Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondik, jak tam? Pewnie juz tulisz Madzię
Kurcze, ja gdybym mogła jeszcze raz wybierać kier studiów to chciałabym zostać....położnacudny zawód ale i odpowiedzialny.
I teraz tak myśle, mam koleżankę, skończyła położnictwo w Pl, wyjechała do Anglii i tam skończyła dodatkowy kurs, kupiła dom i żyje sobie z synkiem całkiem na lighcie
No i myślami, ze jak mama przyjedzie to ja odsapnąć chwile, ale tu sie pomyliłam bo biedna jest prżeziebiona i niestety nie chce ryzykować.Misi@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ojjj zazdroszczę
Pomazyc sobie mozna hehe
No i bardzo mi sie podobała praca prokuratora, gdy miałam staż, ale ta piep***na historia na studiach, której nie cierpię ;(MANIEK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLara lubie za położnictwo
tez o tym mówiłam ostatnio meżowi.
Izolecc ciocia meża jest położną i dosc dobrze zarabia, ale pracuje dużo. Ma etat w szpitalu ma też szkołę rodzenia i patronaże, praktycznie cały czas jest w pracy.
A z niej taka aparatka fajna, że myśle, że jakbym z nia rodziła to zanosiłabym się ze śmiechu. No ale ze wzgledu że to rodzina m to nie chciałam z nią rodzić bo wiecie jak z rodziną. Pozatym to młodsza siostra teściowej...no i wszystko by wiedziała, a tak wie to co jej powiedziałam i kropkaPo zatym ma nawrót choroby ( nowotwór) ale uparcie pracuje.
-
nick nieaktualnyA zgredziu bo miałam Tobie napisac, że po Twoim wpisie już nogi mi się same ruszają...tak mi się zachciało ćwiczyć! Byle do piątku zobaczymy co gin powie
A od czego zaczynałaś. Jakbym zaczeła 10 minutowy trening przez pierwsze dwa tyg. to chyba bedzie ok...nie chce zakwasów, bo podobno do mleka moga się dostac.
Lili a trudno było wrócić...podziwiam, ja narazie nie wyobrażam sobie zostawić małego.
-
Lili jak Ci sie pracuje ? Jak dzidzia reaguje gdy Ciebie tak długo nie widzi ?
Zgredko dlatego chce cos postudiować co mnie trochę uwolni od tego kraju bo po prawie pl to tylko tu moge pracowaćuwielbiam swoją prace ale nie chce wciąż pracować u kogoś. I tu Lili mnie pocieszylas.
Co do dupy jak kamień tez mi sie marzy tylko nie mam kuzwa kiedywszystko wina mojego męża buuuu.
Moja położna w szpitalu zarabia 2150 zł - śmieszne pieniądze i dlatego tez ma szkole rodzenia i patronaże no ale w domu jest gościem:(Maniek
-
No, a będąc dzieckiem chciałam zostać stewardesa
a teraz boje sie latać hehehe
Mała juz spi. A ja bym zaległa obok. Ale czeka mnie prasowanie, mycie podłóg, ściąganie mleka i ... No właśnie.
Boli mnie dół plecow, chce zrobic sobie 15 min Tens. Moze przestaną bolec
Dobrze,ze juz sie wykapalam
Aha (wstyd sie przyznać) ale nie znam tego deserki. Co to? -
Lara: na prawie nie ma historii jeśli się nie chce, choć bez niej się nie da dostać
A potem 4,5 roku aplikacji, nie polecam jednak..
