Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mari,
co do ekspozycji na gluten to ma ona sprawdzić niejako czy dziecko jest uczculone, czy mozna podejrzewać celiakie itp. Ja zaczełąm po 5 mcu, ale w schematach zywienia jest, zeby w 5., czyli po skończeniu 4 i ja tak teraz zrobię.
Malenq, to Ty pytałaś o to czym się te kaszki różnią? Jedne są glutenowe inne nie, czyli ze zbóż zawierających gluten, np. kaszka pszenna, a np. ryżowa jest bezglutenowa;)
PS ja tak samo jak Ana, kupiłam komplet butelek i uzywam ich do picia do teraz, a mimo, że karmiłam piersią, to Zuzka nie przybierała za dobrze na wadze w pierwszym tyg i ściagałam mleko, więc jedna butelka by nie wystarczyła:) Teraz tez zamówiłam zestwa i 4 smoczki uspokajacze:) bo ja niestety smoczka daję
Lili, odpowiedziałam:))Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 12:02
-
To Lara pytała
A w moim schemacie mam ze po 5 miesiącu wprowadzić gluten. Co do reszty kaszek jak kto woli ja zamiast kaszki wole dawać więcej owocow czy obiadkow. Ale Summerka Ty już jesteś jedno do przodu wiec wiesz co i jakMalenq lubi tę wiadomość
-
Tja, wiem, chyba ze sto rzeczy zrobiłabym inaczej. No właśnie ja analizowałam te schematy i tam jest 5, ale to podobno oznacza, że w 5 mcu. Upewniałam się u pediatry i nawet dzwoniłam do konsultanta żywieniowego Bobovity (tak, szalona jestem;))
Ech, życie matki jest stresujące;)Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nie nie u mnie jest napisane zew 6 miesiącu czyli po 5
Heh Mari nie wiem czy jakiś lekarz pediatra układa. ..u nas układam jawiadomo zaczynałam marchewka pyrka jabłko itd pani pediatra powiedziała mi tylko ze są slooczki
Ale jak mam wątpliwości to tel odbiera się c nie ma co narzekać -
Co do diety to gdybym się stosowalanjakntrzeba tonju że 2 miechy temu mialabym właściwą wagę. A ja codziennie zjadam loda i to nie tego srodowego..
Byłam z małą na spacerze, wstąpiłam do ciucholandu ;(
Wrocilam że z 20 min temu aa mała nadal śpi w foteliku dziwne..
Nena: wszystkiego Naj dla Diego
Mari: ja miałam 2 małe butelki na początek najlepszą dla mnie dr Brown dla malucha, a teraz moja jako że odrzuciła butle to pije z nuka jedynieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 12:25
Nenaaa, MANIEK lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNenuś i oczywiście naj dla dużego już Diego:-D
Mari jeżeli w rodzinie jest alergia to lepiej rozszerzanie diety konsultować z lekarzem alergologiem dziecięcym ....Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 12:34
marissith, Nenaaa lubią tę wiadomość
-
Diego sto lat 7 miesieczniaku
Zrobilam Leosiowi obiadek a ten w miedzy czasie zasnal, o matko co za dziecko, spi teraz raz dziennie kolo poludnia i to gora godzinke aaaaa... kochany urwisWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 13:27
Nenaaa lubi tę wiadomość
-
Hej,
Nena, najlepszego dla Diego, depczemy Wam po piętach.
Moja babcie tez Marianna, gdybym miała corke, to tak by dostała na drugie imię..
Ja się boję cokolwiek wprowadzać Patrykowi, bo nie wiem o co chodzi.. PS kolanami, raczej łydki takie placki - dermatolog mówi ze to lojkotowe.. Ech..
Yas, myślałam o Was, napisz ta wada Kingi ma podłoże genetyczne czy mechaniczne? Napisałaś ze pogarsza się.. Na czym polega rehabilitacja? Czy można Wam jakos pomóc?
Asha, zdrówka
Ja dziś na Targu zakupiłam moreli, brzoskwin, melony i zmiksowalam i do zamrażalnika..
Patryk dziś cały dzień śpiNenaaa, Anuśka lubią tę wiadomość
-
a macie jakąs fajną rozpiskę tego wprowadzanai owoców i warzyw/ rozszerzania diety? podzielcie się
ja się troszkę też obawiam glutenu, bo przez pierwsze dwa lata życia byłam na diecie bezglutenowej, bo po urodzeniu stwierdzono, ze mam niewykształcone kosmki jelitowe...
starsznie chce mi się spać, a za nic nie umiem zasnąc...a pies tak słodko chrapie...wrr
czy do szpitalnej torby spakowac smoczek? ogólnie to nie chciałabym go używać, ale jeden zakupiłam... w szpitalu i tak płaczącycm dzieciaczkom chyba dają smoki, co
Melon jest pyszny wkażdej postaciWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 15:09
-
nick nieaktualnyKonwi a może jednak od jedzenia te plamy????
Czymś smarujesz??? Podobno stan skóry poprawia się po Latopicu do picia ...
Ech.....
Anastazja zmiksowane owoce są jak musy, albo w postaci zamrożonej sorbety:-D pychaaaa ją często dynię mrożę, potem mam do na leśników, ciasta itp.
To blondik jest informacja dla pediatry, że tak miałaś, aby potem wiedzieć co jest problemem....Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 15:14
Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny mała pdła wypiła moje mleczko 125ml
już zaraz kolejne mamusie będą matko a dopiero co czekałysmy na Anule Lary był kwiecien a tu sie posypało ja już mam królewne a tez dopiero stres przd porodowy mnie łapał zaraz rocznica ostatniej @ hehe dobze ze nadal jej nie ma hehehehe
Kolejne cudne ubranka stały sie za małe oby sie to wszystko sprzedało
jutro musze ze starsza po adidasy jechać
wszystkiego naj dla Diego
hmm mam jakis spadek formy dziś spacccccc a z nowości wbiłam sie w gacie w któych brakowało mi z 4cm zeby sie dopiąc 3 tyg temuBlondik, Malenq, Nenaaa lubią tę wiadomość
-
Mi si wydaje, że moja nagle z rozmiaru 56 wskoczyła na 68 ;(
Dzień rzeczy
Ja już mam drugi @ za sobą, o ile nie 3, ale to pierwsze to chyba była alergia na cicatridine
Mrozona dynia w postaci zmiksowane? Kurde, a mi babka z warzywniaka radziła mrozic pokrojoną w kosteczki hmmm
No i mam za małą zamrazarke wrrrr
Moja babcia też Marianna, bo kiedyś nie dawało się Maria, ale wolalabym żeby dziecko po niej charakteru nie dziedziczyloWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 15:59
Anuśka, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Kurcze, nie wiem co to dzis u nas
Niby zmęczona, a płaczu przy tym, bo usnąć nie mozespacer był na rękach i z krzykiem.... Do bani dzis wszystko...tylko rączki i rączki.
Marudanie lubie jak taka jest, bo w myślach grzeszę ;(
Czekam na malza żeby sie mała zajął a ja zjem coś na szybko bo mi sie w głowie kręci i zabiorę sie za segregacje ciuszków. Jak dobrże ze to juz weekend