X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie gratulacje Ari :) Zuza duża i piekna :) witaj w świecie kup <3

Summerka, Arienna lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna gratuluję :)

• zgredka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari: jeszcze raz gratulacje :-)

Ja wskoczylam z mamą do ciucholandu i parę rzeczy sobie kupiłam (no mama mi kupiła)
    Dziś robię z koleżanką urodziny na działce, a jest mega deszczowo nie wiem jak to z małą będzie

Lara: koleżanka mi radziła, żeby jak najdłużej bym w foteliku on jest do 9kg, nieważne ze nogi wystaje, byle głowa nie wystawala..
    Ja zacznę się rozglądać za 9-18kg za jakieś 4 miechu

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, ja nie chce jej juz przesadzać, poprostu pytam bo moze musiałabym sie rozejrzeć, sprawdzić ile kosztują i odkładać kaske :)
    Wszystkiego najlepszego i udanej zabawy :) moze mała zostaw mamie :)

My za godzinkę Smigamy na basen, trochę zimno wiec Ania bedzie dzis ubrana w kombinezonik przejściowy.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe kokonik zacny, to pierwsze zdjęcie jak ją z sali zabiegowej wywozili :) tatuś zdążył cyknac jutro zrobię więcej jak nas poloza razem

Malenq, MANIEK lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    Moje kochane wiedźmy(kobiety obdarzone mega intuicją ) ;) mała zaczęła się pchać na świat o 22, o 23.00 zaczęły się skurcze parte, niestety nie dałam rady przepchnac główki pomimo pełnego rozwarcia, bóle miałam takie ze zamiast siły do parcia mnie się robiło słabo i ciemno przed oczami... O 3.05 lekarz dał się ublagac i zarządził cc, mała ma 4300 (wbrew jego badaniu bo jemu wyszło 3700)operowal mnie najlepszy chirurg w tym szpitalu... Czuję się tak że mogłabym już wstać ale do jutra mi nie pozwolą ;).... Kurcze jestem już mamusią :-D
    Wooooow mega wielkie gratulacje dla całej rodzinki!!!!!!!

Arienna lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słońce odpoczywaj teraz ,zbierają siły na kolejne przynajmniej 18lat heheh witaj w świecie mamuś....

Lara najlepiej jak fotelik ten następny będzie montowany i przodem i tyłem, bo dla dziecka najbezpieczniejszych tyłem jeździć, a te foteliki trochę kosztują...
    Zgredziu co kupiłaś....jak ją bym poszła do lumpka....

Arienna lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra a jak moja ma 9kg?

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari ogromne gratulacje:)buziaki dla ciebie i Zuzi:)

Anuska a moze ty z powolaniem sie minelas?powinnas wrozka zostac;)

Ha dziewczyny maz przez kilka dni zostal z malym i powiedzial ze nie wie jak ja wszystko ogarniam tzn. dziecko, sprzatanie, gotowanie;)ze to wcale nie takie hop siup jakby sie moglo wydawac;)ha i bardzo dobrze kazdy facet powinnien to przezyc!

Zgredzia udanej imprezki:)

Lara na fotelik jeszcze za wczesnie;)ale mozesz sie zorientowac jakie sa i za ile a noz cos ciekawego sie trafi w dobrej cenie;)

Dzien dobry:)i udanego weekendu zeycze!

Arienna, Anuśka, Summerka, Krokodylica lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczku -Ponoć trzeba patrzeć na wzrost nie na wagę

Ok chyba się kimne ;) do potem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 10:37

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • justta Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari gratulacjie, no to niezla, kluseczka zbieraj sily i zdrowka dla ciebie i Malenstwa :-)

ja juz sie rozgladam za fotelikiem, ciezko wybrac

A Malenqa co racja to racja, jak M zabiera malego na spacer, mowi odpocznij sobie, to ja pierwsze co robie, to biore sie za sprzatanie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 10:45

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • konwalianka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari, ogromne gratulacje. Śliczna Zuza.

Smoku, w foteliku siedzi się dopoki głowa nie wystaje, my Tymka przesadzilismy, gdy miał rok

U nas masakra, pobudki co 30 min, wiec Ana, wynajmuje cie na ta najbliższą noc. Teraz nie lepiej.. Zęby atakują, do tego stan podgoraczkowy..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    No dobra a jak moja ma 9kg?
    Musi główką wystawać poza fotelik...
    Smoku oj dużą Twoja panna, moja jeszcze do 9ciu nie robiła...
    http://osiemgwiazdek.blogspot.com

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 10:37

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    Smoczku -Ponoć trzeba patrzeć na wzrost nie na wagę
    Tylko na gondoli mam napisane ze do 9 kg hmm i nie wiem co dalej czy jaki kawał deski włożyć na wzmocnienie

beszka lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Ari, ogromne gratulacje. Śliczna Zuza.

Smoku, w foteliku siedzi się dopoki głowa nie wystaje, my Tymka przesadzilismy, gdy miał rok

U nas masakra, pobudki co 30 min, wiec Ana, wynajmuje cie na ta najbliższą noc. Teraz nie lepiej.. Zęby atakują, do tego stan podgoraczkowy..
    No i jak to jest.... Jak można spać to organizm nie daje, a jak organizm chce spać to nie można bo dziecko nie daje.....

