X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari spoko Loko, teraz mam też mowę ale nie mogę się zebrać żeby dodać fotosy, postaram się dodać dziś lub jutro

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Anaa, a jak Ty sie czujesz???
    Blondik???
    Każdego dnia coraz spokojniejsza :)

Marissith współczuję zastrzyków, oby Szybko ci reszta ciąży minęła.

Ari kciukam za przyrost wagi w malej

Chorowitkom dużo zdrowka, chyba niedługo dołączę do was :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 15:53

zgredka lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po usg bioderek, wszystko super :) doktorek powiedział, ze Ania to najradośniejsze dziecko jakie dzis u niego było :) ttaaaaa Yhmmm, a chwile wcześniej marudziła na korytarzu, bo było godzinne opóznienie (jak to na NFZ) i juz sie męczyła.
    No ale najważniejsze, ze wszystko ok i zaleceń do kontroli brak.
    Dopiero na bilansie dwulatka.

Manku, ja nie chće dać Ani paczki chrupek, tylko jeden, dwa :)

Malenq, Anastazjaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara czy marudzila na korytarzu czy nie, to i tak fajnie usłyszeć takie słowa o swoim dziecku ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Lara czy marudzila na korytarzu czy nie, to i tak fajnie usłyszeć takie słowa o swoim dziecku ;)
    Tak, masz racje :) bardzo miłe :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja też bym pękła z dumy na Twoim miejscu i zapomniałabym o wczesniejszym koncercie :)
    Wyczułam u mojego w okolicy potylicy ruchomy guzek. czytałam w google, że to powiekszony węzeł chłonny i u takich dzieciaczków się zdarza, ale sama nie wiem, co o tym myśleć w poniedziałek zapisze się do lekarza i zapytam. Czy któreś z Waszych dzieciaczków te z tak miało? Troche mnie to stresuje, bo na studiach miałam mnóstwo zajęć o dzieciach z nowotworami. Staram się być spokojna, ale same wiecie jak jest ;/
    Beszko mój też wyglądana zdjęciach jak kluseczka, a na żywo to taka mała chudzinka z d ługimi nóżkami :) I stópkami jak u mamusi :) Moja duma :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 20:25

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałam wstawić nową fotkę mojego maluszka ale wychodzi strasznie wielka więc daruję sobie zaśmiecanie forum ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Lara ja też bym pękła z dumy na Twoim miejscu i zapomniałabym o wczesniejszym koncercie :)
    Wyczułam u mojego w okolicy potylicy ruchomy guzek. czytałam w google, że to powiekszony węzeł chłonny i u takich dzieciaczków się zdarza, ale sama nie wiem, co o tym myśleć w poniedziałek zapisze się do lekarza i zapytam. Czy któreś z Waszych dzieciaczków te z tak miało? Troche mnie to stresuje, bo na studiach miałam mnóstwo zajęć o dzieciach z nowotworami. Staram się być spokojna, ale same wiecie jak jest ;/
    Beszko mój też wyglądana zdjęciach jak kluseczka, a na żywo to taka mała chudzinka z d ługimi nóżkami :) I stópkami jak u mamusi :) Moja duma :)

