X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weszłam sobie na fb i tak pooglądałam sobie te nasze dzieciacki...ech jakie to są cudenka...mamy piękne dzieci :)

Biedroneczko jak po imprezie?
    Ari daj znać jak sie czujesz po cc no i w nowej roli :)
    Blondik czekamy teraz na Ciebie :)

Krokodylica, Malenq lubią tę wiadomość

• Summerka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ulewana, to mojej koleżanki mała ulewana strasznie, ona panikowała, ale położna powiedziała, zeby sue je martwiła, bo jej dziecko to aż chlustalo i jak skończy 9 mcy-przejdzie i rzeczywiście, skończyła 9 miesiecy i jak ręka odjął;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem w szoku, ściągałam mleko i przeglądałam sobie fb.
    Natknęłam sie na laskę,która ma 4-msc córkę. No i oczywiście pokazane całe życie malucha, w tym karmienie. I tu szok!!!!
    Ona karmi ta mała, normalna mala metalowa łyżeczka o.O
    MASAKRA

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna bardzo Ci gratuluję :)

Arienna lubi tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie mam chwile. Co do fotelików my mamy maxi cosi i uważam ze jest lepszy od recaro którego tez używałam ale to moja subiektywna ocena. Monyujemy tyłem i tak bede sie starać ile sie da. Jest to bezpieczne przy kraksie dla dziecka a wlasnie powiem wam ze foteliki montowane przodem maja być produkowane jeszcze tylko rok, bedą tylko takie tyłem-, tak mówił pan na Sr który prowadził nam pierwsza pomoc.

ARI GRATULACJE, wspaniałe dalas rade. Teraz oby szybko sie rana goiła i wszystkiego najlepszego. Najważniejszy dzień życia!!!! Cudna miska :)

Ja sie łącze z mamami ktore nie spały.... Ja nie wiem moze pogoda tez na te dzieci działa? No dziś to straszna lipa płacz i płacz i tyle.

Nieukowa lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja ostatnio byłam w gościach i zapomniałam łyżeczki plastikowej dla Zuzy i też jadła zwykłą.
    Ale 4 miesiące to nie pora na rozszerzanie diety jakby. ;)

Malenq ten kombinezon zimowy r. 74 to aktualny? Jak tak to biorę. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara to dobrze że się w buzi mieści...ją dopiero do kilku dni karmię zwykłą łyżeczką....i mała więcej zjada w tej sposób.....

Padam na ryjek, dobranoc ....
    Uhmmm Blondik się odzywała??
    Moj a mała ulewała (chlustała) jedzeniem do momentu rozszerzenia diety....

Aktualny Kroko, dawaj na priw dane to w poniedziałek małżu wyśle :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 21:37

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Gdy dziecku pocą sie nóżki czy tez rączki to nadmiar wit d3?
    Może tak być...ale może być też tarczyca

• LaRa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy metalowa łyżeczka u takiego malca (4 msc) nie wpływa zle na dziąsła? Bo o zębach nie mowię, bo raczej ich nie ma (nie uwidoczniono na fb)

Blondik dzis na weselu tancuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 21:43

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    A czy metalowa łyżeczka u takiego malca (4 msc) nie wpływa zle na dziąsła? Bo o zębach nie mowię, bo raczej ich nie ma (nie uwidoczniono na fb)
    Uhmmmm a w jaki sposób ma źle wpływać???? Jedyną wadą, że mimo że to mała łyżeczką to jest dość dużą jak do buźki małego dziecka....

Aaaą to znaczy że przyspiesza poród tańcowaniem heheeh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 21:44

Misi@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly w nocy budzi się co dwie godziny na jedzonko. Je, przebieramy pieluchę, odbijamy i mija godzinka...znów dwie godziny pośpi i znowu pobudka....w dzien dłużej śpi, ale może mu się to kiedyś zmieni :)

• LaRa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, poprostu wszedzie gdzie czytałam o rozszerzaniu diety, było napisane, ze takich maluchów nie karmi sie metalowymi łyżeczkami tylko specjalnymi, sredniotwardymi dla niemowląt. Jesli nie ma to wpływu to ok, ale i tak jestem w szoku...

