X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@, moze nie ma tego złego.... Trzymaj sie !

Kroko, gdzie jestes?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 09:31

Misi@, Krokodylica lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry

Misiaku, oczywiste że cieszyłaś się z wyjścia, ale dacie sobie radę. oby szybko żółtaczka zeszła...
    ps. zawsze do usług w razie jakich niepewności :) każda doradzi na ile będzie w stanie

Nieukowa, jak z gorączką?

Ana...

Misi@ lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia: to tak jak u mnie było, oczywiście to lepiej że Was zatrzymują niż żebys potem z nim wracała oddzielona..

Ana: trzymam kciuki

Misi@ lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari Ja dobrze się czuje. To, że boli to musi. Daje radę. Tylko jak dowiedziałam się o zoltacce to nie mogłam powstrzymać łez. Zal mi małego bo dziś co chwilę go rozbieral i badali a on krzyczał wtedy..a ja stałam obok. Próbowała coś mówić do niego ale miałam w gardle gule. Wiem ,że dużo dzieci ma żółtaczkę, ale jakos mnie to zabolalo. Jeśli będzie w miarę niska to distane lampę do pokoju. Jeśli większą to mi go zabiora. Czekam na wieści z labu.
    A i dowiedziałam się, że to w dużej części dlatego, że ma grupę krwi ojca i nastąpił konflikt. Dla mnie to ciekawostka. Nie wiedziałam o tym.

• Summerka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, u mnie to damo było, Zuzka miała żółtaczkę do skończenia 3 mca, wszystko bedzie dobrze;)

Dziewczynki, tak przy okazji, co myślicie o bankowaniu krwi pepowinowej? My z Zuza nie zdecydowaliśmy sie w końcu, teraz mysle...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana kciuki zaciskam

Misia spokojnie szybko zejdzie

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumerka: ja wolałam te kasę wydać a szczepienia. Ponoć na niewiele chorób to działa.. niewiele częstych. Moja i tak była bankowana w związku z jakimiś badaniami na gbs

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 10:38

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia - moje biedactwa :*

Summerka- z racji tego ze bankowanie jest bardzo drogie- tym razem się nie zdecydujemy, ale chyba przy następnym dziecku się zdecydujemy, jeśli będziemy w lepszej sytuacji finansowej a mam nadzieję że będziemy...

ale mi się głupoty dziś śniły, najpierw ktoś chciał mnie zabić, potem mało co się nie utopiłam a teraz jak się jeszcze położyłam śniło mi się że mój małż miał kochankę - masakra jakaś ;)

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia trzymaj się, będzie dobrze!

Summerka my bardzo chcieliśmy, bo mamy duże ryzyko cukrzycy, a niby komórki macierzyste mogą leczyć trzustkę, ale... jeszcze nikomu na świecie to się nie udało. Z krwi pępowinowej do tej pory wyleczyli kilka osób z białaczką, to wszystko. No i teraz mamy zagwozdkę, czy wydawać kupę kasy bo być może kiedyś coś tam komuś się uda, czy nie. To nie jest takie różowe jak się wydaje

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzięki za wsparcie, wczoraj bylam strasznie słaba, polezalam popłakałam i zasnelam.

Dziś po wizycie mam dobrą i zła wiadomość.

Dobra jest taka że widziałam mojego bobaska, pięknie stukalo mu serduszko i ciąża o dwa dni starsza niż na kalendarzu.

Zła jest taka że wczoraj poronilam bliźniaka mojej fasolki

Jestem cała roztrzesiona smutna i szczęśliwa zarazem, dziwne uczucie cieszę się z mojej kochanej kropki ale mimo to trochę smutku w związku ze stratą drugiego maluszka też mam.

Trochę się wkurzylam bo nie dostałam zwolnienia fuck co za kraj.
    Jutrojestem umówiona z polską księgowa, chce zapytać w jaki inny sposób mogę dostać zwolnienie lekarskie....

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja kochana mocno cie tule, [*] dla Aniolka blizniaczka i bardzo mocno zaciskam kcuki za Kropeczka, badz dobrej mysli kochana

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, tulam kochana, przykro mi z powodu bliźniaka, ale pomyśl o tym tak, że często się tak zdarza, niestety i gdyby nie nowoczesne badania, to nawet nie wiedziałabyś, że miałaś dwójkę:( Ciesz się, że fasolka ma się dobrze, że bije jej serce, a że dwa dni starsza, to świetnie, będzie silną, zdrową dziewczynką...:)) Kochana, strasznie Ci kibicuję i trzymam mocno kciuki!!!

