X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari dasz rade:)

Milej niedzieli!

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna padłam z uciekającego "skutka" :) (wiem, wiem to nie jest śmieszne)
    Kurczę długo leżysz... Po każdej cesarce każą tak długo leżeć, czy tylko u Ciebie bo miałaś ciężkie przejścia?

No to jeszcze tylko Blondik i wreszcie ja :D Już się (nadal) nie mogę doczekać :)

Arienna, Misi@ lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dlugo lezysz :/
    Zawsze po cc dokarmiaja noworodki mm nawet jak juz moga ssac od mamy? Nie jestem fanka, potem nic dziwnego ze potem pokarm zanika bardzo szybko...
    No nic, trzymam kciuki za pionizacje i za rzeke mleka :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJ tam zanika, ją nie miałam CC i prawie przez 5dni nie byłam KP i mimo wszystko mleko mam, pamiętaj że mleczko to właśnie w 4-5dobie jest...
    Najważniejsze to się niem poddawać i walczyć....spokojnie odpoczywaj teraz....

Miłej niedzieli, u mnie słoneczne ale zimno....

• Arienna Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po każdej minimum 12 do 24 godzin i dieta płynna czyli same kroplowki 48 godzin :-(

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    Po każdej minimum 12 do 24 godzin i dieta płynna czyli same kroplowki 48 godzin :-(

Jak to same kroplówki o.O
    Toż to nie humanitarne! Tak nie można robić drugiemu człowiekowi! Oni nie wiedzą że jedzenie jest potrzebne do życia? ;D

• Summerka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:

Chyba co szpital, to obyczaj, ja po cc o 13.50, następnego dnia o 5 rano pionizacja i normalne (znaczy szpitalne) żarcie;) dasz rade kochana;)

Anuśka lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari trzymam kciuki by wszystko się udało.
    Ją dziś niespalam. Mały pomylil pory dnia. Teraz śpimi na kklatce ...edit...ech jednak nie ;) może jak w dzień uda mi się z nim pospac. Ale tak fajnie się uśmiecha ;) dziś znów smual się w głos. Wiem, żeto pewnie nnieświadome ale cudownie na to patrzeć;)
    Co do karmienia to nie wiedziałam, że normalna łyżeczka nie można. Zapytań siostry ona jest nwurologipeda to pewnie się orientuje ;)

Anuśka, Summerka lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ari trzymam kciuki by wszystko się udało.
    Ją dziś niespalam. Mały pomylil pory dnia. Teraz śpimi na kklatce ...edit...ech jednak nie ;) może jak w dzień uda mi się z nim pospac. Ale tak fajnie się uśmiecha ;) dziś znów smual się w głos. Wiem, żeto pewnie nnieświadome ale cudownie na to patrzeć;)
    Co do karmienia to nie wiedziałam, że normalna łyżeczka nie można. Zapytań siostry ona jest nwurologipeda to pewnie się orientuje ;)
    Ja wykarmiłam normalną łyżeczką dwójkę dzieciaczków i oboje żyją :) Sama też taką jadłam. Misia nie popadajmy w skrajności :)

Summerka pocieszyłaś mnie :) To może jak mnie rano potną, to wieczorkiem wstanę ;) Za dwa dni do domu, uszykuję kolację wigilijną i w pierwsze i drugie święto będę przyjmować gości :D
    Rozbawiłam Was trochę? ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 09:01

Summerka, marissith, Lili83 lubią tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny wczoraj przeżyłam najgorszy dzień z Patrykiem. Jeszcze nigdy tak mi nie płakał, nie robił sobie krzywdy.. Dosłownie, uderzał się rękami w głowę, buzie, walił głową w podłogę.. Serce tak mnie bolało, jak to widziałam.. Nie umiałam mu pomóc, paracetamol nie pomógł, camila, dentinox.. Nic.. Od 6 rano do 14 płakał. Chciałam juz lekarza wezwać, o 14maz pojechał po viburcol.. I to było to, od podania po 5-10 min. Dziecko zrelaksowane, uśmiechnięte, nie dziecko!
    Ale jest winowajca- drugi ząbek! Najgorsze trzy dni, wszystko się nałożyło. Szczepienie, dwa zęby i skok jakiś bo od wczoraj podnosi się na nogi..

Miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 09:18

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Summerka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ja wykarmiłam normalną łyżeczką dwójkę dzieciaczków i oboje żyją :) Sama też taką jadłam. Misia nie popadajmy w skrajności :)

Summerka pocieszyłaś mnie :) To może jak mnie rano potną, to wieczorkiem wstanę ;) Za dwa dni do domu, uszykuję kolację wigilijną i w pierwsze i drugie święto będę przyjmować gości :D

Trochę?;) najtrudniejsze, moim zdaniem jest tych kilka godzin, kiedy najlepiej sie nie ruszać, po cięciu bodajże dwie godziny w ogole nie wolno unosić głowy, zeby uniknąć problemów z migrenami, a potem pamietam, ze aż do 22 (od 14) nie wolno mi było sie ruszać, dopiero po 22, a potem pionizacja (myslalsm, ze umrę) i pod prysznic, ale nie byłam w stanie sie umyć. W ciagu dnia dałam rade i zajmowałam sie mała, etc. po trzech dobach teoretycznie do domu - ale my byłyśmy 4, bo Zuza miała dodatkowe badania (teraz to bedzie mi sie mega spieszyć), chociaz pobyt w zamkniętym szpitalu, gdy na dworze 30 stopni, mnie dobijał...

Co do łyżeczek, to tak, jak napisałam wyżej, tez uważam, ze nie można popadać w skrajności, zwkaszcza, ze co chwila sa inne opinie (raz specjaliści mówią, ze nie wolno dawać smoczka, zaraz ze jednak smoczki nie powodują wad zgryzu, etc).

A z innej beczki, wczoraj oglądałam gadżety dla dzueci na stronach sklepów - masakra ile tego jest, nie wiem czy wcześniej nie zwracałam uwagi, czy co, ale szok i większość, oczywiscie, zbędnych

Edit: Konwi, dla matki to szok, ale widocznie musiał rozładować napięcie - podobno dzieci, uderzając nawet głowa w podłogę, nie sa w stanie zrobić sobie krzywdy, chociaz to straszny widok. Viburcol jest dobry,my kilka razy tez mieliśmy takie napady z Zuza i juz byliśmy w mega desperacji, a Viburcol pomógł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 09:25

konwalianka, Nieukowa, Lili83 lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka masz rację, Tymek tez tak robi ale później, on 1,5-2 lat i raczej z ciekawości..

Malenq a nasz jakiez rzeczy co chcesz sprzedać 74-80? Co by mój Patryk mógł chodzić? On waży 8600 i ma 74cm

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna trzymaj się dzielnie!
    Anuśka dobry plan ;) spoko luzik dasz radę :P
    Konwalianka o kurde, współczuję :( dla mnie byłby to wielki szok co zrobić w takiej sytuacji

Jak ja się boję cesarki... mam nadzieję, że jakoś sama wycisnę moją kluskeczkę

My lecimy na grzyby a później wbijamy na obiad do teściowej :D wczoraj zagoniłam męża do sprzątania chaty, stawiał lekki opór ale wszystko zrobił :P

Miłego dnia dziewczyny!

Anuśka lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :)
    Konwi współczuję! Ja też próbowałam viburcol choć niektórzy twierdzą że to ściema nam też pomógł.
    Ari trzymaj się!
    Mari udanych zbiorów!
    Blondik pewnie odsypia ;)
    Moja tez dwa razy w nocy budziła się z płaczem ale nie jadła pewnie jej się coś śniło. Teraz odsypia ;) ja pasuje i oczy jak szparki ale co zrobić ;)
    Summerka dobrze gadasz ja też dawałam zwykła bo akurat nie miałam odpowiedniej daje dziecięca tylko dlatego ze mniejsza.
    Milej niedzieli u mnie piękne słońce :)

Summerka lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)

my mama rosin lyzeczki ;) i jak wszystkie malusie sa w zmywarce, to jemy zwykla ;)

Lara, mysle ze to co uslyszalas czy tez wyczytalas, to czysty marketing ;)

u nas po cc mamusie lmaja szybko kontakt z dzidziusiem, wczesnie sa pionizowane i wczesnie do dou wypisywane, jesli wszystko jest ok (ale to w moim rwegionie, w szpitalach gdzie ja rodizlam, meza siostra i przyjaciolki).

