X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, ale świetna ta pierwsza fota :D
    Też już taką chcę :)
    Moim zdaniem mała pokazuije Ave Satan a nie fuckalca :P

U mnie mdłości mniejsze (jupi!) ale żeby nie było różowo mam dziś koncert kłucia w macicy ;/

Dogadałam się po cichu z kumplem z labu że będzie zamiast mnie przygotowywać materiał, ja będę siedzieć przy kompie i robić prace biurowe :P
    Zobaczymy co po długim weekendzie szefostwo powie, czy mnie nie wykopie na L4 :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 10:30

konwalianka, Krokodylica, Yasmin, Tamka lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny

wczoraj juz mi sie za bardzo nie chcialo opisywac mojej wizyty u ogolnego, ale generalnie jestem zdrowa, i tak ma byc
    poszlam po skierowanie na tsh, ft3, ft4, ale niestety powiedziala ze sa to badania specjalistyczne jesli chodzi o ft3,ft4 i to wystawia lekarz endokrynolog, skierowanie od endokrynologa mam ale na prywatne badania ;(
    kolejnym krokiem bylo to ze powiedzialam o bólu w mostku i to dosc silnym, wiec zaraz wyladowalam na EKG - oczywiscie wszystko ksiazkowo, wiec teoria o podnoszeniu sie przepony uznaje za prawidłową (tylko czemu tak nieprzyjemnie boli)? niby musze to przezyc ;(
    w czwartek mam wizyte u ginki to niech mi to potwierdzi i juz bede spokojniejsza.
    Wczoraj zamienilismy sie z małzem stronami w łózku, abym mogla spac na lewym boku, i.... co chwile sie budzilam, a co sie budzilam to spalam na prawym hehhe

Yasmin lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Wow, ale świetna ta pierwsza fota :D
    Też już taką chcę :)
    Moim zdaniem mała pokazuije Ave Satan a nie fuckalca :P

Ludu, zachciało mi się puszczać do brzucha rocka i metalu. :P
    Jeszcze trochę wody w sedesie upłynie i też będziesz takie fotki mieć. :P

LaRa grunt że wyniki dobre, proszę mi się nie martwić na zapas. :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko sliczna corcia <3

Lara super ze wyniki ok :)

a gdzie sprzeoczylam - jakie masz objawy? dusznosci?

Nieukowa, super ze mdlosci mnijesze :) a dlaczego nie chcesz na L4 jesli wykonujac sowja prace mozesz zaszkodzic dzidzi? ja pewnie juz dawno bym szefa poinformowala. mniej stresow dla ciebie i dziecko szczesliwsze a ty bys sie lepiej poczula ;)

nie mozemy 3 fotelika wcisnac miedzy dwa fotele starszakow :/ opcji by starszemu fotelik na podwyzszenie wymienic odpada, bo za wczesnie....musimy dzis albo jutro odpiac te foteliki z isofixa i na maxa przesunac i jeszcze raz spr. czy takim sposobem sie uda...jak nie...to albo bedziemy wszedzie jezdzili na dwa auta, albo maz bedzie sie wciskal na 6 lub 7 siedzenie, kotre jest niewygodne...no albo ostatecznosc - nowe auto i to jeszcze taki model, kotry mi sie srednio podoba....super

Krokodylica lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Beszka, oststnio boli mnie w mostku, przy wiekszym oddechu, pozatym flegma w gardle, ktora powoduje to ze mam dusznosci :( dlatego miala EKG zaraz zrobione, ale wyszlo ok wiec pani lekarz powiedziala ze to wina przepony a na flegme mam sobie kupic syrop dla ciezarnych

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • cati Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko a moze ona zrobia na 2 zdjeciu facepalm jak uslyszala co ten ginekolog za glupoty bredzi :D

Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroki ależ zgrabna ta Twoja cora :-)

• zgredka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kroko: lobuziara mala rosnie :)

U mnie rzyganko z rana, potem w robocie niesmak w gebie, smak slodkiego. Generalnie czuje sie dobrze przez 5-10min od zjedzenia :/. Dupa

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati nie wykluczone :D Albo jak usłyszała jakie jej imię wybrałam to się pacnęła w czoło. :P

Czary to zapewne po mamusi. :P

Zgredka współczuje. U mnie niestety wcale nie lepiej, a po tych witaminach to jeszcze gorzej. :/ Chyba będę je brać co drugi dzień na zmianą z samym kwasem foliowym bo nie wyrobię. :/

cati lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kroko: nie ma na to jakichś sposobów?? bo jak nie to moje dziecko będzie jedynakiem niestety

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka nie ma :/ Każda z nas przechodzi po swojemu i jedne męczy a drugie nie. :/ Mnie wszyscy już wkurzają bo mi powtarzają "no weź, w piątym miesiącu jeszcze cię męczy? niemożliwe! już dawno powinno ci przejść", ale ku*wa nie przechodzi więc widać mój organizm nie przejmuje się konwenansami. :/

Ja próbowałam imbiru, wody z cytryną, herbatki miętowej, nie pomaga nic. Trzeba to przetrwać. Z apteki mam takie witaminy prenatalne z imbirem które wedle ulotki łagodzą mdłości - ja po nich wymiotuję jeszcze bardziej.

Dla pocieszenia dodam że moja bratowa męczyła się przez całą ciążę. :/

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde masakra, ja mam ciezki dzien jak ciagle bekam, nie wyobrazam sobie wiekszego natezenia mdlosci ;((

A po jedzeniu jest lepiej czy gorzej? Mi sie poprawia na kwadrans jakos. Odkrykam ze pomaga na jakis czas chrupanie migdalow albo lupanie slonecznika. oczywiscie jak skoncze to mam bekanie znowu, ale jak musze popracowac to pozwala sie skupic ;)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mama też dosyć długo i mówi, że miała dokładnie takie same objawy (może w 6-sty przejdzie...a ja dopiero 4 ehhhh)...

Nieukowa: u mnie dobrze przez parę minut ulga, a potem jakby jakieś kwasy atakowały mój żołądek, niby nie boli, ale czuję go takie mulenie plus ogólnie złe poczucie, nie wiem trudno to wytłumaczyc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 17:31

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przegryzam i migdały i orzechy i suszone owoce, żeby żołądek nie był pusty ale to nie za bardzo pomaga. Bardziej po to przegryzam żeby się trochę odżywić mimo tych rewolucji żołądkowych.

• cati Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko :D moim zdaniem Zuzia to bardzo piekne imie !
    Co innego jak bys sobie wymyslila np. Mercedes :D to podejrzewam ze skopala by ci brzuch juz teraz XD

Nieukowa - a to mdlosci mialas juz od początku ciazy ? czy zaczely sie teraz?
    Polecam opaski na chorobe morska. nawet 1-2 miesiace dzialaja : )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 20:15

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • beszka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tu u nas cisza ostatnio....Tmka, Melnq gdzie jestescie?

Cati, te opaski na porzadne ciazowe mdlosci nie pomagaja w ogole...stosowalam w 2 ciazy oraz teraz i zero efektu.
    mi najbardzije pomagaly leki, ktore od lekarza dostalam. bezpieczne w 1 i 2 trymestrze. w 3 juz nie wolno ich stosowac. niestety czesto i one nie dawaly rady :/

moja mama wymiotowala cale 9 miesiecy. nic nie mogla jesc. ja przez 2 czy 2,5 mies. nie moglam nic przelknac. wiedzialam, ze musze cos zjesc przed wstaniem z lozka, bo inaczej bedzie tragedia, ale nie moglam nic przelknac. nic. teraz jest juz duuuzo lepiej :)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • cati Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem , beszka nie stosowalam . kolezanka ktora miala silne mdlosci od 6 tyg i schudla 5 kg jej opaski pomogly na 1.5 misieca. Wiec chyba miala mocne mdlosci... ?

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • beszka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Nie wiem , beszka nie stosowalam . kolezanka ktora miala silne mdlosci od 6 tyg i schudla 5 kg jej opaski pomogly na 1.5 misieca. Wiec chyba miala mocne mdlosci... ?

wow!!!! super :) ale szczerze powiem, ze to pierwszy przypadek, o ktorym ja slysze, ze pomoglo przy silnijeszych mdlosciach....najwaznijesze, ze pomoglo - prawda ? ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • cati Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem to chyba dziala na zasadzie placebo :D pewnie na mnie by nie dzialalo ;D
    Ale jak jej zadzialało no to dobrze :D

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