X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra mam 20 leukocytow w moczu, norma 5 pisze mi tu, ze u bab w ciazy zwiazanr jest to z infekcja, a ja nie czuje infekcji i bakterie wyszly mi nieliczne (bo ostatnio byly liczne, bralam zuravit) czyzbym sie konczyla?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati, no to sie doczekałaś :P

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka nie mam pojęcia z tymi wynikami, ja o takie rzeczy zawsze pytam lekarza, choćby przez telefon.

Boniu ale mam dzisiaj totalną niemoc. :/

A spać to mi się chce że mogę usnąć na siedząco.

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka: kruca ja w tym moim 9tc zaczynam widzieć że się zaokrąglam lekko, a też należę do lekko okrągłych z natury ;/ Dlatego wolę teraz dać znać szefowi bo a nuż mnie bacznie obserwujące rejestratorki zdybią i się wyda :P

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moi wspolpracownicy wiedza, moze szefowa tez, ale ja robie w budzetowce to i szefowej to wsio jedno

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • justta Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati no i się doczekałaś mdłości ;-)

Lara trzymam kicuki za wizytę jutrzejszą

Malenqa no wkońcu ten III trymestr ;-) za niedługo będzie nas więcej

Odebrałam wyniki i są świetne tsh spadło mi do 1,55 a ft4 mam 1 więc ok, jutro do kontroli do endo i po recepty, oby tak dalej

A pisałam wcześniej, że nic mi się nie chce i tak z tego nic wyszło wielkie sprzątanie w szafach, dopiero co skończyliśmy z M, ale jest już poukładane, zbędne rzeczy wyrzucone i się cieszę i dzisiaj przyszło moje nowe żelazko i deska do prasowania więc można brać się do roboty ;-)

Miłego wieczorku dziewczynki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 16:56

Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • cati Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam oj tam :P
    moze to glupie , ale w sumie to sie ucieszylam... pewnie dlatego ze zadnych objawow nie mialam a dzisiaj uwaga kumulacja !!
    mdlosci + zawroty glowy ale takie mega mocne ze zeby wstac z pozycji siedzacej musze chwile poczekac.. bo inaczej czarno przed oczami..

Czy wam tez tak po jabkach sie beka? o matko... moje ulubione jabluszka... :(

Justa - ja sie jutro biore za porzadki bo az patrzec nie moge ;D tyle ze mi M nie pomoze bo w pracy.. :/
    Fajnie ze wyniki dobre !! :) tak trzymaj!

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam taaaaaką stertę do prasowania i ani chu chu mi się nie chce.

• zgredka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takie rzeczy (prasowanie) robie na biezaco, "nie uzbieruje" mi sie kupa :)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka to chodź do mnie trochę poprasować :D

Dziewczyny co sądzicie o szkole rodzenia? Warto iść?

• zgredka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym poszla tylko zeby sie pielegnacji nauczyc, albo jesli beda te same polozne co w szpitalu..
    juz kiedys pisalam, ze generalnie polozne wole swiezynki bo te lepiej sluchaja

Krokodylica lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć..nie mam wogóle nastroju, depresja mnie dopadła po wczorajszym spotkaniu ze znajomymi..;/ głupie to jak 150 i tłumaczę sobie, że tak nie powinnam nawet myśleć, ale nic nie poradzę.. w naszej grupie znajomych - 6par, każda z dziewczyn w ciąży i każda..za wyjątkiem mnie spodziewa się dziewczynek..a my? drugi chłopak.. oczywiście wiele więcej mi przychodzi namyśl, ale nie powinnam nawet o tym wspominać, bo to nieprzyzwoite w kontekście starających się,,

nie smęcę już..lecę na wizytę do gina -buziaki

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Konwalia powodzenia i daj znać po wizycie......

ech faktycznie głupoty piszesz i myślisz....pewnie nie jedna zazdrości Ci chłopczyka....

u mnie noc ciężka, po zaaplikowaniu globulki (dostałam na candidę) kręciłam się non stop, bo myślałam tylko o tym czy dużo jej wypłynie.......mała wierciła się również, a jej przekręcania się JUŻ BOLĄ - myśli że mama jest z gumy....:-/ do tego bolący pęcherz.........boszzzzzzzzz im bliżej rozwiązania tym więcej czegoś się czepia..........

dzisiaj kolejny dzionek pod kocykiem się zapowiada, coby nie obciążać brzucha......

Zgredko do siebie też zapraszam, JA NIE LUBIĘ prasowania.......wrrrrrrrr aż mnie trzęsie jak popatrzę na tą górę co się nazbierała.....

Miłego dnia...

ps. Nenaa??? a u Ciebie też już III trymestr chyba???

Krokodylica, Tamka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się czwartkowo. Dzisiaj zaczynamy nowy tydzień ciąży:-)

Konwalianka - głowa do gory. Pomyśl ile plusów niesie za sobą posiadanie drugiego chłopczyka. A może ktoras z tych dziewczyn ma w domu juz mała dame i chciałaby bardzo teraz mieć chłopca. Uszy do gory. Najważniejsze ze będziesz miała przy sobie kochane dziecko :-)
    Ps. Powodzenia na wizycie.

