X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Ari, przykladaj i nie pekaj, u mnie było to samo przez jakieś 2-3 tyg, dopiero potem miałam wielkie cyce, nie zawsze to się rozkreca w parę dni, jak byłam w szpitalu babka z drugim dzieckiem miała nazwał mega po 3 dniach, a u mnie nie było nic..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny.. Aha i robię sobie urlop od neta forum i czytania w necie porad na temat tego z czym nie umiem sobie poradzić, czas ten chce poświęcić dziecku i sobie

Kroko - w poczucie winy wpedzilam się właśnie przez to ze dookoła mi trabia że tylko pierś i że mam cierpliwie czekać, ja wiem ze to dobre rady ale nie mogę patrzeć spokojnie jak dziecko cały dzień płacze z głodu... Odezwę się jak się pozbieram

Papa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 10:55

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari trzymaj się! Buziaki dla Małej <3
    Jakbyś nie zrobiła i tak będzie dobrze!

• beszka Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dozier dobry

chorobowo nadala i newyspana do granic mozliwosci....najgprsze ze maz typ :( odliczam dni do przyjazdu moich rodzicow ;)

Ari, ja z dzieckiem nr 1 i 3 walczylam o laktacje i najwaznijesze, to przystawiac i jeszcze raz przystawiac. jak Malenqu pisala...kladz sie z mala i lez ;) ja jeszcze laktator uzywalam po karmieniu. to co odciagnelam to maz podawal malej w nocy, bo kolo 23 on ja przejmowal a ja spalam kilka godzin, bo sen, odpoczynek i relaks sa bardzo wazne podczas produkcji mleka....takze wykorzystuj meza ;)

a jesli Cie kp stresuje, to podaj Butler z mm i tyle.

co do wage, to H spadala dosc dlugo, a to dlatego ze zamiast jesc to spala.... takze w trakcie karmien dupka byla pod kran wsadzana, by dziec sie obudzil ;)

miles niedzieli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 11:16

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari, połóg jest okrutny, hormony, fizyczne i psychiczne osłabienie poporodowe...teraz to marne pocieszenie ale wiedz, że niebawem będzie lepiej, gwarantuję! Rób wszystko to co podpowiada Ci matczyna intuicja, nie bierz wszystkiego co mówią do siebie, wykaraskacie się z tego najgorszego czasu :) buziaki!

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariena, wypocznij! co ma być to będzie! ważne, zeby się z maleństwem dogadac i być szczęśliwą mamą. I wierzę, że mleko się rozkręci.

Mi się natomiast rozkręcił ropny katar i ból gardla...Domowe sposoby czy lekarz? Chyba z powodu przeziebienia nikt mnie w szpitalu nie położy,co...

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie na chwile przed wizyta teścia wrrr.
    Ari nie czuj sie winna jak nie ma pokarmu to nie ma dajesz mm i cieszysz sie chwila, możesz przystawiać cały czas a nóż sie pojawi. Ważne żeby dzidzia była syta a Ty spokojna. Co do tego czy dobrze trzymasz itd to ja uważam ze najlepiej w koncu to Twoje dziecko i instynktownie wiesz co jej potrzeba i niech nikt nie wciska Ci złotych rad jak masz przytulać własne dziecko! Instynkt macuerzynski sam Tobą pokieruje tak żebyś wiedziała co kiedy i jak robić bo to Ty jesteś dla dziecka najważniejsza!
    Nie wiem czy to Cie pocieszy ale jak sie cofniesz parenascie stron do tylu i poczytasz ci ja pisałam tutaj to sama zobaczysz w jakim byłam stanie a teraz chce drugiego bobasa na wiosnę tworzyć:) z reszta pamietam ze Psotka tez miała dola poporodowego a teraz zobacz śmiga po italii z Dominikiem i super sobie radzi. Będzie dobrze:)

Niunia moja spi a ja zamiast wywalić dupsko na kanapie i poczytać gazetę przy kawie to kuzwa muszę obsługiwać teścia który ciagle mnie pyta czy karmie czy mam pokarm czy maz masuje mi piersi aaaaa jeden głupi tekst dziś i na zawsze zakończę ten temat, skończyła mi sie cierpliwość do tego człowieka.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari: a Twoje dziecię widzę nieźle się wydłużyło i !mocno wyszczuplalo

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, lekarz Ci nie pomoze ;( szkoda czasu, kup Prenalen i dodatkowo herbata, cytryna, miód, sok malinowy.

Ari, trzymaj sie i wracaj :) ja od początku dokarmiam mm, wiec luz :)

Zgredko, tez jestem w szoku odnośnie ksieciunia. I to jeszcze nie jakiś podrzędny ksiądz, a prałat, wiec dosyc wysoko w hierarchii kościelnej. Słuchać go nie moge :(
    Natomiast dzis w kościele czytany jest list z konferencji episkopatu i oczywiście pojawił sie temat in vitro. No i sie wkurzylam, i powiedziałam małżowi, ze powinni sie bałwany dokształcić na forum ovu, to by zdanie zmienili.

