Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
a rozszerzyłaś już dietę Leo?
Laktacja działa na zasadzie popytu i podaży + stymulacja gruczołów języczkiem dziecko podczas ssania. ściągałaś juz pokarm laktatorem? Bez nakładki masującej, ściągnie nie powinno stymulować gruczołów. Zrobiła bym tak:
Wyeliminowała bym z diety produkty ze słodem jęczmiennym
Gdy piersi są twarde, ściągnęłabym laktatorem minimalną, przynoszącą ulgę ilość pokarmu, co powinno z czasem zmniejszyć ilość pokarmu (mniejszy popyt, mniejsza produkcja
Lili83, MANIEK lubią tę wiadomość
-
Melduję, że Radek śpi z NOPową gorączką... ma jakieś 37,5-38 ;/ Padł podczas zabawy (zwykle usypianie go to dramat), tak biedaczka siekło. Teraz nakarmiłam go na śpiocha i podałam od razu pedicetamol...
Jak widać musiało mnie, jako fana szczepień, sponiewierać. No nic, dzisiejsza nocka będzie w takim razie czuwaniem, czy malutkiemu nic nie trzeba. Był zimny to okryłam kocykiem, sprawdziłam czy nie ma rotakupy i teraz siedzę u niego i mam chociaż motywację żeby zdjęcia posegregować na kompie...
Dobranoc dla tych, które mogą spać. Proszę o kciuki, żeby gorączka do rana zeszła i nie wróćiłą -
nick nieaktualny
-
Całą gamę: Hexacima, Prevenar i Rotarix. Wszystko drugie dawki.
Za pierwszym razem były opuchnięte nóżki i sraczka, teraz jest gorączka, senność i sraczka. Atrakcji w bród. Dobrze że chociaż rota mamy całkowicie za sobą to ostatnia dawka zastrzyków w październiku może będzie łatwiejsza do przeżycia (szczególnie dla małego)...
Yas kurde, ty to masz łebIdź na medycynę, marnujesz talent!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 22:30
-
nick nieaktualny
-
Nieukowa: czyli jak u mnie. Acz ją potem wyczytalam że u dziecka gorączka jest jak jest powyżej 38 i wtedy coś podawać. Będzie dobrze..
Koleżanka też mi radziła że okłady na nadgarstki i kostki u stóp dobrze zbijaja, acz ją nie robilam bo mała by się budziła -
hihihihi Nieukowa, kiedyś nawet miałam taki plan, ale maturę zdawałam w technikum budowlanym, biologii w ogóle nie miałam. Mogłam nadrobić i nawet mi się chciało, ale zdrówko nie pozwoliło.
Dużo się nauczyłam w praktyce jak leżałam po klinikach. Nawet się świetnie bawiłam jak studenci mieli na nas zaliczenia. Moi zawsze dostawali 5 a ja zyskiwałam lody i słodycze heheh nawet maskotki. Teraz już bym za nich egzaminów nie "zaliczała"... potem mamy takich lekarzy jakich mamy...Nieukowa, Lili83 lubią tę wiadomość
-
No właśnie nie wiem czy nie ma więcej niż38- mierzyłąm pod paszką 2x żeby nie obudzić i wyszło mi raz 37,8 a drugi raz 38, a pomiar spod pachy podobno zaniża... profilaktycznie podałam, nie zaszkodzi.
Mari to jest akurat 6w1, pneumokoki i rotawirudy- 2 zastrzyki i jedna szczepionka dousnta, wszystko niestety odpłatne. Teść refunduje, sama bym wzięła opcję mniej na bogato...
Nie boję się że coś jest nie tak, to raczej normalna reakcja, znaczy że szczepionki działają. Ale wiadomo, serducho się kraja jak się widzi taką dętkę ze swojego szkraba ;/ -
Dzieki Yasmin laktator uzywalam przez miesiac czasu jak Leo lezal w inkubatorze gdyby nie on to na stowe laktacja by zanikla a dzieki temu moglam go karmic 6 miesiecy i chcialabym jeszcze tak przez kolejne 6 m rano i wieczorem. Diete zaczelam rozszerzac jakies 2 tyg temu ale od wczoraj Leo odmawia przyjmowania warzyw i owocow dzisiaj nawet dostal mixa warzywnego z ryzem i tez pogardzil(Moje mleko ktore mam zamrozone nie chce w ogole pic(
Summerka jutro zerkne i dam znac!
Nieukowa przespanej i bezgoraczkowej nocy!
Dobranoc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 23:08
*******Gang18+*******B -
nick nieaktualnyDobry wieczor!
Dziś o 14:00 mamy dostać wypis
Mały w dzień śpi i nie chce jeść w nocy domaga się piersi. Dziś swietujemy i mały leży przy mnie;)
Jestem dumna z siebie, że nie biorę leków przeciwbólowych, choć boli zwłaszczaw trakcie karmienia
Wow Yas mam nnadzieję, że zapamiętania te cenne wskazówki.
Naukową, Pati zdrowka dla maluszki w.
Ana daj znać co u Ciebie. Trzymamy kciukiSummerka, Malenq, LaRa, marissith, Yasmin, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Hellol Lejdis,
Misia, to super i oficjalnie zaczniesz niwy rozdział w życiu;)
Ana, daj kochana znać, bo sie martwimy;(
Nieukowa, hexacima to chyba ta druga z tych 6w1? Bo ja znam infanrix hexa;) prevenarembi rotarixem tez szczrpilismy. Chyba gorączka jest ok, gorzej, gdyby działo sie cos gorszego, mała mojej koleżanki, miała wysypkę;( szpital, etc., ale jest dobrze
Mari, dobrze, ze sie interesujesz, mozesz poczytać teraz o rodzajach szczepionek (opinii w necie nie czytaj, bo włos sie na głowie jeży), moze pogadaj z pediatra, którego wybierzecie. Ja byłam zielona i potem w szpitalu proszą o zgodę na te pierwsze szczepienia, a ha oczy jak piec złotych... -
nick nieaktualny
-
Anastazja zdolowalam sie jak przeczytalam o tym krwawieniu
daj znac... I Pati dobrze prawi, to zenujace jaka maja u ciebie postawe wobec ciaz z obciazonym wywiadem
Jakos noc przezylam... Goraczka byla do 5 nad ranem, maly kiepsko spal bo do tego brzuszek go meczyl. Wzielam go do nas do wyra i byl troche spokokniejszy.
Ale to nie koniec. Rano patrze, a tu wysypka. Nieszkodliwa, ze 30 krosteczek plaskich na buzce, rekach i dekolcie. Mam nadzieje ze to koniec atrakcji i ze bedzie juz tylko lepiej... Sam zainteresowany obecnie gada, smieje sie i macha girkami jak zawsze. On sie jak widac wyspal Misi@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny