Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAri faktycznie szacun, długonoga piękność będzie...
Kroko 3mam kciukaski za opiekunkę...
Dzień dobry i miłego dnia...
Blondik takie jakie dostawała w szpitalu, a potem pediatry się zapytaj....Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 06:51
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Blondik, ja daje nan pro 1. Nic Ani nie jest ani nie było.
Kroko, powodzenia z niania
Mała obudziła sie w radosnym humorzemam nadzieje na cały taki dzien
Miłego dnia dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 08:07
-
Hejka,
moja miała 57, a teraz osiągnęła długość dwulatka (ostatnio, jak mauz był z nia w szpitalu, obok stał chłopiec jej wzrostu, mauz pyta ile ma, a oni, ze dwa latka. Zreszta ubrania kupuje hej na 2-3 lata, no, ale w rodzinie mojego mauza wszyscy wysocy;) chociaz Toska wydaje sie byc mniejsza.
Blondik, u nas po nan był bol brzucha i śluz, po bebilonie nie.
Moja dopiero wstała, ale za to w nicy ciagle sie budziła.
Kroko - powodzenia z niania. Jak sobie pomyśle, ze za rok czeka mnie oddanie dziewczyn do żłobka/ przedszkola, to mi słabo, ale nie wyobrażam sobie nie pracować;(
-
Hej laski
Blondik ja bym tez, jak Zgredka odradzila dokarmianie bo ciezko bedzie Ci rozkrecic laktacje. Na poczatku dziecko malo pptrzebuje. A im czesciej bedziesz przystawiala tym wiecej mleka beda produkowaly Twoje piersi.
Ja nadal chora. O 14:30 szczepienia. Bede chy a plakala razem z moja niunia. Nocka byla kiepska. Wczoraj mala wyspala sie na wieczor I w nocy spac nie chciala. Teraz natomiast odsypiaa ja zasnac nie moge.
Nieukowa, beszka lubią tę wiadomość
-
Smoku, no właśnie
jutro kończymy 6 msc (!!!!wow!!!!)
Mała z babcia na spacerze a ja zabieram sie za sprzątanie i czekam na kuriera z paczka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 10:23
-
Smoczyca1 wrote:Lara mleko następne po skończonym 6 m.z.
Pati Powodzenia na szczepieniu oby gładko poszło! Moja tez wlasnie drzemie a ja zamiast spać ale za coś się zabrać gapie się na nią ♡jesli mala przejdzie przesz szczepienia jak Marcel to bedzie idealnie. Marcel nwet nigdy nie plakal podczas ukluci I nigdy nie goraczkowal.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć laski
Krokodylica wrote:Mari super, dzięki za listę.
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/gang-18,4447,1306.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 10:38
-
Malenq, przeraża mnie uciekający czas maluszkowy. Patrząc na Twoj suwaczek mam łzy w oczach... Jak dzis pamietam te emocje z narodzin pierwsżego gangowego dzieciaczka, a potem kolejne i kolejne
Jutro u nas te pół roku a mi sie płakać chce, ze to tak szybko minęło ;(Nieukowa, beszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
E tam płakać?
Ja się nie mogę doczekać raczkowania jak dziecko jest takie kumate ahhh jakie fajne tw dzieci w zlobku..
Dzis mala wytrzymala krocej bo spac jej się chciało..
Drzemka w samochodzie, krótki spacer, byłam w komisie, ktory mam pod Domenici I wybralam dwa kombinezony przymierzymy I zobaczymy -
nick nieaktualnyWiadomość dla nie pracujących mam: zasiłek 1000pln
Nowe rozwiązania mają wejść w życie od 1 stycznia 2016 r. Przepisy przejściowe zakładają jednak, że ze świadczeń będą mogli skorzystać rodzice, których dzieci urodziły się przed dniem 1 stycznia 2016 r., w sytuacji gdy nie minęło jeszcze 52 tygodni od urodzenia dziecka (i odpowiednio więcej w przypadku ciąży mnogiej)."
Czyli mamy które urodziły w tym roku i nie pracują bardzo możliwe że będą mogły się ubiegać o ten dodatek....
Zgredziu raczkujacego dziecko to skarb..jak chwilę posiedzi....
Ale nie mogę się doszukać info czy trzeba być zarejestrowanym bezrobotnym....
A jak rozumieć ten przepis???
zakaz przewożenia na przednim siedzeniu dziecka w foteliku skierowanym tyłem do kierunku jazdy, jeśli samochód jest wyposażony w poduszkę powietrzną dla pasażera.
Nic ustawodawca nie mówi o wyłączeniu poduszki powietrznej.....uhmmm
Mandat to 150pln + 6pkt karnychWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 11:22
-
Lara-
My przeszliśmy na Hipp 2 jak Franek skonczyl 6 miesiecy. Robilismy to nie stopniowo, tylko od razu nowe opakowanie, tak nam polozna poradzila.
Kroko-
Powodzenia z opiekunkatez znam jedna dziewczyne z Ukrainy i jest baaardzo pro-dziecieca. Tam juz bardzo czesto male dziewczynki zajmuja sie bardzo duzo mlodszym rodzenstwem i domem, więc na pewno bedzie wszystko ok
Pati-
Powodzenia na szczepieniu. Ja zawsze wychodze upocona jak mysz, chyba bardziej sie przejmuje, niz moje dziecko...
Blondik-
My przerobilismy Bebilon (maly dostawal w szpitalu), Enfamil- strasznie malego zapchałoNan- j.w. i teraz jestesmy na Hippie i jest ok.
A tak w ogole to dzien dobry dziewuszki! U mnie wlasnie wyszlo slonce, wiec w koncu zapowiada sie piekny dzien
Malenqu- nie slyszalam o tym przepisie... wiem tylko, ze jest mozliwosc przewozenia dziecka z przodu, ale poduszka powietrzna musi byc wylaczona. To jakis nowy przepis?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 11:21