Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBłąd, laktator nie powie Ci ile masz w piersiach mleka...posłuchaj "starszej" stażem koleżanki, ją odciągam już 8miesiecy, są to koszmarna miesiące jakże bym chciała być KP,mleko mam a jakże czasem dużo, czasem mało...
Najpierw nakarmiony niunię piersią (może to zająć nawet 50min), dopiero potem odciągaj to co zostanie, pamiętaj że odciągam się min 15min jedną pierś, ewentualnie system 77 55 33, czyli 7min jedną pierś, potem 7min drugą, 5min jedną itp itp....
Możesz starać się rozchilac laktację pomiędzy kamieniami tak odciągać , 2 razy dziennie.....
Ale wspomnień moje słowa, że za niedługo na piszesz tu na forum "kobietki jak sobie radzić z nawałem k, żeby zapalenia piersi nie dostač
Twoje dziecko ma 8dni, daj szansę piersiom, mózgowia i dziecku na to wszystko....Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 14:06
MANIEK, beszka lubią tę wiadomość
-
Ari Malenq dobrze prawi, i uważaj bo jak rozchulasz laktację to bedziesz karmić wszystkie koty osiedlowe. Jacnie używałam laktatora i tak zostało. Sporadycznie odciągam jak ninunia prześpi karmienie bo sie boje zapalenia- ktore boli bardzo bardzo. Tak jak Malenq mówi dajcie sobie trochę czasu.
Nieukowa lubi tę wiadomość
Maniek
-
nick nieaktualnyAri gdybym ją wiedziała to wszystko co wiem teraz,w styczniu po urodzeniu małej to na pewno dzisiaj miałabym mniej siwych włosów na głowie....ech Szkoda mi tego czasu, że nie wiedziałam nic i zamiast na spokojnie skupiać się na potrzebach małej to non stop się denerwowałam wszystkim : że nie przybiera, że za długo/za krótko śpi, że 20razy na dobę kupę robi (dlaczego ją się pytałam??) itp itp itp...
A tak naprawdę w tym momencie w którym jesteś to najważniejsze jesteście Wy i jak jest potrzeba bycia w łóżku 20h z małą przy piersi to tak należy robič, jak jest potrzeba utlenia w ramionach to trzeba tulić....nikt i nic nie jest w stanie oddač Ci tego wspólnego czasu jaki teraz macie....potem (czyt w 8mcu) mała ucieka gdzie piepr rośnie, nie poleży spokojnie....jedynie nocne tulenie ii drzemki dają nam wspólny czas w ramionach...
Teraz też masz dobry czas na naukę chusty, dziecko szybko zaakceptuje utulenie w niej, a Ty bedziesz miała 2raczki wolne....
Moja rada??¿
Leż z małą, z wywalonym cycem i ciesz się tą chwilą (o bólu potem zapomnisz)...
LaRa, Blondik, Misi@ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPs? Mała moja teraz śpi wtulona w mój brzuch.
teśč mi trawnik kosi, a teściową obiad robi...heheheh
Ps2 ale zachowujá się tak jakby nie istniała hehehe a w d.... Ich mam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 14:50
beszka lubi tę wiadomość
-
Czesc kochane, tesknilam za czytaniem was ale zero czasu
moze teraz bedzie lepiej
Ari poczatki laktacji to dla mnie najwieksza trauma pologu, gorsza niz sam porodgdyby nie laktator i jedna polozna ze szpitala, bylabym dawno na mm. A teraz nie wyobrazam sobie macierzynstwa bez cycusia
Z tym ze u mnie problemem bym szybki i bardzo intensywny nawal, pusto w cyckach mialam 2 doby i wtedy maly sie darl straszliwie, jeszcze w szpitalu... Ale to trzeba przezyc, jezeli tylko nie traci na wadze, to znaczy ze na przeczekanie do nawalu mleka wystarczy... Tylko trzeba wytrzymac ten bolz tym ze jezeli nie dasz rady to bez skrupulow bierz mm i nie obwiniaj sie.
Misia do fryzjera w pologu BOMBAwidac ze super sobie radzicie
Ja wlasnie jade z rodzinka na zasluzony odpoczynek- do rodzicow. W planach kino (bez dziecia) i chodzenie po gorach (z dzieciem w chuscie).
Malenq ja uwazam ze uczenie sie chustowania na noworodku to sredni pomysl- w kazdym razie ja bym sobie nie poradzila i sie zrazila na maksa. A tak to sie zakochalam w chustowaniuplecy co prawda bola, ale frajda i lans jest
wlasnie zaczynam plecak prosty wiezac, chociaz jeszcze nie wychodze tak z malym poza mieszkanie bo boje sie ze wypadnie
Misi@ lubi tę wiadomość
-
Haj,
Arienna, nie poddawaj się, mój Młody na tym etapie w ogóle z cyca nie schodził, przyspawany był...Te pisklaki chcą ssać, ssać i ssać, żeby jeść ale głównie dla samego ssania, lubią to lubieżniki jedne
Początki tylko takie kulawe. U mnie cyce nadal pełne, Młody się na nie rzuca wciąż, ciumka że wszystkich możliwych pozycji, ostatnio na stojącoZ laktacją, odpukać, nigdy nie było problemów, to najłatwiejsza kwestia ze wszystkich dotyczących dziecia mego. Kocha cyca.