Oj znam ten temat! Ale powiem Ci tak: Misia, spokojnie - moja Zuzka tez tak miała (i właściwie ma do tej pory) tez panikowałam, ze to cos poważnego, poszłam do lekarza - dała skierowanie na badanie krwi (wyszły podwyższone limfocyty, wiec ja juz tylko o jednym...po przeczytaniu netu, to juz w ogole), ale pokazałam te wyniki naszej pediatrze, pediatrze u której byłam, mojej teściowej - lekarzowi i wszystkie stwierdziły, ze jest okeh, a powiększony węzeł niże byc z błahej przyczyny. Ja oczywiscie nie odpuściłam i po miesiącu powtórzyłam badanie (a, dodam. Ze Zuzka miała zmiany skórne na rączce), znow podwyższone limfocyty, no i te węzły, wiec znow pediatra, teściowa i laborantka - wyniki okej. Poszliśmy do alergolog, bo teściowa wyczuła powiększone węzły pod pacha, na tej rączce, na której były zmiany, mnue natomiast męczyły powiększone węzły potyliczne - pokazałam alergolog wyniki - stwierdziła, ze sa wręcz rewelacyjne i żebym dała spokój tym węzłom, bo one wg niej sa jak ziarenka pieprzu (w becie na forum pediatrycznym przeczytałam, ze do 5 mm nie sa powiększone, ze dzieci tak maja. Martwić by sie należało gdyby rosły, były twarde, nieruchome i osiągnęły średnice 1 cm). Alergolog, z powodu zmian skórnych - skierowała nas do pulmonologa, poszliśmy, pokazałam wyniki - powiedziała, ze wyglada na jakaś infekcje (dziwne, bo crp było ujemne i powiedziała, ze te węzły sa okej, badania krwi możemy se powtórzyć), powtórzyłam, wyszły podobnie plus limfocyty atypowe (ja juz panika, bo pomyliłam je z blastami), niby były w normie, bo tylko 2%, a norma do 3%, ale to plus węzły mnie dobiły...kolezanka powiedziała mi, ze jej córka tez miała 2% i wszystko okej - lekarz powiedział, ze martwić trzeba by sie było, gdyby ich były tysiące (podejrzenie mononukleozy), ale ja żniw- teściowa, pediatra plus teściowa, która pokazała te wyniki w szpitalu pediatrze dyżurnej - wszystkie orzekły, ze w wynikach nie ma nic niepokojącego. Moja obsesja z tymi węzłami trwała odkąd Zuza miała 4 miesiące do skończenia roku. I w sumie te diagnozy tylko trochę mnie uspokoiły, dopiero całkiem porzuciłam temat, gdy pomacalam dziecko mojej szwagierki i stwierdziłam, ze ...,ma takie same gulki na potylicy! Dodatkowo, ostatnio widziałam wyniki krwi tej małej i tez limfocyty podwyższone. Dopiero to mnie uspokoiło;)

Uff, rozpisałam sue, ale chciałam Ci pokazać Misia, ze wiele dzieci to ma (w necie ludzie z takim problemem non stop pisali) i to nic groźnego, wiec nie martw sie! Dla pewności mozesz zapytac pediatrę, ale pewnie powie Ci, ze to nic;)

Mam nadzieje, ze choć trochę Cie uspokoiłam;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 21:05

Misi@ lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka wszystkim mamom i dzieciom. PS dzieci drogie dajcie sie dziś waszym mamom wyspać plisss!

Dobranoc.

Misi@, Malenq lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Będziemy się mnożyć jak bakterie na szmacie ;D ;D ;D

Buuuuahahahahaha o kur*a padłam. :D

Lara Zuzia polubiła kaszki od razu, daję jej smakowe, a Ty jakie? Może jakiś inny smak spróbuj? Malinkową czy coś. :)
    A i którą robiłaś? Ryżową czy mleczno ryżową? Czy podajesz mm? Bo jeśli tak to warto zrobić ryżową na mm które się podaje, wtedy dziecko zna ten smak i chętniej je.

Anastazja jak reakcja rodzinki? Bo Tiago ucieszony?

Lara teoretycznie chrupki kukurydziane teraz, półrocznemu dziecku, ale Zuzi nie daję, bo się tym krztusi. :/ Poczekam jeszcze z dwa tygodnie i spróbuję jeszcze raz.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś byłyśmy z Zuzią na targu, kupiłyśmy jajeczka i Zuzia dostała pół gotowanego, ale jej nie smakowało. :)

Kupiłam też rajtuzki dla niej i kilka sweterków i bluzkę dla mnie.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do sprzedania sukienkę z długim rękawkiem na Chrzciny, rozmiar 68 i buciki. Ktoś by reflektował?

