X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchatki:)
    twardnienie brzucha nie ustąpiło, może zmalało, ale nie ustąpiło............cały weekend przeleżałam w z nogami w górze....
    w poniedziałek miałam pilną wizytę u gin.: mała leży nóżkami w dół i cały czas kopie mnie po pęcherzu i szyjce, szyjka długa, twarda i zamknięta......gin dał skierowanie na posiew moczu, bo podejrzewa zapalenie pęcherza (do tego piasek w przewodach nerkowych)...badanie ogólne moczu nic nie wykazało, wszystkie wyniki w normie (a nawet lepiej, niż miesiąc wcześniej, bo wyniki się poprawiły)..teraz czekamy 5dni na wyniki posiewu.........ja również zaczęłam podejrzewać, że wszystko się na siebie nałożyło: i candida i zapalenie pęcherza (tzn. ja odczuwam ból w cewce - tak jakby wbijanie igiełek)..........
    do tego wizyta u stomatologa i dermatologa też w tych dniach wypadła: stomatolog u mnie, dermatolog 70km dalej:-/ więc dni minęły mi na ciągłej jeździe....
    dobrze, że z małą wszystko dobrze.........
    jestem tak zmęczona, że wczoraj o 19stej już spałam - dzisiaj o 6.30 się dopiero obudziłam.......
    dzisiaj mam plan leżeć, leżeć, leżeć....muszę odpocząć....

Kroko - Twoja Zuzia - prześliczna:)

buziaki

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Malenq lez i odpoczywaj, najważniejsze ze z małą wszystko wporządku!

Kroko twoja córcia prześliczna!

Ja coś od poniedziałku jakaś niewyraźna tzn. energii brak:(cały czas spać mi się chce, pogoda chyba też się do tego przyczynia u nas cały czas pada:(

Krokodylica lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqa- odpoczywaj ile wlezie. Dobrze ze wyniki w normie.
    Lili- rzeczywiście może Twój nastrój podyktowany jest pogoda. U mnie od kilku dni świeci piekne słońce i od razu energie do dzialania mam wieksza. Ale co z tego jak brzuch twardnieje, maly kreci się tak bardzo nisko.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq kurcze, mam nadzieję że niebawem Ci przejdzie, leżakuj sobie.

Cati też słyszałam o tych opaskach, ale właśnie na chorobę morską, że one pomagają. Ja nie próbowałam.

Mi też totalnie brak energii. A jak na złość tyle rzeczy do zrobienia.

• beszka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Malenq ciesze sie, ze wyniki ok. mam nadz.,ze posiew tez bedzie ok a dolegliwosci szybka przejda.

Dziewczyny i ja nie mam energii i ak prawie od poczatku ciazy. czasem mam chwilowy przyplyw i latam wtedy zalatwiam czy ukladam, apotem tak mnie brzuch boli i plecy, ze leze i umieram ;)

u nas dzis wielki dzien - kazde dziecko spalo cala nic w sowim pokoju - wow!!! az sie martwilismy czy z nimi wszystko ok ;) hehehe
    ide po kawusie :)

Krokodylica, Nieukowa lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • beszka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko i chyba jeszcze Zgredka - my dzis we 3 20tc zaczynamy :) jeszcze 20 i nasze maluszki zobaczymy <3

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati moje mdłości stopniowo pojawiły się mniej więcej od 5t3dc... apogeum miałam kilka dni temu i póki co jest lekko lepiej, choć dalej bekam na prawo i lewo...
    Malenq to masz kruca fuks przeboje ;/ nie zazdroszczę i mam nadzieję że pęcherz ci w końcu ulży albo chociaż mała przekręci się inaczej i obierze sobie za cel jakiś mniej ważny narząd ;/

Chciałam dziś szefowi o ciąży powiedzieć i kurde na delegacji jest do jutra, więc pozostaje mi czekać do piątku...

