Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySmoczyca1 wrote:Pytam i o fotelik i o wózek
Fotelik jest do 10kg wiec jeszcze trochę mamy czasu.
Co do wózka nie chce jej przesadzać jeszcze do spacerówki bo nie buntuje się jak ma leżeć ale co z tymi 9kg czy ona serio nie wypadnie dołem? Czy kupić coś dla cięższych?beszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Smoczku, jak pisze Malenqu....przesadzilabym do spacerowki da sie ja na plasko rozlozyc.
Moja Hanka za to od poczatku nie chce lezec w wozku, gdy nie spu. Jak byla mniejsza to ja nosilismy a teraz ciezko, bo i waga Hanki rosnie i rsnie odkad kolek nie mamywiem mamy ogromny dylemat, bo nosic jej sie juz nie da, nosidlo jest ble a sama nie siedzi...i co mamy zrobic?
U nas J byl w gondoli do konca 8 miesiaca....a L jak mial 6 m.byl juz w spacerowce, bo nie miescil sie do gondolii siedzial ladnie...
-
Moja właśnie o dziwo leży w gondoli miała okres ze się darla jak ja się tylko wlozylo a teraz nie protestuje dlatego nie chciałabym jej przesadzać. A siedzieć jeszcze nie siedzi niby próbuje ale daleka droga
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 12:12
zgredka lubi tę wiadomość
-
Ja sie rozgladam za fotelikiem, bo mam do 10kg sle jeszcze nam brakuje no i glowa tez nie wystaje jeszcze wiec, spoko mam czas, Leos wazy cos kolo 8,5 kg
teraz pierwsza dzemka, nocka masakryczna, dzien marudny, zeby ida, teraz czas na gore, ale za to sloneczko sie przebija przez chmury bedzie ladniej, milego dnia
Malenq, zgredka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjustta wrote:Ja sie rozgladam za fotelikiem, bo mam do 10kg sle jeszcze nam brakuje no i glowa tez nie wystaje jeszcze wiec, spoko mam czas, Leos wazy cos kolo 8,5 kg
teraz pierwsza dzemka, nocka masakryczna, dzien marudny, zeby ida, teraz czas na gore, ale za to sloneczko sie przebija przez chmury bedzie ladniej, milego dnia
justta lubi tę wiadomość
-
Smoku, do spacerówki zdążysz zawsze przełożyć, jak nie krzyczy w gondoli, to niech jeździ - ja przesadziłam jak Zuzka zaczęła siadać, bo bałam sie, ze usiądzie i wypadnie, ale na naszym wózku napisane, ze spacerówka nie nadaje sue dla dzieci poniżej 6 mcy. Twoja Zuza juz ma, wiec marsz wybierać, ale wg mne póki dziecko nie siedzi pewnie, lepiej w go doki, aczkolwiek można soacerowke rozłożyć...
Beszka, widzisz u Was większy wybór fotelików, ja wlasnie na poczatku czytałam, ze w Skandynawii wlasnie dzieci do 4 lat tyłem jeżdżą, ale u nas taki mały wybr fotelików, ze z powodów opisanych wyżej wzięliśmy montowany przode podobno kluczowych jest 15 mcy, bo wtedy kształtuje sie te kręgi, wiec moja Zyzka juz ma;)
Ten mały fotelik mamy do 13 kg, maxi cosi cabrio fix, a Zuzka ma romera, potem Toska odziedziczy romera, a zuzce sie kupi nowy;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 13:15
-
macham dziś wielki dzien ja od rana jak kot z pecherzem latam fryzjer zaliczony
maż chałupe odsprzatał Lilka gaworzy w łóżeczku Zuza sie bawi na mojej komórce
mam chwile dla siebie paznokcie susze klikając na kawiaturze
Ari kochana jeszcze raz gratki Zuza jest cudnataki pulpecik
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAri gratuluje
Ale wieści
My dziś na zakupach z małym po garnitur dla tutusia...a ostatecznie ją kupilam dwie bluzki i sukienkę a mąż nic...normalnie zawsze było na odwrót.
Mały był grzeczny. Teraz jedziemy autem i zaczęła mu śpiewać i wiecie co...rozplakal się... Przestała śpiewać i zasnalno to chyba nie lubi jak fauszuje.;p
Summerka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Summerka, i tak teraz w PL wiecej tych fotelikiw tylem mintowanych niz gdy Jbyl maly. Wtedy byl chyba tylko maxi cosi mobi, ktorego odradzam jesli ktos musi prxekladac foteliki, bo jak na stale to w miare...chyba tylko pady trzeba rcznie orzkladac, gdy dziecko rosnie...
http://www.bobowozki.com.pl/index.php?cPath=796&osCsid=kubkis1td22d39je651mo78s54
Wiem, ze oprocz tych z linka jest jeszcze np. Cybex bo kolezanka ma
http://littlehooligansblog.pl/?p=1487
Ten maxi cosi 2way pearl chba najtanszy z tych tylem montowanych...