Mam też baldachim ze stelażem, kolor uniwersalny, przeźroczysty baldachim a obwódka beżowa w owieczki, sprzedam za 30zł.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summi dzięki...odpuszcze temat i będe sprawdzać :) A 22.10 mamy wizyte szczepienną to zapytam o to pediatrę :)
    Ana jakie zaśmiecanie..no co Ty, ja bardzo chętnie ujrzę Twoją fasolinę :)
    Kroko no to gratuluje. Ja złozyłam zamówienie na 51015 bo mają wyprzedaże...plus zamówiłam kilka ciuszków dla małego na allegro...:)
    Mańku ja się właśnie zastanawiam, czy nie wziąć małego do naszego łóżka, bo dziś w nocy tak zrobiłam i czuje się wypoczęta jak nigdy. Wystarczyło brzdaća pogłaskać i zasypiał :)
    Ciekawa jestem kiedy mi przyznają zasiłek macierzyński, przydały by się pieniążki ;p

ps nawet wcześniej mi do głowy nie przyszło, ze chrupki kukurydziane sa złe...ja sama je uwielbiam, wiec dziecku chyba nie odmówie ;p
    a dzis zjadłam całe opakowanie ciastek kruchych typu Piotrusie z biedronki...ech ktoś wspominał, że rzuca się na słodycze???? ja codziennie jem krówki, biszkopty, herbatniki a dziś te ciasteczka...normalnie jakbym była uzalezniona.
    A zostało mi 4,5 kg sprzed ciąży do zrzucenia. plus chciałabym jeszcze 2 zrzucić. Mam nadzieję, że do stycznia mi się uda :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia fotka była naprawdę wielka więc dodałam do mojego kalendarza ciąży do komentarzy zerknij sobie tam ;)

W piątek kolejne usg, ocena przeziernosci karkowej czy jaktam to się nazywa, znów stres ;)

Krokodylica, tiago bardzo zadowolony ciągle całuję brzuch ;)
    Rodzinka w szoku że dopiero teraz im powiedzialam ;)

Misi@, marissith, Krokodylica, Malenq, Summerka, Nieukowa lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, wrzuć fotę na fb :) pliska :)

Kroko, Ania dostała do wypróbowania ryżowa kasze o smaku bananowym ale nie podeszla (mi smakowała) i teraz robię malinowa (tez nie pasi) teraz kupiłam mleczno-ryżowa morele. Zobaczymy
    Mała Zjadła a raczej wypila dzis rano z butelki ta kaszkę. I dokupiłam dzis smoczek z Aventu do kaszki. Jak to nie pomoze to sama je zjem, a Ania juz jej nie dostanie.

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara mówisz i masz ;)

Krokodylica, LaRa lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia: ja nie mowie że te chrupy są złe, nawet kiedyś Malenq pisała, że to tylko kasza kukurydziana, ale ja nie chce dawać dziecku, żeby się nie nauczylo przekaskowac, najpierw chrupki potem chipsy, ja takich rzeczy w ogóle nie jem i nie chcę żeby dziecko jadło i tak na pewno poza domem będzie zarla co będzie chcieć, ale sama byłam źle jeść nauczona i nie chcę zafundowac dziecku nadwagi (jestem na tym punkcie uczulona)

Nieukowa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie coś w tym jest. My z mężem też stwierdzilysmy, że zrobimy ile w naszej mocy by mały nie był otyły. Niestety teściową będzie się nim też zajmować a ona lubi opychac dzieci ;/
    Chrupki przemyśle ;) teoretycznie od 20 Antoni śpi w praktyce 4 raz się obudziłi mruczy ;/ mmoże coś go męczy? Kupka chyba nie bo zmieniła mubpieluche z mega kupa może za zimno mu w tym spiworku, bo on jest dość cienki...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co nas nie zabije to nas wzmocni - jak przeżyję weekend to dam znač....buziolki

justta, MANIEK, Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry, boszze jaka ta nic krótka. Jagoda nie spała od 1-5 az ja wzięłam na przewijak pomalowałam brzuszek i pocwiczylam nożkami i zrobiła w koncu kupę ... Masakra z ta ku**** a kupa jest.

Ja mam takie zdanie jak Zgredka sama byłam trochę grubawa w liceum i dobrze to pamietam nie pozwolę zeby Jagoda kiedykolwiek tak sie czuła żebym miała do końca świata słodyczy nie jeść.

Kroko daj fotę tej kiecki na chrzciny.

Lecę bo juz sie obudziła :(

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

‹‹ 1259 1260 1261 1262 1263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