Malenqa- wspolczuje dyskomfortu związanego z fikaniem malej. U mnie dzidzius umiejscowil się bardzo nisk, tuz nad szyjka i jak się zaczyna kręcić to odczuwam bardzo nieprzyjemny bol. Mieliśmy jechać w ten weekend pozwiedzac Kraków ale niestety muszę zrezygnować. Długie spacery nie sprzyjają przesunięciu małego w gore... Ale co tam, zniose wszystko byleby tylko urodzić zdrowe dziecko :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 07:35

Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzMary nio to życzę aby jednak maluszek "poszybował w górę brzuszka", bo wiem co za ból....u mnie mała nóżki ma na moim pęcherzu, i boli jak "ćwiczy swoje mięśnie" heheheh
    ale masz rację MY KOBIETY wszystko zniesiemy, aby tylko maleństwa zdrowe się rodziły....to prawie moja "codzienna mantra": oby była zdrowa.......

a inne brzuchatki????? śpiące królewny czy jak? heheheheh ;P

Krokodylica, CzaryMary lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helou... właśnie zaliczyłam pierwszą prawdziwą ciążową cofkę ;/

Poza tym nihil novi właściwie. Konwalianka ale masz problemy pierwszego świata, zajrzyj na OF i poczytaj o tym jak kobitki pragną maluszka i sobie przypomnij e sama chciałaś "obojętnie jaką płeć byle zdrowe" :D
    Ja bym chciała facecika mieć...

Malenq "stan błogosławiony" nie taki błogosławiony ;/ Ale już 75% wgrane, zostało już tak niewiele >:D

Aha, zapisałam się na 4.12 na prenatalne z PAPPą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 07:51

Malenq, Krokodylica, CzaryMary, Tamka lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek.

Ja muszę jechać do księgowego zawieźć moje nowe L4 ale jakoś ciężko mi się zebrać w sobie. Biorę te prenatalne, bo "trza" ale jeszcze bardziej mnie po nich mdli.

Konwalia Nieukowa dobrze Ci pisze, przypomnij sobie jak chciałaś zafasolkować, marzyłaś o dziecku a teraz marudzisz. :) Widzisz za to ja "chciałam" chłopca a mam babeczkę, ale to też dobrze. :)

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka jestem w tej samej sytuacji co ty 2 chłopak;)na 3 dziecko nie mam szans bo mąż wyraźnie mówi nie!Też bardzo pragnełam córki, oczywiście zależało mi najbardziej na tym by dziecko było zdrowe-bez dwóch zdań, ale zawsze marzyłam o córce (każdy ma prawo marzyć, mieć pragnienia i nic w tym złego), nie chodziło mi o ciuszki, warkoczyki czy różowe pierdołki (różu nie znosze;))a o relacje matki-córki!Niestety nie będzie mi dane tego zaznać, ale z drugiej strony zaznamy podwójnej relacji matka-syn;)To od nas zależeć będzie jak nam się późniejsze relacje z synami i synowymi ułożą!Moja mama ze mną ostatnio rozmawiała i uświadomiła mi, że córka szczęścia mi nie zagwarantuje przytoczyla różne życiowe sytuacje, długo myślałam i doszłam do wniosku, że ma racje!Głowa do góry!Jeśli masz ochotę napisz do mnie na priva, zawsze raźniej we dwójkę.
    Ps. żona kuzyna urodziła w marcu 2 córe, a bardzo chciała chłopczyka, jak więc widzisz życie samo pisze scenariusze;)Powodzenia na wizycie!

Dziewczyny to nie jest tak, że my nie docieniamy tego co mamy lub grymasimy, to może tak wyglądać, ale tak naprawde nie jest!!!

Malenq Kosia daje ci nieźle popalić;)

Kroko ja w pierwszej ciąży chodziłam, aczkolwiek przy porodzie mi to nic a nic nie pomogło, teraz zamierzam chodzić na basen na cwiczenia z Kine

Tak wogole to DZIEŃ DOBRY!

Krokodylica, beszka, Malenq, CzaryMary, Nieukowa lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, jak przeczytałam, co napisałaś, to się uśmiechnęłam, bo niedawno sama Ci to pisałam.. to nie jest tak, że ja nie chcę go..po prostu mam chwilę załamania..

te wszystkie pary to ich pierwsze maluchy

wiem, ze nie powinnam nawet tak myśleć i szczerze marzyłam o zdrowym maluchu..ale co poradzę? walczę z tym, jak mogę..

dziewczyny, ale macie z tymi ruchami, kopniakami.. mój mało aktywny..delikatnie kopie, tylko się wierci..takie motylki nadal..

Krokodylica, CzaryMary lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehhehe Konwalianka pamiętam co mi napisałaś zwłaszcza o relacjach późniejszych z synowymi;)Bardzo mi to pomogło i za to dziekuje!Dobrze, ze piszesz i o tym mówisz byłoby gorzej gdybys to w sobie tłamsiła (nie wiem jak się pisze;))
    Hormony buzują;)Jestem przekonana, że kochasz maluszka!Zobaczysz jak się urodzi to wszystkie twoje wątpliwości pójdą PRECZ!!!

konwalianka, CzaryMary, Malenq lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