X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari jedną butla wystarczy, na staw się psychicznie na KP, nie problem potem kupič a po co masz się zawalać niepotrzebnymi rzeczami.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 10:15

• Arienna Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    A kiedy mam zacząć kupować smoczki, butelki i inne gadżety? I jedna butelka + jeden smoczek wystarczą? Nakładki na sutki też brać?
    ja mam dwie butelki i dwa smoczki ( butelki obie dostałam w SR i jeden smoczek) więc nie kupowałam, nakładek nie mam wcale - kupię jak będą potrzebne ( znaczy małż kupi)
    kupować - kupowałam wszystko późno i na ostatnią chwile niemalże, ale dlatego ze mamy mieszkanie 2 pokojowe i jeszcze w remoncie więc nie miałam gdzie rzeczy trzymać i tylko dlatego bo w innym razie kupiłabym wszystko wcześniej rozdzielając po troszkę żeby nie wszystko na raz i nie obciążać za bardzo budżetu :P ale kupowałam tylko rzeczy niezbędne i w bardzo małych ilościach, sklep mam pod domem więc nie ma sensu na tak małych powierzchniach magazynować

z rzeczy do kupienia został mi tylko laktator bo na bank będę używać bo mała misi nauczyć się pić z butli bo pod koniec października wracam na studia, no chyba ze nie będę miała pokarmu jak moja mama ale to się zobaczy - póki co chcę kupić najwyżej....

a z rzeczy mam póki co jedną paczkę pieluch , trzypak chusteczek do dupki, jedne patyczki, jeden płyn do kąpania - mały na próbę, szczoteczkę do włosków, aspirator do noska, płatki kosmetyczne do przemywania ( te duże żeby było wygodniej)komplecik do pazurków , dwie butelki, dwa smoczki, pięć pieluch tetrowych i tyle .... resztę się dokupi jak będzie trzeba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 10:23

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    A kiedy mam zacząć kupować smoczki, butelki i inne gadżety? I jedna butelka + jeden smoczek wystarczą? Nakładki na sutki też brać?

Ja juz kupiłam wszystko (ale fakt duzo miałam po Zuzi), bo potem nie będę miała czasu ani chęci;) jak chcesz nakładki, to mam nieużywane, bo kupiłam, ale mała mnie nie pogryzła, wiec nawet nie założyłam, tylko odpakowalam i wysterylizowalam, gdyby były potrzebne, wiec moge Ci oddać;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari, kupić możesz juz :) na początek wystarczy po jednej szt bo nie wiadomo czy Twoj maluch bedzie smoczkowy czy butelkowy.
    Możliwe ze butelka mu (temu maluszkowi ) nie podpasuje.

Np ja kupiłam zachwalane Lovi - 2 butelki i co? Doopa, ciekło z nich strasznie :( a w SR dostałam Avent, podałam, i od tamtej pory tylko Avent.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja jeszcze w połowie śpię mala chrapanie w najlepsze :)
    Lara pyt nie do mnie ale odpowiem :) moja dostaje łyżeczkę malutka kaszki glutenowej raz dziennie do obiadku jak to Malenq powiedziała ekspozycja na gluten nasze guru tzn moje na pewno :)
    My mamy butelki Browna niby antykolkowe ale nie dla nas ;) ale nie cieknie z nich chociaż.
    Proszku nadal używam dziecięcego ale mam zapas to piore.
    A wczoraj badalam małej siku i siku wzorowe :)
    Dziś mąż wraca... chyba ;)
    Miłego dniaaaaa

Malenq lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hola,
    Idziemy dziś z moim świeżo upieczonym 7 miesięczniakiem na szczepienia, oł noł...
    My już od przedwczoraj w domku, podróż ok, Młody dał radę i nie szalał ;)
    Zalał mnie @, już zapomniałam jakie to "cudowne" :) Nie mam natomiast tych mega silnych bóli brzucha, które zawsze towarzyszyły mi przy @..., oł jesss :)
    Misi@ gratulacje ogromniaste!!! Buzi dla Was <3

Miłego dnia!