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Musi główką wystawać poza fotelik...
    Smoku oj dużą Twoja panna, moja jeszcze do 9ciu nie robiła...
    http://osiemgwiazdek.blogspot.com
    Duda jestem bo nie zwróciłam uwagi na jej lepek czy wystaje nóżki to już dawno wystają ;) następnym razem zwrócę uwagę.
    No dobra ma 8990g przed chwila ważyłam taka już jest naprawdę jakoś dużo nie je teraz nawet mniej niż 2 mies temu...taka budowa, może po ojcu :D
    No a z ta gondola to nie wiem boje się żeby mi dołem nie wyleciała :/ chociaż nie wiem czy to możliwe ale nie chce się przekonać.

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Summerka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku,ale to nie tylko o wagę chodzi, dzieci jeżdżą w tych małych bo do 15 mcy maja mięśnie szyi wiotkie i przy uderzeniu grozi uraz kręgosłupa. Ja zanim kupiliśmy fotelik, przeczytałam chyba wszystkie raporty bezpieczeństwa, statystyki zderzeń, byłam w 4 sklepach, gdzie przesłuchałam sprzedawców. Nawet męża namowilam na super drogi fotelik montowany przodem i tyłem, ale okazało sie, ze montowane przodem i tylem np maxi cosi Jest za mały i dla mojego wysokiego dziecka starczyłby na maksymalnie pare miesiecy,a potem i tak trzeba odwrocić, be safe robi jeszcze montowane w dwie strony, ale albo na isofix (którego my w samochodzie nie mamy) albo zwyczajny, ale ten zwyczajny ma taka nogę, która stawia sie na podłodze, a niestety, w naszym samochodzie sa w podłodze schowki, wiec jest ryzyko, ze przy uderzeniu noga by sie zapadła...pozostali producenci albo nie robia przodem i tyłem (samym tyłem nie chciałam, bo nie chciałam cały czas wozić tak zuzki), albo sa niesprawdzeni, ewentualnie nie maja zbyt duzo gwiazdek w testach adac, etc. Biłam Sie z myślami, postanowiliśmy, ze nie będziemy zmieniać samochodu i kupiliśmy fotelik montowany przodem - romer king ii ls i jesteśmy zadowoleni;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 11:17

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari, mega gratulavje !!!!!!! A mala sprzeslodka :)

Smoczku, na kolejny fotelik, jak dziewczyny pisza, przesadza sie malucha, gdy glowa zaczyna wystawac...ale nie czubek glowy tylko od lini uszu (o ile dobrze pamietam :/ ) lub gdy dziecko przekroczy dozwolona wage. My mamy maxi cosi (dla chlopcow mielismy emmaljunga) i czekamy az Hanka przekroczy wage 12 kg lub glowa do lini uszu zacznie wystawac.

Kolejny fotelik zawsze byl u nas tylem do kierunku jazdy. W PL mielismy maxi cosi (gowno nie polecam) a w NO besafe. Teraz kupimy Hani nowy tutaj w NO albo besafe jak dla chlopcow,a lbo cybex ma cos nowego. W przyszlym roku beda nowe testy, to wtedy zdecydujemy.

U nas nocka masakryczna :( Leon cala noc plakal, bo brzuch go bolala a nad ranem gardlo :/ goraczki brak. Hanka cala noc na cycu i pobudka o 6
    Myslalam ze maz z nia posiedzi do tej 7, ale on tez nieprzytomny, bo z Leonem cala noc siedzial. Wiec dzis oboje padamy ze zmeczenia.

Ja jeszcze razno musialam sie zebrac na pierwsze zajecia z jogi dynamicznej. Boshe myslalam ze padne, ducha wyziona. Plakac chcialam ;) niedosc ze zmeczona i sil brak, to jeszcze zadnych miesni po tej ciazy nie mam. Serio.

Teraz spijam kawe, prysznic i musze ogarnac dom, zakupy, ciasto bo gosci sie spodziewamy....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • beszka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Tylko na gondoli mam napisane ze do 9 kg hmm i nie wiem co dalej czy jaki kawał deski włożyć na wzmocnienie

To ty chcesz ja z gondoli do spacerowki przelozyc, czy z fotelika 1 do fotelika 2?

Ten pierwszy fotelik to jaki masz? Do ilu kg? Wiekszosc jest do 12....

U nas Jan prawie 1,5 roku mialam jak go orzesadzilismy, bo waga zatrzymala sie na 11 kg a i wzrostem nie przekraczal normy....za to Leon przed rokiem jezdzil w kolejnym foteliku, bo i waga i wzrost niepozwalaly by w 1 sie nadal wozic.

U nas bylo spotkanie z rodzicami, na kotrym specjalisci tlumaczyli jak bezpiecznie motnowac fotelik, kiedy nalezy fotelik zmienic, jak dlugo mozna uzywac, i dlaczego wozic tylem do kier.jazdy do 4 r.z....no ale filmiki po norwesku Wam nie pomoga ;) z tego co wiem, to jeszcze tutaj jest bardzo duzo wiarygodnych informacji

http://fotelik.info

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam i o fotelik i o wózek :)
    Fotelik jest do 10kg wiec jeszcze trochę mamy czasu.
    Co do wózka nie chce jej przesadzać jeszcze do spacerówki bo nie buntuje się jak ma leżeć ale co z tymi 9kg czy ona serio nie wypadnie dołem? Czy kupić coś dla cięższych?

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

‹‹ 1240 1241 1242 1243 1244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