X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że mój syn zawsze marzył o bracie, od samego początku;)No i spełniło mu się
    Teraz pomaga szukać imienia tzn. raczej utrudnia bo nic mu się nie podoba co zaproponuje;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko.....ja też chciałam synka, a mam MEGA ruchliwą córcię......... wiercipiętka się zrobiła....a może wcześniej już taka była.....teraz tylko ma coraz mniej miejsca na swoje harce.....wczoraj jakiś szpagat wieczorkiem robiła, bo można było paluszki na stopce policzyć (a mnie to tak zabolało, że aż krzyknęłam) --- małżu z łazienki wyskoczył nago i krzyczy: co się dzieje?? jedziemy na IP??? a ja w śmiech, że najpierw to niech się ubierze, a potem z córą będzie rozmawiał, coby mamusi nie rozerwała...hehehe
    ja mam tak napiętą skórę już, że nie wiem jak mój brzuchol wytrzyma jeszcze 2 miesiące.....ilość żył tworzy swoistą sieć "rzek" połączonych ze sobą...
    "boczki" mi już też maleńka wypchnęła (przez dłuższy czas leżała poprzecznie)

Nieukowa "stan błogosławiony" - to tekst mężczyzn........

za 45dni (wg terminu porodu) będę miała ciążę donoszoną..........
    a za 15dni zacznę myśleć o torbie szpitalnej......jedna grudniówka się właśnie "rozpakowuje", więc jak one tak wcześnie zaczęły, to aż się boję myśleć kiedy styczniówki zaczną.....

Lili83, beszka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

ja dzis ledwo zywa....sie witam, ehhh

wczoraj wieczorem mloda skopala mi pecherz lub nerw - nie wiem co ale w chwili gdy kopala, to tak mnie bolalo, ze az sie kotlowalam na kanapie a maz chcial do szpitala zadzownic ;)

dzis od rana jestem nieprzytomna po nieprzespanej nocy i oczywiscie, gdy dobrze mi sie spalo (w koncu) to mlodszy syn obudzil sie z placzem, ze brzuch go boli :/

no i mdlosci, ehh
    to sobie marudzilam ;)

dzis moja mamcia przyjezdza :) jutro bad. w szpitalu z mlodszym a w sob. wyjedzamy na weekend z mezem do Stavanger - zakupy, dobry lunch a wieczorem wesele :)

Konwalianka, przytulam....
    ja mam 2 synow i sa cudowni <3 swietny maja kontakt ze soba i z mamusia. kazdy inny - starszy posiedzi i pogada z matka, pokoloruje, popisze, na zakupy pojdzie - spokojny jest. mlodszy szalony. obaj bardzo empatyczni, np. pare dni temu mialam gorszy dzien i beczelam bez powodu. mlodszy popatrzyl na mnie i zapytal czy potrzebuje by mnie przytulil <3
    chwile samotnosci, gd maz chlopakow bierze na pilke, ryby itp. rowniez bardzo sbie cenie i domowe spa urzadzam :) mam nadz.,ze synowe fajne tez beda i oby oni tacy pozostali <3

ide po kawe...

Malenq, CzaryMary lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • beszka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki za te co maja dzis wizyty: Konwalianka i Smoczyca....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham moje kochane ciężarówki :)

mnie endokrynolog kazał łykac od 10tyg witaminki z jodem ze względu na tarczyce maluszka :)

a u mnie TSH spadł hmm a moze było ok bo wyniki zawyżone były a ja nadal musze leki brac i sie zastanawiam czy przez miesiąc za bardzo znowu nie spanie

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedra...ale badasz co miesiąc hormony??? jak tak, to ręka na pulsie jest...
    ja mam teraz skierowanie dopiero po porodzie, wszystkie hormony tarczycy i usg......bo ostatnie wyszły dobre.......

po nieprzespanej nocy, oczka się zamykają, lecę na drzemkę - może się uda - o ile mała "nie zorientuje się" że mamusia leży....hehehehe bo wtedy to już się zaczną harce :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 09:34