Mari, no właśnie, wiem, że to nie jest taka prosta sprawa, dlatego też biliśmy się z myślami (znając polskie procedury, nieudolność służby zdrowia, etc., to nawet, jeśli byśmy bankowali, to nie wiadomo, koleżanka bankowała, a po iluś latach powiedzieli jej, że firma, która to robiła zbankrutowała i cześć, nie ma krwi...), ale w końcu doszliśmy do wniosku, że przy drugim się zdecydujemjy, bo to jest też zabezpieczenie dla innych naszych dzieci (choć nie zawsze jest zgodność), ale ciągle się zastanawiam, bo nie wiem czy to nie kolejny chwyt, żerujących na strachu rodziców, firm...ja, np. jak się o tym dowiedziałam, to ciągle się zadręczałam, że jeśli tego nie zrobimy, to co z nas za rodzice, skoro "szkoda" nam paru tysięcy, które mogą uratować życie dziecka, w końcu mój mauż uświadomił mi, że to tak nie działa (że nie ma gwarancji, etc., a pieniądze musielibyśmy kombinować) i podjął decyzję, że nie bankujemy. Dlatego jestem ciekawa waszych opinii...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana - a wiesz ze ja tak wczoraj pomyślałam że mogły być bliźniaki ale jakoś bałam się powiedzieć to głośno, przecież już taka sytuację miałyśmy u nas na forum... wiem że to trudne, bo nie wiadomo czy się cieszyć czy płakać ale kochana będzie wszystko dobrze, widocznie twoje dzieciątko już nie potrzebuje pomocy tego aniołka i aniołek mógł wrócić do siebie :) ciesz się kochana z serduszka i zobaczysz wszystko będzie ok :)

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, kochana, Tulam :*
    Btw co za durny kraj? Myślałam, ze z nasza służba zdrowia jest tragedia,małe widocznie jest gorzej ;( co musiałoby sie stać zeby dostać zwolnienie? Porażka jak dla mnie!
    Ty sie trzymaj kochana i nie przeciązaj...

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, fasolek ma teraz swojego prywatnego aniołka stróża, będzie dobrze! walcz o l4 i może spróbuj tak jak Pati ardzi jechac do inneg kraju do gina.

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana tulam!Przykro mi z powodu maluszka, ale drugi został dbaj o fasolkę i bądź dobrej myśli!My tu wszystkie trzymamy za was kciuki:)
    A co za kraj żeby nawet w takiej sytuacji nie dać L4 brak słów:(

Chyba Pati pobierała pępowinową, także będzie mogła nieco więcej na ten temat powiedzieć.

Mari Leo dostał taki sam obrazek na chrzest i jeszcze sztudzce z wygrawerowanym imieniem, datą urodzenia i zwierzątkami:)w takim ładnym pudełeczku z drewna z dedykacją i datą chrztu sw. super pomysł!

Summerka wiadomość wyslana:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 11:30

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, zobaczcie jakie fajne książeczki dla dzieci robi ta Pani

https://www.facebook.com/Fiku.Miku.Handmade

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 11:38

Arienna lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny,

Cieszę się bardzo że druga dzidzia dzielnie się trzyma, musze bardzo na siebie uważać, mam jeszcze dwa tygodnie urlopu jeśli nie załatwię w tym czasie zwolnienia to daje w pracy wypowiedzenie, po tych przejsciach nie zamierzam wracać do pracy

Yasmin, Summerka, zgredka, Lili83, Misi@, beszka, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana buzi, dziewczyny już wszystko napisały, ją bym się zwolniła z pracy...(jeżeli masz taką możliwość)

• justta Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja trzymaj sie kochana, ja musialam zrobic tak samo, po poronieniu dalam wypowiedzenie i juz od tamtej pory nie pracowalam, powiedzialam sobie ze kolejnej straty dziecka nie wytrzymam i musze zrezygnowac z pracy, jak zrezygnowalam to za trzy miesiace bylam juz w ciazy z Leoskiem i wszystko super sie skonczylo, praca mi nie sluzyla, zwlaszcza 12 godz przed kompem dojazdy, no masakra. Jak masz urlop to bierz i moze cos wykombinujesz podczas urlopu

Yasmin, Anastazjaaa, Malenq, Misi@ lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
‹‹ 1183 1184 1185 1186 1187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