Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
marissith wrote:A kiedy mam zacząć kupować smoczki, butelki i inne gadżety? I jedna butelka + jeden smoczek wystarczą? Nakładki na sutki też brać?
kupować - kupowałam wszystko późno i na ostatnią chwile niemalże, ale dlatego ze mamy mieszkanie 2 pokojowe i jeszcze w remoncie więc nie miałam gdzie rzeczy trzymać i tylko dlatego bo w innym razie kupiłabym wszystko wcześniej rozdzielając po troszkę żeby nie wszystko na raz i nie obciążać za bardzo budżetuale kupowałam tylko rzeczy niezbędne i w bardzo małych ilościach, sklep mam pod domem więc nie ma sensu na tak małych powierzchniach magazynować
z rzeczy do kupienia został mi tylko laktator bo na bank będę używać bo mała misi nauczyć się pić z butli bo pod koniec października wracam na studia, no chyba ze nie będę miała pokarmu jak moja mama ale to się zobaczy - póki co chcę kupić najwyżej....
a z rzeczy mam póki co jedną paczkę pieluch , trzypak chusteczek do dupki, jedne patyczki, jeden płyn do kąpania - mały na próbę, szczoteczkę do włosków, aspirator do noska, płatki kosmetyczne do przemywania ( te duże żeby było wygodniej)komplecik do pazurków , dwie butelki, dwa smoczki, pięć pieluch tetrowych i tyle .... resztę się dokupi jak będzie trzebaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 10:23
-
marissith wrote:A kiedy mam zacząć kupować smoczki, butelki i inne gadżety? I jedna butelka + jeden smoczek wystarczą? Nakładki na sutki też brać?
Ja juz kupiłam wszystko (ale fakt duzo miałam po Zuzi), bo potem nie będę miała czasu ani chęci;) jak chcesz nakładki, to mam nieużywane, bo kupiłam, ale mała mnie nie pogryzła, wiec nawet nie założyłam, tylko odpakowalam i wysterylizowalam, gdyby były potrzebne, wiec moge Ci oddać
-
Mari, kupić możesz juz
na początek wystarczy po jednej szt bo nie wiadomo czy Twoj maluch bedzie smoczkowy czy butelkowy.
Możliwe ze butelka mu (temu maluszkowi ) nie podpasuje.
Np ja kupiłam zachwalane Lovi - 2 butelki i co? Doopa, ciekło z nich straszniea w SR dostałam Avent, podałam, i od tamtej pory tylko Avent.
-
Hej
ja jeszcze w połowie śpię mala chrapanie w najlepsze
Lara pyt nie do mnie ale odpowiemmoja dostaje łyżeczkę malutka kaszki glutenowej raz dziennie do obiadku jak to Malenq powiedziała ekspozycja na gluten nasze guru tzn moje na pewno
My mamy butelki Browna niby antykolkowe ale nie dla nasale nie cieknie z nich chociaż.
Proszku nadal używam dziecięcego ale mam zapas to piore.
A wczoraj badalam małej siku i siku wzorowe
Dziś mąż wraca... chyba
Miłego dniaaaaaMalenq lubi tę wiadomość
-
Hola,
Idziemy dziś z moim świeżo upieczonym 7 miesięczniakiem na szczepienia, oł noł...
My już od przedwczoraj w domku, podróż ok, Młody dał radę i nie szalał
Zalał mnie @, już zapomniałam jakie to "cudowne"Nie mam natomiast tych mega silnych bóli brzucha, które zawsze towarzyszyły mi przy @..., oł jesss
Misi@ gratulacje ogromniaste!!! Buzi dla Was
Miłego dnia!Arienna, LaRa, zgredka, justta, beszka, konwalianka lubią tę wiadomość
-
Ja gluten mam dopiero wprowadzać miedzy 5-6 miesiącem.
Od poniedziałku zacznę wprowadzać owoce (3 tyg po rozpoczęciu rozszerzańia diety) dlatego pytam kiedy ta kaszka? I o co Cho w kaszkach ryżowych, kukurydzianych i innych cudach? -
Hallo:)
Anuśka dobrze wychowałaś syna:)a Marianna bardzo ładnie;)
Maniek mam jeszcze szybką szarlotke jeśli chcesz przepis moge ci na priv wysłać.
Zaskoczysz tesciową niebo w gebie;)Podaję na ciepło z lodami i polewam czekoladą
Nena no to powodzenie na szczepieniu;)
Summerka odpisałam;)
Beszka udanego pobytu w pl a co to za rehabilitacja dla Hani?
Właśnie wróciłam od dentysty przystojniaka;)i chyba sobie jeszcze kilka wizyt umówie;)
Nenaaa, beszka lubią tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
nick nieaktualnyLara na początku podaje się bezglutenowe w pełnej porcji (to są te kaszki oznaczone od 4m), jak ktoś chce lub są wskazania do podawania kaszek itp. I tak kukurydzianą, ryżowa, jaglana czy gryczana możesz w pełnej porcji zrobič np. 2-3miarki na 100ml mleka lub wody (na mleku kobiecym kaszki nie gęstnieją)i dodač owoc i podawać łyżeczką...
