X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja moze mam głupi pomysł ale wiem, ze by zadziałał. Możesz zawsze podjechać do Belgii i podjechać do szpitala na spoed i powiedzieć, ze byłaś u koleżank i i zaczęłaś krwawic. Napewno masz ubezpieczenie europejskie wiec Holandia pokryje koszta. Ja dam Ci namiary na dobry szpital. Do tego, mogę dać Ci namiary na mojego lekarza i możesz sie do niego przenieść. Duzo Holenderek przyjeżdża do Belgii do ginekologów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 18:30

Yasmin, Nieukowa, nick nieaktualny, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, kochana, martwię sie o Ciebie! Daj znac co z Toba!!!

Ps. Dziewczyny w Pepco jest śliniak z gryzakiem, bardzo pomocny heh i kosztuje 6 zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 18:42

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati !a swietny pmysl

Ja myslalam że starczy mieć parę śliniakow. Dzięki koleżance mam tone dodatkowych o git bo już dwa dziennie idą.

Poniżej link do ubranek, walczylam z dodawaniem, mam nadzieję, że się udało

https://goo.gl/photos/TRhoBC51tTfgApwp6

Pati Belgia lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati dobry pomysł, moja znajoma mieszka w Belgii a chodzi do lekarza w Niemczech i tam też rodzila.
    Infacol miałam ale na Leo nie podziałało, nam pomógł Delicol.

Co ja to mialam pisać aaaaa już wiem Kinia, Kosia, Lucja gratulacje:)

Wczoraj byliśmy na wizycie kontrolnej mój misiu pusiu waży już 7 170 i mierzy 66 cm :0 od porodu przytył 5 390:)
    Leo od wczoraj pluje jedzeniem tzn. zupkami i owocami mleczko pięknie pije i co robić ratunku???jakieś pomysł????

nick nieaktualny, Pati Belgia, nick nieaktualny, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu nie trzeba pomysłów....mleko wystarczy, przechodzi przez bunt, albo zęby

Lili83 lubi tę wiadomość

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Malenq to chyba jednak bunt bo zebow ani widu

Nie przywitalam sie dzisiaj wiec oficjalnie Witam!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, wysłałam Ci wiadomość z tymi ciuchami;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczór

pati :( współczuje kolek. Najcięższy okres w moim życiu chyba... ja używałam sab simplex i lefax, ale to wszystko jest symetykon tylko w różnym stężeniu. Bobotic i espumisan to też symetykon
    Zgredziu waszej choroby również. 100 lat dla Łucy Pucy :)

Ja pneumokoków tez nie podałam. Kinga do żłobka się nie wybiera. waży 6400 i 68cm wzrostu

Anusiu :( co u Was?

Biedroneczko gratki wizyty i powodzenia w szkole dla Zuzki

Pasternak Kindze bardzo smakował. Ja z reszta tez bardzo lubię

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili83 wrote:
    Pati dobry pomysł, moja znajoma mieszka w Belgii a chodzi do lekarza w Niemczech i tam też rodzila.
    Infacol miałam ale na Leo nie podziałało, nam pomógł Delicol.

Co ja to mialam pisać aaaaa już wiem Kinia, Kosia, Lucja gratulacje:)

Wczoraj byliśmy na wizycie kontrolnej mój misiu pusiu waży już 7 170 i mierzy 66 cm :0 od porodu przytył 5 390:)
    Leo od wczoraj pluje jedzeniem tzn. zupkami i owocami mleczko pięknie pije i co robić ratunku???jakieś pomysł????
    Lili ja ten Delicol to na recepte? I od koedy mozna dziecku podawac?

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas delicol u nas jest bez recepty, malutka buteleczka, starcza na jakieś 5 dni. To jest na nietolerancję laktozy. Jeżeli roxi tego nie ma (oby) to nie pomoże

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    dobry wieczór

pati :( współczuje kolek. Najcięższy okres w moim życiu chyba... ja używałam sab simplex i lefax, ale to wszystko jest symetykon tylko w różnym stężeniu. Bobotic i espumisan to też symetykon
    Zgredziu waszej choroby również. 100 lat dla Łucy Pucy :)

Ja pneumokoków tez nie podałam. Kinga do żłobka się nie wybiera. waży 6400 i 68cm wzrostu

Anusiu :( co u Was?

