X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hdzien dobry,

Malenqu, to u nas taka sama sytuacja z tesciami. Tyle ze chloocy wieksi i narzekaja raz na jakis czas, ze chca do dziadkow (starszak, to bardziej do kuzynow, ktorzy mieszkaja obok dziadko, ale ciagle sa i nich), wiec gdybysmy my ich nie odiedzali, to Hanka by nie wiedziala kto to ;) podobnie jak L, gdy byl maly to ryczal na widok tesciowej hehehe (pragne takiej reakcji u Hanki ;) ).

Ja juz lepiej. Nie wiem czy to po ciescie czy wirus. Kupilam entanor 250 i dzieciakom dzis zapodam. W zw. Z ryzykiem, ze moze to po ciescie z cukierni moj zapal do spozywania produktow poza domem wyparowal :( ehhhhh

Hanka wczoraj nie mogla zasnac. Dzis od 6 pobudka. Zaraz idzie na drzemke, a na 10 rehabilitacja...

Milego dnia

Krokodylica lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oferta USG 3D/4D z pełną diagnostyka stanu płodu.

Witam serdecznie :)

Jeśli mogę chciałbym zająć Wam chwilkę :)

Powstała bardzo szlachetna akcja pomocy Maciuś walczy o życie, która utworzyła wydarzenie jakim jest Bazarek dla Maciusia.

Na licytacji pojawiła się oferta USG 3D/4D z pełną diagnostyka stanu płodu :)
    Można licytować wizytę która odbędzie się w "Vill-Med" W Giżycku u Dr Jarosława Leśniczaka.
    Pomagamy w ten sposób Maciusiowi, a przy okazji to wielka korzyść dla Naszej maleńkiej pociechy :)

Szczegóły oferty i link do licytacji:
    https://www.facebook.com/974773962544992/photos/gm.928954200514136/981813911840997/?type=1&theater

A oto strona bazarek Maciusia gdzie mieszczą się wszystkie licytacje:
    https://www.facebook.com/events/924899807586242/

Pozdrawiam :)

• LaRa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Blondik, ojjjjj dobrze wiem co czujesz :) każdy kolejny dzien to niezła adrenalina :)
    Malenq, fajnie ze masz takiego siostrzeńca, to miłe :)

W takim razie, Asho, jesli czytasz to zycze Ci zdrowka :)

Ja dzis zaplanowałam kolejna segregacje ubranek.

Aaaa i w biedrze jest promo na nan pro 2 i 3 (jesli korzystacie z mm) słoiczki i kaszki :) a no i chusteczki dady z pojemnikiem :)

Miłego piatenieczunieczka :)

Blondik lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq bo wśród młodzieży zdarzają się takie beznadziejne przypadki, które tak poprostu chcą mieć kontakt z rodziną :) To są cudowne przypadki. Mi ostatnio mój Piotrek powiedział, że skoro ja nie mogę odwiedzić naszej babci ukochanej (bo oddałam auto służbowe i siedzę w domku) to on kilka razy w tygodniu do niej wpada na kawkę :) Aż mi się ciepło na serduchu zrobiło. Dobrze gałgana wychowałam ;D

Blondik ja też się boję tej listy :) Miałam nadzieję że jakoś dłużej ta ciąża potrwa a tu już 60% minęło... Ja się pytam : KIEDY??? ;D

Arienna Ty jesteś pierwsza do odstrzału teraz :D
    Ja też nie mogę się doczekać mojej Maniuchny... Już bym ją tuliła i miziała :) I zacałowała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 08:17

Arienna, Malenq, LaRa, Summerka, Blondik, Lili83, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    witam, ta lista mnie przeraża :)
    A mnie nie :P
    Anastazja powinna się dopisać, co mam być cały czas ostatnia ;)

Blondik, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka bardzo podoba mi się Marianna, na tyle, że miałam w liceum szczura Mańka a teraz kochaną psicę Manie zwaną Marią Antoniną ;) tylko córce nie dam już tak, bo głupio jakbym wolała psa a obie by przybiegały :D

Anuśka, Lili83, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Anuśka bardzo podoba mi się Marianna, na tyle, że miałam w liceum szczura Mańka a teraz kochaną psicę Manie zwaną Marią Antoniną ;) tylko córce nie dam już tak, bo głupio jakbym wolała psa a obie by przybiegały :D
    Ha ha u mnie jak się okazało że Antoś to dziewczynka to rodzinka spekulowała, że będzie Antonina a ja właśnie mam psicę Tośkę i też nie pasi jak obie by do miski leciały ;)

marissith, Lili83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ha ha u mnie jak się okazało że Antoś to dziewczynka to rodzinka spekulowała, że będzie Antonina a ja właśnie mam psicę Tośkę i też nie pasi jak obie by do miski leciały ;)
    Ech te dylematy :)
    Przy wyborze imienia dla córki pewnie do rękoczynów dojdzie, nie dogadamy się ze starym! ;)

Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W biedrze też promo na pieluchy, ale nie mega, bo wyliczyłam, że tylko 0,2 grosza tańsza pielucha wychodzi.

Moja zjadła pasternak a teraz gurgoli do kuchennych rewolucji..