-
Lara: a ja nie myslalam, ze już przesadzasz do nowego fotelika, może kategorycznie zabrzmiała moja odp, bo sie tez dowiadywałam jak Ty i miałam juz wiedze od koleżanki (o czym poniżej)
- ja mam takie rady od koleżanki co ma hopla na punkcie fotelików
nozki mogą wystawac, glowka nie, jak najdłużej ma siedzieć w tym pierwszym foteliku, bo ma najlepsza pozycje
foteliki potem 9-18 a nie do 36kg bo te do 18 jeszcze nie sa 90stopni i firmy powiedziała, ze najlepsze maxicosi iiiiii cholera zapomniałam cos na r, ale nie Romer, na pewno jest w smyku iii sprawidziłam: recaro
aha no i oczywiście najlepiej żeby siedziało tyłem, co ja sobie akurat nie wyobrażam, bo moja pewnie dostanie szału... co niby ma oglądac
Malenq: ja kupiłam kamizelke puchowa, bluze w panterke szara krotka i sukienke wisniowa lekką ale do kozakow brazowych i szał do pracy, a mamie wcisnelam panterke koszule do pracyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 14:23
-
zgredka wrote:Lara: a ja nie myslalam, ze już przesadzasz do nowego fotelika, może kategorycznie zabrzmiała moja odp, bo sie tez dowiadywałam jak Ty i miałam juz wiedze od koleżanki (o czym poniżej)
- ja mam takie rady od koleżanki co ma hopla na punkcie fotelików
nozki mogą wystawac, glowka nie, jak najdłużej ma siedzieć w tym pierwszym foteliku, bo ma najlepsza pozycje
foteliki potem 9-18 a nie do 36kg bo te do 18 jeszcze nie sa 90stopni i firmy powiedziała, ze najlepsze maxicosi iiiiii cholera zapomniałam cos na r, ale nie Romer, na pewno jest w smyku iii sprawidziłam: recaro
aha no i oczywiście najlepiej żeby siedziało tyłem, co ja sobie akurat nie wyobrażam, bo moja pewnie dostanie szału... co niby ma oglądac
Malenq: ja kupiłam kamizelke puchowa, bluze w panterke szara krotka i sukienke wisniowa lekką ale do kozakow brazowych i szał do pracy, a mamie wcisnelam panterke koszule do pracy
No ja tez nie chciałam wladnie do 36 kg, bo dziecko to ie na poczatku. Wladnie czytałam takiego bloga (koleś zajmuje sie fotelikami, bezpieczeństwem, etc.) i juz byliśmy zdecydowani na maxi cisi robi (znajomi maja), ale on wkadnie opisał wszystko szczegółowo i konkluzja była taka, ze maxi cisi słaby i jedzie na opinii, bo to była pierwsza firma na polskim rynku, która miała jakieś lepsze foteliki. My Recaro rozważaliśmy, ale ostatecznie nie kupiliśmy, bo one maksymalnie maja trzy gwiazdki w testach adac, podczas gdy romer ma cztery. Jedyna zaleta Recaro (wg mnie), to fakt, ze tapicerki sa jak w samochodach, wiec dobrze sie czyści. Jak pojechaliśmy pierwszy raz do swiata dziecka to sprzedawca powiedział, ze najlepszy romer, pomijając inne aspekty, chodziło oto, ze ma najwiecej gwiazdek w testach bezpieczeństwa. Wiec gdneralnie kupiliśmy w końcu tego romera (tapicerka wyglądająca jak żyrafa;)) ale oczywiscie z fotelikami, jak z wózkami - ile osób, tyle opinii;)
-
Witajcie forumowe ciotki
dlugo mnie nie bylo, wchodze i oczy przecieram- Ari o jej to juz??? Wielkie gratulacje
no niesamowite, jeszcze jaka dorodna waga malenstwa! Super chruper! No to kciukam za laktacje, rane po cc, kolki i wszystkie imne problemy, co by ich nie bylo
Justta gratuluje pol roczku
U nas troche sie dzieje, bo mialam przeboje z podyplomowka, chcialam sie zalapac wczesniej na specjalizacje bo rusza w grudniu no i musialam do konca wrzesnia egzaminy pozdawac... 4 egzaminy. 3 mam za soba, zarywalam nocki przez 2 tyg ostatnio...
Mniejsza. W chwilach relaksu zaczelam bawic sie w chusty i w koncu ladnie mi ida kangury i kieszonki
Dzis po przedostatnim egzaminie bylismy na grzybach. Kosz podgrzybkow jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 17:30
Anastazjaaa, marissith, LaRa, Malenq, Summerka, beszka, Misi@, Lili83, Anuśka, konwalianka lubią tę wiadomość
-
MANIEK wrote:
Kroko fajne foty i duzy ten sklep macie hmm?
300m2
Smoku haha nie pomyślałam o tym motorku, że go mam wszędzie.Fajno że Zośka zaczyna się tulkać.
Lara Zuzi dynia z ziemniakiem smakowała. Nie lubi pasternaku.
Maniek to weź bodziak z długim rękawem i spodnie.
Ja tak ubieram Zuzi lub jak bodziak z krótkim rękawem to na to bluzka.
Co do ulewania, aż tak to nie powinna raczej. Może refluks?
Beszka moja w dzień śpi dwa, czasem trzy razy, po godzince.
Wieczorem o 20 już zasypia (kiedyś później, teraz wcześniej). Na jedzenie w nocy budzi się raz, koło 4 / 5 ale budzi się ogólnie więcej razy, trzeba jej dać pić / smoczka / przełożyć do nas do łóżka i śpi dalej.