Biedroneczko gratki wizyty i powodzenia w szkole dla Zuzki

Pasternak Kindze bardzo smakował. Ja z reszta tez bardzo lubię

Yas ja to wogole sie nie znam na tych kroplach bo jak Marcel byl malutki to tylko espumisan byl, ktory nic nie pomogl. Dlatego prosze o Waszw opinie :-)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    u nas delicol u nas jest bez recepty, malutka buteleczka, starcza na jakieś 5 dni. To jest na nietolerancję laktozy. Jeżeli roxi tego nie ma (oby) to nie pomoże
    Wlasnie chyba nie ma bo mleko I przetwory mleczne odstawilam 4 dni temu I nie pomoglo. Zandej zmiany na lepsze

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symetykon rozbija bąbelki powietrza wessane z mlekiem. Mleko lubi sie pienić. Działa bardzo szybko, pod warunkiem że to jest przyczyna kolki u danego dziecka. Delikol na nietolerację latozy (przejściowej, nie jest to choroba). Na inne przyczyny kolki nie znam leku bo sie z tym nie spotkałam

Laktoza jest zawsze w mleku, niezależnie od tego co spożywasz. Jest to główny mleka składnik. Możesz spróbować odciągnąć jakieś 10 ml z piersi i dopiero potem przystawić Roxi bo w mleku pierwszej fazy jest laktozy najwięcej. Na 100% nie pomoże ale może złagodzić bóle jeżeli to faktycznie nietolerancja, ale faktyczną nietolerancję bada się specjalistycznie (wyziewy), takie testy są niemiarodajne. A delicol to laktaza neutralizująca nietolerancję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 21:37

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    Symetykon rozbija bąbelki powietrza wessane z mlekiem. Mleko lubi sie pienić. Działa bardzo szybko, pod warunkiem że to jest przyczyna kolki u danego dziecka. Delikol na nietolerację latozy (przejściowej, nie jest to choroba). Na inne przyczyny kolki nie znam leku bo sie z tym nie spotkałam

Laktoza jest zawsze w mleku, niezależnie od tego co spożywasz. Jest to główny mleka składnik. Możesz spróbować odciągnąć jakieś 10 ml z piersi i dopiero potem przystawić Roxi bo w mleku pierwszej fazy jest laktozy najwięcej. Na 100% nie pomoże ale mozę złagodzić bóle jeżeli to faktycznie nietolerancja, ale faktyczną nietolerancję bada się specjalistycznie, takie testy są niemiarodajne. A delicol to laktaza neitalizująca nietolerancję
    Yas dzieki wielkie :-) jejciu to moje drugie dziecko a nawwt tego nie wiedzialam :-) sprobuje zrobic tak jak ppradzilaa. Ciekawe czy bedzie jakis efekt.

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Yas dzieki wielkie :-) jejciu to moje drugie dziecko a nawwt tego nie wiedzialam :-) sprobuje zrobic tak jak ppradzilaa. Ciekawe czy bedzie jakis efekt.
    jeśli nie miałaś z tym problemów to skąd możesz wiedzieć hehe, tez bym nie wiedziała gdym nie przeszła tego piekła z kolkami i nie przeszkoliła się przy walce o kp w poradni laktacyjnej

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati mozesz stosowac od poczatku do 4 miesiaca tak jak Yas pisze to na nietolerancje laktozy, na poczatku podawalam przed kazdym jedzeniem a potem redukowalam, Delicol mialam z Polski nie jest na recepte. Infacol z tego co czytam na ulotce to typowo na kolki przy lykaniu przez dziecko powietrza podczas jedzenia a infacol lekarz ci przepisal?

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas pyt dotyczace laktacji od kilku dni redukuje kp dzisiaj juz co drugie karm bylo kp chcialabym jednak sprobowac karmic wieczorem i rano po powrocie do pracy przez ta redukucje cale piersi mam twarde jak kamien i bola strasznie mleko cieknie no bo jesli sciagne to bede pobudzac laktacje ale z drugiej strony boje sie zeby kanaliki sie przez zastuj nie pozatykaly co zrobic w takiej sytuacji

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati jak odstawiłas wszystko co krowie to obserwuj, pamiętaj ze wołowina i cielęcina tez odpadaja. Tak jak dziewczyny piszą można podawać kropelki od początku, ale na efekt ja czekałam kilka dni a u mojej bratowej podziałało od razu wiec może u Ciebie tez podziała za chwile. Strasznie Ci współczuje i wspieram bo wiem co przechodzisz :( u nas widziałam ze kąpiel Jagodę relaxowala i malowałam brzuszek. Ja dodatkowo odgazowuje Jagodę - są takie specjalne rurki nazywa sie Windi i to tez nam bardzo pomogło może u Was tez jest?

A może to nie kolki tylko chwilowe problemy z brzuszkiem ? Oby to nie kolki .

Ana odezwij sie, mam nadzieje ze jednak wszystko dobrze u Ciebie.

Dobrej nocy wszystkim.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili wiem ze mnie nie pytasz - mi położna radziła zeby ściągać nie całe mleko z piersi zeby nie rozbujać laktacji a do uczucia ulgi, i w ten sposób mleka będzie coraz mniej.
    Edit
    A potem przyłożyć zimny okład zeby zamknąć kanaliki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 22:08

Lili83 lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Maniek!uruchamiam wiec laktator.

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
‹‹ 1181 1182 1183 1184 1185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