Byłam wczoraj u dietetyczki, brakuje ponad 1kg do wagi sprzed ciąży (tej najniższej, bo ja miałam tysiące wag przed) ale za to różnica 6cm w brzuchu, trzeba ĆWICZYĆ ĆWICZYĆ ĆWICZYĆ

Mari: a może ustalcie póki nie znacie płci, że on bierze męskie a Ty damskie imię

Oo a w rossmanie ma być z bobovity drugi sloiczek za 50% (mejla dostałam)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 08:40

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka ustaliłam, że nazwisko jego więc imię ja wymyślam ale jeszcze się mi facet buntuje ;) może chłopak będzie to mamy Wojtka wybranego
    Gratuluję chudingu!

Miałyście doczynienia z produktami firmy avena (philips) ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 08:49

• Arienna Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski a widziałyście to?? :

http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,100865,18490615,psycholog-zamiast-znieczulenia.html#TRrelSST

no masakra jakaś, nie dość że nie ma znieczuleń bo nie mają kasy na zatrudnienie anestezjologa to jeszcze chcą psychologa którego w szpitalach nie ma wcale ( po poronieniu nie ma szans żeby psycholog przyszedł pogadać bo go nie ma na etacie a co dopiero przy porodzie)a jak będzie rodzić kilka babek na raz to co?? psycholog będzie przemawiać przez radiowęzeł?? no kuźwa .... pomysły rodem z nie wiem bo to nawet średniowiecze nie jest - kobieta jak ja boli musi sobie pogadać... to może zamiast psychologa to księdza- niech się modli w końcu jest w każdym szpitalu na etacie i bierze tyle co lekarz....

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari mam butle aventu, krem na sutki, z kolei położna polecala ochronki silikonowe na sutki z tej firmy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 08:54

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam butelkę i smoczek - ale jeszcze nie używane :P ale tez słyszałam że dobre są tylko drogie

właśnie wstawiłam ostatnie pranie, znaczy jeszcze jeden kocyk i rożek... kochane jak kocyki wyprałam już w moim płynie do prania to nic się nie stanie nie?? bo w płynie dla noworodków wyprałam tylko te rzeczy które będą bezpośrednio dotykać skóry dziecka a kocyki wyprałam już w zwykłym płynie (proszków nie używam wcale) przecież i tak po jakimś czasie będę prała rzeczy malej z naszymi ....

a w poniedziałek przyjdzie mi mój nowy telefonik :D w ofercie z duuuuuuuuuuuużym internetem żebym miała kontakt ze światem w szpitalu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 09:38

LaRa lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellol Lejdis,

A ja juz bym chciała ten styczeń;)

Mari, ja mam wszystko Aventu - sterylizator, laktator, butelki, smoczki uspokajacze, niekapki tez;) wg mnie dobra firma. Dla Toski kupiłam Tommee Tippe, zeby sie z Zuzki nie myliły;

Ari, nic jej nie bedzie, co najwyżej zobaczysz kosteczki - uczulenie, to wybierzesz jeszcze raz w płynie dla dzieci;)

Arienna lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją mam TT, mała z Aventem się nie polubiła...

• Blondik Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam i avent i Tommy Tippe, i jedną z canpolu, którą dostałam gratis do podgrzewacza z laktatorem :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari, mam butelki Aventu - Avent Natural (imituje pierś kobiety)- jak dla mnie (Ani) najlepsze, i smoczek tez mam, ale mała nie używa.

Psycholog do porodu?? Heh, właśnie sobie to wyobraziłam i padlam. Debile, normalnie debile...

Kroko pyt 4U :) opisz, proszę wprowadzanie kaszki do diety Zuz :) jak, do którego posiłku, czy moze z czymś mieszalas? Raz dziennie? Itd
    Z góry Thx :)

Ari, kocyk moze być wyprany w "dorosłym" płynie. Ja kończę "dziecięce" proszki i przechodzę na persil sensitive - kilka razy wpadło coś od małej i było ok, wiec nie widze dalsżego sensu prania w dziecięcym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 09:58

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy mam zacząć kupować smoczki, butelki i inne gadżety? I jedna butelka + jeden smoczek wystarczą? Nakładki na sutki też brać?

• zgredka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już nie uzywam proszków dla dzieci.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja proszków nie używam wcale i dla nas tez używam sesitivów wiec myślę że będzie ok , tak jak mówicie najwyżej przepiorę jeszcze raz jakby coś się działo w płynie dla noworodków.... :) kurde nic mi się nie chce ale chyba zabiorę się za generalki w kuchni, materacyk ( a raczej pokrowiec na materacyk) wypiorę jak już małż skończy malować i cały kurz posprzątamy bo póki co nie mam go gdzie wypranego schować, a ze schnie szybko to ok , ale za kuchnię muszę się wziąć chyba już teraz :P im mniej będzie do zrobienia po malowaniu tym lepiej bo teściowa jest pewna że przyjdzie mi po remoncie sprzątać - ja mówię - po moim trupie a mój małż mówi- chyba oszalała ze mi będzie grzebać po rzeczach :P ja wiem że ona chce pomóc ale nie dam rady psychicznie taką pomoc przyjąć, choćby mój mąż w czasie jak ja będę rodzić siedział całą noc i sprzątał to ani mojej mamy ani teściowej do sprzątania nie dopuszczę :P

ewebii4.png
‹‹ 1188 1189 1190 1191 1192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