Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKroko.....ja też chciałam synka, a mam MEGA ruchliwą córcię......... wiercipiętka się zrobiła....a może wcześniej już taka była.....teraz tylko ma coraz mniej miejsca na swoje harce.....wczoraj jakiś szpagat wieczorkiem robiła, bo można było paluszki na stopce policzyć (a mnie to tak zabolało, że aż krzyknęłam) --- małżu z łazienki wyskoczył nago i krzyczy: co się dzieje?? jedziemy na IP??? a ja w śmiech, że najpierw to niech się ubierze, a potem z córą będzie rozmawiał, coby mamusi nie rozerwała...hehehe
ja mam tak napiętą skórę już, że nie wiem jak mój brzuchol wytrzyma jeszcze 2 miesiące.....ilość żył tworzy swoistą sieć "rzek" połączonych ze sobą...
"boczki" mi już też maleńka wypchnęła (przez dłuższy czas leżała poprzecznie)
Nieukowa "stan błogosławiony" - to tekst mężczyzn........
za 45dni (wg terminu porodu) będę miała ciążę donoszoną..........
a za 15dni zacznę myśleć o torbie szpitalnej......jedna grudniówka się właśnie "rozpakowuje", więc jak one tak wcześnie zaczęły, to aż się boję myśleć kiedy styczniówki zaczną.....Lili83, beszka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
ja dzis ledwo zywa....sie witam, ehhh
wczoraj wieczorem mloda skopala mi pecherz lub nerw - nie wiem co ale w chwili gdy kopala, to tak mnie bolalo, ze az sie kotlowalam na kanapie a maz chcial do szpitala zadzownic
dzis od rana jestem nieprzytomna po nieprzespanej nocy i oczywiscie, gdy dobrze mi sie spalo (w koncu) to mlodszy syn obudzil sie z placzem, ze brzuch go boli
no i mdlosci, ehh
to sobie marudzilam
dzis moja mamcia przyjezdza jutro bad. w szpitalu z mlodszym a w sob. wyjedzamy na weekend z mezem do Stavanger - zakupy, dobry lunch a wieczorem wesele
Konwalianka, przytulam....
ja mam 2 synow i sa cudowni swietny maja kontakt ze soba i z mamusia. kazdy inny - starszy posiedzi i pogada z matka, pokoloruje, popisze, na zakupy pojdzie - spokojny jest. mlodszy szalony. obaj bardzo empatyczni, np. pare dni temu mialam gorszy dzien i beczelam bez powodu. mlodszy popatrzyl na mnie i zapytal czy potrzebuje by mnie przytulil
chwile samotnosci, gd maz chlopakow bierze na pilke, ryby itp. rowniez bardzo sbie cenie i domowe spa urzadzam mam nadz.,ze synowe fajne tez beda i oby oni tacy pozostali
ide po kawe...Malenq, CzaryMary lubią tę wiadomość
-
macham moje kochane ciężarówki
mnie endokrynolog kazał łykac od 10tyg witaminki z jodem ze względu na tarczyce maluszka
a u mnie TSH spadł hmm a moze było ok bo wyniki zawyżone były a ja nadal musze leki brac i sie zastanawiam czy przez miesiąc za bardzo znowu nie spanie -
nick nieaktualnyBiedra...ale badasz co miesiąc hormony??? jak tak, to ręka na pulsie jest...
ja mam teraz skierowanie dopiero po porodzie, wszystkie hormony tarczycy i usg......bo ostatnie wyszły dobre.......
po nieprzespanej nocy, oczka się zamykają, lecę na drzemkę - może się uda - o ile mała "nie zorientuje się" że mamusia leży....hehehehe bo wtedy to już się zaczną harceWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 09:34
-
Malenqa lekarka kazała sie pokazac 5 grudnia a 4 mam jechac zrobić TSH i anty TG a przy okazji zrobie morfologie i mocz na jedneym kłuciem (oprócz moczu ) bo ok 12 grudnia bede miec kolejną wizyte u gina
jak TSH bedzie ok to pewnie mi odstawi leki -
Badanie TSH tob pikuś ;(
Ja będę badać musiała co 3-4 tygodnie CMV IgM. I tak ma to mały sens bo na zakażenie nie ma żadnych lekarstw ;(
Kurde mam się nie zbliżać do 20 tygodnia do małych dzieci, a teraz mnie do nich ciągnie...
Plus w robocie dostałam papierkową robotę czyli najnudniejszą z możliwych. Ech.
Nigdy nie myślałam że będę taka wkurzona, że nie miałam jakiegoś wirusa ;(
Chyba po ciąży będę robić wszystko żeby zachorować i mieć z głowy.
-
Tez chce facecika i wcale nie uwazam, ze Konwalianko jestes złolką, bo chcesz dziewuche.
Ja dzis calkiem niezlr, wczoraj odkrylam, ze przyczyna moich zlych odczuc jest cukier, w kazdej postaci czy sacharoza czy fruktoza. Nie moge nic z cukrem bo od razu brzuch czuje, w gebie zle. Tylko jakie przegryzki bez grama cukru moge wymyslic pomiedzy 2 a 3 sniadaniem? Jutro testuje jogurt naturalny.Lili83 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
melduję się i będę w miarę możliwości nadrabiać te 5 dni nieobecności
powiem tylko , że wyjazd do Krakowa był wspaniały, pogoda cudna, a koncert rewelacyjny!CzaryMary, beszka, Lili83, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
bardzo dobrze się czuję chociaż pobolewań brzucha miewam pod dostatkiem, do tego młody czasem się jakoś tak dziwnie rotacyjnie porusza, że nisko, na wysokości pęcherza boli jakby mi ktoś pięścią wiercił
poza tym bardzo szybko się męczę, a jak się zmęczę to zaczyna mnie boleć WSZYSTKO, robię się wredna, marudna i mam ochotę zaciukać tego, kto jest najbliżej (czytaj - małża )
Kajtek na koncercie był bardzo aktywny więc chyba mu się podobało w sumie kawałki Michaela Buble to jest to, co zna najlepiej, bo mu mamusia prawie codziennie puszcza potańczyliśmy sobie we trójkę z tatusiem bo koncert był szałowy, nie sądziłam, że z niego taki dynamit i że takie show odstawi, jajcarz totalny, muzyka była bardzo zróżnicowana, wszyscy wyszli zachwyceni
Kroko, gratuluję ślicznej córci!
