Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ari: jeszcze raz gratulacje
Ja wskoczylam z mamą do ciucholandu i parę rzeczy sobie kupiłam (no mama mi kupiła)
Dziś robię z koleżanką urodziny na działce, a jest mega deszczowo nie wiem jak to z małą będzie
Lara: koleżanka mi radziła, żeby jak najdłużej bym w foteliku on jest do 9kg, nieważne ze nogi wystaje, byle głowa nie wystawala..
Ja zacznę się rozglądać za 9-18kg za jakieś 4 miechu -
Zgredko, ja nie chce jej juz przesadzać, poprostu pytam bo moze musiałabym sie rozejrzeć, sprawdzić ile kosztują i odkładać kaske
Wszystkiego najlepszego i udanej zabawymoze mała zostaw mamie
My za godzinkę Smigamy na basen, trochę zimno wiec Ania bedzie dzis ubrana w kombinezonik przejściowy. -
Arienna wrote:Moje kochane wiedźmy(kobiety obdarzone mega intuicją )
mała zaczęła się pchać na świat o 22, o 23.00 zaczęły się skurcze parte, niestety nie dałam rady przepchnac główki pomimo pełnego rozwarcia, bóle miałam takie ze zamiast siły do parcia mnie się robiło słabo i ciemno przed oczami... O 3.05 lekarz dał się ublagac i zarządził cc, mała ma 4300 (wbrew jego badaniu bo jemu wyszło 3700)operowal mnie najlepszy chirurg w tym szpitalu... Czuję się tak że mogłabym już wstać ale do jutra mi nie pozwolą
.... Kurcze jestem już mamusią
Arienna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySłońce odpoczywaj teraz ,zbierają siły na kolejne przynajmniej 18lat heheh witaj w świecie mamuś....
Lara najlepiej jak fotelik ten następny będzie montowany i przodem i tyłem, bo dla dziecka najbezpieczniejszych tyłem jeździć, a te foteliki trochę kosztują...
Zgredziu co kupiłaś....jak ją bym poszła do lumpka....Arienna lubi tę wiadomość
-
Ari ogromne gratulacje:)buziaki dla ciebie i Zuzi:)
Anuska a moze ty z powolaniem sie minelas?powinnas wrozka zostac;)
Ha dziewczyny maz przez kilka dni zostal z malym i powiedzial ze nie wie jak ja wszystko ogarniam tzn. dziecko, sprzatanie, gotowanie;)ze to wcale nie takie hop siup jakby sie moglo wydawac;)ha i bardzo dobrze kazdy facet powinnien to przezyc!
Zgredzia udanej imprezki:)
Lara na fotelik jeszcze za wczesnie;)ale mozesz sie zorientowac jakie sa i za ile a noz cos ciekawego sie trafi w dobrej cenie;)
Dzien dobry:)i udanego weekendu zeycze!
Arienna, Anuśka, Summerka, Krokodylica lubią tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
Ari gratulacjie, no to niezla, kluseczka zbieraj sily i zdrowka dla ciebie i Malenstwa
ja juz sie rozgladam za fotelikiem, ciezko wybrac
A Malenqa co racja to racja, jak M zabiera malego na spacer, mowi odpocznij sobie, to ja pierwsze co robie, to biore sie za sprzatanieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 10:45
-
Ari, ogromne gratulacje. Śliczna Zuza.
Smoku, w foteliku siedzi się dopoki głowa nie wystaje, my Tymka przesadzilismy, gdy miał rok
U nas masakra, pobudki co 30 min, wiec Ana, wynajmuje cie na ta najbliższą noc. Teraz nie lepiej.. Zęby atakują, do tego stan podgoraczkowy.. -
nick nieaktualnySmoczyca1 wrote:No dobra a jak moja ma 9kg?
Smoku oj dużą Twoja panna, moja jeszcze do 9ciu nie robiła...
http://osiemgwiazdek.blogspot.comWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 10:37
Smoczyca1 lubi tę wiadomość
-
konwalianka wrote:Ari, ogromne gratulacje. Śliczna Zuza.
Smoku, w foteliku siedzi się dopoki głowa nie wystaje, my Tymka przesadzilismy, gdy miał rok
U nas masakra, pobudki co 30 min, wiec Ana, wynajmuje cie na ta najbliższą noc. Teraz nie lepiej.. Zęby atakują, do tego stan podgoraczkowy.. -
Malenq wrote:Musi główką wystawać poza fotelik...
Smoku oj dużą Twoja panna, moja jeszcze do 9ciu nie robiła...
http://osiemgwiazdek.blogspot.comnastępnym razem zwrócę uwagę.
No dobra ma 8990g przed chwila ważyłam taka już jest naprawdę jakoś dużo nie je teraz nawet mniej niż 2 mies temu...taka budowa, może po ojcu
No a z ta gondola to nie wiem boje się żeby mi dołem nie wyleciałachociaż nie wiem czy to możliwe ale nie chce się przekonać.