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqa lekarka kazała sie pokazac 5 grudnia a 4 mam jechac zrobić TSH i anty TG a przy okazji zrobie morfologie i mocz na jedneym kłuciem (oprócz moczu :P) bo ok 12 grudnia bede miec kolejną wizyte u gina :)

jak TSH bedzie ok to pewnie mi odstawi leki

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie TSH tob pikuś ;(
    Ja będę badać musiała co 3-4 tygodnie CMV IgM. I tak ma to mały sens bo na zakażenie nie ma żadnych lekarstw ;(
    Kurde mam się nie zbliżać do 20 tygodnia do małych dzieci, a teraz mnie do nich ciągnie...
    Plus w robocie dostałam papierkową robotę czyli najnudniejszą z możliwych. Ech.

Nigdy nie myślałam że będę taka wkurzona, że nie miałam jakiegoś wirusa ;(
    Chyba po ciąży będę robić wszystko żeby zachorować i mieć z głowy.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez chce facecika :) i wcale nie uwazam, ze Konwalianko jestes złolką, bo chcesz dziewuche.
    Ja dzis calkiem niezlr, wczoraj odkrylam, ze przyczyna moich zlych odczuc jest cukier, w kazdej postaci czy sacharoza czy fruktoza. Nie moge nic z cukrem bo od razu brzuch czuje, w gebie zle. Tylko jakie przegryzki bez grama cukru moge wymyslic pomiedzy 2 a 3 sniadaniem? Jutro testuje jogurt naturalny.

Lili83 lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

melduję się i będę w miarę możliwości nadrabiać te 5 dni nieobecności

powiem tylko , że wyjazd do Krakowa był wspaniały, pogoda cudna, a koncert rewelacyjny!

CzaryMary, beszka, Lili83, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka! W końcu się pojawiłaś :D
    Super że ci humor dopisuje :)
    pozdrawiam i lecę dalej kontemplować trawienie swojego śniadania ;(

Tamka lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CMV IgM a co to takiego??

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka! Kopę lat Cie nie było. Jak się czujesz ?

Tamka lubi tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo dobrze się czuję chociaż pobolewań brzucha miewam pod dostatkiem, do tego młody czasem się jakoś tak dziwnie rotacyjnie porusza, że nisko, na wysokości pęcherza boli jakby mi ktoś pięścią wiercił

poza tym bardzo szybko się męczę, a jak się zmęczę to zaczyna mnie boleć WSZYSTKO, robię się wredna, marudna i mam ochotę zaciukać tego, kto jest najbliżej (czytaj - małża ;) )

Kajtek na koncercie był bardzo aktywny więc chyba mu się podobało :P w sumie kawałki Michaela Buble to jest to, co zna najlepiej, bo mu mamusia prawie codziennie puszcza ;) potańczyliśmy sobie we trójkę z tatusiem bo koncert był szałowy, nie sądziłam, że z niego taki dynamit i że takie show odstawi, jajcarz totalny, muzyka była bardzo zróżnicowana, wszyscy wyszli zachwyceni

Kroko, gratuluję ślicznej córci!

Lara, cieszę się, że z psiną wszystko dobrze

Malenq, trzymam kciuki żeby te wredne bóle i twardnienia odpuściły i pozostałe 25% przebiegło sielankowo ;)

nie pamiętam komu nie wyszły połówkowe? ale fakt - moja ginka też potwierdziła, że 21-22 tydzień to najlepszy czas na ich zrobienie, może u Was Beszka inny sprzęt albo forma badania jest?

ściskam wszystkie mocno i cieszę się, że wszystko tu u nas dobrze!