Malenq lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jol. Umnie dzis bez mdlosci. Poszlam oddac mocz, ale przed morfo ucieklam bo za duzo ludzi w kolejce, sprobuje jutro

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze swojej szefowej nie powiedzialam

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka, ale jak nie powiedziałaś?
    Nie widać u ciebie ciąży czy jesteś na zwykłym L4?

Ja mam szatański plan, bo skoro szef będzie w pt dopiero to jemu powiem zaraz przed końcem pracy tego dnia, żeby nie zdążył wyplotkować całemu labowi, a w środę po święcie przyniosę torta i całej ekipie ogłoszę że dziękuję im za 5 lat wspólnej pracy (20go mam 5 lecie zatrudnienia) i że niestety za długo nie popracuję, bo spodziewam się dziecka :D

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszef w PL moze tak po porstu wyplotkowac taka nowine? w szoku jestem....ja swojemu pow. zaraz na poczatku - 6 tc. zaznaczylma ze sie zle czuje i ide na zwolnienie, ale w domu (jka nie bede z glowa w sedesie), to jestem dostepna. szef nikomu nie pow., bo nie ma prawa. to moja osobista sprawa. poinformowalam tych wspolpracownikow, z kotrymi jestem blizej ;) reszta sie zorientowala po brzuchu ;)
    bylabym oburzona, gdyby szef taka informacje udzielil pracownikom. moj to nawet sie mnie pytal czy mojego drugiego szefa z projektu moze poinformowac, bo przeciez tez moj szef. w sumie tylko na projekcie...ale zawsze. sama go poinformowalam.

a ciasto to szef mi postawi i lunch ostatniego dnia pracy przed macierzynskim ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pracy szef pierdnie a cały lab wie ;/
    Nie wiem czy jest na to jakiś paragraf, ale mamy gadułę takiego, który sobie plotkuje ze swoją sekretarką, a potem ona kabluje wszystko dalej ;/

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane ale ładna pogoda ;-) słoneczko świeci i jest cieplutko a mi się i tak nic nie chce ;-)

A i witam się w III trymestrze ;-)

Malenqa dobrze, że z Kosią wszystko ok, trzymaj się i żeby już było dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 12:39

Malenq, Krokodylica, Tamka lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ogarnieciu prasowania i sprzatania, witam sie w słoneczną środę :)
    jutro wizyta u gin i nie moge sie jakos doczekac zeby malenstwo zobaczyc :)
    nakrecilam sie na poszukiwanie pierwszych ruchów a tu.... cisza :/ to jeszcze chyba jednak za wczesnie

Malenq zdrowka dla Was
    Justta gratuluje III trymestru :) juz blizej jak dalej :P

ps. naobierałam sobie marchwi i gryzę ją jak królik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 12:55

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta gonisz Nas maleńka....III trymestr jak miło, to jesteśmy we dwie......jak fajnie:)

• zgredka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Zgredka, ale jak nie powiedziałaś?
    Nie widać u ciebie ciąży czy jesteś na zwykłym L4?

Ja mam szatański plan, bo skoro szef będzie w pt dopiero to jemu powiem zaraz przed końcem pracy tego dnia, żeby nie zdążył wyplotkować całemu labowi, a w środę po święcie przyniosę torta i całej ekipie ogłoszę że dziękuję im za 5 lat wspólnej pracy (20go mam 5 lecie zatrudnienia) i że niestety za długo nie popracuję, bo spodziewam się dziecka :D

No pewnie, ze nie widac, wkraczam dopiero w 4 m-c a naleze do osob okraglych, wiec co najwyzej widac, ze lekko utylam.
    Bylam na l4 ciazowym, ale ja pracuje w molochu i kadrowy nie mowi takich rzeczy..

Nieukowa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • cati Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) hej dziewczyny , u mnie sie zaczynaja mdlosci .... :/ po jedzeniu mam jak by kamien na żołądku .. eh a myslalam ze mnie to ominie..:P

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam, tydzień temu mówiłaś że chcesz mieć objawy :P no to masz za swoje :D

cati lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie cati, doskonale pamiętam jak sama chciałaś. :P

‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