Edit: kjuik (królik) w potrawce wszedł jak masełko :)
    Jutro kurczaczek :)

Maniek, walnij dziada z patelni!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 11:56

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnosnie sciagania mleka laktatorem, to wlasnie sciagalam po 15 min.z kazdej piersi i co? i mam moze 20 ml ;) a jedna piers teoretycznie powinna byc pelna. chcialam odciagnac i podac malej na noc (bo przez glowe mi przeszlo, ze moze ona oprocz zatkanego nosa i idacych zebow - rozpulchnione dziaselka dzis zauwazylam, nie najada sie - z chlopakami juz mleka nie mialam gdy Ci mieli 6m.)zobaczyc czy lepiej pospi.....ale zamaist tego dostanie do obiadu te marna ilosc ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie ściaglam 80 ml Ehhh, dzis rano ciągła cycusia, ale to bardziej do drzemki jej było potrzebne

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo laktator nie jest miarodajne....

Ari to hormony,minął i czekamy na Twój come back....

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    Ariena, wypocznij! co ma być to będzie! ważne, zeby się z maleństwem dogadac i być szczęśliwą mamą. I wierzę, że mleko się rozkręci.

Mi się natomiast rozkręcił ropny katar i ból gardla...Domowe sposoby czy lekarz? Chyba z powodu przeziebienia nikt mnie w szpitalu nie położy,co...
    Idź kochana do lekarza, poród tuż tuż więc lepiej szybko się wyleczyć.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari, popieram dziewczyny - nie masz pokarmu - daj butle, nie ma co sie męczyć i stresować, bo na pewno mm jest lepsze na głód...ja tez nie raz płakałam, etc., aż w końcu po 8 mcach, mimo, ze pokarm był, odstawiłam od cyca, bo karmienie mne wykańczało i nie czuje sie winna. Ile to dzieci jest od poczatku ja butli i jest okej;)

Btw, jakbyś chciała, to wypij dobę herbatkę na laktację z hipp- mi pomagala(ale to of course indywidualna sprawa).

Maniek - teść masakra...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, gdyby mi tak ktoś a zwłaszcza teściowa, powiedziała o dziecku to by małej do końca życia menda jedna nie dotknęła
    Chora baba!

Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Co do tych epitetów na mężów to się uśmiałam. Stary buc i burak. Haha.
    Mój mnie też wkurza. Pytałam farfocla czy mam kogoś szukać do dziecka na 2 godziny dziennie czy on będzie z nią siedział żebym ja mogła pójść do firmy. Zadeklarował się że będzie z nią. I co? I g*wno. Jak pisała Lara: "nie rozdwoi się."
    No buraki. ;)

Maniek spoko, sukienka czeka. Zdjęcia kiepskie, ale ona naprawdę jest ładna na "żywo". Jak będzie rozmiar wtedy dobry to jeszcze Ci poszukam białe body pod spód, to będziesz miała cały komplet. :)
    No kurcze jest tyle pięknych pieszczotliwych wyrazów które mogła użyć.... Nie dziewie się ze wasze stosunki oziebly.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się !
    Padam na pysk! Zalatana jestem okrutnie przez ta budowę! Ale jutro będą szpachlowac potem plytkarz płytki juz dojechały wszystkie :)
    No i mała a to pranie prasowan sprzątanie obiad wiadomo jak jest ;)
    Ari znam to doskonale...jakbym siebie słyszała! I co u nas mm fakt czułam się zaje**scie winna ale minęło. Wiadomo ciągle pytania karmisz? Ale już mi to zwisa! Dziecko najedzone obydwie jesteśmy zadowolone a ze sztuczne mleko tak bywa! Ściskam kochana!
    Kroki heh znam to mojej teściowej nie zapomnę 'małego palanta ' jak Zośke nazwała! A skoro iż w tym temacie Zosia 2 tyg temu skończyła pół roku a babcia napisała SMS żebym ucalowala wnusie a ona KIEDYŚ przyjedzie! Zaznaczam ze mój mąż jest jedynakiem wiec ma jedną jedyną wnuczke i co? G***o.
    A i jeszcze dziadek mojego ma do mnie pretensje ze ja omotalam go i przeze mnie nie mieszkamy z nimi! No chyba bym zwariowala!
    A szanowny pradziadek Zosi był u nas aż raz!!!! Jak on mi dupe obrabia to co ja będę u nich szukać. Pojadę na gwiazdkę ;)
    No Manku tez teścia współczuję.
    Sorry rozpisalam się ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 16:31

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzi na to, że ja sama najgorzej nazywam dziecko od gnojka po smroda..
    My byliśmy na basenie.. Mała było grzeczna, ale po pewnym czasie trzeba było ją karmić..

Dziś lepszy dzień. Wczoraj w nocy się ostro spielismy, ale tego było trzeba. Zastanawiam się nad pójściem do psychologa, co by mi pomógł zaakceptowac sytuację..

Teraz oglądam przyjaciół..

Widzę każdy ma jakiś problem, a to teście, a to dziadkiem ehhh

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka bo samej można ale jak ktoś nazwie tak twoje dziecko to jie mile,

Tak samo z waga, ja mogę powiedzieć że jestem gruba lub ze mam wielką dupe, ale jeśli uslyszalabym coś takiego od męża to byłaby niezła awantura ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 16:48

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka problem...czy ja wiem? Oczywiście wkurza mnie fakt ze dziadek mojego mi tego nie powie tylko tak podobno opowiadał na chrzcinach małej po kielichu bo mi doniesiono ;) a teściowa hmm z jednej strony jest mi to na rękę ze nie przyjeżdża ;) ale szkoda mi małej ze na dobrą sprawę babci nie zna i potem musze wysłuchiwać ze wnuczka jej nie lubi!no jak jej nie zna to jak ma się jej nie bać!

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

‹‹ 1263 1264 1265 1266 1267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