Będzie dobrze Ari, ja też zawsze w strachu chodziłam, że dziecko mi się nie najada, bo pokarm nie ten, że mało, mało treściwy i takie tam rozterki.
Zdrowia dla chorowitek!justta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNieukowa a ją uważam, że chusta elastyczna i maleñstwo to super sprawą...co innego z bawełną SK....
Ano Maniutku korzystam z każdej chwili do przytulanie się...
Moja mała od 2dni pije żelazo takie w syropie, i dzisiaj więcej ulewa, a raz zdarzyło się że wymiotowała i tak się zastanawiam czy to aby nie od tego.... -
Aaa elastyk to inna sprawa
ja mam zawsze z tylu glowy ze chodzi o tkana
Malenq pytanko do ciebie i do Konwi o ile pamietam: jak z rozszerzaniem diety u alergika jest? Juz wiem ze Radka jajo uczula w moim mleku, a jak juz zaczne podawac pokarmy stale, za miesiac z hakiem, to kiedys bedzie kolej na zoltko... I nie wiem, cxy sie unika trgo co alergizuje, czy probuje podawac... -
Blondik nieam porownania, mam tylko nosidlo i tkana (a nawet juz 2 hehe)... Z tkana musisz byc pewna siebie, miec swiadomosc ze dziecko jest bezpieczne i ze nie wypadnie... I trzeba nauczyc sie dociagac. Niektorym to przychodzi naturalnie, ale ja musialam duzo razy probowac zeby robic to w miare dobrze...
Kolkowa jest podobno latwiejsza, krotsza i szybciej sie mota. Tylko feler ze obciaza 1 bark. -
nick nieaktualnyNa poczatku elastyczna, potem tkana, a jak dzieć usiądzie to dobrze mieć tkana kółkową zamotać na szybkie przeniesienia dziecka.... A teraz mam dodatkowo nosidło, bo dla dziecka jak samo usiądzie....
Nieukowa po 6-7m podaj żółtko ugotowane i zobaczysz....moja żółtko jeść może, natomiast białko nadal uczula i dopiero po 12m zrobię kolejną prowokację... -
MANIEK wrote:
Kroko daj fotę tej kiecki na chrzciny.
O tutaj
http://olx.pl/oferta/sukienka-na-chrzest-chrzciny-r-68-kapelusz-buciki-CID88-IDbZZOW.html#a385759d19
gdybyś była zainteresowana mogę w dzień zrobić jakieś wyraźniejsze zdjęcia. No i po znajomości dorzucę rajtuzki gratis.
-
My po urodzinach, dziecko sie wybawilo (=> piszczała, gaworzyla isie śmiała) ale juz ok 19 była zmęczona i zebraliśmy sie do domu, w drodze trochę "pośpiewała" i padła... Szkoda mi ja było budzić do kapieli, wiec obyło sie dzis bez pluskania (choc był basen) i na śpiocha przygotowałam ja do ńocy. Od czasu do czasu wierzga nożkami i sie kręci, ale spi.
Ściągam mlesio i troszkę poleżewow
Ari, trzymam kciuki!!!
Blondik, jak u Ciebie?
Chorowitkom zycze zdrowka
Malenq, dla Ciebie współczucie dodatkowe (teście) hihi
Anuska!!! Gdzie jestes?
Nenaa, odzywaj sie cześciej w miarę możliwości (i zazdroszczę pełnych (.) )
No i dawno nie odzywały sie: Helenq, Freja, Lili. Helloł lejdisNenaaa lubi tę wiadomość
-
Lara: ale ten Twój dzieć twardy ma sen. U mnie by takie rzeczy nie przeszły.
Malenq: mam nadzieję, że jednak jakoś przezylas ten dzień
U mnie jak co drugi weekend burza i próby moje usilne rzucenia faceta...
Pies ma cieczke i stale się chce tulic
Mała zasnęła a ja siedze więc z nią w małym pokoju, bo duży zajętyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 21:23
-
nick nieaktualnyMANIEK wrote:Anuska gdzie ? No jak to gdzie ... Rozmnaża sie jak bakteria na szmacie
Ja oglądam the voice of poland i jak mi sie podoba to leci mi mleko
a i ciagle zapominam, dopiero niedawano ujrzałam prawdzie oblicze Twojego awatara...ciągle widziałam tam parówki... dopiero zaćma zeszła z oczu i widze palce ;p
no, ale może to skutek tego, że codziennie jem przynajmniej jedna parówkę i w ciązy i teraz tezwiadomo głodnemu parówki na mysli
Mój mały był dziś aktywny od 15-19:30 teraz śpi, może w nocy pośpiWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 22:31
MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAaąaa przeżyłam i obyło się bez kłótni heheheh dumna jak paw jestem...ale albo to oznacza że już jestem wykoñczona choroba i dokazywaniem Kośki,albo się starzeje i pokornieje na starość?...
Zgredziu uhmmmmmm tym razem znowu o to samo poszło????Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 21:38
Misi@ lubi tę wiadomość