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Moj maly w nocy budzi się co dwie godziny na jedzonko. Je, przebieramy pieluchę, odbijamy i mija godzinka...znów dwie godziny pośpi i znowu pobudka....w dzien dłużej śpi, ale może mu się to kiedyś zmieni :)
    Takie są początki....wszystko się zmieni, przynajmniej z pieluchą heheh

Misi@ lubi tę wiadomość

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leo je z normalnej lyzeczki i nic sie nie dzieje:/silikonowa mamy ale mnie wkurza w jaki sposob moze to szkodzic?bo zglupialam?musze w necie poszperac:/

No poczytalam i tak naprawde chodzi o technike tzn jak podawac dziecku pokarm czyli cytujr "na poziomym włożeniu łyżeczki do ust malucha, lekkim dociskaniu nią środka języka, a następnie wysunięciu jej z buzi. Maluch samodzielnie ściąga pokarm z łyżki swoimi wargami. Przy prawidłowej technice karmienia łyżeczka ma zatem kontakt jedynie z językiem i z wargami, nie dziąsłami. Wbrew powszechnym opiniom pierwsza łyżeczka nie może być zbyt miękka, bowiem maluch nie otrzyma niezbędnego impulsu do działania – nacisku na język. Najlepiej sprawdzi się metalowa lub wykonana z twardego plastiku".

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 22:05

Misi@, Anuśka lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i nie szkodzi, ale tamta była dosyc kanciasta :/

Spadam spać, dobranoc

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jednak popadamy w przesadę:) ja też karmię specjalnymi łyżeczkami, co nie oznacza, że nie zdarza (zdarzało) mi się dać zuzce zwykłą łyżeczką, zwłaszcza, że ona je tylko z łyżeczki - butelkę uznaje jedynie do picia wody i soku:)

Krokodylica lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym ulewaniem to prze**** e , refluks raczej nie bo moja mega ulewa gdy sie pręży do kupy, a ze to robi wciąż i wciąż to tak mam:(
    Misiu ciesz sie ze sa kupy uwierz na słowo ze jak ich nie ma to dopiero jest przesrane!
    Oglądam sex and the city - tak lubie ten film ...ale oczy mi sie kleją ... Oby jutro był lepszy dzień.

Misi@, Krokodylica lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki czy któraś kopiowała przepis na ciacho takie z mascarpone i biała czekolada? Zagubiłam gdzieś a bardzo bym chciała go mieć... Jeśli któraś ma to plissss

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skladniki na tarte (na ciasto)
    130 g masła, 1 żółtko, , 35 ml mleka, 175g mąki, 1/2 łyżeczki soli(dałam 1/3), łyżeczka cukru waniliowego dla foremki 25 cm

Składniki na mase:
    250g mascarpone, 125g śmietany 36%, 100g białej czekolady (można dać trochę mniej), borówki do posypania ok. 200g, około 3 łyżki dżemu np. jagodowego

Mąkę połączyć z masłem, żółtkiem, cukrem wan., mlekiem i solą. Ciasto wyrobić i owinąć folią spożywczą, chłodzić przez 30 min. Formę do tarty wysmarować tłuszczem i posypać mąką. Wyłożyć ciasto na formę ponakłuwać małym widelczykiem przykryć papierem do pieczenia i obciązyć fasolą lub ryżem. Wstawić do piekarnika 200 i piec 15 min. Usunąć obciążenie i piec jeszcze 10 min. Spód ostudzić na kratce kuchennej.

100g białej czek. połamać i rozpuścić w kąpieli wodnej (lekko przestudzić). Śmietanę ubić i dodać pomału mascarpone następnie białą czek.
    Spód tarty posmarować dżemem następnie wyłożyć krem następnie borówki. Można posypać startą czekolada i kokosem.
    Smacznego!

• Arienna Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej misie :-) w nowej roli jeszcze nie miałam okazji się sprawdzić bo póki co muszę leżeć a mała przywozona jest sporadycznie, czuję się dobrze, rana boli ale niestety musi bardziej bolą mnie jednak plecy od leżenia na wznak a nie umiem się położyć na boku...
    Dziś pionizacja.... Zobaczymy jak jestem dzielna ;) najważniejsze to jest już usiąść żeby móc normalnie nakarmić mała bo na lezaco (kiedy ja na wznak) to jej skutek ucieka i mały nerwus się wkurza i płacze ;-) póki co to jeszcze ją dokarmiaja bo u mnie mało pokarmu i mało możliwości na wygodne karmienie
    Dziś wreszcie będę mogła mieć gości to przyjedzie mąż i zabierze połowę rzeczy bo dla małej potrzebne są tylko pieluchy :-D A ja nabralam tego jak na wojnę ;-)

Anuśka, Misi@, marissith, Krokodylica lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
‹‹ 1242 1243 1244 1245 1246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