Jezeli chodzi o gluten to są dwie szkoły, albo robisz ekspozycję ok. 2miesiace podajesz po łyzeczce do owocu lub obiadku (takie są zalecenia pediatrów), albo idziesz na żywioł i od razu serwujesz kaszkę glutenową (ją nie Polecam tej metody).....
Nenaa powodzenia....Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 10:40
LaRa, Nenaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymarissith wrote:a jak się nie chce w ogóle podawać glutenu w przyszłości to też trzeba zrobić tą ekspozycję?
-
nick nieaktualnyMalenq wrote:Nie musisz podawać glutenu, jeżeli nie chcesz, ale większą tolerancję w takiej ekspozycji dzieciaki maja w okresie niemowlęctwa... Z tego co kojarzę to u Was alergia? Lub celiakia jest tak? I tu musisz pogadac z pediatrą...
dzięki za info!
Nie wiem, czy moja pediatra będzie wiedziała, chociaż u mnie zdiagnozowała w końcu nietolerancję...
Wg najnowszych badań dieta bezglutenowa jest polecana przy cukrzycy a u nas będzie bardzo duże ryzyko, więc chyba prewencyjnie młode też będzie bezgluteniakiem. W domu to nie problem, gorzej będzie w przedszkolu
-
Heja, Malenq chętnie nabędziemy od Ciebie kurtkę i czapę
zaraz napisze Ci adres na Priv.
Lili a może tu daj przepis to inne dziewczyny tez skorzystają - w koncu nie tylko ja mam teściowa hehe
Nena ten Twój dziec juz taki duży ... Kiedy to zleciało ?
Zgredka gratki konsekwentnej diety! Mi zostało jeszcze z 8 kgale powolutku spada może jak wdrożę ćwiczenia to będzie lepiej. Zacznę chyba z chodakowska bo kiedyś chwalilyscie.
Aaa słuchajcie dziś moje dziecko spało cała nocod 22 do 5:20 ....
czuje sie jak nowo narodzona
Lili83, Nenaaa, LaRa, marissith, Anastazjaaa, Malenq, Smoczyca1, zgredka, beszka, Krokodylica lubią tę wiadomość
Maniek
-
Nena 100lat dla Diegusia i zdrówka.
Ja podaje tylko glutenowa zwykła manna bo nie chce małej tuczyc tak też radziła mi pediatra a Przepraszam moje guru tez mi tak radziloWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 11:05
Nenaaa, Malenq lubią tę wiadomość
-
Anuśka wrote:
Wstępnie umówiliśmy się na 21 grudnia (Zuza jest z 21 stycznia) i termin mi się podoba bo gin mówi że na wigilię wyjdziemyNo ale wszystko zależy od tego jak Mańka będzie rozwinięta wtedy. Jeśli już będzie gotowa to ten termin zostanie a jak nie to trzeba będzie poczekać niestety.
)
Blondik wrote:witam, ta lista mnie przeraża
Arienna wrote:Ciebie??? a co ja mam powiedzieć, zostało mi 2 tygodnie - z jednej strony jestem przerażona z drugiej nie mogę się doczekać to tak dziwna mieszkanka uczuć że nie umiem się na niczym skupić
hej dziewczynki
witam się w rozpoczętym 39 tygodniu ostatnie dwa przede mną aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaato juz chyba w terminie jesteś tak?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 11:41
Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Anastazjaaa wrote:No to gratulujemy
to juz chyba w terminie jesteś tak?
co prawda do terminu jeszcze dwa tygodnie, ale ciąża w pełni donoszona więc godzina 0 możliwa w każdej chwili
wiecie co?? uzależniłam się od aronii zjadam dziennie całą miseczkę i to w wersji mrożonej na surowoale mi się już kończy- buuuu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 11:31
Anastazjaaa, Nenaaa lubią tę wiadomość
-
Arienna wrote:laski a widziałyście to?? :
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,100865,18490615,psycholog-zamiast-znieczulenia.html#TRrelSST
no masakra jakaś, nie dość że nie ma znieczuleń bo nie mają kasy na zatrudnienie anestezjologa to jeszcze chcą psychologa którego w szpitalach nie ma wcale ( po poronieniu nie ma szans żeby psycholog przyszedł pogadać bo go nie ma na etacie a co dopiero przy porodzie)a jak będzie rodzić kilka babek na raz to co?? psycholog będzie przemawiać przez radiowęzeł?? no kuźwa .... pomysły rodem z nie wiem bo to nawet średniowiecze nie jest - kobieta jak ja boli musi sobie pogadać... to może zamiast psychologa to księdza- niech się modli w końcu jest w każdym szpitalu na etacie i bierze tyle co lekarz....
Blondik wrote:a ja mam i avent i Tommy Tippe, i jedną z canpolu, którą dostałam gratis do podgrzewacza z laktatorem
Co do nakładek to jak dla mnie szajs i teraz nie kupię, tiago tylko powietrza się nalykal a później brzuszek męczył...
MANIEK wrote:
Aaa słuchajcie dziś moje dziecko spało cała nocod 22 do 5:20 ....
czuje sie jak nowo narodzona
Nenaa i ja dołączam się do najlepszych życzeń dla diegoWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 11:39
Nenaaa lubi tę wiadomość