Misia: ja od razu poszlam na zajęcia step i zumba teaz dodalam codzienne 10 min brzuszkow, zacznij od szybkich spacerów wózkiem najważniejsze rozciąganie przed i po i woda wodą
Misi@ lubi tę wiadomość
-
Nieukrywam, że trudno było wrócić:(ale mały jest szczęśliwy nie widać żeby narzekał (przynajmniej na razie;)) pracuję na zmiany jestem pielęgniarką co prawda jeszcze nie dyplomowaną ale mam nadzieję, że szybko sie to zmieni;)(jak tylko uda mi się wrócic na studia)mały zostaje popoludniami i w weekendy z tata także na chwilę obecną do niani chodzi tylko raz no czasami dwa razy w tygodniu. Jak go przywozimy to smieję sie nigdy jeszcze nie płakał:)Leo tate uwielbia jak maz z pracy wraca to mały szaleje i smieje się na głos:)bardziej się zzyli przez to że więcej czasu spedza z tata:)
Dla mnie najtrudniejsze było odstawienie od piersi wydaje mi się, że bardziej to przezyłam niż Leo, chciałam karmic go rano i wieczorem a młody pewnego dnia odmówił cyca próbowałam kilka razy troche popił i nie chciał dalej ssać no i tak się skonczyło teraz na widok flachy skacze jak szalony;)
Maniek mam kontakt z fizjoterapeutami ze względu na pracę miałam okazję uczestniczyć przy ćwiczeniach naszych pacjentów i jest to super interesujące ale nie ukrywam ze też ciężkie dla psychiki no bo są przypadki gdzie pomimo rehabilitacji pacjęt zostaje 'warzywem" poprostu nie każdemu da se pomóc:(
kurde ale się rozpisałam i pewnie was zanudzłam;)
Dzisiaj z mężem mamy dzień sexu juhuhuhuhu sexi sukienka ubrana szpilki kolacja gotowa szampan zaczęty(starszy syn u kolegi nocuje a Leo no Leo jeszcze nie spi ale to kwestia czasu mam nadzieje że zaraz usnie;))Wszystkim owocnej nocki:)i dużo dużo pukania:))
ps. ostatnio zastanawiałam się jak wyglądacie (nie mam neta to wyobraźnia działa;))ciebie misi wyobrażałam sobie jako brunetke z ciemnymi wlosami a tu blondynka na mnie ze zdjęcia spojarza;)))))0)
MANIEK, Misi@, beszka, Krokodylica lubią tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
Lili lubie za to ze masz dziś ciupcianie:) oby Leo spał długo i głęboko:)
Ja sie dziś rano z mężem naprzytualalam ale wciąż nie jest jeszcze tak jakbym chciałabede próbować w koncu będzie dobrze mam nadzieje:)
Misia ja Ciebie sobie tez inaczej wyobrażałammyślałam ze jesteś taka duża a Ty drobna śliczna dziewczyna:)
Idę pooglądam the voice of polanddobrej przespanej nocy wszystkim mamom i dzieciom.
Blondik tulisz juz chyba Madzię?Misi@ lubi tę wiadomość
Maniek
-
Blondik pewnie juz urodzila... Nie wiem czy kciukac czy juz gratulowac
Maniek to jako diagnosta zarabiam tyle co polozna, hehe. Ale jesli ona pracuje w szpitalu, to ma tez dodatki za dyzury, nocki i wysluge lat. Plus jesli zwiazek zawodowy cos z nfz wyciagnie. Takze tym zatrudnionym w szpitalach nie jest finansowo az tak zle- tylko ta presja i atmosfera (wiem co mowie bo pracowalam w szpitalu).
W kazdym razie jesli tylko znajdziesz czas to ucz sieja moze pojde w koncu na kurs rosyjskiego...
Zgredka gratuluje samozaparcia... Mi zostaly 2kg jeszcze, ale sie troche zapuscilam kondycyjnie przez egzaminy. Teraz znowu laze z wozkiem po 5-10km dziennie i jest fajnie, tylko nie mam pojecia czy kondycje wyrabiam czy to za male dystanse.
No i brzuszkow mi sie nie chce robic za cholere a tez mam faldke widoczna
Co do ulewania jeszcze- Maniek mozesz pozbyc sie tego klina, dzieci NIE ulewaja we snie. Po prostu nie i juzRadek jest mistrzem chlustania ale ani razu we snie nie zdarzylo mu sie zachlysnac. Zawitkowski tez pisze ze to niemozliwe.
Dziewczyny jak lepiej rozszerzac diete malca po 4mc- po troche do kazdego posilku, czy wprowadzic stopniowo 1 calkowicie bezmleczny? To by mnie urzadzalo, bo wracam do roboty na pol etatu od stycznia i chcialabym nie odciagac pokarmu, bo tego nie lubie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 20:07
MANIEK lubi tę wiadomość
-
Nieukowa u nas lekarka kategorycznie odradzila zastapienie jednego posilku twierdzac ze dziecko do 6 miesiaca jest jeszcze za male i potrzebuje mleka takze wygladalo to tak troche warzywek a potem mleczko i maly pil ile jeszcze potrzebbowal a nie chcesz podac mm?przeciez jeden czy dwa razy Radziowi na pewno nie zaszkodzi;)
Zgredka jak robiłas królika dla was?dla Leo ostatnio gotowałam zupke ale mam wieksze zapasy i sie zastanawiam jakby go zrobicWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 20:21
Nieukowa lubi tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
nick nieaktualnyHehe tak właśnie działa NET. Nie wiemy jak kto wygląda i fajnie jest sobie wyobrażać. Za to lubię książki
filmy psują te atmosferę.
