X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja moze mam głupi pomysł ale wiem, ze by zadziałał. Możesz zawsze podjechać do Belgii i podjechać do szpitala na spoed i powiedzieć, ze byłaś u koleżank i i zaczęłaś krwawic. Napewno masz ubezpieczenie europejskie wiec Holandia pokryje koszta. Ja dam Ci namiary na dobry szpital. Do tego, mogę dać Ci namiary na mojego lekarza i możesz sie do niego przenieść. Duzo Holenderek przyjeżdża do Belgii do ginekologów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 18:30

Yasmin, Nieukowa, Misi@, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, kochana, martwię sie o Ciebie! Daj znac co z Toba!!!

Ps. Dziewczyny w Pepco jest śliniak z gryzakiem, bardzo pomocny heh i kosztuje 6 zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 18:42

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati !a swietny pmysl

Ja myslalam że starczy mieć parę śliniakow. Dzięki koleżance mam tone dodatkowych o git bo już dwa dziennie idą.

Poniżej link do ubranek, walczylam z dodawaniem, mam nadzieję, że się udało

https://goo.gl/photos/TRhoBC51tTfgApwp6

Pati Belgia lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati dobry pomysł, moja znajoma mieszka w Belgii a chodzi do lekarza w Niemczech i tam też rodzila.
    Infacol miałam ale na Leo nie podziałało, nam pomógł Delicol.

Co ja to mialam pisać aaaaa już wiem Kinia, Kosia, Lucja gratulacje:)

Wczoraj byliśmy na wizycie kontrolnej mój misiu pusiu waży już 7 170 i mierzy 66 cm :0 od porodu przytył 5 390:)
    Leo od wczoraj pluje jedzeniem tzn. zupkami i owocami mleczko pięknie pije i co robić ratunku???jakieś pomysł????

Malenq, Pati Belgia, Misi@, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu nie trzeba pomysłów....mleko wystarczy, przechodzi przez bunt, albo zęby

Lili83 lubi tę wiadomość

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Malenq to chyba jednak bunt bo zebow ani widu

Nie przywitalam sie dzisiaj wiec oficjalnie Witam!

Malenq lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, wysłałam Ci wiadomość z tymi ciuchami;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczór

pati :( współczuje kolek. Najcięższy okres w moim życiu chyba... ja używałam sab simplex i lefax, ale to wszystko jest symetykon tylko w różnym stężeniu. Bobotic i espumisan to też symetykon
    Zgredziu waszej choroby również. 100 lat dla Łucy Pucy :)

Ja pneumokoków tez nie podałam. Kinga do żłobka się nie wybiera. waży 6400 i 68cm wzrostu

Anusiu :( co u Was?

Biedroneczko gratki wizyty i powodzenia w szkole dla Zuzki

Pasternak Kindze bardzo smakował. Ja z reszta tez bardzo lubię

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili83 wrote:
    Pati dobry pomysł, moja znajoma mieszka w Belgii a chodzi do lekarza w Niemczech i tam też rodzila.
    Infacol miałam ale na Leo nie podziałało, nam pomógł Delicol.

Co ja to mialam pisać aaaaa już wiem Kinia, Kosia, Lucja gratulacje:)

Wczoraj byliśmy na wizycie kontrolnej mój misiu pusiu waży już 7 170 i mierzy 66 cm :0 od porodu przytył 5 390:)
    Leo od wczoraj pluje jedzeniem tzn. zupkami i owocami mleczko pięknie pije i co robić ratunku???jakieś pomysł????
    Lili ja ten Delicol to na recepte? I od koedy mozna dziecku podawac?

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas delicol u nas jest bez recepty, malutka buteleczka, starcza na jakieś 5 dni. To jest na nietolerancję laktozy. Jeżeli roxi tego nie ma (oby) to nie pomoże

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    dobry wieczór

pati :( współczuje kolek. Najcięższy okres w moim życiu chyba... ja używałam sab simplex i lefax, ale to wszystko jest symetykon tylko w różnym stężeniu. Bobotic i espumisan to też symetykon
    Zgredziu waszej choroby również. 100 lat dla Łucy Pucy :)

Ja pneumokoków tez nie podałam. Kinga do żłobka się nie wybiera. waży 6400 i 68cm wzrostu

Anusiu :( co u Was?