-
Smoku,ale to nie tylko o wagę chodzi, dzieci jeżdżą w tych małych bo do 15 mcy maja mięśnie szyi wiotkie i przy uderzeniu grozi uraz kręgosłupa. Ja zanim kupiliśmy fotelik, przeczytałam chyba wszystkie raporty bezpieczeństwa, statystyki zderzeń, byłam w 4 sklepach, gdzie przesłuchałam sprzedawców. Nawet męża namowilam na super drogi fotelik montowany przodem i tyłem, ale okazało sie, ze montowane przodem i tylem np maxi cosi Jest za mały i dla mojego wysokiego dziecka starczyłby na maksymalnie pare miesiecy,a potem i tak trzeba odwrocić, be safe robi jeszcze montowane w dwie strony, ale albo na isofix (którego my w samochodzie nie mamy) albo zwyczajny, ale ten zwyczajny ma taka nogę, która stawia sie na podłodze, a niestety, w naszym samochodzie sa w podłodze schowki, wiec jest ryzyko, ze przy uderzeniu noga by sie zapadła...pozostali producenci albo nie robia przodem i tyłem (samym tyłem nie chciałam, bo nie chciałam cały czas wozić tak zuzki), albo sa niesprawdzeni, ewentualnie nie maja zbyt duzo gwiazdek w testach adac, etc. Biłam Sie z myślami, postanowiliśmy, ze nie będziemy zmieniać samochodu i kupiliśmy fotelik montowany przodem - romer king ii ls i jesteśmy zadowoleni;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 11:17
-
Ari, mega gratulavje !!!!!!! A mala sprzeslodka
Smoczku, na kolejny fotelik, jak dziewczyny pisza, przesadza sie malucha, gdy glowa zaczyna wystawac...ale nie czubek glowy tylko od lini uszu (o ile dobrze pamietam) lub gdy dziecko przekroczy dozwolona wage. My mamy maxi cosi (dla chlopcow mielismy emmaljunga) i czekamy az Hanka przekroczy wage 12 kg lub glowa do lini uszu zacznie wystawac.
Kolejny fotelik zawsze byl u nas tylem do kierunku jazdy. W PL mielismy maxi cosi (gowno nie polecam) a w NO besafe. Teraz kupimy Hani nowy tutaj w NO albo besafe jak dla chlopcow,a lbo cybex ma cos nowego. W przyszlym roku beda nowe testy, to wtedy zdecydujemy.
U nas nocka masakrycznaLeon cala noc plakal, bo brzuch go bolala a nad ranem gardlo
goraczki brak. Hanka cala noc na cycu i pobudka o 6
Myslalam ze maz z nia posiedzi do tej 7, ale on tez nieprzytomny, bo z Leonem cala noc siedzial. Wiec dzis oboje padamy ze zmeczenia.
Ja jeszcze razno musialam sie zebrac na pierwsze zajecia z jogi dynamicznej. Boshe myslalam ze padne, ducha wyziona. Plakac chcialamniedosc ze zmeczona i sil brak, to jeszcze zadnych miesni po tej ciazy nie mam. Serio.
Teraz spijam kawe, prysznic i musze ogarnac dom, zakupy, ciasto bo gosci sie spodziewamy.... -
Smoczyca1 wrote:Tylko na gondoli mam napisane ze do 9 kg hmm i nie wiem co dalej czy jaki kawał deski włożyć na wzmocnienie
To ty chcesz ja z gondoli do spacerowki przelozyc, czy z fotelika 1 do fotelika 2?
Ten pierwszy fotelik to jaki masz? Do ilu kg? Wiekszosc jest do 12....
U nas Jan prawie 1,5 roku mialam jak go orzesadzilismy, bo waga zatrzymala sie na 11 kg a i wzrostem nie przekraczal normy....za to Leon przed rokiem jezdzil w kolejnym foteliku, bo i waga i wzrost niepozwalaly by w 1 sie nadal wozic.
U nas bylo spotkanie z rodzicami, na kotrym specjalisci tlumaczyli jak bezpiecznie motnowac fotelik, kiedy nalezy fotelik zmienic, jak dlugo mozna uzywac, i dlaczego wozic tylem do kier.jazdy do 4 r.z....no ale filmiki po norwesku Wam nie pomogaz tego co wiem, to jeszcze tutaj jest bardzo duzo wiarygodnych informacji
http://fotelik.info -
Pytam i o fotelik i o wózek
Fotelik jest do 10kg wiec jeszcze trochę mamy czasu.
Co do wózka nie chce jej przesadzać jeszcze do spacerówki bo nie buntuje się jak ma leżeć ale co z tymi 9kg czy ona serio nie wypadnie dołem? Czy kupić coś dla cięższych?