Arienna, LaRa, zgredka, justta, beszka, konwalianka lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gluten mam dopiero wprowadzać miedzy 5-6 miesiącem.
    Od poniedziałku zacznę wprowadzać owoce (3 tyg po rozpoczęciu rozszerzańia diety) dlatego pytam kiedy ta kaszka? I o co Cho w kaszkach ryżowych, kukurydzianych i innych cudach?

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hallo:)

Anuśka dobrze wychowałaś syna:)a Marianna bardzo ładnie;)

Maniek mam jeszcze szybką szarlotke jeśli chcesz przepis moge ci na priv wysłać.
    Zaskoczysz tesciową niebo w gebie;)Podaję na ciepło z lodami i polewam czekoladą:)

Nena no to powodzenie na szczepieniu;)

Summerka odpisałam;)

Beszka udanego pobytu w pl a co to za rehabilitacja dla Hani?

Właśnie wróciłam od dentysty przystojniaka;)i chyba sobie jeszcze kilka wizyt umówie;)

Nenaaa, beszka lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara na początku podaje się bezglutenowe w pełnej porcji (to są te kaszki oznaczone od 4m), jak ktoś chce lub są wskazania do podawania kaszek itp. I tak kukurydzianą, ryżowa, jaglana czy gryczana możesz w pełnej porcji zrobič np. 2-3miarki na 100ml mleka lub wody (na mleku kobiecym kaszki nie gęstnieją)i dodač owoc i podawać łyżeczką...
    Jezeli chodzi o gluten to są dwie szkoły, albo robisz ekspozycję ok. 2miesiace podajesz po łyzeczce do owocu lub obiadku (takie są zalecenia pediatrów), albo idziesz na żywioł i od razu serwujesz kaszkę glutenową (ją nie Polecam tej metody).....
    Nenaa powodzenia....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 10:40

LaRa, Nenaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak się nie chce w ogóle podawać glutenu w przyszłości to też trzeba zrobić tą ekspozycję?

• LaRa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ijeeeee Malenq, jeste Wielka!!!! O to mi chodziło :) wielki :*

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    a jak się nie chce w ogóle podawać glutenu w przyszłości to też trzeba zrobić tą ekspozycję?
    Nie musisz podawać glutenu, jeżeli nie chcesz, ale większą tolerancję w takiej ekspozycji dzieciaki maja w okresie niemowlęctwa... Z tego co kojarzę to u Was alergia? Lub celiakia jest tak? I tu musisz pogadac z pediatrą...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Nie musisz podawać glutenu, jeżeli nie chcesz, ale większą tolerancję w takiej ekspozycji dzieciaki maja w okresie niemowlęctwa... Z tego co kojarzę to u Was alergia? Lub celiakia jest tak? I tu musisz pogadac z pediatrą...

dzięki za info!
    Nie wiem, czy moja pediatra będzie wiedziała, chociaż u mnie zdiagnozowała w końcu nietolerancję...
    Wg najnowszych badań dieta bezglutenowa jest polecana przy cukrzycy a u nas będzie bardzo duże ryzyko, więc chyba prewencyjnie młode też będzie bezgluteniakiem. W domu to nie problem, gorzej będzie w przedszkolu ;)

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja, Malenq chętnie nabędziemy od Ciebie kurtkę i czapę:) zaraz napisze Ci adres na Priv.

Lili a może tu daj przepis to inne dziewczyny tez skorzystają - w koncu nie tylko ja mam teściowa hehe
    Nena ten Twój dziec juz taki duży ... Kiedy to zleciało ?

Zgredka gratki konsekwentnej diety! Mi zostało jeszcze z 8 kg :( ale powolutku spada może jak wdrożę ćwiczenia to będzie lepiej. Zacznę chyba z chodakowska bo kiedyś chwalilyscie.

