Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No i się nasluchalam, ja w ogóle miałam opryszczki jak się mała rodziła, ale wtedy jej nie dotykała nie calowalam, takie to było malutkie,
Ale czasem oblizuje jej łyżeczkę albo dotykam jak sprawdzamy temp ;(
Z drugiej strony nie można popadać w paranoje -
Zgredka, tez tak uważam. Zwłaszcza, ze ten lekarz powiedział, zeby nie zbliżać sie do dziecka (nie całować, nid przytulać, etc.), nawet jesli nie ma sie wykwitu, tylko ma sie opryszczkę. No ciekawe, jak raz miałam opryszczkę to juz zawsze mam w sobie i co mam teraz do własnego dziecka sie nie zbliżać?
-
Ojjjj dowiedziałam sie z reportażu ze jestem syfiara
i do tego nieodpowiedzialna ;(
Bo zdarza mi sie oblizac łyżeczkę czy smoczek
Obiecuje poprawę....
Ale jak nie przytulać, całować??? No bez jaj....
A wirus opryszczki posiada praktycznie każdy, tylko nie u każdego jest aktywny.Summerka lubi tę wiadomość
-
Hejka
U nad dzisiaj pobudki nocne cd.
Lara Leos kaszki je roznie raz chce innym razem, nie chce, za to zawsze na sniadanko owsianka albo jaglanka z owocami to uwielbia gotowana na wodzie
milego dnia, u mnie bol gardla od kataru oczywiscie, mam nadzieje ze to tylko alergia -
nick nieaktualnyCześć
Anuśka rozwaliłaś systemmnożyć jak bakterie na szmacie... no nie mogę
Anastazja to już 2 trymestr?nie wracasz do pracy już?
Muszę brać zastrzyki z heparyną do końca ciąży, lekarz się boi, że jak odstawię to urodzęech... jak trzeba to trzeba. Mała Kluska wcale nie jest taka mała, waży całe 380 gram!!! i ma długaśne nogi w stosunku do reszty ciała
pewnie kawał baby z niej będzie, zresztą tatko ma 190cm ja 170cm to nie ma innej opcji... nawet mój ginekolog ma ze 2 metry
Dzisiaj idę na warsztaty bezpieczny maluch.
Miłego dnia laski!Malenq, Summerka, beszka, Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej,
Choroba nie odpuszcza, m3żu wziął wolne na dziś, bo ją nie jestem w stanie zadbač o siebie a co dopiero o małą...
Głową, zatoki, katar, kaszel....a mała špi obok bo z nikim innym nie uśnie, nie uspokoić się...więc dla mnie takie rady lekarza to do kosza idą....
-
Malenq zdrówka, poleż a maz niech pichci rosół.
Ja nie oblizuje smoczka i stram sie nie całować rączek bo pakuje je do buzi ale całować bede u juz nawet w palce u stop dopóki ich tez nie będzie sobie obgryzać.
Co do chrupek kukurydzianych tez jestem przeciwna, dzieci sie tym napychają na spacerze a potem mamy sie dziwią ze obiadu dziecko nie chce a te chrupki maja 300 kalorii albo wiecej !!!!
Nic mi sie dziś nie chce a takie piękne słońce..... I ja w domu bo wózka nie moge unieść buuuu:(Malenq, zgredka lubią tę wiadomość
Maniek
-
nick nieaktualny
-
Widzę ze weekend spod znaku teściów ... U mnie bedą w niedziele , tzn teść bo nie sa razem a on jeszcze wnusi nie widział .
Zdrzemnęłam sie pół godz .... A jeszcze pół bym chciała .... A tu nie da sie bo glodomor juz nie da
Co u was na obiad bo mi pomysłu brak ?Maniek
-
Malenq dużo zdrówka:*
Marri, cieszę się, ze z malutką wszystko dobrze, dasz radę i z zastrzykami.
dzisiaj w banku skorzystałam z przysługującego mi pierwszeństwa i naskoczyły na mnie emerytki, co za baby
ja dziś an obiad robię małżowi mielone a sobie jajko w sosie koperkowym, bo mi się przysniło i od rana za mną chodzi. ziemniaczki i buraczkiMalenq lubi tę wiadomość
-
Malenqu, zdrowka
u nas mam nadzieje, ze lepiej...ale zobaczymy.
zebu tylko Janka nie zlapalo...
co do kaszek, to chlopcy uwielbiali...Hanka nie. woli warzywa. a jej by sie te kaszki przydaly, bo dobinka (mimo ze na fotkach moze wydawac sie pyzowata).
tkos tu napisal, nei pamietam sto, bo na raty dzis czytam, ze z kaszek to tylko manna...ale zadna jaglanka czy owsianka? nic? one chyba bardziej wartosciowe sa od manny....
u nas movia, zeby lyzeczek, smoczkow itp.nie oblizywac wlasnei ze wzgl.na prochnice...
Psotka, bawcie sie dobrze.
ide sie polozyc bo padam. w nosie mam sprzatanie i zakupy. obia dzis byle jaki, ale sil brak....a maz z H an dworze, bo ta spi...to korzystam -
Beszka, tez mi sie wydaje, ze zamiast manny lepsze inne - bardziej wartościowe i tak nie tuczą
Btw, chrupki kukurydziane Zuzi nigdy nie przeszkadzały w zjedzeniu obiadu, za to nie raz ratowały na spacerze, bo inaczej nie usiedzialaby w wózku, o jeździe samochodem je wspominając;)Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Sumi taka moja teoria o chrupkach a z teoriami wiadomo jak jest..... Miałam nie dawać smoczka i nie mieć bujanego dziecka.... To tyle z teorii. Czas pokaze choćbym wolała tych chrupek jej nie dawać.
Beszko dobrze ze juz lepiej.
Jajko w sosie koperkowym? Ale sadzone czy jakie?Summerka lubi tę wiadomość
Maniek
-
Hej my po wizycie
wszystko ok tylko mała spada z wagi wygląda na to że nie je tylko smoczkujei zasypia . W poniedziałek mamy iść do poradni i zbadają ją i sprawdzimy wagę... Póki co mamy karmić się co trzy godziny. Jak nie przybierze to będziemy odciągac i podawać butla żeby wiedzieć ile je... A jak to nie pomoże to będzie trzeba dokarmiac mm
ech zobaczymy teraz idę odkimac bo za godzinę karmienie
-
Miałam tu piękna notkę ;(
My były na mieście, zalatwilam bank i zamówiłam bransoletkę lilou, bo dostalam na ur kartę podarunkowa.
A pod bankiem było wąskie przejście z wejściem do banku po schodach, operując przy schodach wózkiem zablokowała na chwilę przejście? Jakiś gnojek się pchal, a ja na to że zamiast pomoc to się pcha dupek.. Gnojki takie teraz chodzą po ziemi że hej...
Argument z próchnicą przemawia do mnie, od tej pory zero oblizywania -
nick nieaktualny