiagnął i tylko na piersi ale mówiła ze to jest normalne i jak dzieci zaczną raczkować i sie poruszać to szybko gubią i nie ma co fiksowac.
Zgredka współczuje, gdzie Ty katar złapałaś? Choć mój szef do mnie dzwonił i jest mega chorychyba po tych upałach organizm szaleje.
U nas dziwna noc, Jagoda przespała jedno karmienie:/ zasnęła po 22 to dopiero o 3 sie obudziła. Teraz tez spi ale niespokojnie bo oczywiście kupa nie chce wyjsća za 15 min zbieramy sie znów do lekarza dziś usg bioderek.
Co do szczepionek to pneumokoki i meningokoki narazie odpuszczamy, może jak będzie szła do żłobka to zaszczepimy na pneumokoki. Taki mam uraz do tych dwóch szczepionek bo moja znajoma szczepiła i jej syn zmarł na sepsęjak miał 5 miesięcy....w dniu chrzcin:(
Maniek
-
Maniek, aż mnie zmroziło...kurde, ale sepsa po szczepieniu? To chyba nie wina szczepionki, tylko złego podania, przecież to zakażenie bakteryjne? Tak czy siak , masakra, ech szczepienia temat rzeka. Ja staram sie juz nie czytać i tylko słuchać lekarza, bo rzeczywiście jakiś mega ruch antyszczepionkowy sie zrobił i co ma biedny żuczek-rodzic to rozstrzygać szok;( ja bardzo bałam sie tej 6w1, bo w necie aż roi sie od opisie powikłań po niej, wiec trzy dawki z dusza na ramieniu, ale nawet podwyższonej temperatury nie miała, wiec Toske tez tak zaszczepie...
W ogole co do wagi dziecka to sie zmienia szybko - Zuza była rZczej grubszym dzieckiem, a teraz taka wysoka, z szczupła, ale to jest owsik, który 5 sekund nie usiedzi w miejscu;)
Pati, mojemu mężowi babka w aptece kiedyś sprzedała Infacol, ale nie próbowałam. Nam polecono Bobotic - trochę pomagał, wg mnie dobry jest viburcol, bo tez wycisza dziecko, ale to czopek...pózniej zamiast boboticu dawałam esputicon i wg mnie najlepszy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 13:04
-
nick nieaktualnyNie sądziłam, że załatwienie formalności do chrztu to taki problem! Jeszcze się z tym bujamy...
Ale kupiliśmy Małej taką pamiątkę
http://i1188.photobucket.com/albums/z406/marissith/mobile%20uploads/8f06ec3b-b888-48c3-a09f-301b4b63f4d9_zpsplu7mdao.jpg
No i znalazłam sukienkę oversizeco prawda dresowa ale co tam
wzięłam L to powinna mi starczyć może do samego końca, M była tylko trochę luźna, pewnie za miesiąc potrzebowałabym większej
http://i1188.photobucket.com/albums/z406/marissith/mobile%20uploads/c748ef77-fc33-4913-9e83-789a3b9d92fb_zpsfrsqweq5.jpg
Mam nadzieję, że w końcu mąż załatwi te wszystkie papierki i zostanie Ojcem Chrzestnym...
Pati Belgia, Summerka, Blondik, LaRa, Yasmin lubią tę wiadomość
-
MANIEK wrote:Hejo, Pati ja próbowałam tylko espumisan i bobotic ale nie pomogły teraz daje Sab simplex i jakieś efekty są wiec nie zmieniam .
Co do wagi to moja gin mówiła mi ze jej syn w 3 mz tez 9 kg osiagnął i tylko na piersi ale mówiła ze to jest normalne i jak dzieci zaczną raczkować i sie poruszać to szybko gubią i nie ma co fiksowac.
Zgredka współczuje, gdzie Ty katar złapałaś? Choć mój szef do mnie dzwonił i jest mega chorychyba po tych upałach organizm szaleje.
U nas dziwna noc, Jagoda przespała jedno karmienie:/ zasnęła po 22 to dopiero o 3 sie obudziła. Teraz tez spi ale niespokojnie bo oczywiście kupa nie chce wyjsća za 15 min zbieramy sie znów do lekarza dziś usg bioderek.
Co do szczepionek to pneumokoki i meningokoki narazie odpuszczamy, może jak będzie szła do żłobka to zaszczepimy na pneumokoki. Taki mam uraz do tych dwóch szczepionek bo moja znajoma szczepiła i jej syn zmarł na sepsęjak miał 5 miesięcy....w dniu chrzcin:(
-
Summerka wrote:Maniek, aż mnie zmroziło...kurde, ale sepsa po szczepieniu? To chyba nie wina szczepionki, tylko złego podania, przecież to zakażenie bakteryjne? Tak czy siak , masakra, ech szczepienia temat rzeka. Ja staram sie juz nie czytać i tylko słuchać lekarza, bo rzeczywiście jakiś mega ruch antyszczepionkowy sie zrobił i co ma biedny żuczek-rodzic to rozstrzygać szok;( ja bardzo bałam sie tej 6w1, bo w necie aż roi sie od opisie powikłań po niej, wiec trzy dawki z dusza na ramieniu, ale nawet podwyższonej temperatury nie miała, wiec Toske tez tak zaszczepie...
W ogole co do wagi dziecka to sie zmienia szybko - Zuza była rZczej grubszym dzieckiem, a teraz taka wysoka, z szczupła, ale to jest owsik, który 5 sekund nie usiedzi w miejscu;)
Pati, mojemu mężowi babka w aptece kiedyś sprzedała Infacol, ale nie próbowałam. Nam polecono Bobotic - trochę pomagał, wg mnie dobry jest viburcol, bo tez wycisza dziecko, ale to czopek...pózniej zamiast boboticu dawałam esputicon i wg mnie najlepszy. -
nick nieaktualny
-
pati my stosowalismy tylko infacol przy zuzi pomagał super
teraz tez mam w domu
my po kontroli wszystko ok miesne ok waga 5440g 62cm mam nie budzic w nocy jak spi bo przybrała 400 g ponad norme ostatnia wiz w szpitalu 20 pazdzirnik z wynikiem morfologiiMisi@, Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Mari: a świece kupiliscie?
Ja nie obcinam, a piłuje.
9kg do roku, czyli zostało nam 2 kg przez 7 miesięcy.. Hmmm
Biedro: nieźle, moja tyle ważyła jak miała 4mce a dopiero teraz ma 62 cm.
Ja w ogóle nie budzilam na karmienie.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wróciłam do domu i jem....sniadanie
niezła godzina hehe
Ja pazurki obcinalam pierwszy raz chyba po 2 tygodniach.
Co do pneumokoków to raczej będziemy szczepić, mojej kuzynki corke ledwo odratowali (sepsa) ;(
I zaraz podam małej pasternak, dawałyscie? -
Pati jak masz możliwość to kup ten Sab simplex w Niemczech bo jest lepszy niż polski.
My po usg bioderek - wszystko dobrze...zdziwiłam sie bo pukam do gabinetu i słyszę niski głos " bardzo proszę" myśle sobie jakiś starszy lekarz, wchodzę a tam taki przystojniak siedzi az mnie trochę zamurowałoczarny wysoki dobrze zbudowany i uśmiechnięty ehhh az sie wychodzić nie chciało
hehe
Blondik, Misi@, Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość
Maniek
-
nick nieaktualny