Biedroneczko gratki wizyty i powodzenia w szkole dla Zuzki

Pasternak Kindze bardzo smakował. Ja z reszta tez bardzo lubię

Yas ja to wogole sie nie znam na tych kroplach bo jak Marcel byl malutki to tylko espumisan byl, ktory nic nie pomogl. Dlatego prosze o Waszw opinie :-)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    u nas delicol u nas jest bez recepty, malutka buteleczka, starcza na jakieś 5 dni. To jest na nietolerancję laktozy. Jeżeli roxi tego nie ma (oby) to nie pomoże
    Wlasnie chyba nie ma bo mleko I przetwory mleczne odstawilam 4 dni temu I nie pomoglo. Zandej zmiany na lepsze

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symetykon rozbija bąbelki powietrza wessane z mlekiem. Mleko lubi sie pienić. Działa bardzo szybko, pod warunkiem że to jest przyczyna kolki u danego dziecka. Delikol na nietolerację latozy (przejściowej, nie jest to choroba). Na inne przyczyny kolki nie znam leku bo sie z tym nie spotkałam

Laktoza jest zawsze w mleku, niezależnie od tego co spożywasz. Jest to główny mleka składnik. Możesz spróbować odciągnąć jakieś 10 ml z piersi i dopiero potem przystawić Roxi bo w mleku pierwszej fazy jest laktozy najwięcej. Na 100% nie pomoże ale może złagodzić bóle jeżeli to faktycznie nietolerancja, ale faktyczną nietolerancję bada się specjalistycznie (wyziewy), takie testy są niemiarodajne. A delicol to laktaza neutralizująca nietolerancję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 21:37

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    Symetykon rozbija bąbelki powietrza wessane z mlekiem. Mleko lubi sie pienić. Działa bardzo szybko, pod warunkiem że to jest przyczyna kolki u danego dziecka. Delikol na nietolerację latozy (przejściowej, nie jest to choroba). Na inne przyczyny kolki nie znam leku bo sie z tym nie spotkałam

Laktoza jest zawsze w mleku, niezależnie od tego co spożywasz. Jest to główny mleka składnik. Możesz spróbować odciągnąć jakieś 10 ml z piersi i dopiero potem przystawić Roxi bo w mleku pierwszej fazy jest laktozy najwięcej. Na 100% nie pomoże ale mozę złagodzić bóle jeżeli to faktycznie nietolerancja, ale faktyczną nietolerancję bada się specjalistycznie, takie testy są niemiarodajne. A delicol to laktaza neitalizująca nietolerancję
    Yas dzieki wielkie :-) jejciu to moje drugie dziecko a nawwt tego nie wiedzialam :-) sprobuje zrobic tak jak ppradzilaa. Ciekawe czy bedzie jakis efekt.

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Yas dzieki wielkie :-) jejciu to moje drugie dziecko a nawwt tego nie wiedzialam :-) sprobuje zrobic tak jak ppradzilaa. Ciekawe czy bedzie jakis efekt.
    jeśli nie miałaś z tym problemów to skąd możesz wiedzieć hehe, tez bym nie wiedziała gdym nie przeszła tego piekła z kolkami i nie przeszkoliła się przy walce o kp w poradni laktacyjnej

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati mozesz stosowac od poczatku do 4 miesiaca tak jak Yas pisze to na nietolerancje laktozy, na poczatku podawalam przed kazdym jedzeniem a potem redukowalam, Delicol mialam z Polski nie jest na recepte. Infacol z tego co czytam na ulotce to typowo na kolki przy lykaniu przez dziecko powietrza podczas jedzenia a infacol lekarz ci przepisal?

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas pyt dotyczace laktacji od kilku dni redukuje kp dzisiaj juz co drugie karm bylo kp chcialabym jednak sprobowac karmic wieczorem i rano po powrocie do pracy przez ta redukucje cale piersi mam twarde jak kamien i bola strasznie mleko cieknie no bo jesli sciagne to bede pobudzac laktacje ale z drugiej strony boje sie zeby kanaliki sie przez zastuj nie pozatykaly co zrobic w takiej sytuacji

Misi@ lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati jak odstawiłas wszystko co krowie to obserwuj, pamiętaj ze wołowina i cielęcina tez odpadaja. Tak jak dziewczyny piszą można podawać kropelki od początku, ale na efekt ja czekałam kilka dni a u mojej bratowej podziałało od razu wiec może u Ciebie tez podziała za chwile. Strasznie Ci współczuje i wspieram bo wiem co przechodzisz :( u nas widziałam ze kąpiel Jagodę relaxowala i malowałam brzuszek. Ja dodatkowo odgazowuje Jagodę - są takie specjalne rurki nazywa sie Windi i to tez nam bardzo pomogło może u Was tez jest?

A może to nie kolki tylko chwilowe problemy z brzuszkiem ? Oby to nie kolki .

Ana odezwij sie, mam nadzieje ze jednak wszystko dobrze u Ciebie.

Dobrej nocy wszystkim.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili wiem ze mnie nie pytasz - mi położna radziła zeby ściągać nie całe mleko z piersi zeby nie rozbujać laktacji a do uczucia ulgi, i w ten sposób mleka będzie coraz mniej.
    Edit
    A potem przyłożyć zimny okład zeby zamknąć kanaliki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 22:08

Lili83 lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Maniek!uruchamiam wiec laktator.

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
‹‹ 1181 1182 1183 1184 1185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