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a, Kroko - nam betoniarka rozwaliła kawałek ogrodzenia i skrzynkę na listy ;) w ogóle to, co myślę o wszystkich ekipach budowlanych nie nadaje się do powtórzenia w eleganckim , czyli naszym, towarzystwie... :/

A, Konwalianka, jeszcze Tobie miałam nastukać! nie grzesz kobieto! niech Ci nawet przez myśl przez ułamek sekundy nie przechodzi, że wolałaś córę! ma być zdrowe, dorodne i urodzić się o czasie, a reszta jest nieważna, zobaczysz - jeszcze nadejdzie ten dzień kiedy wszyscy panowie będą mamunię na rękach nosić, a chłopaki sztamę trzymać między sobą

ja mam "kiepsko" bo mój małż chce tylko jedno dziecko mieć... a ja jedynaczką jestem i zawsze marzyłam o dwójce dzieci co najmniej... no nic, najwyżej jakąś "wpadkę" zaimprowizuję :P aczkolwiek biorąc pod uwagę, że starania o pierwsze zajęły nam rok, to zobaczymy ile będę "wpadać" z drugim ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 10:45

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • beszka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Tamka. super ze wyjazd i koncert udane :)

co do wpadki to moja dobra kolezanka pierwsze dziecko miala dzieki in vitro. sadzila, ze w druga ciaze latwo nie zajdzie, wiec sie nie zabezpieczali....a tu niespodzianka ;)roznie to bywa z ta plodnoscia po pierwszej ciazy ;)

Biedroneczko, CMV to cytomegalia czy jakos tak (wpisz w google cmv wirus to pelna nazwa ci wyskoczy). ja na szczescie mialam to + przy pierwszej ciazy ;)

Tamka lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano CMV to cytomegalia... podobno to najczestsza niegenetyczna przyczyna wad płodu i że najlepszą ochroną dla kobiety jest jesli kiedyś to przechodziła...
    ja niestety nie przechodziłam i przez to musiałam w pracy zrezygnować z analiz krwi i moczu i teraz tylko papiery na rejestracji wypełniam (tzn. ekipa nie wie o ciąży ale po prostu zamieniłam się z kolegą na zmiany, ja miałam mieć rejestrację za 3tyg... no a że w przyszlym tyg mam zamiar wszystkim powiedziec, to i tak rejestracja pozostanie moim krolestwem do końca ciąży...

No a CMV podobno najłatwiej załapać od małych dzieci bo one sieją wirusem przez rok od zarażenia i najczęściej zarażają się właśnie we wczesnym dzieciństwie... dlatego muszę ograniczyć zabawy z dziećmi koleżanek ;(

Tamka mój mąż póki co twierdzi, że skoro nie było bliźniaków a sobie zamówił, to za karę będzie tylko 1 dziecko :P Ale ja myślę że nie ma w tym względzie nic do gadania :D

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:

Tamka mój mąż póki co twierdzi, że skoro nie było bliźniaków a sobie zamówił, to za karę będzie tylko 1 dziecko :P Ale ja myślę że nie ma w tym względzie nic do gadania :D

o to to, zgadzam się! aczkolwiek mojego wizja bliźniaków przerażała ;) więc Twój jednak bardziej nastawiony na wielodzietność ;)

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka- mi niestety połówkowe się nie udało.

Dziewczyny czytam właśnie 'ciężarówka przez 9 miesięcy' i zasmiewam się do rozpuku. Przytocze wam jeden cytat:
    '...pociemniec może skora pod oczami i pod pachami,miedzy udami i na narządach rodnych. Niektórzy eksperci od ciąży mówią ze pochwa sinieje.z drugiej strony, kto by tam zagladal? Nieważne jakiego jest koloru ( chociaż przyznaj, ze jasnozielony pewnie by cie zaniepokoił) ....'
    Albo 'jeśli o mnie chodzi, przez pierwszych kilka tygodni Żółtko mogłoby spać nawet w kartoniku...'

Polecam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 12:06

• Tamka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary - uwielbiam tę książkę! płakałam ze śmiechu, czytając ją

kochana przykro mi z powodu połówkowego, miałam to samo, teraz idę w poniedziałek i myślę, że będzie już wszystko ładnie widać :)

CzaryMary lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