Mój mały dziś nie spał od 15:30.. Nie chciał żadna a usypialam go od 19:30. Niby półggodziny ale wcześniej musialam go zabawiać cały czas bo mąż stwierdzi, że on nie wie jak i że mały płacze jak go nosi...nosz... To niech nie znika na całe dnie tylko nim się zajmuje. Coś mu w tym tyg. Odbiło ;(
A propo usypiania to już mnie ręce bolaly więc wpadlam na pomysł by włączyć szummisia ( nie zawsze na niego dział, ale w sumie uzylam go kilka razy) - w akcie tzw. Desperacji.
Dwie sekundy i śpi, ake był zmęczony widziałam, więc pewnie dlatego.
Wogole jak go karmilam to najpierw polizal koniuszkiem. Języka mójsutek a potem sstwierdził, że można ;p
Pewnie przez te wszystkie witaminki KT mu wciskamy. D+K wapno w płynie i cembion. Niby ma plesniawki alenie się wydaje, że to tylko nalot od mleka. Nie mogę mu do końca wyczyścić języczka bo jak za głęboko władze PALUCH to ma odruch wymiotny.
Ciekawe czy jak mis przestanie sxumiec to mały nadal będzie spaćczy dsię obudzi.
Ps zgredko spacery już są codziennie od 8 dnia życia. Najkrócej trwają godzinę, ale są też takie po 3 zależy od samopoczucia małego i pogody. On nie lubi chyba długich spacerów, ale trenujemy -
Halo halo
Zagladam spr.czy Blondik juz urodzila
Lili, na sama mysl o powrocie do pracy ogarnia mnei strach...jak my sie z rana wyrobimy. Marzec- czerwiec, to jeszcze maz w domu na tacierzynski, a potem. Dzieci odcszkoly/ przedszkola plus my di pracy na 7 -
Lili: a na ile przed pójściem do pracy przechodziła na butle i czy wcześniej w ogóle nie butlowal?
Bo ja za 3 tyg idę a póki co mała raz dziennie butluje..
Powodzenia w nocy !) (w sumie nie wiem co znaczy w tej kwestii powodzenia)
A o to przepis: http://gotujmy.pl/potrawka-z-krolika-z-papryka-i-fasolka-szparagowa,przepisy-krolik-przepis,219837.html
Ja mam ciemny blond do ramion,oczy zielone ciemna oprawa oczu, jestem z niskich i okrągłychWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 21:01
Misi@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMalenqa mam pytanie odnośnie tego oleju kokosowego ;p
kupiłam go dziś bo zachęciła mnie sprzedawczyni, ale chyba wybrałam zły, bo jest to olej z pierwszego tloczenia, tłoczony na zimno, ale rafinowany. w necie jest napisane, że rafinowany i tłoczony na zimno to bzdura i jedno drugie wyklucza i, ze ten olej nie ma właściwości odżywczych? czyli kupiłam nadaremno ;/??? czy może jednak ma jakieś składniki? -
Ucielo mi poprzedniego posta
Hanka byla dzis pierwszy raz w gorach. Przespala cala wyprawetzn.na szczycie ibudzila sie na chwile i dalej zasnela
Jutro moja rodzina wyjezdza...strasznie mi smutno, jak zwykle....
Hanka dzis dosc sporo zjadla a kupy brak i teraz ja chyba brzuszek bolispac nie moze, a zmeczona jest bardzo
Ktos tu sie o kg pociazowe pytal.....u mnie masakraz chlopakami raz dwa zgubilam, a teraz ma te sama wage od dnia powrotu z H ze szpitala +/- 2 kg
mialam nadzieje, ze moze zaczne chudnac, gdy @ dostane ale nie. Czeka mnie wycieczka do dietetyka...