Lara, cieszę się, że z psiną wszystko dobrze
Malenq, trzymam kciuki żeby te wredne bóle i twardnienia odpuściły i pozostałe 25% przebiegło sielankowo
nie pamiętam komu nie wyszły połówkowe? ale fakt - moja ginka też potwierdziła, że 21-22 tydzień to najlepszy czas na ich zrobienie, może u Was Beszka inny sprzęt albo forma badania jest?
ściskam wszystkie mocno i cieszę się, że wszystko tu u nas dobrze!Krokodylica lubi tę wiadomość
-
a, Kroko - nam betoniarka rozwaliła kawałek ogrodzenia i skrzynkę na listy w ogóle to, co myślę o wszystkich ekipach budowlanych nie nadaje się do powtórzenia w eleganckim , czyli naszym, towarzystwie...
A, Konwalianka, jeszcze Tobie miałam nastukać! nie grzesz kobieto! niech Ci nawet przez myśl przez ułamek sekundy nie przechodzi, że wolałaś córę! ma być zdrowe, dorodne i urodzić się o czasie, a reszta jest nieważna, zobaczysz - jeszcze nadejdzie ten dzień kiedy wszyscy panowie będą mamunię na rękach nosić, a chłopaki sztamę trzymać między sobą
ja mam "kiepsko" bo mój małż chce tylko jedno dziecko mieć... a ja jedynaczką jestem i zawsze marzyłam o dwójce dzieci co najmniej... no nic, najwyżej jakąś "wpadkę" zaimprowizuję aczkolwiek biorąc pod uwagę, że starania o pierwsze zajęły nam rok, to zobaczymy ile będę "wpadać" z drugim
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 10:45
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Witaj Tamka. super ze wyjazd i koncert udane
co do wpadki to moja dobra kolezanka pierwsze dziecko miala dzieki in vitro. sadzila, ze w druga ciaze latwo nie zajdzie, wiec sie nie zabezpieczali....a tu niespodzianka ;)roznie to bywa z ta plodnoscia po pierwszej ciazy
Biedroneczko, CMV to cytomegalia czy jakos tak (wpisz w google cmv wirus to pelna nazwa ci wyskoczy). ja na szczescie mialam to + przy pierwszej ciazyTamka lubi tę wiadomość
-
Ano CMV to cytomegalia... podobno to najczestsza niegenetyczna przyczyna wad płodu i że najlepszą ochroną dla kobiety jest jesli kiedyś to przechodziła...
ja niestety nie przechodziłam i przez to musiałam w pracy zrezygnować z analiz krwi i moczu i teraz tylko papiery na rejestracji wypełniam (tzn. ekipa nie wie o ciąży ale po prostu zamieniłam się z kolegą na zmiany, ja miałam mieć rejestrację za 3tyg... no a że w przyszlym tyg mam zamiar wszystkim powiedziec, to i tak rejestracja pozostanie moim krolestwem do końca ciąży...
No a CMV podobno najłatwiej załapać od małych dzieci bo one sieją wirusem przez rok od zarażenia i najczęściej zarażają się właśnie we wczesnym dzieciństwie... dlatego muszę ograniczyć zabawy z dziećmi koleżanek ;(
Tamka mój mąż póki co twierdzi, że skoro nie było bliźniaków a sobie zamówił, to za karę będzie tylko 1 dziecko Ale ja myślę że nie ma w tym względzie nic do gadania -
Nieukowa wrote:
Tamka mój mąż póki co twierdzi, że skoro nie było bliźniaków a sobie zamówił, to za karę będzie tylko 1 dziecko Ale ja myślę że nie ma w tym względzie nic do gadania
o to to, zgadzam się! aczkolwiek mojego wizja bliźniaków przerażała więc Twój jednak bardziej nastawiony na wielodzietność -
nick nieaktualnyTamka- mi niestety połówkowe się nie udało.
Dziewczyny czytam właśnie 'ciężarówka przez 9 miesięcy' i zasmiewam się do rozpuku. Przytocze wam jeden cytat:
'...pociemniec może skora pod oczami i pod pachami,miedzy udami i na narządach rodnych. Niektórzy eksperci od ciąży mówią ze pochwa sinieje.z drugiej strony, kto by tam zagladal? Nieważne jakiego jest koloru ( chociaż przyznaj, ze jasnozielony pewnie by cie zaniepokoił) ....'
Albo 'jeśli o mnie chodzi, przez pierwszych kilka tygodni Żółtko mogłoby spać nawet w kartoniku...'
PolecamWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 12:06
-
CzaryMary - uwielbiam tę książkę! płakałam ze śmiechu, czytając ją
kochana przykro mi z powodu połówkowego, miałam to samo, teraz idę w poniedziałek i myślę, że będzie już wszystko ładnie widać
CzaryMary lubi tę wiadomość