Aaa słuchajcie dziś moje dziecko spało cała noc :) od 22 do 5:20 ....:) czuje sie jak nowo narodzona :)

Lili83, Nenaaa, LaRa, marissith, Anastazjaaa, Malenq, Smoczyca1, zgredka, beszka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena 100lat dla Diegusia i zdrówka.
    Ja podaje tylko glutenowa zwykła manna bo nie chce małej tuczyc tak też radziła mi pediatra a Przepraszam moje guru tez mi tak radzilo :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 11:05

Nenaaa, Malenq lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaa, zdrowka dla Diega :) rosną te nasze maleństwa :)

Nenaaa lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:

Wstępnie umówiliśmy się na 21 grudnia (Zuza jest z 21 stycznia) i termin mi się podoba bo gin mówi że na wigilię wyjdziemy :) No ale wszystko zależy od tego jak Mańka będzie rozwinięta wtedy. Jeśli już będzie gotowa to ten termin zostanie a jak nie to trzeba będzie poczekać niestety.

)
    Będziecie mieć wspaniałe święta, w kompecie i bez stresu :)
    Blondik wrote:
    witam, ta lista mnie przeraża :)
    Wcale się nie dziwię ;)
    Arienna wrote:
    Ciebie??? a co ja mam powiedzieć, zostało mi 2 tygodnie - z jednej strony jestem przerażona z drugiej nie mogę się doczekać to tak dziwna mieszkanka uczuć że nie umiem się na niczym skupić :P

hej dziewczynki
    witam się w rozpoczętym 39 tygodniu ostatnie dwa przede mną aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    No to gratulujemy ;) to juz chyba w terminie jesteś tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 11:41

Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    A mnie nie :P
    Anastazja powinna się dopisać, co mam być cały czas ostatnia ;)
    Po następnej wizycie jeśli wszystko będzie ok ;)

marissith, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    No to gratulujemy ;) to juz chyba w terminie jesteś tak?
    obawiam się że tak :P co prawda do terminu jeszcze dwa tygodnie, ale ciąża w pełni donoszona więc godzina 0 możliwa w każdej chwili :P

wiecie co?? uzależniłam się od aronii zjadam dziennie całą miseczkę i to w wersji mrożonej na surowo :P ale mi się już kończy- buuuu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 11:31

Anastazjaaa, Nenaaa lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    laski a widziałyście to?? :

http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,100865,18490615,psycholog-zamiast-znieczulenia.html#TRrelSST

no masakra jakaś, nie dość że nie ma znieczuleń bo nie mają kasy na zatrudnienie anestezjologa to jeszcze chcą psychologa którego w szpitalach nie ma wcale ( po poronieniu nie ma szans żeby psycholog przyszedł pogadać bo go nie ma na etacie a co dopiero przy porodzie)a jak będzie rodzić kilka babek na raz to co?? psycholog będzie przemawiać przez radiowęzeł?? no kuźwa .... pomysły rodem z nie wiem bo to nawet średniowiecze nie jest - kobieta jak ja boli musi sobie pogadać... to może zamiast psychologa to księdza- niech się modli w końcu jest w każdym szpitalu na etacie i bierze tyle co lekarz....
    Paranoja.... Facetom takie bezsensowne pomysły przychodzą tak łatwo....
    Blondik wrote:
    a ja mam i avent i Tommy Tippe, i jedną z canpolu, którą dostałam gratis do podgrzewacza z laktatorem :)
    Z tiago tez miałam Tommy tippe i teraz też kupie wszystko tej firmy, jest rewelacyjne

marissith wrote:
    Mi jedna by nie wystarczyła ani jeden smoczek jak dla mnie to minimum trzy ale to indywidualna sprawa.
    Co do nakładek to jak dla mnie szajs i teraz nie kupię, tiago tylko powietrza się nalykal a później brzuszek męczył...
    MANIEK wrote:

Aaa słuchajcie dziś moje dziecko spało cała noc :) od 22 do 5:20 ....:) czuje sie jak nowo narodzona :)
    Wow wielkie gratulacje i oby coraz częściej takie nocki się zdarzały

Nenaa i ja dołączam się do najlepszych życzeń dla diego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 11:39

Nenaaa lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 1189 1190 1191 1192 1193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