Anuska a z tym pgotowaniem i przyjmowaniem gosci, to jka prawdziwa skandynawka ;)= one zaraz po porodzie na pelne obroty wskakuja...czy cc czy sn :/
    ja, nie cc a sn, ale moi tescie przylezni w 3 dobie po porodzie na sniadanie wielkanocne (Hanka urodizla sie w srode w nocy, a w sobote rano tescie zawitali) ;) a gdy powiedzialm, ze gosci nei chce, bo nie mam zamiaru ogarniac, piec ciast i kawe serwowac zaraz po porodize, tylko chce z dzidziusiem i rodizna moja pobyc, to wielka obraza byla ;)
    ehhh

ja dzis niewyspana, obolala i chora :/ kolo 11 mamy pojsc na mecz pilkinoznej (chloociow kuzyn gra)...a ja nadal w pizamie :/

Summerka, Anuśka lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna gratuluję, dużo zdrowia i cierpliwości!!! ;)

Arienna lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    Anuska a z tym pgotowaniem i przyjmowaniem gosci, to jka prawdziwa skandynawka ;)= one zaraz po porodzie na pelne obroty wskakuja...czy cc czy sn :/
    ja, nie cc a sn, ale moi tescie przylezni w 3 dobie po porodzie na sniadanie wielkanocne (Hanka urodizla sie w srode w nocy, a w sobote rano tescie zawitali) ;) a gdy powiedzialm, ze gosci nei chce, bo nie mam zamiaru ogarniac, piec ciast i kawe serwowac zaraz po porodize, tylko chce z dzidziusiem i rodizna moja pobyc, to wielka obraza byla ;)
    ehhh

Jejku Beszka współczuję...
    Ja oczywiście żartowałam ale serio obawiam się że w święta zjadą się ciekawscy i będą wyskakiwać z dobrymi radami jak cycka dawać, przewijać, kąpać itp. Chyba ich powyganiam ;D

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:

Heh mnie rozbawilas strasznie, miałam cc z tiago więc wiem jak to jest ;)

Anuśka lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Jejku Beszka współczuję...
    Ja oczywiście żartowałam ale serio obawiam się że w święta zjadą się ciekawscy i będą wyskakiwać z dobrymi radami jak cycka dawać, przewijać, kąpać itp. Chyba ich powyganiam ;D
    To niech zabiorą że sobą dania bożonarodzeniowe przystosowane dla karmiącej matki ;) w innym przypadku brak wstępu ;)

Summerka, Anuśka lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie pionizacja była po 8 h, normalnie to po 6 h. Ale ze byłam obolała to przeciągnęli mnie do 8. Wstałam i poszłam pod prysznic. Kulałam sie prawdę mówiąc. Rwało jak cholera... Ale wszystko da sie przezyc. I zależy tez duzo od położnych...
    Przystawiac do piersi zaczęłam w drugiej dobie, bo w pierwszej leżąc na wznak nie potrafiłam odpowiednio przystawić. Ale od drugiej doby przekladalam z jednej piersi do drugiej.

Niop, my nie śpimy od 4:55 tzn ja nie śpię, bo Ania juz drzemki miała (hihi niezle, coraz lepiej :)
    Dzis musze jechać kupić kombinezonik przejściowy bo ten w którym była wczoraj na basenie okazał sie na styk, a cieżko wsadzić jej rączki i sie denerwuje.
    Btw w tym kombinezonie przyjechała źe szpitala (chlip, chlip)

Miłej niedzieli :)

Anuśka lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 1243 1244 1245 1246 1247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